Pa ti si pitao zašto radim tamo i sad me opominješ da se držim teme. Prije je da ti ne paše onakav direktan odgovor.
Američka politika u BiH
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
- Status: Offline
Re: Američka politika u BiH
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Ja sam pustio temu i nije mi smetalo. Da mi je smetalo ne bih sudjelovao u raspravi već bih te opomenuo ili izbrisao post.Naseef Mushroom wrote: 26 Dec 2020, 14:29Pa ti si pitao zašto radim tamo i sad me opominješ da se držim teme. Prije je da ti ne paše onakav direktan odgovor.dadojović wrote: 26 Dec 2020, 14:20
U pravu si.
Podupirem te.
Gljiva čuo si.
Nije tema gdje tko radi i gdje bi radio.
Kolega je opomenuo.
Ja sam ga samo podržao.
Ali hajmo se sada svi zajedno vratiti na temu.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times
odo ja jednu izdimit ...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Jah, podržao nakon što si ti prvi pitao zašto radim u Njemačkoj pa kada je kolega opomenuo nisi jednostavno napisao "Hajmo se vratiti na temu" nego samo mene prozva "Gljiva čuo si"dadojović wrote: 26 Dec 2020, 14:33Ja sam pustio temu i nije mi smetalo.Naseef Mushroom wrote: 26 Dec 2020, 14:29
Pa ti si pitao zašto radim tamo i sad me opominješ da se držim teme. Prije je da ti ne paše onakav direktan odgovor.
Kolega je opomenuo.
Ja sam ga samo podržao.
Ali hajmo se sada svi zajedno vratiti na temu.
Ali OK, važno je da su drugi pročitali ko je počeo, ja se vraćam na temu.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- dadojović
- Forum [Bot]
I Sociolog je opemenut.
Dajte malo objektivnosti.
I na kraju krajeva zar vam je toliko teško pisati na odgovarajućoj temi, pa vas nitko neće prozivati. I svi sretni. I vi, i moderacija.
Dajte malo objektivnosti.
I na kraju krajeva zar vam je toliko teško pisati na odgovarajućoj temi, pa vas nitko neće prozivati. I svi sretni. I vi, i moderacija.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Svaka razvijena država ulaže ogromne napore kako bi privukla kvalifikovanu radnu snagu.
Recimo, kad njemački privrednici i njihova udruženja zagalame da im godišnje fali 50-100k radnika i da će taj deficit kočiti njemačku privredu, njemačka vlada će uraditi sve moguće, pokrenuti kompletnu mašineriju i neće ostaviti kamen na kamenu dok ne dovede prijeko potrebni kadar.
Sad, budući da se radi o državama koje su koliko jučer bile spremne da za vlastite interese pokrenu svjetske ratove znajući da će isti rezultirati milionima žrtava, itekako su spremne da "onako malo" prikoče nas nerazvijene kako bi se dokopale sposobne radne snage.
A, istini za volju, naš narod, naši radnici, su vrlo cijenjeni na zapadu gdje ih drže za pouzdane i vrijedne radnike koji su daleko izdržljiviji od razmaženog domicilnog stanovništva.
Recimo, kad njemački privrednici i njihova udruženja zagalame da im godišnje fali 50-100k radnika i da će taj deficit kočiti njemačku privredu, njemačka vlada će uraditi sve moguće, pokrenuti kompletnu mašineriju i neće ostaviti kamen na kamenu dok ne dovede prijeko potrebni kadar.
Sad, budući da se radi o državama koje su koliko jučer bile spremne da za vlastite interese pokrenu svjetske ratove znajući da će isti rezultirati milionima žrtava, itekako su spremne da "onako malo" prikoče nas nerazvijene kako bi se dokopale sposobne radne snage.
A, istini za volju, naš narod, naši radnici, su vrlo cijenjeni na zapadu gdje ih drže za pouzdane i vrijedne radnike koji su daleko izdržljiviji od razmaženog domicilnog stanovništva.
Finska je u posljednjih mjesec primila više od 5.300 zahtjeva u okviru novog migracijskog programa koji nudi priliku tehnološkim radnicima i njihovim porodicama da se presele u ovu skandinavsku zemlju na 90 dana i nakon tog boravka odluče da li žele trajno ostati.
https://www.klix.ba/biznis/hiljade-ljud ... /201225129"Nismo na vrhu liste zemalja za preseljenje, ali smo se nekoliko puta uvjerili da ljudi obično ostaju živjeti u Finskoj kada je jednom posjete. Na svijetu je prisutna velika konkurencija pa smo morali razmišljati kreativno", kazala je Johanna Huurre iz Helsinškog poslovnog centra koji je i osmislio ovu vrstu programa.
Svi mi se morete obratit
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14415 times
- Been thanked: 24239 times
- Status: Online
Joj kad vam se pomolimo sU B2
Bice vam njemacka i rusija.
Amerika je uz Tursku jedini iskreni prijatelj Bosni i Hercegovini.
Dozvolite da se obratimo
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9171 times
- Been thanked: 5864 times
Sva ova desavanja, posebno ona posjeta Lavrova, su usko povezana sa dolaskom Bidena na vlast.
The Dark Side Of The Forum...
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Ma znaju to svi.Mister No wrote: 26 Dec 2020, 17:28 Sva ova desavanja, posebno ona posjeta Lavrova, su usko povezana sa dolaskom Bidena na vlast.
Ovo sto smo gledali cetiri godine je pokusaj izolacije, al je vodjen od strane nevidjenih budala i idiota, i sad imas haos u kojem vjeciti luzeri pokusavaju profitirati.
Biden ce prve dvije godine posvetiti lijecenju rana na domacem planu, a onda ide opsti napad.
Previse se otrglo kontroli, budale su sjebale sve sto se moglo sjebat, korekcije ce biti bolne.
Dozvolite da se obratimo
- Taare
- greatest

Zabij im. Prijatelji su onoliko dugo dok im to prijateljstvo ne dođe u sukob sa interesom.Fuddo wrote: 26 Dec 2020, 17:26 Joj kad vam se pomolimo sU B2
Treba li da navodim primjere?
Znamo šta je bilo u prošlosti, a pratimo i aktuelnosti.
Šta će biti ako tr pristane pa srbima proda bajraktare?
Ako srbi kupe to moćno oružje pa dođe do toga da ga koriste, definitivno ga neće koristiti protiv bugara il mađara, jelte
Što se tiče amera, sjećamo se kako su jadne iračke i sirijske kurde pustili niz vodu.
Ja lično nemam razloga da ne vjerujem kisindžeru kad kaže: "Biti američki neprijatelj je opasno, ali biti američki prijatelj je pogubno"
Svi mi se morete obratit
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Znas kad ce im Erdogan prodati te dronove?Taare wrote: 26 Dec 2020, 17:42Zabij im. Prijatelji su onoliko dugo dok im to prijateljstvo ne dođe u sukob sa interesom.Fuddo wrote: 26 Dec 2020, 17:26 Joj kad vam se pomolimo sU B2
Treba li da navodim primjere?
Znamo šta je bilo u prošlosti, a pratimo i aktuelnosti.
Šta će biti ako tr pristane pa srbima proda bajraktare?
Ako srbi kupe to moćno oružje pa dođe do toga da ga koriste, definitivno ga neće koristiti protiv bugara il mađara, jelte
Što se tiče amera, sjećamo se kako su jadne iračke i sirijske kurde pustili niz vodu.
Ja lično nemam razloga da ne vjerujem kisindžeru kad kaže: "Biti američki neprijatelj je opasno, ali biti američki prijatelj je pogubno"
Nikad.
Sto se tice Amerike, ponasaj se pristojno i neces imati problema sa njima, do sad su uvijek bez uvijanja stali iza tebe, pa cak i kad je mevlid tarzano okolo, zazmurili su na jedno oko.
Dozvolite da se obratimo
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Ma i globalno je svijet poludio. Nadam se da će sa Bidenom politika postati opet kao nekada, dosadna i ozbiljna. Uz Trumpa nisu se pojavili samo novi cirkusanti nego su i postojeći dobili krila.Fuddo wrote: 26 Dec 2020, 17:34Ma znaju to svi.Mister No wrote: 26 Dec 2020, 17:28 Sva ova desavanja, posebno ona posjeta Lavrova, su usko povezana sa dolaskom Bidena na vlast.
Ovo sto smo gledali cetiri godine je pokusaj izolacije, al je vodjen od strane nevidjenih budala i idiota, i sad imas haos u kojem vjeciti luzeri pokusavaju profitirati.
Biden ce prve dvije godine posvetiti lijecenju rana na domacem planu, a onda ide opsti napad.
Previse se otrglo kontroli, budale su sjebale sve sto se moglo sjebat, korekcije ce biti bolne.
Ja sam rekao davno, nije problem ni ako desničari preuzmu vlast, njihova država pa i ako me ne vole njihova su pravila, šta ću ja tu.
Problem je što je sve živ cirkusant, ne bi im smio povjeriti kokoš, ništa konkretno, sve go populizam. Nadajmo se da će se vratiti politički svijet, bar po nekom kodeksu ponašanja, na nivo prije 10-20 godina.
Kraj današnje svjetske političke scene George W Bush izgleda kao Mirsad Hadžikadić.
- dadojović
- Forum [Bot]
Zaljev Svinja, Kurde i sve ostale izdane od strane Amerike jednostavno ćemo zaboraviti.
Dan amnezije.
Dan amnezije.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

A Oluja?dadojović wrote: 26 Dec 2020, 17:55 Zaljev Svinja, Kurde i sve ostale izdane od strane Amerike jednostavno ćemo zaboraviti.
Dan amnezije.
Jesi li i nju zaboravio?
Da ti mozda nisu Rusi pomogli?
Dozvolite da se obratimo
- Taare
- greatest

vijetnamske saveznike su baš prodali. Ili nekadašnji američki veliki saveznik sadam. I njega su sjebali i to pod lažnim optužbama.dadojović wrote: 26 Dec 2020, 17:55 Zaljev Svinja, Kurde i sve ostale izdane od strane Amerike jednostavno ćemo zaboraviti.
Dan amnezije.
Prije toga je bio veliki jaran.
Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest

Šta je sa kurdima? Znam da znaš. Često si svraćao na kliksove teme o siriji i iraku.Fuddo wrote: 26 Dec 2020, 17:45 Znas kad ce im Erdogan prodati te dronove?
Nikad.
Sto se tice Amerike, ponasaj se pristojno i neces imati problema sa njima, do sad su uvijek bez uvijanja stali iza tebe, pa cak i kad je mevlid tarzano okolo, zazmurili su na jedno oko.
Svi mi se morete obratit
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Pa ne mozes bas praviti invazije okolo na strateske americke zone i ocekivati da ces proci nekaznjeno.Taare wrote: 26 Dec 2020, 18:02vijetnamske saveznike su baš prodali. Ili nekadašnji američki veliki saveznik sadam. I njega su sjebali i to pod lažnim optužbama.dadojović wrote: 26 Dec 2020, 17:55 Zaljev Svinja, Kurde i sve ostale izdane od strane Amerike jednostavno ćemo zaboraviti.
Dan amnezije.
Prije toga je bio veliki jaran.
Ko je njemu objasnio da je invazija na Kuvajt pametna ideja, i sta je on mislio postici sa tim, ostace misterija.
Dozvolite da se obratimo
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
- Been thanked: 1 time
Ne razumijem.
Sta mislis sta je sa kurdima ?
Dobili po pi*ici jer su zasluzili.
Sta mislis sta je sa kurdima ?
Dobili po pi*ici jer su zasluzili.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Sta je sa Kurdima?Taare wrote: 26 Dec 2020, 18:04Šta je sa kurdima? Znam da znaš. Često si svraćao na kliksove teme o siriji i iraku.Fuddo wrote: 26 Dec 2020, 17:45 Znas kad ce im Erdogan prodati te dronove?
Nikad.
Koliko je meni poznato americki bombarderi su im spasili guzove da ih isil sve ne podavi,
A sto se tice njihovog sukoba sa Turcima,
Pa ko normalan moze i pomisliti da ce ih Ameri pogurati u toj borbi protiv americkog saveznika broj 1 u citavoj regiji?
Jarane, oni imaju atomske bombe u Turskoj, treba li dalje?
Dozvolite da se obratimo
- dadojović
- Forum [Bot]
Dva dana nakon Oluje i Srbi su prestali s tim tezama. I oni su rekli: ma daj, pa ne možemo baš tolike mitove izmišljati.
Gotovo cijela Oluja je snimljena i javno dostupna.