Kakvu ženu muškarci žele?

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Je li ovo idealna supruga?

Post by prog321 » 17 Dec 2020, 22:29

HAVANA wrote: 17 Dec 2020, 21:19 Meni jaran radi 20 godina ovde. Ambasada. 3000 plata. Zena radi 20 godina 800km plata. Imaju sve sto treba,stan,auto,vikendicu...Djeca izasla na put. I ona otisla u svicu, dobila ugovor na 24 mjeseca. 12000 plata. Sa ovim ce sebi zavrsnicu super obezbijediti. Lijepa penzija a 50 godina im. Kredita nemaju. Imovine imaju. Steka imaju. Od rata zajedno. Pregurase i ovo. Istice u junu i eto je nazad. :D Sve ok osim sto smo ga mi malo jebavali na pivama. :ooo I puno takvih primjera gdje zena radi. Zar je potrebno ikako pricati o ovome? Cuj raspravljamo mi treba li zensko raditi. :haha Kad je put do zenice na redu? Kad budalu ozenis il se za budalu udas, pusiona je radili ne radili.

To je to. Kljuc je ne naci budalu.

Btw. Musko da zaradjuje 3k. . A zena 800.
To je prihvatljivo.
Mogao bih zatvoriti oko na to. :ooo
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times

Post by Lavlje_srce » 17 Dec 2020, 22:32

Duminjo wrote: 17 Dec 2020, 22:20Nije ni to loše sto zena zeli takvog, al je glupo to naglasavati i stavljati u prvi ili drugi plan. Takvim naglasavanjem zena cak i sama sebi spusta vrijednost.
Wow, ti dakle mislis da se bilo cija vrijednost moze izraziti novcem?

Deep State is applauding. :zid :zid :zid

Necu da stavim emoticona koji povraca jer samo pogresno razmisljas, a znam da nisi zao, inace bih.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 » 17 Dec 2020, 22:33

MarlboroGold wrote: 17 Dec 2020, 21:39 Jebo majku ispade da je zločin ako žena više zarađuje od čojka. Stvarno niste normalni.

Nije zlocin.
Al jes' sramota.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2697 times
Been thanked: 22504 times

Post by HAVANA » 17 Dec 2020, 22:34

Duminjo wrote: 17 Dec 2020, 22:20
MarlboroGold wrote: 17 Dec 2020, 22:14
Stvar je u tome što je to daleko od običnih izuzetaka. Masa je takvih primjera.
Kako god, nisu većina :valja

Okrenes se oko sebe i vidis sta cure od buducih muzeva žele a sta muškarci, dovoljno je.

Ima i onih koje kazu da zaradjuju dovoljno i da ih uopste ne zanima Cime se bave muškarci, al su bgm u debeloj manjini u odnosu na one sto žele finansijski stabilnog.
Nije ni to loše sto zena zeli takvog, al je glupo to naglasavati i stavljati u prvi ili drugi plan. Takvim naglasavanjem zena cak i sama sebi spusta vrijednost.
Ima ti i ta mjesta, sad jeste drugacije vrijeme, materijalno je bas isforsirano, sarene laze, internet, ocekivanja, predstave zivota i braka,pogresan odgoj... I ja se nekad oko djece zamislim sta ce i kako biti, mada mislim da smo uspjeli u naumu i odgoju. Nemam zamjerki za sada. Nadam se da nece ni biti. Samo nek nadju sebi slicne, to bi volio... :D
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2650 times
Been thanked: 8154 times

Post by Duminjo » 17 Dec 2020, 22:34

Lavlje_srce wrote: 17 Dec 2020, 22:32
Duminjo wrote: 17 Dec 2020, 22:20Nije ni to loše sto zena zeli takvog, al je glupo to naglasavati i stavljati u prvi ili drugi plan. Takvim naglasavanjem zena cak i sama sebi spusta vrijednost.
Wow, ti dakle mislis da se bilo cija vrijednost moze izraziti novcem?

Deep State is applauding. :zid :zid :zid

Necu da stavim emoticona koji povraca jer samo pogresno razmisljas, a znam da nisi zao, inace bih.
Ne

saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 80 times
Been thanked: 213 times

Post by saint_mirad » 17 Dec 2020, 22:35

Istina, samo ne znam da li je u ovom kontekstu 'nature' or 'nurture' pravilno izabrana. Vise je u pitanju 'nature' or 'higher cognitive functions' IMO.
Kad ti se lik dopadne jer je erudita i brizljiv je prema zivotinjama, to je do tvog kulturoloskog odgoja koji je pronasao u drugome osobine koji i sam vrednuje.
Ne bih se slozila kad su u pitanju Miss World, tu se obicno radi o istinskim ljepoticama u ogromnoj vecini slucajeva. Zaboravi lokalne izbore za Miss, to je smijurija.
Jesu lepe te zene, al nisu najlepse u svojoj zemlji. A i ne radi se o njima, njihov izbor za miss ne zavisi samo od toga kako izgledaju, vec i od nastupa, obrazovanja, od toga koliko jako zele mir u svetu i slicnih trivija.
Apsolutno se ne slazem da je atrakcija iskljucivo vizuelna. Da je tako, samo lijepi i lijepe bi se voljeli, zenili i udavali, a svi znamo da nije tako. U pitanju je specifican mix koji ne mora imati bilo kakve veze s fizickim izgledom. Imas masu vrlo sarmantnih, oku ne narocito ugodnih i muskaraca i zena.
Niko na dunjaluku se nije ozenio/udao za svakog ko ga je privukao, nit to tako ide. Ona tvoja slika dosta to dobro oslikava, privuce te ono sto vidis, veze ono sto osetis. Sama atrakcija je onaj bazicni stupanj, nesto sto prvo primetis na nekom. Ne mozes ti kad nekog prvi put vidis u zivotu znati kakav mu je IQ i da li je osoba cvrstog karaktera. Ali mozes za 0.6 sekundi na podsvesnom nivou doneti odluku da li te taj neko privlaci fizicki.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13810 times
Been thanked: 22734 times

Post by Fuddo » 17 Dec 2020, 22:37

Tito dragi,
I kad narod vice nece momCovi da se zene,
Pa vidis ti ovog hrkljusa, sta one pisu
Ma ne bih se ni ja zenio da sam sa njima
Pametni
Dozvolite da se obratimo

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 17 Dec 2020, 22:38

HAVANA wrote: 17 Dec 2020, 22:34
Duminjo wrote: 17 Dec 2020, 22:20

Kako god, nisu većina :valja

Okrenes se oko sebe i vidis sta cure od buducih muzeva žele a sta muškarci, dovoljno je.

Ima i onih koje kazu da zaradjuju dovoljno i da ih uopste ne zanima Cime se bave muškarci, al su bgm u debeloj manjini u odnosu na one sto žele finansijski stabilnog.
Nije ni to loše sto zena zeli takvog, al je glupo to naglasavati i stavljati u prvi ili drugi plan. Takvim naglasavanjem zena cak i sama sebi spusta vrijednost.
Ima ti i ta mjesta, sad jeste drugacije vrijeme, materijalno je bas isforsirano, sarene laze, internet, ocekivanja, predstave zivota i braka,pogresan odgoj... I ja se nekad oko djece zamislim sta ce i kako biti, mada mislim da smo uspjeli u naumu i odgoju. Nemam zamjerki za sada. Nadam se da nece ni biti. Samo nek nadju sebi slicne, to bi volio... :D
Ovo je, po meni, najbitnije.

Najgora kombinacija mi je kad jedan Partner puno voli pare i samo leta za parama a drugi mrtav hladan i zaboli ga jel ima 5 ili 5 hiljada u djepu.

Pored sve ljubavi, šarma i zajebancija, zajednicki interesi i karakteristike ljudi su nesto sto odrzava odnos.
Lako je smuntat pa mozda i ozenit, valja sacuvati :kafa

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 » 17 Dec 2020, 22:38

MrH wrote: 17 Dec 2020, 21:49 Havana najpozeljniji ozenjeni forumas :inasab

Ali niko nije tako perfektan.
Mora postojati falinka.
Samo ne mozemo dokuciti do nje. Ne znamo ga dovoljno dobro.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 17 Dec 2020, 22:39

Fuddo wrote: 17 Dec 2020, 22:37 Tito dragi,
Pametni
Ja cu opet pa nek ide sve u mp3 :D.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 17 Dec 2020, 22:40

saint_mirad wrote: 17 Dec 2020, 22:21 Treba u ovoj nasoj debati o odnosima medju partnerima i zaradi razdvojiti dve stvari.

1. Mogu li zene koje vise zaradjuju biti srecne sa muskarcima koji manje zaradjuju ili cak ne rade?
Mogu, postoje primeri. Neke ste i same naveli. Ljudi su zbog ljubavi u stanju overwriteovati bazicne instinkte sa visim idealima. To se desava, i cak nije tako retko.

2. Da li su, generalno gledano, brakovi skloniji razvodu ako zensko vise zaradjuje?
Jesu, postavio sam istrazivanja. To sad ne znaci da ako neko od forumasa zna primer srecnog braka u toj postavci da se taj anegdotalni dokaz moze primeniti da cele populacije. Tako statistika ne funkcionise, a usput se i pravi logicka greska.

Ako smo u stanju jasno razlikovati stvari 1 i 2, onda se mozemo lako sloziti.
Ta tvoja 'istrazivanja' su bila upitnog kvaliteta pa se na njih bas i ne mozes pozivati kao na Sveto Slovo.

Osim toga cu dodati jos samo jedno: dogovor (a ne novac) kucu gradi.

Ovo nesto relativno bogatih koje poznajem, nisu ni najmanje sretni. Zrtve su vlastite kombinacije skrtosti i pohlepe.
Last edited by Lavlje_srce on 17 Dec 2020, 22:41, edited 1 time in total.
Memento Mori

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 17 Dec 2020, 22:40

Duminjo wrote: 17 Dec 2020, 22:39
Fuddo wrote: 17 Dec 2020, 22:37 Tito dragi,
Pametni
Bizi ne budalesi
:D.
Eto, vidio si sta i kako
Dozvolite da se obratimo

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 » 17 Dec 2020, 22:41

Tako je fudara. Drzi svoju hanumu ko kap vode na dlanu.
Vidis li ti izbora ako te najuri grdna rano ?

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 17 Dec 2020, 22:43

prog321 wrote: 17 Dec 2020, 22:41 Tako je fudara. Drzi svoju hanumu ko kap vode na dlanu.
Vidis li ti izbora ako te najuri grdna rano ?
Ma nece da me najuri
A ne znam sto
Ja dam sam za sebe udat najurio bi se

A ne bih se vise zenio i da me najuri
Naso bih neku polovnjacu vako ko i ja
Da se moremo podjahkad sprcit i da imam s kim dnevnik gledat
Dosta, elham
Dozvolite da se obratimo

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 17 Dec 2020, 22:44

Fuddo wrote: 17 Dec 2020, 22:40
Duminjo wrote: 17 Dec 2020, 22:39

Bizi ne budalesi
:D.
Eto, vidio si sta i kako
Sad znam kako treba :D.

saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 80 times
Been thanked: 213 times

Post by saint_mirad » 17 Dec 2020, 22:45

Lavlje_srce wrote: 17 Dec 2020, 22:40
saint_mirad wrote: 17 Dec 2020, 22:21 Treba u ovoj nasoj debati o odnosima medju partnerima i zaradi razdvojiti dve stvari.

1. Mogu li zene koje vise zaradjuju biti srecne sa muskarcima koji manje zaradjuju ili cak ne rade?
Mogu, postoje primeri. Neke ste i same naveli. Ljudi su zbog ljubavi u stanju overwriteovati bazicne instinkte sa visim idealima. To se desava, i cak nije tako retko.

2. Da li su, generalno gledano, brakovi skloniji razvodu ako zensko vise zaradjuje?
Jesu, postavio sam istrazivanja. To sad ne znaci da ako neko od forumasa zna primer srecnog braka u toj postavci da se taj anegdotalni dokaz moze primeniti da cele populacije. Tako statistika ne funkcionise, a usput se i pravi logicka greska.

Ako smo u stanju jasno razlikovati stvari 1 i 2, onda se mozemo lako sloziti.
Ta tvoja 'istrazivanja' su bila upitnog kvaliteta pa se na njih bas i ne mozes pozivati kao na Sveto Slovo.

Osim toga cu dodati jos samo jedno: dogovor (a ne novac) kucu gradi.

Ovo nesto relativno bogatih koje poznajem, nisu ni najmanje sretni. Zrtve su vlastite kombinacije skrtosti i pohlepe.
Istrazivanja su upitnog kvaliteta samo zato sto ti se zakljucci ne svidjaju. :D
Sa drugim delom se mogu i sloziti. Nije novac garancija srece, imam istrazivanje i za to. Doduse, odnosi se na Zapad i sa Yale-a dolazi, ako je to dovoljno dobro za tvoje standarde. :zubi

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 17 Dec 2020, 22:50

I ovi sto im zene zaradjuju vise od njih,
Ne smiju prdnit od nje.
100%

Drugo je forum kad svaka pise kako je sUemociju i to.
Ne zapalo im :D. saka, smjesta si najebo.
To tako hoda.
Dozvolite da se obratimo

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 17 Dec 2020, 22:52

saint_mirad wrote: 17 Dec 2020, 22:35
Kad ti se lik dopadne jer je erudita i brizljiv je prema zivotinjama, to je do tvog kulturoloskog odgoja koji je pronasao u drugome osobine koji i sam vrednuje.
Opasan si, navodis vodu na svoj mlin elegantno. Da, samo to nisu jedine stavke koje su bitne. Hmmm...mozda si u pravu, moram razmisliti o ovome. Bice da je u pitanju kombinacija prirodnog zova i odgoja.
Jesu lepe te zene, al nisu najlepse u svojoj zemlji. A i ne radi se o njima, njihov izbor za miss ne zavisi samo od toga kako izgledaju, vec i od nastupa, obrazovanja, od toga koliko jako zele mir u svetu i slicnih trivija.
A ti poznajes sve zene i to na cijelom svijetu? Sta li radis s nama obicnim smrtnicima tu? :cudi
Niko na dunjaluku se nije ozenio/udao za svakog ko ga je privukao, nit to tako ide. Ona tvoja slika dosta to dobro oslikava, privuce te ono sto vidis, veze ono sto osetis. Sama atrakcija je onaj bazicni stupanj, nesto sto prvo primetis na nekom. Ne mozes ti kad nekog prvi put vidis u zivotu znati kakav mu je IQ i da li je osoba cvrstog karaktera. Ali mozes za 0.6 sekundi na podsvesnom nivou doneti odluku da li te taj neko privlaci fizicki.
Da, i? Homo Sapiens ne bi trebao imati problema s kontrolom bazicnih nagona.
Memento Mori

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2697 times
Been thanked: 22504 times

Post by HAVANA » 17 Dec 2020, 22:53

prog321 wrote: 17 Dec 2020, 22:38
MrH wrote: 17 Dec 2020, 21:49 Havana najpozeljniji ozenjeni forumas :inasab

Ali niko nije tako perfektan.
Mora postojati falinka.
Samo ne mozemo dokuciti do nje. Ne znamo ga dovoljno dobro.
Ko je bolan perfektan? Jesam mozda sada za porodicu i kucu ali opet na forumu smo svi mi manje bezbrizni. Zivot je drugo. Da sam bogdo uvijek raspolozen ko na forumu. On me odmori, muzika, izlazak, neka zajebancija sa zenom ili djecom... Ali vecina dana, sedmice, mjeseca je nesto sasvim drugo. Briga i borba, sto jada. A kad je mene moja izabrala, upoznala i ostavila sve i otisla sa mnom, ne da nisam bio perfektan nego sam bio totalni kreten a pored toga mrtvi kokuz.Bagavi izranjavani problematicni ovisnik i kokuz. Ne stidim se ja nicega. Zivio sam i prozivio kako sam zelio i ne kajem se. Mozda sam i poslagao kockice ispravno jer sam svasta prozivio. A i zbog nje, to svakako. Bez nje nista ne bi bilo ovako. :cudi
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1390 times

Post by MunDzi » 17 Dec 2020, 22:54

Ti sto zaradjuju manje od zena, vala kad kuci dodju zakace kecelju, i prihvate se pranja i kuhanja.
Moraju na neki nacin kompenzirati za manja primanja.

Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”