Crna hronika

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

adacta
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Stravičan slučaj u Sjevernoj Irskoj

Post by adacta »

Image

Na rukama donio 15-mjesečnu kćerku svoje djevojke nakon što joj ju je silovao i polomio 21 rebro

Barry McCarney s djetetom sklupčanim u njegovom naručju uhvaćen je na snimci nadzorne kamere u Sjevernoj Irskoj kako očajnički pokušava spasiti život kćeri svoje djevojke.

Ali potresna snimka, snimljena u bolnici, zapravo ne otkriva zastrašujuću realnost.

McCarney nije očajan otac koji pokušava spasiti 15-mjesečnu djevojčicu. On je u biti monstruozan pedofil koji je zlostavljao Millie Martin uslijed čega je ona podlegla zastrašujućim ozljedama koje joj je nanio.

Na jučerašnjem suđenju, sudija je zločine 33-godišnjeg muškarca počinjene u decembru 2009. nazvao "prezrivim" i opisao ih "neshvatljivima".

McCarney je upoznao Millienu majku Rachel Martin svega tri mjeseca prije smrti malene djevojčice.

U tom razdoblju on je fizički i seksualno zlostavljao Millie, sve dok nije podlegla nizu smrtonosnih ozljeda, uključujući i tešku traumu glave od posljedica koje je preminula.

Patolog je na obdukciji ustanovio da je djetetu slomljeno 21 rebro.

Osim toga, ustanovljeno je da je dijete i seksualno zlostavljano.

Proglašen je krivim za ubistvo, seksualno zlostavljanje i uzrokovanje mučnih ozljeda. McCarney će biti osuđen nakon nove godine.

Izvor:d.avaz
Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Re: Stravičan slučaj u Sjevernoj Irskoj

Post by Dust »

Imala sam priliku d radim sa djevojcicom koju su silovali ujak i otac, pocevsi dok je ona bila beba pa negdje do njene cetvrte godine, kada su ih uhvatili. To dijete nikada nece biti normalno tj. Kao njeni vrsnjaci. Uvijek se povlacila u cosak, sama. Nikada joj nisam vidjela osmjeh na licu niti radost u ocima. Cesto je se sjetim i pitam sta ce biti s njom. Boze.......
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14601 times
Been thanked: 10087 times

Post by Julia-Klara »

kastracija bez anestezije, bez ikakvih lijekova protiv bolova... pa onda kamenovanje
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 2 times

Post by paparaci »

:(

Teto Julija :ok

ma da je i to slabo.
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce
POSAVLJAK
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha

Post by POSAVLJAK »

Julia-Klara wrote:kastracija bez anestezije, bez ikakvih lijekova protiv bolova... pa onda kamenovanje
ma kakvi, to je preblago, guljenje kože bi bilo bolje
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9870 times
Been thanked: 11665 times
Status: Online

Prve žrtve smrzavanja u BiH: Dva muškarca preminula

Post by Krokodil Behko »

Image

U mjestu Pašalići, u općini Čelinac, u voćnjaku neposredno pored kuće, u subotu oko 13 sati pronađeno je beživotno tijelo G.G. (1964.) iz Čelinca.

Na licu mjesta, uz prisustvu dežurnog mrtvozornika, konstatovano je da je smrt nastupila kao posledica prestanka rada srca i disanja koje je prourokovano smrzavanjem.

I u Banjoj Luci je jučer također stradao muškarac usljed smrzavanja.

Policiji je u jutarnjim satima prijavljeno da je neposredno prije prijave u banjalučkom mjestu Jošikova voda, na nekategorisanom putu, u zaseoku Mučalovići, pronađen S.M. (1955.), u besvjesnom stanju.

On je vozilom Službe hitne pomoći, prevezen radi hospitalizacije i pružanja medicinske pomoći u Odjeljenje intenzivne njege, gdje je istog dana oko 09,15 sati preminuo.

Dežurni doktor je konstatovao da je smrt nastupila kao posljedica prestanka rada srca i disanja koje je prourokovano smrzavanjem, saopćeno je danas iz CJB Banja Luka.

Usljed snježenih padavina u nekoliko općina u RS-u u prekidu je snabdijevanje domaćinstava električnom energijom.

Bez struje je jedan dio područja grada Doboja, te općine Pale, Foča, Višegrad, Kalinovik i Gacko, dok je snabdijevanje vodom za piće u prekidu u Han-Pijesku.

Na području općine Pale bez napona su trafostanice Luke i Pavlovac te Kalinovik gdje su bez napona dalekovodi Boljanovići i Ulog.

I na području općine Foča bez napona su dalekovodi Slatina, Tjentište, Čelebići i Zavajt, a na području Višegrada trafostanice Sjemeć Polje i Sjemeć Brdo, zbog čega dolazi do prekida u snabdijevanju električnom energijom, potvrđeno je danas iz Uprave Ciivlne zaštite RS-a.

U Doboju su jučer otklonjeni kvarovi na dva dalekovoda, ali je u toku noći izbio kvar na 10-kilovoltnom dalekovodu Usora-Hemoprodukt, tako da su trenutno bez napajanja električnom energijom gornji dijelovi grada. Ovaj kvar bit će otklonjen tokom dana.

Snabdijevanje električnom energijom je u prekidu u nevesinjskim mjesnim zajednicama Biograd-Udrežanj, Zovi Do, Lukavac, Humčani i Bijenja, dok je jedan dio sela dobio električnu energiju, a normalizovan je i signal mobilne telefonije.

U Gacku je snabdijevanje električnom energijom u prekidu u selima Izgoni, Sastavci, Ulinje, Jasenik, Dramešina i Čemerno.

Iz Civilne zaštite RS-a navode da su većina magistralnih i regionalnih puteva u RS-u prohodni, osim regionalnih puteva Klanci-Ulog i Nevesinje-Kalinovik, preko planinskog prijevoja Morine.

Na području banjalučkog odjeljenja Civilne zaštite visina snježnog pokrivača iznosi od 10 do 70 centimetara u višim predjelima. Putni pravac Istočni Drvar–Ribnik, preko Lisine, i pravac Istočni Drvar–Drvar su pročišćeni.

Na području dobojskog odjeljenja Civilne zaštite visina snježnog pokrivača je od 22 do 70 centimetara u višim predjelima, magistralni, regionalni i lokalni putevi su prohodni, ali je otežano odvijanje saobraćaja.
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Re: Prve žrtve smrzavanja u BiH: Dva muškarca preminula

Post by carobnjak N »

Nije mi jasno kako se možeš smrznuti "u voćnjaku pored kuće" :hm
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
Tempy
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tempy »

Alkohol, eto kako. Pijan nije znao gdje mu kuća.
Alkohol stvara lažan osjećaj toplote, a poznato je da snižava tjelesnu temperaturu. U svijetu najviše ljudi se smrzne baš zbog alkohola.
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

Onda je on žrtva alkohola ,a ne hladnoće .
Ja dok sam radio bio je po čaršiji neki čovjek 50-ih godina i hodao je tako po ulici i pio stalno ,jednom sam ga pitao odakle je i reče da je negdje od Zenice . Bilo mi ga je žao i par puta sam mu dao neku marku iako sam znao da će popiti to ,a zimi sam mu govorio da dođe preko noći u neki podrum gdje nam je centralna i drva ,bio je u zemlji i toplo ali nije nikad htio doći .
Žao mi je tih ljudi ,svako može završiti tako
Tempy
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tempy »

I meni je žao tih ljudi. Od hladnoće najčešće stradaju beskućnici, a svi ti ljudi iza sebe imaju neku tužnu priču zašto su ostali bez igdje ičega i često se odali alkoholu i ostalim porocima. Tužno je to.
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8065 times
Been thanked: 19074 times

Post by Maja »

Pa možda mu je pozlilo od hladnoće. Imaš masu tih, posebno starijih, osoba kojima se ne preporučuje izlaziti vani kad su ekstremne vrućine ili hladnoće. Možda mu je nešto pozlilo, pao u nesvijest...razloga je milion i nije na vrijeme došao sebi pa se smrznuo.
Blackhawk

Post by Blackhawk »

zato sto starije osobe, izadju napolje na ovoj hladnoci, uzmu lopatu i hoce cistiti snijeg.. srce ne moze podnijeti i udar, a na ovakvim hladnocaa, mali prekid kretanja i rada srca znaci i smrzavanje..
Trepavica

Post by Trepavica »

Žalosno da u današnje vrijeme , ljudi umiru , od zime i gladi...
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Zeničanku (27) danima silovao, pa je prodao za 90 KM

Post by Krokodil Behko »

Image

Dvosedmični pakao 27-godišnje A.O. iz Zenice, koju je u kući u naselju Polje kod Velike Kladuše zatočio Reuf Alagić (34) koji ju je, prema njenim izjavama istražiteljima MUP USK, danima silovao dok je bila vezana za krevet. Alagić je nesretnu djevojku na kraju prodao jednom muškarcu iz Sanskog Mosta

Policajci su Alagića uhapsili 14. decembra. Nakon podnošenja izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protivpravnog lišenja slobode, silovanja i navođenja na prostituciju na prijedlog kantonalnog tužioca Huseina Huzeirovića, Alagiću je određen jednomjesečni pritvor koji služi u KPZ “Luke” u Bihaću.

Inače, Alagić je od ranije poznat policiji po raznim krivičnim djelima. Nezvanična informacija koja kola Velikom Kladušom je da se Alagić ženio 36 puta i da je vrlo često svoje supruge za novac dijelio sa drugima, piše Dnevni avaz.

Kako se saznaje, A.O. se nakon davanja izjava vratila u Zborište kod Velike Kladuše gdje navodno radi kao konobarica. Istražiteljima je ispričala da ju je Alagić vezao konopcem i bakarnom žicom za krevet, te da joj je stavljao ljepljivu traku preko usta i tjerao na seks, da bi je naposlijetku prodao za 90 KM Z. K. iz Tomine kod Sanskog Mosta.

Prilikom primopredaje na benzinskoj pumpi Čakin Komerc u naselju Zborište došlo je do kvara na Golfu u kojem su je prevozila trojica muškaraca. Ona je uspjela da pobjegne i prijavi policiji da je prodana u bijelo roblje. Prilikom pretresa kuće Reufa Alagića pronađeni su tragovi koji su izuzeti. Alagić se branio da je A.O. bila njegova nevjenčana supruga te da je sve izmislila.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4123 times
Been thanked: 3091 times

Re: Zeničanku (27) danima silovao, pa je prodao za 90 KM

Post by Lavlje_srce »

Boze me sacuvaj.

Zanima me koliko ce samo zvijer dobiti za ovo?

:123
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Lavlje_srce wrote:Boze me sacuvaj.

Zanima me koliko ce samo zvijer dobiti za ovo?

:123
Neće dobiti ništa
Nezvanična informacija koja kola Velikom Kladušom je da se Alagić ženio 36 puta i da je vrlo često svoje supruge za novac dijelio sa drugima, piše Dnevni avaz.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4123 times
Been thanked: 3091 times

Post by Lavlje_srce »

Krokodil Behko wrote:
Neće dobiti ništa.
Ali ovaj put je dolijao.

'Policajci su Alagića uhapsili 14. decembra. Nakon podnošenja izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protivpravnog lišenja slobode, silovanja i navođenja na prostituciju na prijedlog kantonalnog tužioca Huseina Huzeirovića, Alagiću je određen jednomjesečni pritvor koji služi u KPZ “Luke” u Bihaću.'

Zasto mi pada na pamet kastracija? Ah da, znam - zato sto bi se spasile zene, a i drustvo od placanja zatvorskog boravka notornom psihopati. Uzas.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 1 time

Post by Konsultant »

to sto su ga priveli ne znaci i presudu. plafon ce dobiti godinu-dvije, a realno uslovnu ili 3-6 mjeseci.
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka »

presudila bih ja sama njemu,kad bih bubreg morala prodati.......po cijenu svog života,i tako ju je uništio.......kakva policija...sudovi....advokati...mudo labudovo :123
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

to su sve lokacije u blizini mene ,a ja tek sad čujem za to . Moraću malo i ja početi mahalati ,nema mi druge
Post Reply

Return to “Mediji”