Struka je bila prvo obezglavljena, a zatim duboko podijeljena po ovom pitanju, pa ti ovaj 'argument' nema nikakvu tezinu.vila wrote: 27 Dec 2020, 13:25Oh
Javio se i poznati epidemiolog,lijecnik,gradevinar,biznismen i slasticar
Blago nama
Hoćete li se vakcinisati protiv korone?
Moderator: Krokodil Behko
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4119 times
- Been thanked: 3086 times
- Status: Offline
Re: Hoćete li se vakcinisati protiv korone?
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- vila
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
Pa uzet cu si za pravo da sigurno znam bar 20 posto vise od tebe pa mogu o tome i govoriti (uz slobodu izbora postoji i sloboda govora zar ne?)Lavlje_srce wrote: 27 Dec 2020, 13:27Govoris o stvarima koje ti nisu poznate sa 100% sigurnoscu.vila wrote: 27 Dec 2020, 13:11A nuspojave od cijepiva od 20.000 ljudi ce imati njih mozda 200 (i to nuspojave na razini blagog oblika korone)
Tako da...steta je sigurno manja s cijepivom
I ekonomski i psihicki i tjelesno![]()
Nisi cula da su moguce teske alergijske reakcije, pa je onima sa bilo kakvim oblikom alergije preporuceno da se ne vakcinisu? Kako li cete se od njih zastititi?
Jos nesto, objasni nam zasto su kompanije koje su proizvele vakcine dobile imunitet od mogucih tuzbi zbog teskih nuspojava?
A kako ces zastiti ljude koji se ne smiju cijepiti (takvoh za svako cijepivo imas odreden postotak)
Pa tako da ces se ti kao zdrava cijepiti (ako nisi sebicna)
- Lavlje_srce
- Alienka

100% ne znas vise od mene, ali ti za razliku od tebe, dozvoljavam da mislis, govoris i radis sto god zelis.vila wrote: 27 Dec 2020, 13:46Pa uzet cu si za pravo da sigurno znam bar 20 posto vise od tebe pa mogu o tome i govoriti (uz slobodu izbora postoji i sloboda govora zar ne?)
A kako ces zastiti ljude koji se ne smiju cijepiti (takvoh za svako cijepivo imas odreden postotak)
Tu je vidis osnovna razlika izmedju nas dvije.
Memento Mori
- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
Milion posto znam viseLavlje_srce wrote: 27 Dec 2020, 13:49100% ne znas vise od mene, ali ti za razliku od tebe, dozvoljavam da mislis, govoris i radis sto god zelis.vila wrote: 27 Dec 2020, 13:46Pa uzet cu si za pravo da sigurno znam bar 20 posto vise od tebe pa mogu o tome i govoriti (uz slobodu izbora postoji i sloboda govora zar ne?)
Tu je vidis osnovna razlika izmedju nas dvije.![]()
Radi ti sta zelis ali to sto ti zelis ne smi nikog ugrozavati
U suprotnom je i sebicno i licemjerno
A kao sto rekoh...svi cete se vi cijepiti (osim ako nekim cudom kojem se ja jos uvjek nadam ,virus spontano nestati)
Pitanje je hocete li to priznati ili ne
- Zanki
- saudade

- Has thanked: 27519 times
- Been thanked: 31509 times
ne znam jos sam u dilemi revolucija ili vakcinacija
najmi je bolje da bacim novcic
najmi je bolje da bacim novcic
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
- Lavlje_srce
- Alienka

Ok, ako ti tako kazes.vila wrote: 27 Dec 2020, 13:53Milion posto znam vise
Radi ti sta zelis ali to sto ti zelis ne smi nikog ugrozavati
U suprotnom je i sebicno i licemjerno
A kao sto rekoh...svi cete se vi cijepiti (osim ako nekim cudom kojem se ja jos uvjek nadam ,virus spontano nestati)
Pitanje je hocete li to priznati ili ne
Memento Mori
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14520 times
- Been thanked: 10031 times
Procita li iko ovo sto postavih?
Julia-Klara wrote: 27 Dec 2020, 12:36 Obavezno procitati do kraja![]()
Boris Dezulovic:
Za razliku od kafanskih epidemiologa i internetskih stručnjaka opće teorije i prakse, prije početka masovnog cijepljenja i uključenja u široku javnu diskusiju dao sam si malo vremena i truda, te umjesto Wikipedije i kumove male s Higijenskog konzultirao ozbiljnu stručnu literaturu i originalne specifikacije - uzgred budi rečeno, lako dostupne na internetu - kako bih preveo i priredio sve moguće nuspojave, da o farmaceutskoj industriji i ovoj "običnoj vrućici, prehladi ili gripi" ne raspravljate napamet.
Dakle, postoji li rizik? Jasno da postoji, nitko nikad nije ni rekao da ne postoji. Evo rizičnih skupina: osobe koje su alergične na acetilsalicilatnu kiselinu ili druge salicilate, oni koji su u prošlosti imali astmatske napadaje nakon primjene salicilata (lijekovi protiv boli, vrućice ili upale), osobe s čirom ili krvarenjem u probavnom sustavu, osobe s povećanom sklonosti krvarenjima, zatajenjem jetre, bubrega ili srca; te one koje uzimaju metotreksat (15 mg i više tjedno); osobe s teškim nedostatkom enzima glukoza-6-fosfat dehidrogenaze (G6PD), osobe koje imaju astmu, peludnu hunjavicu, nosne polipe ili kroničnu bolest dišnih puteva, osobe koje planiraju operativni zahvat, rekonvalescenti nakon operacije, te osobe s gihtom ili upalnim bolestima zglobova.
Važno je znati, iako je malo vjerojatno: važan sastojak je acetilsalicilatna kiselina, koja kod djece mlađe od šesnaest godina može uzrokovati Reyeov sindrom, vrlo rijetku i moguće životno ugrožavajuću bolest koja zahtjeva hitnu medicinsku skrb. Jasno je, nadalje, naveden i preporučen oprez kod osoba koje uzimaju lijekove za liječenje karcinoma i reumatoidnog artritisa (metotreksat), ili za ublažavanje upala (npr. nesteroidne protuupalne lijekove), te one koji utječu na zgrušavanje krvi (npr. varfarin) ili razgrađuju krvne ugruške. Budući da se istodobnim uzimanjem povećava rizik od krvarenja, valja obratiti pažnju i na znakove potkožnog krvarenja, čak i obične modrice.
U rizične, nadalje, spadaju i osobe koje već uzimaju lijekove za liječenje depresije - zbog povećanog rizika od nastanka čira i krvarenja u probavnom sustavu - lijekove za bolesti srca (digoksin), šećerne bolesti (tzv. antidijabetici, npr. inzulin, sulfonilureja), epilepsije (npr. valproatna kiselina), izlučivanje vode (diuretici), te lijekove za Addisonovu bolest (sistemski glukokortikoidi, osim hidrokortizona).
Za nas posebno zanimljivo: nikako se u isto vrijeme ne smije uzimati alkohol, jer to povećava opasnost od krvarenja u probavnom sustavu i produljuje vrijeme krvarenja. Oprezne bi trebale biti i žene s jakim menstrualnim krvarenjem, zatim one koje planiraju trudnoću, još više one koje su već u prvom i drugom tromjesečju trudnoće, a naročito one u posljednjem tromjesečju - zbog povećanog rizika od komplikacija za majku i dijete prije i tijekom poroda. Ono što se do sad zna jest da postoji mogućnost - nevelika, ali ipak mogućnost - poremećaja plodnosti.
Eto, tek da se na medicinskim kongresima na Fejsu ne svađate bez argumenata. Nema na čemu.
Da, umalo da zaboravim: ovo su nuspojave običnog Aspirina.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Zanki
- saudade

- Has thanked: 27519 times
- Been thanked: 31509 times
jesan ja sinoc na fejsuJulia-Klara wrote: 27 Dec 2020, 13:58 Procita li iko ovo sto postavih?![]()
Julia-Klara wrote: 27 Dec 2020, 12:36 Obavezno procitati do kraja![]()
Boris Dezulovic:
Za razliku od kafanskih epidemiologa i internetskih stručnjaka opće teorije i prakse, prije početka masovnog cijepljenja i uključenja u široku javnu diskusiju dao sam si malo vremena i truda, te umjesto Wikipedije i kumove male s Higijenskog konzultirao ozbiljnu stručnu literaturu i originalne specifikacije - uzgred budi rečeno, lako dostupne na internetu - kako bih preveo i priredio sve moguće nuspojave, da o farmaceutskoj industriji i ovoj "običnoj vrućici, prehladi ili gripi" ne raspravljate napamet.
Dakle, postoji li rizik? Jasno da postoji, nitko nikad nije ni rekao da ne postoji. Evo rizičnih skupina: osobe koje su alergične na acetilsalicilatnu kiselinu ili druge salicilate, oni koji su u prošlosti imali astmatske napadaje nakon primjene salicilata (lijekovi protiv boli, vrućice ili upale), osobe s čirom ili krvarenjem u probavnom sustavu, osobe s povećanom sklonosti krvarenjima, zatajenjem jetre, bubrega ili srca; te one koje uzimaju metotreksat (15 mg i više tjedno); osobe s teškim nedostatkom enzima glukoza-6-fosfat dehidrogenaze (G6PD), osobe koje imaju astmu, peludnu hunjavicu, nosne polipe ili kroničnu bolest dišnih puteva, osobe koje planiraju operativni zahvat, rekonvalescenti nakon operacije, te osobe s gihtom ili upalnim bolestima zglobova.
Važno je znati, iako je malo vjerojatno: važan sastojak je acetilsalicilatna kiselina, koja kod djece mlađe od šesnaest godina može uzrokovati Reyeov sindrom, vrlo rijetku i moguće životno ugrožavajuću bolest koja zahtjeva hitnu medicinsku skrb. Jasno je, nadalje, naveden i preporučen oprez kod osoba koje uzimaju lijekove za liječenje karcinoma i reumatoidnog artritisa (metotreksat), ili za ublažavanje upala (npr. nesteroidne protuupalne lijekove), te one koji utječu na zgrušavanje krvi (npr. varfarin) ili razgrađuju krvne ugruške. Budući da se istodobnim uzimanjem povećava rizik od krvarenja, valja obratiti pažnju i na znakove potkožnog krvarenja, čak i obične modrice.
U rizične, nadalje, spadaju i osobe koje već uzimaju lijekove za liječenje depresije - zbog povećanog rizika od nastanka čira i krvarenja u probavnom sustavu - lijekove za bolesti srca (digoksin), šećerne bolesti (tzv. antidijabetici, npr. inzulin, sulfonilureja), epilepsije (npr. valproatna kiselina), izlučivanje vode (diuretici), te lijekove za Addisonovu bolest (sistemski glukokortikoidi, osim hidrokortizona).
Za nas posebno zanimljivo: nikako se u isto vrijeme ne smije uzimati alkohol, jer to povećava opasnost od krvarenja u probavnom sustavu i produljuje vrijeme krvarenja. Oprezne bi trebale biti i žene s jakim menstrualnim krvarenjem, zatim one koje planiraju trudnoću, još više one koje su već u prvom i drugom tromjesečju trudnoće, a naročito one u posljednjem tromjesečju - zbog povećanog rizika od komplikacija za majku i dijete prije i tijekom poroda. Ono što se do sad zna jest da postoji mogućnost - nevelika, ali ipak mogućnost - poremećaja plodnosti.
Eto, tek da se na medicinskim kongresima na Fejsu ne svađate bez argumenata. Nema na čemu.
Da, umalo da zaboravim: ovo su nuspojave običnog Aspirina.
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9918 times
- Been thanked: 16722 times
- Status: Online
Fala Bogu sto nam roditelji nisu bili pametni ovako kao mi pa danas ne obolijevamo od djecije paralize, difterije, pertusisa, parotitisa, rubeole...
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2838 times
- Been thanked: 23395 times
spacebound wrote: 27 Dec 2020, 14:04 Fala Bogu sto nam roditelji nisu bili pametni ovako kao mi pa danas ne obolijevamo od djecije paralize, difterije, pertusisa, parotitisa, rubeole...
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Covjece to su vakcine koje su razvijane, unapredjivane i pracene desetinama godina i koje su dobile milijarde ljudi. Mi pricamo o vakcini koja je sklepana za tri mjeseca, koja nikad do sada nije upotrebljena i za koju ne znamo kako ce se uopste ponasati na duzi period jer jednostavno nije proslo dovoljno vremena.
Sve to da bi se zastitili od bolesti za koju vecina ne bi znala da je ima da nije ovako manijakalnog testiranja
Sve to da bi se zastitili od bolesti za koju vecina ne bi znala da je ima da nije ovako manijakalnog testiranja
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- HAVANA
- Forumaš godine

A mogo si po 5 artana pucat il bocu tramala.insomnia wrote: 27 Dec 2020, 14:17 Covjece to su vakcine koje su razvijane, unapredjivane i pracene desetinama godina i koje su dobile milijarde ljudi. Mi pricamo o vakcini koja je sklepana za tri mjeseca, koja nikad do sada nije upotrebljena i za koju ne znamo kako ce se uopste ponasati na duzi period jer jednostavno nije proslo dovoljno vremena.

- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
A to je provjereno vecHAVANA wrote: 27 Dec 2020, 14:30A mogo si po 5 artana pucat il bocu tramala.insomnia wrote: 27 Dec 2020, 14:17 Covjece to su vakcine koje su razvijane, unapredjivane i pracene desetinama godina i koje su dobile milijarde ljudi. Mi pricamo o vakcini koja je sklepana za tri mjeseca, koja nikad do sada nije upotrebljena i za koju ne znamo kako ce se uopste ponasati na duzi period jer jednostavno nije proslo dovoljno vremena.
Sve to da bi se zastitili od bolesti za koju vecina ne bi znala da je ima da nije ovako manijakalnog testiranja![]()
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- HAVANA
- Forumaš godine

Divnu stvar procitah. On navodi dalje da, ukoliko vlast nastavi sjediti skrštenih ruku, "BiH može ostati u nekoj vrsti Covid-19 geta".
"Ili da pojednostavim, vraćamo vizni režim, jer su neke zemlje i prevoznici najavili da će za prevoz i ulazak u države biti potrebna potvrda o vakcinisanju", kazao je.
Nesposobnost aktuelne državne vlasti, prema njegovom mišljenju, se najbolje ogleda u tome da Bosna i Hercegovina postaje sabirni centar za migrante i nevakcinisane osobe.
"Ili da pojednostavim, vraćamo vizni režim, jer su neke zemlje i prevoznici najavili da će za prevoz i ulazak u države biti potrebna potvrda o vakcinisanju", kazao je.
Nesposobnost aktuelne državne vlasti, prema njegovom mišljenju, se najbolje ogleda u tome da Bosna i Hercegovina postaje sabirni centar za migrante i nevakcinisane osobe.
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Iako su je sklepali brzo, ipak nije tako brzo kako nam se cini na prvu.insomnia wrote: 27 Dec 2020, 14:17 Covjece to su vakcine koje su razvijane, unapredjivane i pracene desetinama godina i koje su dobile milijarde ljudi. Mi pricamo o vakcini koja je sklepana za tri mjeseca, koja nikad do sada nije upotrebljena i za koju ne znamo kako ce se uopste ponasati na duzi period jer jednostavno nije proslo dovoljno vremena.
Jer radile su se mnoge studije na SARSu dugi niz godina, a kako je Covid19 iz iste familije virusa, veliki dio preliminarnog posla je vec odradjeno.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3912 times
- Been thanked: 2947 times
u pocetku se kalkulisalo sa min. nekoliko godina da bi se napravila efikasna vakcina.insomnia wrote: 27 Dec 2020, 14:17 Covjece to su vakcine koje su razvijane, unapredjivane i pracene desetinama godina i koje su dobile milijarde ljudi. Mi pricamo o vakcini koja je sklepana za tri mjeseca, koja nikad do sada nije upotrebljena i za koju ne znamo kako ce se uopste ponasati na duzi period jer jednostavno nije proslo dovoljno vremena.
Sad,svaki dan imamo nove.
Ko ce to primit.
Ni mrtav
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Čekajte ljudi, sars(SARS-CoV-2) i mers su bile daleko ozbiljnije bolesti, daleko veća smrtnost.
Ljudi su i tad napravili vakcinu.
Sjećate li se kako je prošlo? Doktori su spasili ljude. Jednostavno, nisu ih htjeli vakcinisati.
Ordinacije širom njemačke savjetovale narod, govorili da nema potrebe.
Tako su radili u njemačkoj.
Za razliku od njih, britanija i švedska su masovno vakcinisale.
Kasnije je dokazano da je ta vakcina uzročnik narkolepsije kod mnogih koji su je primili.
Fudin fauči se kleo kako je vakcina bezopasna.
Lagao je. Drosten iz njemačke je širio neviđenu paniku od svinjske gripe.
Drugi njemački stručnjaci su govorili da pretjeruje i ušutkali ga.
Danas ta dva tobožnja stručnjaka vode glavnu riječ.
Devet godina nakon afere s cijepljenjem protiv svinjske gripe u javnosti se pojavljuju nove optužbe i skriveni podatci o kontroverznom cjepivu »Pandemrix«, koje je na tržište stavila farmaceutska tvrtka »GlaxoSmithKlein« (GSK). Peter Doshi, jedan od urednika medicinskoga časopisa »British Medical Journal«, smatrao je važnim proučiti i objaviti cijelu priču kao lekciju za budućnost (BMJ 20. 9. 2018.).
Umirivanje javnosti
Godine 2009. službenici su Svjetske zdravstvene organizacije procijenili visok rizik od nadolazeće svinjske gripe (H1N1 virus), proglasili su stanje pandemije te preporučili masovno cijepljenje stanovništva. Nadležne institucije širom svijeta podržale su savjete krovne svjetske organizacije te uvjerili javnost da se odazove na cijepljenje protiv gripe. Tako su, na primjer, Britansko medicinsko udruženje, Kraljevska škola obiteljskih liječnika i Kraljevska škola medicinskih sestara dali zajedničko priopćenje: »U potpunosti podržavamo najavljeni program vakcinacije… Cjepivo je provjereno i vrlo sigurno.« Anthony Fauci, predstojnik odjela za zarazne bolesti Američkih instituta za zdravlje (NIH), također je umirivao i uvjeravao javnost: »Postojeći su podatci o neželjenim nuspojavama jako dobri. Vrlo, vrlo, vrlo je mala mogućnost da se pojavi neka ozbiljna kontraindikacija vezana uz cjepivo.«
Oko 1500 ljudi u Europi ubrzo je oboljelo od disomnije, odnosno kroničnoga poremećaja spavanja. Sredinom 2010. godine broj prijava, uključujući druge ozbiljne posljedice, bio je veći od pet tisuća. Predstavnici britanske kompanije GSK i Europske agencije za lijekove (tada sa sjedištem u Londonu!) nisu prihvatili tvrdnje o povezanosti cjepiva »Pandemrix« i narkolepsije. No uslijedile su privatne tužbe i sudski postupci iz kojih je postalo razvidno da su odgovorni znali za rizike povezane uz cjepivo protiv gripe.
https://www.deutschlandfunk.de/schweine ... _id=483838
Slučajevi iz švedske.
Kakva je razlika između tog i današnjih cjepiva?
Prvo, ljudi će biti cijepljeni u ogromnim halama tj daleko od doktorskih ordinacija.
Kobejagi s razlogom.
Drugo i glavno, kakve god nus pojave da dobiješ, proizvođači su se ogradili tj ne možeš ih krivično goniti.
Pa eto, gospodo, vratite se, informišite o svinjskoj gripi i pelcu protiv iste, pa onda donosite zaključke.
Ljudi su i tad napravili vakcinu.
Sjećate li se kako je prošlo? Doktori su spasili ljude. Jednostavno, nisu ih htjeli vakcinisati.
Ordinacije širom njemačke savjetovale narod, govorili da nema potrebe.
Tako su radili u njemačkoj.
Za razliku od njih, britanija i švedska su masovno vakcinisale.
Kasnije je dokazano da je ta vakcina uzročnik narkolepsije kod mnogih koji su je primili.
Fudin fauči se kleo kako je vakcina bezopasna.
Lagao je. Drosten iz njemačke je širio neviđenu paniku od svinjske gripe.
Drugi njemački stručnjaci su govorili da pretjeruje i ušutkali ga.
Danas ta dva tobožnja stručnjaka vode glavnu riječ.
Devet godina nakon afere s cijepljenjem protiv svinjske gripe u javnosti se pojavljuju nove optužbe i skriveni podatci o kontroverznom cjepivu »Pandemrix«, koje je na tržište stavila farmaceutska tvrtka »GlaxoSmithKlein« (GSK). Peter Doshi, jedan od urednika medicinskoga časopisa »British Medical Journal«, smatrao je važnim proučiti i objaviti cijelu priču kao lekciju za budućnost (BMJ 20. 9. 2018.).
Umirivanje javnosti
Godine 2009. službenici su Svjetske zdravstvene organizacije procijenili visok rizik od nadolazeće svinjske gripe (H1N1 virus), proglasili su stanje pandemije te preporučili masovno cijepljenje stanovništva. Nadležne institucije širom svijeta podržale su savjete krovne svjetske organizacije te uvjerili javnost da se odazove na cijepljenje protiv gripe. Tako su, na primjer, Britansko medicinsko udruženje, Kraljevska škola obiteljskih liječnika i Kraljevska škola medicinskih sestara dali zajedničko priopćenje: »U potpunosti podržavamo najavljeni program vakcinacije… Cjepivo je provjereno i vrlo sigurno.« Anthony Fauci, predstojnik odjela za zarazne bolesti Američkih instituta za zdravlje (NIH), također je umirivao i uvjeravao javnost: »Postojeći su podatci o neželjenim nuspojavama jako dobri. Vrlo, vrlo, vrlo je mala mogućnost da se pojavi neka ozbiljna kontraindikacija vezana uz cjepivo.«
Oko 1500 ljudi u Europi ubrzo je oboljelo od disomnije, odnosno kroničnoga poremećaja spavanja. Sredinom 2010. godine broj prijava, uključujući druge ozbiljne posljedice, bio je veći od pet tisuća. Predstavnici britanske kompanije GSK i Europske agencije za lijekove (tada sa sjedištem u Londonu!) nisu prihvatili tvrdnje o povezanosti cjepiva »Pandemrix« i narkolepsije. No uslijedile su privatne tužbe i sudski postupci iz kojih je postalo razvidno da su odgovorni znali za rizike povezane uz cjepivo protiv gripe.
https://www.deutschlandfunk.de/schweine ... _id=483838
Slučajevi iz švedske.
Kakva je razlika između tog i današnjih cjepiva?
Prvo, ljudi će biti cijepljeni u ogromnim halama tj daleko od doktorskih ordinacija.
Kobejagi s razlogom.
Drugo i glavno, kakve god nus pojave da dobiješ, proizvođači su se ogradili tj ne možeš ih krivično goniti.
Pa eto, gospodo, vratite se, informišite o svinjskoj gripi i pelcu protiv iste, pa onda donosite zaključke.
Svi mi se morete obratit
- HAVANA
- Forumaš godine

Ama sto bolanPasaga wrote: 27 Dec 2020, 16:53u pocetku se kalkulisalo sa min. nekoliko godina da bi se napravila efikasna vakcina.insomnia wrote: 27 Dec 2020, 14:17 Covjece to su vakcine koje su razvijane, unapredjivane i pracene desetinama godina i koje su dobile milijarde ljudi. Mi pricamo o vakcini koja je sklepana za tri mjeseca, koja nikad do sada nije upotrebljena i za koju ne znamo kako ce se uopste ponasati na duzi period jer jednostavno nije proslo dovoljno vremena.
Sad,svaki dan imamo nove.
Ko ce to primit.
Ni mrtav
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14060 times
- Been thanked: 23330 times
Dobro ba
Et izjasnili ste se
Necete se vakcinisati
Ici cete u sumu i raditi online
Pa ja
Dje to treba potpisat, nek vas vode nedje u prostranstva Perucice, Perua, Amazona... da dusom dahnemo od vas, na vrh ste glave svakom.
Et izjasnili ste se
Necete se vakcinisati
Ici cete u sumu i raditi online
Pa ja
Dje to treba potpisat, nek vas vode nedje u prostranstva Perucice, Perua, Amazona... da dusom dahnemo od vas, na vrh ste glave svakom.
Dozvolite da se obratimo
- HAVANA
- Forumaš godine

Evo nas forumas bivsi kaze... A i cesto je na televizoru u zadnje vrijeme. 'Suje Boga, bije mater, bratom ne govori, za Bajram se napije, na kladionicu dadne pola plate, ženu otjer'o zbog mlađe, puši Drinu i kune zagađenje, krade šumu, u krađu ide Golfom 2, Golf mu neregistrovan ali sva ova korona je laž samo da bi njega čipovalo krmetinom.
#BošnjoPrepošteni
#BošnjoPrepošteni