Kakvu ženu muškarci žele?

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 48668 times
Been thanked: 8680 times
Status: Offline

Re: Je li ovo idealna supruga?

Post by ElTriconi » 16 Dec 2020, 16:16

Nora Ibsenova wrote: 16 Dec 2020, 10:31 Šta ako se desi da nakon 10 godina braka partner ostane invalid, pa morate vi biti ti koji će radit i donositi novac u kuću?
To je veoma moguce, il povreda na radu, skurlat se niz stepenice ko ista i odose ledja, ne moras u zivotu kile dic 🤔

Udes dozivis, neko pripuca i pogodi te, neko te cakijom nabode, scene te izujeda, auto te satare, boles te jamije 🤔

Nedo bog nikom 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 48668 times
Been thanked: 8680 times

Post by ElTriconi » 16 Dec 2020, 16:18

Beni wrote: 16 Dec 2020, 10:55
MrH wrote: 16 Dec 2020, 10:54

U koliko sati? :zv
U 13:00 kad dodje jeftina struja :mmm
Budi frajer pa kuhaj poslje pet, ha ja 🙈😂
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1390 times

Post by MunDzi » 16 Dec 2020, 16:45

Nora Ibsenova wrote: 16 Dec 2020, 10:10
MunDzi wrote: 16 Dec 2020, 00:30

:D.
Kad je evolucija kupila putnike, ti se nisi na vrijeme skotrljo iz svoje pecine i aVtobus otputovo bRez tebe.
:haha

Volim te.
Tako i treba.
Meni nisu jasni ljudi koji me ne vole.
Jednosravno nemaju ukusa. :mmm

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by prog321 » 16 Dec 2020, 17:33

ElTriconi wrote: 16 Dec 2020, 16:10
prog321 wrote: 16 Dec 2020, 07:18 @triconja

Sef se mora poslusati.
Hijerarhija se mora znati.
Od najmanjeg do najveceg. Kotaci se okrecu.

U tome je poenta .

Reci sefu da hoces svako jutro da ti on napravi kafu kad dodjes na posao pa da vidimo taj sindikat. :oo
To ti je vec izivljavanje. Il da ja nekom kuham kafu 🤔

Nisam ja ugostiteljsku zavrsio boga ti ljubim 🤔
Mrsko mi ponavljat ali uglavnom nisi shvatio poentu price.
Pričali smo o sponzorusama u braku. A ja pojasnio da je u kapitalizmu sve sponzorstvo. Dobro vi na drzavnim jaslama zivite jos u komunistickom balonu pa vam je teze shvatiti princip.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 194 times
Been thanked: 842 times

Post by gospođa Brams » 17 Dec 2020, 10:17

Lijepo mi zvuci zivot kucanice, ako se imaju uvjeti za takvo nesto, zasto ne. U teoriji mi to zvuci super ali malo je to riskantno kod nas, znam par slucajeva kad su se zene kucanice nasle u jako teskoj situaciji nakon sto su ostale same s djecom (iz razlicitih razloga), bez dana radnog staza, penzije... U idealnom svijetu definitivno bih htjela biti kod kuce barem dok djeca ne porastu.
Al tesko je s jednom placom, a i zivot je nepredvidiv. Ja zahvaljujem Bogu sto imam dobar posao i placu jer trenutno zbog kombinacije korona krize i bolesti on nece moc radit jos jedno vrijeme, i bilo bi nam jako tesko da ja ne radim ili da radim za neki minimalac, ovako cemo pregrmiti i to. Naravno on jedva ceka da se vrati na posao, al sad je tako kako je, nadamo se da ce biti bolje sto prije. Nikad ne znas sta te ceka u zivotu. Vazno je medusobno razumijevanje i podrska.
somehow I manage

orbit
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by orbit » 17 Dec 2020, 10:59

U tekstu su zaboravili jednu vaznu cinjenicu.Ideal supruge se ogleda u debljini jufke,koju razvije prilikom pravljenja pite.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2529 times
Been thanked: 4367 times

Post by Nora Ibsenova » 17 Dec 2020, 11:25

gospođa Brams wrote: 17 Dec 2020, 10:17 Lijepo mi zvuci zivot kucanice, ako se imaju uvjeti za takvo nesto, zasto ne. U teoriji mi to zvuci super ali malo je to riskantno kod nas, znam par slucajeva kad su se zene kucanice nasle u jako teskoj situaciji nakon sto su ostale same s djecom (iz razlicitih razloga), bez dana radnog staza, penzije... U idealnom svijetu definitivno bih htjela biti kod kuce barem dok djeca ne porastu.
Al tesko je s jednom placom, a i zivot je nepredvidiv. Ja zahvaljujem Bogu sto imam dobar posao i placu jer trenutno zbog kombinacije korona krize i bolesti on nece moc radit jos jedno vrijeme, i bilo bi nam jako tesko da ja ne radim ili da radim za neki minimalac, ovako cemo pregrmiti i to. Naravno on jedva ceka da se vrati na posao, al sad je tako kako je, nadamo se da ce biti bolje sto prije. Nikad ne znas sta te ceka u zivotu. Vazno je medusobno razumijevanje i podrska.
Ma treb'o te je oćerat čim si dobila posao i platu. Sad bi fino rahat sam i bolestan ležao kod kuće i pitao roditelje da mu plate račune, a ne da mu se ti tu šepuriš po stanu kad legne plata.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 » 17 Dec 2020, 12:06

Privremeni padovi su normalni. Zato razuman covjek ima ušteđevinu. Sa organizacijom i trudom sasvim je bespotrebna zenina plata. Razumijem ljude kojima je lakse sa njom. Ok. Ali isto ti ljudi moraju razumiti da zenina plata dolazi sa odredjenim savijanjem kicme za koje ja npr nisam spreman. Razumijem ljude koji jesu. Ja nisam.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 » 17 Dec 2020, 12:09

:pivo
orbit wrote: 17 Dec 2020, 10:59 U tekstu su zaboravili jednu vaznu cinjenicu.Ideal supruge se ogleda u debljini jufke,koju razvije prilikom pravljenja pite.

A kad ce surfati. Ljepiti slike na ig i fb?
Tipkati na fonu. Komentirati. Cic mic flirtovati za zagondzijama?

Pihh. Moraju se prioriteti posložit :ooo

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 17 Dec 2020, 12:28

prog321 wrote: 17 Dec 2020, 12:06 Privremeni padovi su normalni. Zato razuman covjek ima ušteđevinu. Sa organizacijom i trudom sasvim je bespotrebna zenina plata. Razumijem ljude kojima je lakse sa njom. Ok. Ali isto ti ljudi moraju razumiti da zenina plata dolazi sa odredjenim savijanjem kicme za koje ja npr nisam spreman. Razumijem ljude koji jesu. Ja nisam.
Ti si još uvijek ubjeđen da imaš kičmu?
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4293 times
Been thanked: 3207 times

Post by Melek » 17 Dec 2020, 12:33

Ova je moš reć jedna od tih idealnih:

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

MrH
22 bez glave
22 bez glave
Has thanked: 1690 times
Been thanked: 1391 times

Post by MrH » 17 Dec 2020, 12:34

Tanka brt nigdje :cice
11/11/22

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 17 Dec 2020, 12:36

Ma dobro to, samo joj onaj osmijeh zlata vrijedi. Produžuje život za 10 godina i 10 cm.
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3869 times
Been thanked: 2911 times

Post by Pasaga » 17 Dec 2020, 12:37

koliki je ba ono vibrator ...u pm....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes » 17 Dec 2020, 12:40

Kakva je sa sukanjem krompiruse npr.
Samo sabura

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes » 17 Dec 2020, 12:41

I da, ne priznajem krompirusu s rendanim krompirom
Samo sabura

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 17 Dec 2020, 12:58

:sok

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 17 Dec 2020, 12:58

Uh, ova je svestrani majstor.
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times

Post by Lavlje_srce » 17 Dec 2020, 20:00

Melek wrote: 17 Dec 2020, 12:58 Uh, ova je svestrani majstor.
Da prosetas Sarajevom za pola sata bi sreo 15 ovakvih. Ni prosjek nije.
prog321 wrote: 17 Dec 2020, 12:06 Privremeni padovi su normalni. Zato razuman covjek ima ušteđevinu. Sa organizacijom i trudom sasvim je bespotrebna zenina plata. Razumijem ljude kojima je lakse sa njom. Ok. Ali isto ti ljudi moraju razumiti da zenina plata dolazi sa odredjenim savijanjem kicme za koje ja npr nisam spreman. Razumijem ljude koji jesu. Ja nisam.
Prilicno si naivan za nekoga ko ima decidne stavove. Svaka ce ti saviti kicmu kao i ti njoj (medju onima koji nisu isfrustrirani to se zove prilagodjavanje), ove fol tihe i smjerne pogotovo. Ukoliko ciljas na trophy wife, ona ce te i raskuciti, u to uopste ne trebas sumnjati. Cici-mici, trebaju joj novi silikoni, novo pumpanje usana (da ti bude lijepa :rozi), nove dizajnerske cizmice inace je 'tuzna' deset dana, novi 'autic' - ode ustedjevina dok si rekao keks.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times

Post by Lavlje_srce » 17 Dec 2020, 20:38

MarlboroGold wrote: 16 Dec 2020, 09:59Takva je percepcija toga uglavnom i to su ostavštine iz nekih prošlih vremena. Danas je normalno i da žena donosi hljeb pogotovo u situacijama ako muškarac ostane bez posla i slično. Niti je papučar niti išta slično ako doprinosi na druge načine.

Ja se ne bavim tim statistikama jer smatram da su glupost kad je konkretno ovo u pitanju.

Za mene je idealno da oboje rade, ali to nije slučaj kod svakog.
Poznajem ljude u vrlo sretnom braku u kojem ih ovu godinu ona izdrzava jer je njegov biznis u zastoju iz opstepoznatih razloga. I ja bih to naravno uradila za svog partnera, ali tesko da bih imala razumijevanja za nekoga ko dugorocno ne radi i nema nikakvih ambicija sem igrica i surfanja. Mama mu nisam, skrbnica mu nisam, ne bih bila s osobom koja nije radno sposobna, uz respect svima.

U slucaju da mu se desi bolest ili nezgoda naravno da ne bih otisla, pretpostavljam da to vrijedi i za tebe. Medjutim, koliko mi je poznato vise je muskaraca koji ostave bolesnu zenu nego obratno - pogotovo ovi patrijarhalni koji trube o tradiciji odmah krenu u potragu za novim, nerabljenim modelom.
saint_mirad wrote: 16 Dec 2020, 10:57 Ovde se pomeraju golovi na način da ako žena želi ugoditi svom mužu kroz spremanje doručka i slične stvari, onda je ona njegova robinja bez ličnog stava i mišljenja o bilo čemu.

To, naravno, nije istina.
Naravno da to nije problem ako on radi, a ona ne radi (sad me ovaj tvoj post podsjeti na ovu pjesmu koja odlicno opisuje problematiku}:

Ko u tvom svijetu pravi dorucak ako oboje rade?
saint_mirad wrote: 16 Dec 2020, 11:10Ne možeš ni odgoj istrgnuti iz osobe tek tako, a naročito ne možeš biologiju i milione godina evolucije. Žene i dan danas biraju sličan tip muškarca koji je nekad znao uloviti mamuta, iako danas nema potrebe za tim jer ke hrana dostupna svima.

No, preference su ostale zapisane u genima. Isto muškarci koji preferiraju sise i široke bokove kao znakove plodnosti.
Progovori i u meni 'priroda' u smislu instinkta privlacnosti na ove mamutolovce, ali ako nije u stanju sastaviti prosto-prosirenu recenicu - interes instantno nestane.

Nizes floskulu za floskulom. Ni za to sto muskarci 'preferiraju' nisi u pravu. Muskarci vole lijepe i zgodne, a to dolazi u razlicitim oblicima. Jos nisam vidjela Miss World npr. sa velikim grudima i sirokim bokovima.
saint_mirad wrote: 16 Dec 2020, 11:20Razumem te i slazem se da se vremena menjaju, ali i dalje postoji dobra sansa da te zena ostavi ako ne radis. Svakako veca sansa nego da ti nju ostavias ako ona ne radi.

Pogodi kakve muskarce biraju ekonomski neovisne zene koje bas dosta zaradjuju, tipa sest cifara? Jos bogatije, jarane.
Pa ako je parazit, naravno da nijedna nece biti s njim. Od necega se mora zivjeti, rijetko ko dobije visemilionsko nasljedje i moze razmisljati o smislu zivota do kraja istog. Samo to ne znaci da je financijski neovisnim zenama prioritet 'oploditi novac'. Meni je odbojno kad se lik pocne hvaliti novcem i financijski dostignucima, to dozivljavam nedostatkom manira i time da nema sta drugo ponuditi. Vrijedja me i neizreceni aspekt u kom bih se trebala zainteresirati za njegov novac. Ako misli da sam prodaju, brzo mu pokazem da nisam. Nedavno sam upoznala jednog takvog - sav usiljen, med tece iz usta, prica o parama i igranju golfa. Pobjegla sam glavom bez obzira. Fuj, meni se takvi gade. Prije bih izlazila sa beskucnikom koji je iskren & real.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”