Lavlje_srce wrote:Slusaj paparaci, pripazi sta pises. Ne znas ti ko je dobronamjeran ko nije, uostalom i ja isto tako mogu posumnjati u tvoju 'dobronamjernost'. Ko si ti da 'nama' dajes savjete?
kao prvo. mojne mi prijetnji. pogotovo ne jednom Krajisniku
kao drugo. iznosim samo svoje misljenje, kao i vi. kad ste vi sebi vec za pravo uzeli dijeliti drugima savjete i iznijeti svoje misljenje, zasto bi meni isto bilo uskraceno?
Nauci da ljudi imaju razlicita misljenja, ali ti razlicitost u misljenju ne daje pravo da vrijedas one koji misle drugacije od tebe.
gdje sam ja to nekog uvrijedio?
Prije svega niko ne vice. I za tvoju informaciju, ja 'humanitarisem' svojim posteno zaradjenim novcem. A ti?
vice, vice. i to na sav glas.
ne kontam bas sta si mi htjela sa boldiranim dijelom reci. osim da ja svoj novac eventualno na neposten nacin zaradjujem?!
Islamu ne treba reklama (odnosno muslimani su mu reklama (ili ne) svojim ponasanjem).
Pravi put se razlikuje od zablude.
Onaj kome treba film od milijardu dolara da se upozna s Islamom, bolje mu je da se drzi podalje od istoga.
ovdje uopste nije rijec o reklami.
radi se o tome da se u zadnje vrijeme Poslanik s.a.v.s., kao i sam islam, jako vrijedja, prestavljajuci ih neistinito. duznost je svakog muslimana da protiv lazi i nepravde ustane. zar ovo nije puno ljepsi nacin da se to ucini, nego recimo agresivni protesti koje smo nedavno gledali, gdje je neduzan covjek zivot izgubio, a silna steta raznim radnjama i ostalim objektima pricinjena?!
ova velika svota novca koja se ulaze osigurava samo sredstva za jedan jako kvalitetan film. ni vise, ni manje.
ljudi su prije spremni pogledati film, da bi se s necim (bolje) upoznali - nego da se late literature. to je realnost.
da su autori sramnog filma o Poslaniku s.a.v.s. samo objavili neki manuskript od recimo stotinjak stranica - tesko da bi imalo toliki odijek kao film.
sigurno ti je poznato da je slika o islamu i muslimanima u svijetu jako iskrivljena i nimalo pozitivna. poznato ti je isto da sutnja znaci odobravanje. znaci, ako i dalje sjedimo skrstenih ruku na ovo sve, onda ce drugi zaista povjerovati u bljuvotine i gluposti koje ovi zli i bolesni ljudi sire. u njemackoj recimo nije rijedak slucaj da svabe od "normalnih" muslimana traze da se ograde od misljenja i djelovanja recimo nekih radikalnih struja i slicnog.
Major wrote:Tobe jarabi paparaci,
ti bi Poslanika kao i jaran ti carobnjak, Poslanika ono pravo komercalijazirao.
o kakvoj komercijali ti pricas, kruha ti?!
mozda razmislio o opciji koja se zove obrazovanje?!
Cisto sumnjam da ce taj vid komercijalizacije ovom ionako naopakom dunjaluku bilo sta donijeti, bar tim Arapima,
oni ga, Poslkanika imaju u malim prstima, Poslanikove vrline, njima to pak nije potrebno, no i pored te saznaje o Poslaniku
konstantno iz jedne katastrofe ulaze u drugu.
Nama Bosnjacima je to pak najmanje potrebno, mi smo u bilo kojem pogledu neuporedivi sa njima, Arapima, mi smo racionalniji, mi trenutno imamo
par stotina radikalnih selafista, i to je haman neprimjetno, slabo ko im posvecuje paznju.
film je posvecem cijelom dunjaluku, a ne samo Arapima. cuj, oni ga imaju u malom prstu. nidje veze, stvarno. to sto je neko musliman, ne znaci da je vjernik. ne znaci da poznaje osnove islama, ni nesto vise od toga, a kamo li zivot Poslanika a.s.. posjedovati znanje je jedno, ali prakticiranje stecenog je nesto sasvim drugo. to ne vazi samo za Arape i Poslanika a.s. koje u ovom slucaju spominjes, nego i i za sve drugo.
procitaj jos jednom sta sam u prethodnom postu napisao. mozda shvatis.
to vazi i za ovaj dio:
Ni jednom praznom stomaku Palestincu ili Etiopljaninu nece biti pun stomak od te komercalizacije Poslanika.
Kamo srece da od te sulude sume novac oforme jednu grupu privrednika i da razrade plan kako pomoci Palestincima i Etiopljanima, ali koga to uopste interesuje.
Nisu li u tim drzavama njihove sestre i braca ?