Lokalni izbori u BiH
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3949 times
- Been thanked: 2972 times
- Status: Offline
Re: Lokalni izbori u BiH
Skutorska posla.
Natalaho je kuma,bas ono kako samo skutor umije.
Sad se pisu fina pisma Incku,fina izvlakusa.
A ovo danas....hocel ovo proci....
Kod,i kraj SULTANIJE,HOCE,DASTA CE
Natalaho je kuma,bas ono kako samo skutor umije.
Sad se pisu fina pisma Incku,fina izvlakusa.
A ovo danas....hocel ovo proci....
Kod,i kraj SULTANIJE,HOCE,DASTA CE
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10024 times
- Been thanked: 11909 times
- Status: Online
Abdulah Iljazović, poznat po izjavi "kod mene je gram bio gram", osvojio mandat u Brčkom
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2791 times
- Been thanked: 8796 times
CIK potvrdio rezultate
Novi grad

Stari grad

Centar

Novo Sarajevo

Kanton Sarajevo
Od preostalih pet općina u Kantonu Sarajevo SDA je izgubila nekoliko mandata u tri općine, u Trnovu su dobili čak tri vijećnika više, a u Ilijašu su sačuvali 12 vijećnika kao i do sada.
U Hadžićima, gdje je SDA izgubila dva mandata (sada ima 12), Narod i pravda su osvojili čak 11. DF i SBB ovaj put nisu uspjeli da uđu u Općinsko vijeće u Hadžićima, kao ni na Ilidži. SDA je na Ilidži izgubila tri mandata, dok je NIP osvojio 11, a Naša stranka je uspjela osvojiti jedan mandat više, što je pored općine Centar jedina u KS gdje su uspjeli povećati broj mandata.
U Ilijašu se broj stranaka u vijeću prepolovio i sada ih je osam. SDA je samo ovdje uspjela sačuvati mandate (12), dok je NIP osvojio osam mjesta. NS nije prešla cenzus ni u Ilijašu niti u Hadžićima. U Vogošći je SDA izgubila jedan mandat, NIP osvojio šest, a NS uspjela ući u vijeće s jednim mandatom.
klix.ba
Novi grad

Stari grad

Centar

Novo Sarajevo

Kanton Sarajevo
Od preostalih pet općina u Kantonu Sarajevo SDA je izgubila nekoliko mandata u tri općine, u Trnovu su dobili čak tri vijećnika više, a u Ilijašu su sačuvali 12 vijećnika kao i do sada.
U Hadžićima, gdje je SDA izgubila dva mandata (sada ima 12), Narod i pravda su osvojili čak 11. DF i SBB ovaj put nisu uspjeli da uđu u Općinsko vijeće u Hadžićima, kao ni na Ilidži. SDA je na Ilidži izgubila tri mandata, dok je NIP osvojio 11, a Naša stranka je uspjela osvojiti jedan mandat više, što je pored općine Centar jedina u KS gdje su uspjeli povećati broj mandata.
U Ilijašu se broj stranaka u vijeću prepolovio i sada ih je osam. SDA je samo ovdje uspjela sačuvati mandate (12), dok je NIP osvojio osam mjesta. NS nije prešla cenzus ni u Ilijašu niti u Hadžićima. U Vogošći je SDA izgubila jedan mandat, NIP osvojio šest, a NS uspjela ući u vijeće s jednim mandatom.
klix.ba
- Pasaga
- Hadžija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske uputilo je poziv za saslušanje Ćamila Durakovića u svojstvu svjedoka u vezi krivičnih djela Izborna prevara i Povreda biračkog prava.
Duraković je objavio ovo na mrežama kazavši kako “MUP RS uzvraća udarac”.
“Ovdje je izvjesno da će izbori u Srebrenici biti poništeni i ono na što smo ukazivali je da same institucije rade na strani kampanje Mladena Grujičića. Sam MUP RS je promptno reagovao na nečiju navodnu prijavu. Ne znam šta je u pitanju. Pozvali su mene i Sadika Ahmetovića koji je predsjednik našeg Izbornog štaba u svojstvu svjedoka”, rekao je Duraković za N1.
Istakao je kako je ovo očit primjer da MUP RS “pokušava uzvratiti nakon propale priče”.
“Vjerujemo državnim organima, a nikako ovima koji pokušavaju represivno djelovati na nas”, poručio je Duraković.
Srebreničani čiji su dokumenti zloupotrijebljeni na izborima i dalje se javljaju nadležnima.
Tužilaštvo BiH je otvorilo istragu, a Srebreničani se nadaju da će konačno stati u kraj izbornim prevarama.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Pasaga
- Hadžija

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8247 times
- Been thanked: 19423 times
Čović glasao za novu vlast u Mostaru: Izbori nisu historijski, ali su previše važni

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović glasao je na izborima u Mostaru. Čović je građansku dužnost obavio sa suprugom Bernardicom na biračkom mjestu u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.
"Drago mi je da smo nakon 12 godina na biralištima. Vjerujem da će veliki broj ljudi izaći, da će sve biti transparentno i da ćemo već večeras znati kakvi su rezultati. Moramo što brže formirati Gradsko vijeće. Grad se mora preporoditi i dobiti svoj štih evropskih dimenzija", kazao je Čović.
Izbore u Mostaru ne smatra historijskim, ali ističe da su previše važni jer je građanima godinama oduzeto pravo da glasaju.
"To je odgovornost međunarodne zajednice i bh. političkih predstavnika jer smo dozvolili da međunarodna zajednica odlučuje u naše ime", rekao je Čović.
Osvrnuo se i da krivične prijave koje je HNS podnio, a koje se tiču upravo izbora u Mostaru.
"Prijave HNS-a se odnose na pokušaj brutalnog kršenja demokratskog procesa glasovanja, prebacivanja više stotina osoba iz jednog gradskog produčja na područje Juga, Jugozapada i Zapada, čime se htjelo narušiti onaj stvarni odnos koji imamo. To je sve urađeno nakon našeg dogovora oko grada Mostara i definiranje izbornih pravila. Nekorektno, nečasno, neprovodivo i krivično djelo. Podnijeli smo prijavu protiv tih osoba koje su to fiktivno radile i onih koje su to organizirale", istakao je lider HDZ-a.
Klix.ba

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović glasao je na izborima u Mostaru. Čović je građansku dužnost obavio sa suprugom Bernardicom na biračkom mjestu u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.
"Drago mi je da smo nakon 12 godina na biralištima. Vjerujem da će veliki broj ljudi izaći, da će sve biti transparentno i da ćemo već večeras znati kakvi su rezultati. Moramo što brže formirati Gradsko vijeće. Grad se mora preporoditi i dobiti svoj štih evropskih dimenzija", kazao je Čović.
Izbore u Mostaru ne smatra historijskim, ali ističe da su previše važni jer je građanima godinama oduzeto pravo da glasaju.
"To je odgovornost međunarodne zajednice i bh. političkih predstavnika jer smo dozvolili da međunarodna zajednica odlučuje u naše ime", rekao je Čović.
Osvrnuo se i da krivične prijave koje je HNS podnio, a koje se tiču upravo izbora u Mostaru.
"Prijave HNS-a se odnose na pokušaj brutalnog kršenja demokratskog procesa glasovanja, prebacivanja više stotina osoba iz jednog gradskog produčja na područje Juga, Jugozapada i Zapada, čime se htjelo narušiti onaj stvarni odnos koji imamo. To je sve urađeno nakon našeg dogovora oko grada Mostara i definiranje izbornih pravila. Nekorektno, nečasno, neprovodivo i krivično djelo. Podnijeli smo prijavu protiv tih osoba koje su to fiktivno radile i onih koje su to organizirale", istakao je lider HDZ-a.
Klix.ba
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
Cuj 12 god nisu glasali. A brete mili, nisam znao da je to dole toliko syebano
Samo sabura
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
- Skin
- Inventar foruma

- Has thanked: 2982 times
- Been thanked: 3423 times
mostarci koji sad imaju 30 godina, bili su punoljetni prije 12 god, ali danas prvi put u zivotu mogu glasati, sa 30
- Maja
- Administrator

- Maja
- Administrator

Na lokalnim izorima u Mostaru, koji se održavaju danas nakon 12 godina, do 16 sati je glasalo više od 40 posto birača.
- Pasaga
- Hadžija

lose,nikakoMaja wrote: 20 Dec 2020, 16:59 Na lokalnim izorima u Mostaru, koji se održavaju danas nakon 12 godina, do 16 sati je glasalo više od 40 posto birača.
haj,morbit dok raja krene u carsiju,mozda navrnu i na glasanje
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22858 times
- Been thanked: 20951 times
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1680 times
- Been thanked: 3217 times
Kao da ce sta naa bolje promijeniti
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Pasaga
- Hadžija

jbt...od 102.000 ,mozda izidje max polovinaMarlboroGold wrote: 20 Dec 2020, 17:43 To je katastrofalna izlaznost za grad u kojem se nije glasalo 12 godina.
ostalo,oko 4000,postom ...
fiasko ....sram ih bilo
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Mirelam
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 36 times
- Been thanked: 361 times
Jesi glasao?Pasaga wrote: 20 Dec 2020, 17:52jbt...od 102.000 ,mozda izidje max polovinaMarlboroGold wrote: 20 Dec 2020, 17:43 To je katastrofalna izlaznost za grad u kojem se nije glasalo 12 godina.
ostalo,oko 4000,postom ...
fiasko ....sram ih bilo
- Pasaga
- Hadžija

posta ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2923 times
- Been thanked: 24225 times
12 godina ne glasas i 40% izadje.
Kakvi smo mi debili. Nevjerovatno. Ne treba da imamo nikakva prava. Umri otac te jebo glupi.
Kakvi smo mi debili. Nevjerovatno. Ne treba da imamo nikakva prava. Umri otac te jebo glupi.Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Zizi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 9995 times
- Been thanked: 8610 times
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Čekaj, je li moguće da većinu tih koji nisu glasali čini raja koja uopšte ne živi u bih?HAVANA wrote: 20 Dec 2020, 18:05 12 godina ne glasas i 40% izadje.Kakvi smo mi debili. Nevjerovatno. Ne treba da imamo nikakva prava. Umri otac te jebo glupi.
Šta znam, možda su na zapadu.
Svi mi se morete obratit