ipak ja idem kupiti hape, ebi ti to

Moderator: VIP
Bolje da umres sita nego da zivis gladnaJulia-Klara wrote:pa sta je sad? da ja idem u kupovinu ili ne?![]()
ipak ja idem kupiti hape, ebi ti touvijek sam govorila da necu da umrem gladna, ne bih sebi nikad oprostila
Dust wrote:Cini mi se da negdje postoji hadis koji kaze da ce Smak svijeta nastupiti u petak pred ili iza aksama (prvog mraka).. Dakle, ima jos fore
Trebaju i pustinje da ozelene...Dust wrote:Cini mi se da negdje postoji hadis koji kaze da ce Smak svijeta nastupiti u petak pred ili iza aksama (prvog mraka).. Dakle, ima jos fore
A aksam nije svugdje u svietu u ista doba.Maja wrote:Dust wrote:Cini mi se da negdje postoji hadis koji kaze da ce Smak svijeta nastupiti u petak pred ili iza aksama (prvog mraka).. Dakle, ima jos fore![]()
Pa i najavlju ga oko 18h ovdje
Evo Dust, pronašla sam...Dust wrote:Ne znam za to o pustinjama
Ebu Hurejre r.a., prenosi da je Poslanik s.a.v.s., rekao: „Neće nastupiti Sudnji dan sve dok se Arapsko poluostrvo ne povrati u zelenilo i dok kroz njega ne budu tekle rijeke." (Muslim 7/97)
Iz ovog hadisa se zaključuju da je Arapsko pouostrvo bilo obraslo zelenilom i da su kroz njega tekle rijeke, te da će se ponovo povratiti u takvo stanje. Na Arapskom poluostrvu će provrijeti mnogi izvori i rijeke te će niknuti mnogo bilja pa će od pustinja postati livade, parkovi i šume. Ovo potvrđuje hadis Muaza ibn Džebela kojem je Poslanik s.a.v.s., rekao kada su bili kod izvora na Tebuku: "Muaze ako budeš dugo živio možda ćeš vidjeti da je ovaj predio napunjen baščama." (Muslim 15/40)
http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... Itemid=605
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests