Hoćete li se vakcinisati protiv korone?
Moderator: Krokodil Behko
- SociologBosmal
- Poneki mu pročitamo
- Has thanked: 36 times
- Been thanked: 92 times
- Status: Offline
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2761 times
- Been thanked: 22817 times
Re: Hoćete li se vakcinisati protiv korone?
Intravenozno ako treba. Samo nek prodje. Da idem na more, il nedje. 

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Fazon je sto nece proci
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4055 times
- Been thanked: 3072 times
Hajde sto moram nositi masku na poslu cijelih osam sati, ali srce mi se slomi kad vidim dijete s maskom. Ali neka, samo sabur, proci ce i ovaj teror.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Kod mene mala pocne u 8:30. Zavrsi u 16:30 i plus ostane jos sat dok ja na dodjem po nju. Citavo vrijeme nosi masku. Jbt
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6703 times
Ybt, a meni dosadilo sto sam za svo ovo vrijeme nosio masku nekih 17 minuta
Samo sabura
A nama su tako krute neke na poslu i ostavi nam svima pritisak na usima jer su prestrgnute.. imam osjecaj da sam i oklempavila malo od nje
I tek kad skines kad izadjes na zrak ko da i progledas i prodises
I tek kad skines kad izadjes na zrak ko da i progledas i prodises
Ovo sam znala da ce se desiti.. natjeraju, izmanipuliraju ljude da kazu ovo i pozele ovo.. pojeli bi i govno sada svi samo da prodje ovo ludilo sto je najgore.Mirelam wrote: 27 Dec 2020, 12:23 Jašta nego vakcinisati. Deseti mjesec u kući. Ko će me izliječiti od pričanja sa zidovima?
A mi se i testiramo svakii dan nanposlu i kad si slobodan moras docii da se testiras iako ne radiis taj dan. Znaci svaki dan ti se gurne onaj stapic do po grla il nosa, pa sta vise volisgreeneyes wrote: 27 Dec 2020, 12:25 Ybt, a meni dosadilo sto sam za svo ovo vrijeme nosio masku nekih 17 minuta

- greeneyes
- Hadžija
Ma to je pravi zivotMerlin246 wrote: 27 Dec 2020, 12:28A mi se i testiramo svakii dan nanposlu i kad si slobodan moras docii da se testiras iako ne radiis taj dan. Znaci svaki dan ti se gurne onaj stapic do po grla il nosa, pa sta vise volisgreeneyes wrote: 27 Dec 2020, 12:25 Ybt, a meni dosadilo sto sam za svo ovo vrijeme nosio masku nekih 17 minuta![]()

Samo sabura
A u Bejha jednostavno.. skupi se 20 likova sto imaju love sto drze tako te diskoteke, restorane i sl. potplate Dodiku da otvori sve, ovi uzmu lovu ovima biznis opet cvjeta i svi mirni i zadovoljni
Kako do sad tako korupcijom i sad

- Lavlje_srce
- Alienka
Nisi svjesna koliko grijesis. I vise je nego dovoljno ljudi na svijetu koji ne trpe prisilu.vila wrote: 27 Dec 2020, 12:24 Ooo itekako ce se svi cijepiti
Samo mislite da imate mogucnost izbora
Memento Mori
- greeneyes
- Hadžija
Bgm u Ze poslije 23 sata mo's samo policiju, mittalovce i rudare vidjeti. Kakvi crni kluboviMerlin246 wrote: 27 Dec 2020, 12:31 A u Bejha jednostavno.. skupi se 20 likova sto imaju love sto drze tako te diskoteke, restorane i sl. potplate Dodiku da otvori sve, ovi uzmu lovu ovima biznis opet cvjeta i svi mirni i zadovoljni![]()
Samo sabura
- Mirelam
- Forum [Bot]
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 345 times
Eto ko nece, ne mora, ali nema poslije u bolnicu. Potpisi lijepo i sve ok.Merlin246 wrote: 27 Dec 2020, 12:27Ovo sam znala da ce se desiti.. natjeraju, izmanipuliraju ljude da kazu ovo i pozele ovo.. pojeli bi i govno sada svi samo da prodje ovo ludilo sto je najgore.Mirelam wrote: 27 Dec 2020, 12:23 Jašta nego vakcinisati. Deseti mjesec u kući. Ko će me izliječiti od pričanja sa zidovima?

Cuj manipulacija.

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14333 times
- Been thanked: 9933 times
- Status: Online
Obavezno procitati do kraja
Boris Dezulovic:
Za razliku od kafanskih epidemiologa i internetskih stručnjaka opće teorije i prakse, prije početka masovnog cijepljenja i uključenja u široku javnu diskusiju dao sam si malo vremena i truda, te umjesto Wikipedije i kumove male s Higijenskog konzultirao ozbiljnu stručnu literaturu i originalne specifikacije - uzgred budi rečeno, lako dostupne na internetu - kako bih preveo i priredio sve moguće nuspojave, da o farmaceutskoj industriji i ovoj "običnoj vrućici, prehladi ili gripi" ne raspravljate napamet.
Dakle, postoji li rizik? Jasno da postoji, nitko nikad nije ni rekao da ne postoji. Evo rizičnih skupina: osobe koje su alergične na acetilsalicilatnu kiselinu ili druge salicilate, oni koji su u prošlosti imali astmatske napadaje nakon primjene salicilata (lijekovi protiv boli, vrućice ili upale), osobe s čirom ili krvarenjem u probavnom sustavu, osobe s povećanom sklonosti krvarenjima, zatajenjem jetre, bubrega ili srca; te one koje uzimaju metotreksat (15 mg i više tjedno); osobe s teškim nedostatkom enzima glukoza-6-fosfat dehidrogenaze (G6PD), osobe koje imaju astmu, peludnu hunjavicu, nosne polipe ili kroničnu bolest dišnih puteva, osobe koje planiraju operativni zahvat, rekonvalescenti nakon operacije, te osobe s gihtom ili upalnim bolestima zglobova.
Važno je znati, iako je malo vjerojatno: važan sastojak je acetilsalicilatna kiselina, koja kod djece mlađe od šesnaest godina može uzrokovati Reyeov sindrom, vrlo rijetku i moguće životno ugrožavajuću bolest koja zahtjeva hitnu medicinsku skrb. Jasno je, nadalje, naveden i preporučen oprez kod osoba koje uzimaju lijekove za liječenje karcinoma i reumatoidnog artritisa (metotreksat), ili za ublažavanje upala (npr. nesteroidne protuupalne lijekove), te one koji utječu na zgrušavanje krvi (npr. varfarin) ili razgrađuju krvne ugruške. Budući da se istodobnim uzimanjem povećava rizik od krvarenja, valja obratiti pažnju i na znakove potkožnog krvarenja, čak i obične modrice.
U rizične, nadalje, spadaju i osobe koje već uzimaju lijekove za liječenje depresije - zbog povećanog rizika od nastanka čira i krvarenja u probavnom sustavu - lijekove za bolesti srca (digoksin), šećerne bolesti (tzv. antidijabetici, npr. inzulin, sulfonilureja), epilepsije (npr. valproatna kiselina), izlučivanje vode (diuretici), te lijekove za Addisonovu bolest (sistemski glukokortikoidi, osim hidrokortizona).
Za nas posebno zanimljivo: nikako se u isto vrijeme ne smije uzimati alkohol, jer to povećava opasnost od krvarenja u probavnom sustavu i produljuje vrijeme krvarenja. Oprezne bi trebale biti i žene s jakim menstrualnim krvarenjem, zatim one koje planiraju trudnoću, još više one koje su već u prvom i drugom tromjesečju trudnoće, a naročito one u posljednjem tromjesečju - zbog povećanog rizika od komplikacija za majku i dijete prije i tijekom poroda. Ono što se do sad zna jest da postoji mogućnost - nevelika, ali ipak mogućnost - poremećaja plodnosti.
Eto, tek da se na medicinskim kongresima na Fejsu ne svađate bez argumenata. Nema na čemu.
Da, umalo da zaboravim: ovo su nuspojave običnog Aspirina.

Boris Dezulovic:
Za razliku od kafanskih epidemiologa i internetskih stručnjaka opće teorije i prakse, prije početka masovnog cijepljenja i uključenja u široku javnu diskusiju dao sam si malo vremena i truda, te umjesto Wikipedije i kumove male s Higijenskog konzultirao ozbiljnu stručnu literaturu i originalne specifikacije - uzgred budi rečeno, lako dostupne na internetu - kako bih preveo i priredio sve moguće nuspojave, da o farmaceutskoj industriji i ovoj "običnoj vrućici, prehladi ili gripi" ne raspravljate napamet.
Dakle, postoji li rizik? Jasno da postoji, nitko nikad nije ni rekao da ne postoji. Evo rizičnih skupina: osobe koje su alergične na acetilsalicilatnu kiselinu ili druge salicilate, oni koji su u prošlosti imali astmatske napadaje nakon primjene salicilata (lijekovi protiv boli, vrućice ili upale), osobe s čirom ili krvarenjem u probavnom sustavu, osobe s povećanom sklonosti krvarenjima, zatajenjem jetre, bubrega ili srca; te one koje uzimaju metotreksat (15 mg i više tjedno); osobe s teškim nedostatkom enzima glukoza-6-fosfat dehidrogenaze (G6PD), osobe koje imaju astmu, peludnu hunjavicu, nosne polipe ili kroničnu bolest dišnih puteva, osobe koje planiraju operativni zahvat, rekonvalescenti nakon operacije, te osobe s gihtom ili upalnim bolestima zglobova.
Važno je znati, iako je malo vjerojatno: važan sastojak je acetilsalicilatna kiselina, koja kod djece mlađe od šesnaest godina može uzrokovati Reyeov sindrom, vrlo rijetku i moguće životno ugrožavajuću bolest koja zahtjeva hitnu medicinsku skrb. Jasno je, nadalje, naveden i preporučen oprez kod osoba koje uzimaju lijekove za liječenje karcinoma i reumatoidnog artritisa (metotreksat), ili za ublažavanje upala (npr. nesteroidne protuupalne lijekove), te one koji utječu na zgrušavanje krvi (npr. varfarin) ili razgrađuju krvne ugruške. Budući da se istodobnim uzimanjem povećava rizik od krvarenja, valja obratiti pažnju i na znakove potkožnog krvarenja, čak i obične modrice.
U rizične, nadalje, spadaju i osobe koje već uzimaju lijekove za liječenje depresije - zbog povećanog rizika od nastanka čira i krvarenja u probavnom sustavu - lijekove za bolesti srca (digoksin), šećerne bolesti (tzv. antidijabetici, npr. inzulin, sulfonilureja), epilepsije (npr. valproatna kiselina), izlučivanje vode (diuretici), te lijekove za Addisonovu bolest (sistemski glukokortikoidi, osim hidrokortizona).
Za nas posebno zanimljivo: nikako se u isto vrijeme ne smije uzimati alkohol, jer to povećava opasnost od krvarenja u probavnom sustavu i produljuje vrijeme krvarenja. Oprezne bi trebale biti i žene s jakim menstrualnim krvarenjem, zatim one koje planiraju trudnoću, još više one koje su već u prvom i drugom tromjesečju trudnoće, a naročito one u posljednjem tromjesečju - zbog povećanog rizika od komplikacija za majku i dijete prije i tijekom poroda. Ono što se do sad zna jest da postoji mogućnost - nevelika, ali ipak mogućnost - poremećaja plodnosti.
Eto, tek da se na medicinskim kongresima na Fejsu ne svađate bez argumenata. Nema na čemu.
Da, umalo da zaboravim: ovo su nuspojave običnog Aspirina.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
Nece te nitko ni prislit tako ocitoLavlje_srce wrote: 27 Dec 2020, 12:33Nisi svjesna koliko grijesis. I vise je nego dovoljno ljudi na svijetu koji ne trpe prisilu.vila wrote: 27 Dec 2020, 12:24 Ooo itekako ce se svi cijepiti
Samo mislite da imate mogucnost izbora
Ali ce ti svi poslodavci uvjetovati test
Aviokompanije isto
Zivot ce te prisilit draga moja...
A plus toga i treba se cijepiti (ja hocu cim bude dostupno)
Vec sam vidjela (ne procitala ,ne nasla link) dovoljam broj ljudi koji imaju posljedice nakon relativno lako preboljene korone
Nije to uopce zajebancija
- Lavlje_srce
- Alienka
Nista ti ne brini. Ako bude stani-pani, ljudi ce se organizovati. Uostalom, imas privatnike koji nikoga nece odbiti.Mirelam wrote: 27 Dec 2020, 12:35Eto ko nece, ne mora, ali nema poslije u bolnicu. Potpisi lijepo i sve ok.![]()
Cuj manipulacija.

Memento Mori