AFERA "IKONA"

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 372 times
Been thanked: 310 times
Status: Offline

Re: Skandal na pomolu: Dodik poklonio Lavrovu ikonu ukrajinske kulturne baštine

Post by dadojović »

Naseef Mushroom wrote: 18 Dec 2020, 10:37 Šupački svjetski mediji.
Kada mi kaženo Rusiji ne kao prava država onda prenose "Bosnian Muslim leaders say No to Russia"
a kada je skandal oko ikona koje je djelo separatističke politike i inata onda je "Gift to Russians from Bosnia".
Kad je pokazati da smo ozbiljna država pa čak bila Rusija onda to radi samo jedna strana a kada ovaj separatista orgija onda je to u medijima kao skandal od komplet države.
Zar nisu šupački mediji napisali: bošnjački i hrvatski lideri????
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4314 times
Been thanked: 3241 times

Re: TURKOVIĆ O AFERI "IKONA": “Nanosi se ogromna šteta, Tužilaštvo treba istražiti slučaj, BiH JE POD OZBILJNOM OPTUŽBOM

Post by Melek »

Ipak ja kako vidim puna su usta i cnn-u i abcnews i ostalim medijima Dodika u ovom skandalu, zna svijet.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: TURKOVIĆ O AFERI "IKONA": “Nanosi se ogromna šteta, Tužilaštvo treba istražiti slučaj, BiH JE POD OZBILJNOM OPTUŽBOM

Post by dadojović »

Melek wrote: 19 Dec 2020, 12:57 Pa gore je on šukno Lavrovu s ovim od bilo kakvog Komšića i Džaferovića :hm
To je po onoj: ne trebaju mi neprijatelji, pored ovakvih prijatelja.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2676 times
Been thanked: 8274 times

Post by Duminjo »

Melek wrote: 19 Dec 2020, 15:09 Ipak ja kako vidim puna su usta i cnn-u i abcnews i ostalim medijima Dodika u ovom skandalu, zna svijet.
Znaju oni bolje nego mi :oo
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13870 times
Been thanked: 22810 times

Post by Fuddo »

dadojović wrote: 19 Dec 2020, 15:03
Naseef Mushroom wrote: 18 Dec 2020, 10:37 Šupački svjetski mediji.
Kada mi kaženo Rusiji ne kao prava država onda prenose "Bosnian Muslim leaders say No to Russia"
a kada je skandal oko ikona koje je djelo separatističke politike i inata onda je "Gift to Russians from Bosnia".
Kad je pokazati da smo ozbiljna država pa čak bila Rusija onda to radi samo jedna strana a kada ovaj separatista orgija onda je to u medijima kao skandal od komplet države.
Nisu.
Napisali su lideri bosanskih muslimana i Hrvata.
Vijest je za AP napisao neki iskompleksirani balijica koji zivi u Londonu, a ostali preuzeli.
Dozvolite da se obratimo
dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by dadojović »

Fuddo wrote: 19 Dec 2020, 16:01
dadojović wrote: 19 Dec 2020, 15:03
Nisu.
Vijest je za AP napisao neki iskompleksirani balijica koji zivi u Londonu, a ostali preuzeli.
Poanta je da su svi spomenuli i hrvatskog lidera. Dakle, oba naroda su spomenuta. A Gljiva tvrdi da su samo Bošnjake/ muslimane spomenuli. On i ne problematizira što su neki mediji napisali bošnjački, a neki muslimanski lideri, već tvrdi da su spomenuli samo jedan narod, što nije istina.
To je poanta.
Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija »

Ikona je ratni plijen sto posto ,što je jos jedan od dokaza na koji način je nastao RS .
Ostalo je cutanje.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13870 times
Been thanked: 22810 times

Post by Fuddo »

dadojović wrote: 19 Dec 2020, 16:07

Nisu.
Poanta je da su svi spomenuli i hrvatskog lidera. Dakle, oba naroda su spomenuta. A Gljiva tvrdi da su samo Bošnjake/ muslimane spomenuli. On i ne problematizira što su neki mediji napisali bošnjački, a neki muslimanski lideri, već tvrdi da su spomenuli samo jedan narod, što nije istina.
To je poanta.
Dobro, majorizira te.
Dozvolite da se obratimo
CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 99 times
Been thanked: 330 times

Post by CikCikCikPogodi »

Hurija wrote: 19 Dec 2020, 16:11 Ikona je ratni plijen sto posto ,što je jos jedan od dokaza na koji način je nastao RS .
Jest samo ciji. Pecat potice iz doba Sovjeta. E sad postoje dvije opcije. a) Svabe b) pravoslavni paramilitanti, obadvije sa jednakim vjerovatnocama. Kako god bilo Dodik je u posjedu imo ukradenu imovinu.
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1207 times
Been thanked: 3816 times

Post by Laser »

Hurija wrote: 19 Dec 2020, 16:11 Ikona je ratni plijen sto posto ,što je jos jedan od dokaza na koji način je nastao RS .
Da li je ratni plijen ili je pljačka?
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9503 times
Been thanked: 11244 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko »

CikCikCikPogodi wrote: 19 Dec 2020, 16:37
Jest samo ciji. Pecat potice iz doba Sovjeta. E sad postoje dvije opcije. a) Svabe b) pravoslavni paramilitanti, obadvije sa jednakim vjerovatnocama. Kako god bilo Dodik je u posjedu imo ukradenu imovinu.

Kakve Švabe?
Slika nestala prije nekoliko godina
dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by dadojović »

Laser wrote: 19 Dec 2020, 17:10
Da li je ratni plijen ili je pljačka?
Pljačka.
Vjerojatno se krivo izrazila.
Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija »

Ne znam bilo je dosta pasa rata i Dobrovoljaca i na ratištima ,duž Sovjetskog Saveza 🌝
Ostalo je cutanje.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3893 times
Been thanked: 3591 times

Post by Naseef Mushroom »

Nisu.
To je poanta.
Nije to uopšte poanta.
Meni jest problem sto nas zovu Muslimanima a ne Bošnjacima ali mi je još veći problem kada je skandal onda se svjetski mediji prave blesavi i kažu da je to uradila država a kod druge teme su itekako upoznati da imaju 3 člana predsjedništva pa gledam prioritete i pišem o većem problemu.

A to što Hrvate nisam pomenuo, zna se dobro da je Hrvatima bliži Čović nego Komšić pa će iz inata prije podržati Čovića da idu u rat, i to u Rusiju, nego sa Komšićem u EU i NATO.
To što ne pominjem treći narod, i neću ga ni ubuduće pominjati, nije što se nešto svetim Hrvatima već zbog toga što je Čović radi vlastitih interesa toliko srozao status sopstvenog naroda pa je danas svaki događaj, svaka mirna bitka pro BiH vs. anti BiH ustvari bitka bošnjačke politike i srpske politike, Bošnjaci vs. Srbi
jer je Hrvate napravio srpskim privjeskom.
I kad misliš da ne može niže on ih napravi ruskim privjeskom :grana
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3879 times
Been thanked: 2918 times

Post by Pasaga »

NASUFE :)
ev,necemo dugo cekat,sutra su izbori u MO.
Vec su Srbi poslali jasan signal EU,vrlo sraman
Mozda nisi upoznat,a mozda i jesi,koliko su oni i Bosnjacki narod bili u sprezi,zavisnoscu jedni od drugih
u vrjeme ratnih dogadjanja u MO
I...sad se kao mjenja agenda,sve po nalogu IKONASA...i vodonose Legitimnog
Bit ce jako zanimljivo vidjeti odnos tih snaga u tom vjecu,gradskom
Tu ce nastat problem oko ujedinjenja grada,posto su legitimni unaprjed planirali blokadu istog,kao i svega ostalog.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4314 times
Been thanked: 3241 times

Post by Melek »

Nakon ovakve bruke svaki normalan političar bi se povukao

Image

Ivanić kaže da bi se nakon ovakve bruke svaki normalan političar izvinio i povukao iz političkog života, ali da to od Dodika ne očekuje.

„Nadajući se da postoji objašnjenje i da nije istina da je član Predsjedništva BiH uspio da izazove takav skandal poklonom ministru inostranih poslova Ruske Federacije, danima nisam htio da komentarišem navode da se radi o ukradenoj ikoni za koju Ukrajina tvrdi da je kulturno blago te zemlje.

Međutim, nakon što je najavljeno da će rusko Ministarstvo inostranih poslova vratiti poklon, jasno je da postoje bitni razlozi za takav njihov postupak i da se radi o diplomatskom skandalu neviđenih razmjera“, rekao je počasni predsjednik PDP-a i bivši član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, prenosi BN.

Ivanić kaže da se ne sjeća da se ovakva sramota dogodila u novijoj diplomatskoj istoriji:

„Međutim, to je logična posljedica Dodikove bahatosti i nerealnog uvjerenja da on sve zna i sve može. Ponaša se da sve zna o pandemiji, o ekonomiji, umjetnosti, arhitekturi..., pa evo i o diplomatskom protokolu. Uvjeren sam da je sve ovo lično njegova ideja i da drugi nisu imali učešće u ovoj sramoti“, ističe Ivanić.

Ivanić kaže da je Dodik osramotio sebe i srpski narod:

„Za njegovu sramutu me nije briga, jer njemu može sve stati pod kapu. Ali žalim što je osramotio srpski narod, a svoj primitivizam, bahatost i nedoraslost javnim poslovima danas poistovijetio sa čitavim narodom koji to nikako ne zaslužuje i čiji su predstavnici tokom burne balkanske istorije njegovali i razvijali dobre diplomatske prakse“, kaže Ivanić.

„Sramota me je što je u svoju blamažu i globalni diplomatski skandal uvukao i gospodina Lavrova, istinskog prijatelja srpskog naroda, koji takođe nije zaslužio ovako neprijatnu situaciju“, dodaje.

On kaže da bi se nakon ovakve bruke svaki normalan političar izvinio i povukao iz političkog života, ali da to od Dodika ne očekuje:

„Iako bi i za njega lično takav potez bio bolji, prije nego dočeka da ga, nakon svega što je priredio, narod otjera“, zaključuje Ivanić.

(Vijesti.ba)
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 164 times
Been thanked: 357 times

Post by harlekin »

Sto je najgore ajd ti sad objasni djes ukro tu ikonicu,kad sve sto imas si ukro ko ce se sad sjetit djes to zdipio,bit ce dobro ak ne kaze kako je dosla u kinder jajetu :hm
dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by dadojović »

Naseef Mushroom wrote: 19 Dec 2020, 17:49
To je poanta.
Nije to uopšte poanta.
Meni jest problem sto nas zovu Muslimanima a ne Bošnjacima ali mi je još veći problem kada je skandal onda se svjetski mediji prave blesavi i kažu da je to uradila država a kod druge teme su itekako upoznati da imaju 3 člana predsjedništva pa gledam prioritete i pišem o većem problemu.

A to što Hrvate nisam pomenuo, zna se dobro da je Hrvatima bliži Čović nego Komšić pa će iz inata prije podržati Čovića da idu u rat, i to u Rusiju, nego sa Komšićem u EU i NATO.
To što ne pominjem treći narod, i neću ga ni ubuduće pominjati, nije što se nešto svetim Hrvatima već zbog toga što je Čović radi vlastitih interesa toliko srozao status sopstvenog naroda pa je danas svaki događaj, svaka mirna bitka pro BiH vs. anti BiH ustvari bitka bošnjačke politike i srpske politike, Bošnjaci vs. Srbi
Ali sve ovo što si napisao uopće nema nikakve veze s ovim o čemu polemiziramo.
Apsolutno nikakve veze.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3893 times
Been thanked: 3591 times

Post by Naseef Mushroom »

dadojović wrote: 19 Dec 2020, 18:59
Naseef Mushroom wrote: 19 Dec 2020, 17:49
Nije to uopšte poanta.

Ali sve ovo što si napisao uopće nema nikakve veze s ovim o čemu polemiziramo.
Apsolutno nikakve veze.
Napisao si da mi ne smeta što Bošnjake nazivaju Muslimanima, nije da mi me smeta ali ja sam se fokusirao na malo veći problem.
I istina je da sam ja napisao croat leader da to ne bi imali nikakav značaj jer većima BH Hrvata bi kada bi Komšić rekao da je nebo plavo iz inata rekla da je zeleno pa zato nisam ni napisao. Croat leader kojeg Hrvati jedino priznaju se sastaje sa baš tom istom osobom, onim koji na rastanku diže tri prsta, isti znak kojim su protjerani Hrvati sa prostora današnjeg manjeg entiteta tako da činjenica da nisam naveo hrvatski narod je apsolutno ispravno u ovom kontekstu.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2937 times
Been thanked: 3314 times

Post by Skin »

mvp rusije se oglasilo. javilo da ce vratiti ikonu drzavi bih, radi ispitivanja porijekla od strane interpola :lupa
Post Reply

Return to “Politika u BiH”