Opasan si, navodis vodu na svoj mlin elegantno. Da, samo to nisu jedine stavke koje su bitne. Hmmm...mozda si u pravu, moram razmisliti o ovome. Bice da je u pitanju kombinacija prirodnog zova i odgoja.
Citiracu nesto sto si ti sama ranije napisala:
Svaka hoce da si joj
oslonac kao covjek, kao i ona tebi, da je emotivno sigurna uz tebe kao i ti uz nju. Boga mi i mi hocemo da je
lijep, nasmijan, veseo i normalan, a to 'uspjesan, ambiciozan' je put vjecne frustracije iz moje pozicije. Imas masu samostalnih cura, nije 19-to stoljece, samo ni one ne trce da se udaju nego pazljivo biraju.
Stavovi (ono sto je u glavi) je najbitnije.

Ti si ovde navela i
nurture i
nature aspekt kod biranja partnera, i dala si prioritet onom cemu se i treba dati. S te strane, thumbs up.
A ti poznajes sve zene i to na cijelom svijetu? Sta li radis s nama obicnim smrtnicima tu?
Poznajem estetiku dovoljno da znam da lepota ipak nije objektivna, a samim tim misice nisu nuzno ni najlepse zene. Imas onu poznatu sufijsku pricu o Lejli i Medznunu koja ilustruje subjektivni dozivljaj lepote.
Da, i? Homo Sapiens ne bi trebao imati problema s kontrolom bazicnih nagona.
Homo Sapiens ih uspesno i kontrolise, inace bi naskakali jedni na druge svako malo. Ali to sto mozemo staviti nagon pod vlast visih delova mozga, ne znaci da nagoni ne postoje i da sama atrakacija bazirana na fizickom aspektu nije stvarna.