Američka politika u BiH

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times
Status: Offline

Re: Američka politika u BiH

Post by Taare »

Ma smrdljivim nijemcima je potrebna radna snaga i učinit će sve da ostane ovo stanje u bih kako bi mladi stručni kadar napustio istu i krenuo put njemačke.
Kakvo jačanje visokog predstavnika i kakvi bakrači :roll
Svi mi se morete obratit
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3879 times
Been thanked: 2918 times

Post by Pasaga »

Taare wrote: 24 Dec 2020, 13:44 Ma smrdljivim nijemcima je potrebna radna snaga i učinit će sve da ostane ovo stanje u bih kako bi mladi stručni kadar napustio istu i krenuo put njemačke.
Balkan ubi Merkelova dobronamjernost,demokratija
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

Post by Mirelam »

Taare wrote: 24 Dec 2020, 13:44 Ma smrdljivim nijemcima je potrebna radna snaga i učinit će sve da ostane ovo stanje u bih kako bi mladi stručni kadar napustio istu i krenuo put njemačke.
Eto narod iz raja bježi u smrdljivu Njemačku dokle je to došlo. :ooo
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Mirelam wrote: 24 Dec 2020, 14:04
Eto narod iz raja bježi u smrdljivu Njemačku dokle je to došlo. :ooo
Pitam se koliko čovjek mora biti ograničen da dođe do tog zaključka :bua
htio sam da kažem da nijemcima zbog deficita radne snage odgovara ovo stanje u bosni i da neće uraditi ama baš ništa kako bi se promijenilo stanje te da bosna postane normalna država.
Odgovara im stanje beznađa jer u takvom okruženju, narod masovno napušta bih i ide put njemačke.
Zbog toga su smrde.
Nikad nam nisu pomogli a da nisu gledali i vlastiti interes.
Svi mi se morete obratit
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2680 times
Been thanked: 8281 times

Post by Duminjo »

Nije samo Bosna. Skoro citav Balkan gledaju samo kao jeftinu radnu snagu. Nit ga školuje, nit ga sta kosta. Samo dodji, malo prakse da te uvede u sistem i udri
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21783 times
Been thanked: 19825 times
Status: Online

Post by Masamune »

Vratite se onda u BiH :oo

Pomozite braci
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4322 times
Been thanked: 3245 times

Post by Melek »

Ma cijela zapadna Europa je u debelom k. Sve su stariji a sve se manje djece radja. Taj je trend u principu krenuo onog dana kad se konstelacija uloga covjek-zena promijenila, pa je zensku dozvoljeno da od domacice bude supermen. To je lijepa, humana i pravedna stvar ali zato pogubna za drustvo u kojem se to praktikuje.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3879 times
Been thanked: 2918 times

Post by Pasaga »

Melek wrote: 24 Dec 2020, 14:52 Ma cijela zapadna Europa je u debelom k. Sve su stariji a sve se manje djece radja. Taj je trend u principu krenuo onog dana kad se konstelacija uloga covjek-zena promijenila, pa je zensku dozvoljeno da od domacice bude supermen. To je lijepa, humana i pravedna stvar ali zato pogubna za drustvo u kojem se to praktikuje.
dok ovo procitaju pojedine forumasice,bit ces bjen
:D.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2680 times
Been thanked: 8281 times

Post by Duminjo »

Pasaga wrote: 24 Dec 2020, 14:55
Melek wrote: 24 Dec 2020, 14:52 Ma cijela zapadna Europa je u debelom k. Sve su stariji a sve se manje djece radja. Taj je trend u principu krenuo onog dana kad se konstelacija uloga covjek-zena promijenila, pa je zensku dozvoljeno da od domacice bude supermen. To je lijepa, humana i pravedna stvar ali zato pogubna za drustvo u kojem se to praktikuje.
Bgm Melek otego muda :D.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4322 times
Been thanked: 3245 times

Post by Melek »

Pasaga wrote: 24 Dec 2020, 14:55
Imam alibi. Reko sam da je to lijepa, humana i pravedna stvar :cudi

Ne mogu mi pera odbit :kafa
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

MarlboroGold wrote: 24 Dec 2020, 14:50 Vratite se onda u BiH :oo

Pomozite braci
Vratiti se u banana državu i sistem koji podržava taj isti zapad i to isključivo zbog vlastite koristi? Neka, hvala.
Mislim da bismo se merlin, duminjo i ja vrlo rado vratili u bih, ali ne u ovakvu bih koja je, realno, u qrcu, a ništa ne možeš promijeniti.
Svi mi se morete obratit
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Taare wrote: 24 Dec 2020, 15:59
MarlboroGold wrote: 24 Dec 2020, 14:50 Vratite se onda u BiH :oo

Pomozite braci
Vratiti se u banana državu i sistem koji podržava taj isti zapad i to isključivo zbog vlastite koristi? Neka, hvala.
Mislim da bismo se merlin, duminjo i ja vrlo rado vratili u bih, ali ne u ovakvu bih koja je, realno, u qrcu, a ništa ne možeš promijeniti.
Zajebavam se. Neka vas tamo :oo
prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by prog321 »

Jos da nam je ove crvene napasti rastjerati u njemacku i sve u dure.
Ali ne mozes ih ni kliještima otrgnuti sa uhljebskih pozicija. :oo
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9511 times
Been thanked: 11249 times

Post by Krokodil Behko »

SociologBosmal wrote: 24 Dec 2020, 13:06 Za Behka,

Opet bijah ja upravu 😉

https://www.klix.ba/vijesti/bih/njemack ... /201224070

ProHrvatski, i proHdz covjek u sadejstvu s Rusima. Nisam optimist.
Zele Amere da izbace iz ove igre dok je Biden.

Hajde, ne prosipaj se, kao i obično.

Jel ti to stvarno misliš, da smo mi ostali svi redom seljaci, pa ne znamo otvoriti neki portal, na primjer Istraga, pa donijeti otuda prvu špekulaciju, na koju naiđemo. Tako uvijek i radiš. Da ti je da budeš prvi, a kad ispadne pogrešno, onda te nema da kažeš "Samo za Behka"
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13881 times
Been thanked: 22813 times

Post by Fuddo »

Rusi su svojim subverzivnim djelovanjem i ubacenim elementima doveli Ameriku u poluraspadnuto stanje.
Slijedi konsolidacija redova i osveta na svim poljima, tesko da ce zaobici i njihove trabante na Balkanu.
Ne placu oni bezveze, znaju vrlo dobro u sta su se uvalili. Car je go.
Dozvolite da se obratimo
SociologBosmal
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 36 times
Been thanked: 92 times

Post by SociologBosmal »

Krokodil Behko wrote: 24 Dec 2020, 17:50
SociologBosmal wrote: 24 Dec 2020, 13:06 Za Behka,

Opet bijah ja upravu 😉

https://www.klix.ba/vijesti/bih/njemack ... /201224070

ProHrvatski, i proHdz covjek u sadejstvu s Rusima. Nisam optimist.
Zele Amere da izbace iz ove igre dok je Biden.

Jel ti to stvarno misliš, da smo mi ostali svi redom seljaci, pa ne znamo otvoriti neki portal, na primjer Istraga, pa donijeti otuda prvu špekulaciju, na koju naiđemo. Tako uvijek i radiš. Da ti je da budeš prvi, a kad ispadne pogrešno, onda te nema da kažeš "Samo za Behka"
Nisi upravu. Nikad se ne prosipam, i to znas vrlo dobro.
Nadji samo 1 rijec gdje sam se" prosuo,", al' samo jednu.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13881 times
Been thanked: 22813 times

Post by Fuddo »

SociologBosmal wrote: 24 Dec 2020, 17:58

Pa nece taj biti visoki predstavnik.
Prenosis bezvezne vijesti koje se bave pukim insuinacijama.
Dozvolite da se obratimo
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

prog321 wrote: 24 Dec 2020, 16:21 Jos da nam je ove crvene napasti rastjerati u njemacku i sve u dure.
Ali ne mozes ih ni kliještima otrgnuti sa uhljebskih pozicija. :oo
Ko će vam tad plaćati porez i puniti kase? :oo
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9511 times
Been thanked: 11249 times

Post by Krokodil Behko »

SociologBosmal wrote: 24 Dec 2020, 17:58

Samo za sociologa

NJEMAČKI POLITIČAR STEFAN SCHWARZ OGORČEN PISANJEM BH. MEDIJA: "Angela Merkel nije prijatelj Putina, već fan Amerike i Joea Bidena"

Image

Tekst objavljen na portalu „Istraga.ba“ u kojem se tvrdi da zvanični Berlin "priprema rušenje“ visokog predstavnika Valentina Inzka uz pomoć zvanične Moskve i imenovanje Christiana Schmidta, izazvao je veliko interesovanje u BiH i regionu.

Danas su se o ovom tekstu očitovali i u Njemačkoj. Vrlo burno je reagovao bivši zastupnik Bundestaga Stefan Schwarz, član CDU-a, stranke njemačke kancelarke Angele Merkel.

Poručio je da je ljut i da mu je žao što „mora biti otvoren“.

Ističe da Angela Merkel uopće nije prijatelj Putina, te da je „fan Amerike (ne ludog i opsanog Trumpa, već Obame i novoizabranog predsjednika Bidena“.

„Avdić (Avdo Avdić op. "SB") bi trebao znati, i sigurno zna, da se nikada neće dogoditi da Njemačka i Merkel igraju igre sa Putinom, a protiv Amerike“, napisao je Stefan Schwarz.

Dalje Schwarz ističe da neće biti novog OHR-a bez saglasnosti Vijeća sigurnosti UN- a, te kako Avdić tačno zna da je za to potrebna odluka Vijeća sigurnosti UN-a, i da postoji pravo veta od strane 5 njegovih članova u isto vrijeme, a među njima su i Sjedinjene Države.

„Dakle, čak i ako bi ta apsolutno luda priča bila istinita, što nije, to je potpuno nelogična fantastika da SAD (time i Joe Biden) ne bi ništa uradili za BiH i OHR- u, već bi samo sjedili i gledali, i konačno glasali za neke zavjere protiv Amerike?!“, naglašava Schwarz.

Za Christiana Schmidta kaže da ga zna iz zajedničkog rada u Njemačkom Bundestagu, te da definitivno nije tip koji bi učestovao u bilo kakvoj zavjeri sa Putinom, a pogotovo Angela Merkel, koju, kako kaže, poznaje od 1990., i koja to nikada ne bi pomislila, kao ni Schmidt.

„Christian Schmidt bio je državni sekretar obrane, snažan zagovornik NATO-a i njemačko-američkog partnerstva, a on je uvijek bio i još uvijek je apsolutno kritičan prema Putinu. Kad je Christian bio ministar poljoprivrede i Putin stavio sankcije na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Evrope (pokušavajući odgovoriti na teške sankcije nakon što je napao Ukrajinu i Krim), Christian Schmidt postao je poznat po svojoj kampanji za više potrošnje naše poljoprivredne robe, posebno jabuka – i izrekao vrlo pametnu rečenicu: "Jabuka na dan drži Putina podalje!". Dakle, on se zalagao s osmijehom za kupovanje europskih, njemačkih jabuka i voća ne samo da bi pomogao poljoprivrednoj grani nego bi također to bio lijep doprinos obrani od sve agresivnijeg Putina. Dakle, ako bi iko uopće pomislio na pozadinsku igru iza leđa naših dugoročnih prijatelja u Americi, pogotovo s Putinom, možda je izgubio razum“, istakao je Schwarz

Schwarz je poručio i da, ukoliko bi Christian Schmidt zamijenio "političkog evnuha" Valentina Inzka, to ne bi trebao biti loš izbor za BiH.

„Barem snažniji i dobro povezani Nijemac bi preuzeo stvari umjesto anksioznog i slabog momka koji skoro ništa učinio posljednjih godina kako bi pomogao Bosni da se vrati na noge. Inzko ima svu moć da zaustavi Dodika i ostale korumpirane vođe, ali se boji da ih koristi. U međuvremenu, zarađuje tonu novca, ali on ne doprinosi u svom poslu“, smatra Schwarz.

On također smatra da dolazak Schmidta ili bilo koga drugog sa hrabrošću da stvarno pomogne zemlji, zajedno s novim američkim predsjednikom koji je pravi prijatelj Bosne, to bi bio napredak koji sada čekaju normalni ljudi Bosne i Hercegovine.

(Stefan Schwarz je bivši član njemačkog Bundestaga i direktor Evropskog instituta za Balkan. Počasni je građanin Sarajeva, Goražda i Bosanske Krupe.)

(SB)
SociologBosmal
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 36 times
Been thanked: 92 times

Post by SociologBosmal »

Vidjeti cemo Behko, kompleksa je ovo stvar. Geopolitika se prelama preko nas. Vidjeti cemo ko je upravu.
Post Reply

Return to “Politika u BiH”