O čemu trenutno razmišljate?
Moderator: VIP
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13967 times
- Been thanked: 23094 times
- Status: Offline
- MunDzi
- Svadjalica
- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Re: O čemu trenutno razmišljate?
Bokseri su najblentavije cuke.
Haj hoj.
Vrlo simpaticni zbog te svoje blentavosti.
I ko god hoce psima da sjece usi i rep, nek prvo sebi kitu amputira.
Haj hoj.
Vrlo simpaticni zbog te svoje blentavosti.
I ko god hoce psima da sjece usi i rep, nek prvo sebi kitu amputira.
- Grom
- Inventar foruma
- Mood:
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 23 times
Isto k'o što i nas obrezuju
https://www.petcarerx.com/article/the-b ... s-ears/486
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 22058 times
- Been thanked: 20116 times
- Status: Online
Jeste to je još gore.Ariel wrote: 31 Dec 2020, 12:43Ili kad kaze dzukela...MarlboroGold wrote: 31 Dec 2020, 09:43 Joj što ne volim čuti izraz "ker". Pored pas, cuko itd. baš zvuči nekako ružno.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Razlog leži u prošlosti kad su borbe pasa bile IN pa su se skraćivali repovi i uši da ih drugi psi ne mogu uhvatiti za to i ne puštati i pri tome ozljediti (od infekcija do ostalog). Isto tako i za pse čuvare (policijske) kad bi ganjali ljude i da ih ne mogu lako uhvatiti za rep i slično da ih se otarase, a donekle i lovce.almir90 wrote: 31 Dec 2020, 14:55 Isto k'o što i nas obrezuju
Danas u praksi to ljudi rade uglavnom jer žele da im psi izgledaju opasnije i ništa drugo. Nije ni čudno zašto je to zabranjeno u većini razvijenih zemalja.
Zašto se ne skraćuju uši npr. zlatnim retriverima? Zašto samo pitbullovima, dobermanima i sličnim? Jer vlasnici žele da se kurče sa opasnim psima.
Ne radi se o moralisanju kad ljudi proizvaju šuplju priču poput tvoje. Vrlo jednostavno. To više nije slučaj ni sa lovačkim niti policijskim tamo gdje su ukinuli.
- tuzlak1212
- Inventar foruma
- Has thanked: 665 times
- Been thanked: 1027 times
Ima malo i do higijene i zdravlja zivotinjeMarlboroGold wrote: 31 Dec 2020, 15:13Razlog leži u prošlosti kad su borbe pasa bile IN pa su se skraćivali repovi i uši da ih drugi psi ne mogu uhvatiti za to i ne puštati i pri tome ozljediti. Isto tako i za pse čuvare (policijske) kad bi ganjali ljude i da ih ne mogu lako uhvatiti za rep i slično da ih se otarase, a donekle i lovce.almir90 wrote: 31 Dec 2020, 14:55 Isto k'o što i nas obrezuju
Danas u praksi to ljudi rade uglavnom jer žele da im psi izgledaju opasnije i ništa drugo. Nije ni čudno zašto je to zabranjeno u većini razvijenih zemalja.
Zašto se ne skraćuju uši npr. zlatnim retriverima? Zašto samo pitbullovima, dobermanima i sličnim? Jer vlasnici žele da se kurče sa opasnim psima.
Ne radi se o moralisanju kad ljudi proizvaju šuplju priču poput tvoje. Vrlo jednostavno. To više nije slučaj ni sa lovačkim niti policijskim tamo gdje su ukinuli.
Znam neke slucajeve kad su sjekli rep zbog infekcija, povreda i slicnih stvari... Licno sam vidjao necije ljubimce sa onim lijevkom na glavama i zavojima na repu, piju tablete, mazu ih nekim kremama i kasnije ako ne bude oporavka veterinar odsjece rep.
E sad za usi ne znam nista mimo tih furanja i fazona, al za sjeckanje repa znam za NN slucajeva i to ne samo kod pasa nego i kod macki
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1639 times
- Been thanked: 3064 times
JA sam cuo da se od repova i usiju mogu napravi sihri 

Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
To je zastarilo. Ako uzmemo u obzir gljivične infekcije koje mogu preći u bakterijske i ostalo obično krenu od šapa pa prema gore. Hoćemo li rezati šape zbog toga? Naravno da ne. Životinje se bezveze kasape. Svaka infekcija ako se otkrije na vrijeme i ne pređe u nešto gore se može suzbiti adekvatnim terapijama. To što su katili većina naših veterinara koje poznajem je druga priča, a i sam sam bukvalno odrastao sa psima. Onaj u Lukavcu je daleko najbolji veterinar kad se uzme u obzir Tuzla i okolina. Recimo oni na stupinama su trube.tuzlak1212 wrote: 31 Dec 2020, 15:26Ima malo i do higijene i zdravlja zivotinjeMarlboroGold wrote: 31 Dec 2020, 15:13
Razlog leži u prošlosti kad su borbe pasa bile IN pa su se skraćivali repovi i uši da ih drugi psi ne mogu uhvatiti za to i ne puštati i pri tome ozljediti. Isto tako i za pse čuvare (policijske) kad bi ganjali ljude i da ih ne mogu lako uhvatiti za rep i slično da ih se otarase, a donekle i lovce.
Znam neke slucajeve kad su sjekli rep zbog infekcija, povreda i slicnih stvari... Licno sam vidjao necije ljubimce sa onim lijevkom na glavama i zavojima na repu, piju tablete, mazu ih nekim kremama i kasnije ako ne bude oporavka veterinar odsjece rep.
E sad za usi ne znam nista mimo tih furanja i fazona, al za sjeckanje repa znam za NN slucajeva i to ne samo kod pasa nego i kod macki
- Grom
- Inventar foruma
- Mood:
Samo si uzeo taj primjer gdje piše o borbi, ima tamo još.MarlboroGold wrote: 31 Dec 2020, 15:13Razlog leži u prošlosti kad su borbe pasa bile IN pa su se skraćivali repovi i uši da ih drugi psi ne mogu uhvatiti za to i ne puštati i pri tome ozljediti (od infekcija do ostalog). Isto tako i za pse čuvare (policijske) kad bi ganjali ljude i da ih ne mogu lako uhvatiti za rep i slično da ih se otarase, a donekle i lovce.almir90 wrote: 31 Dec 2020, 14:55 Isto k'o što i nas obrezuju
Evo Tuzlak napisa.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Ma biži... radite šta hoćete dok je zakonski dozvoljeno.
Nek vam je sretna Nova Godina i sve najbolje, a najviše zdravlja... s obzirom da odoh za 10 min i nema me do sutra navečer
Nek vam je sretna Nova Godina i sve najbolje, a najviše zdravlja... s obzirom da odoh za 10 min i nema me do sutra navečer

- Grom
- Inventar foruma
- Mood:
To be continued.... Paravimo pauzu zbog smetnja u radu.....MarlboroGold wrote: 31 Dec 2020, 15:35 Ma biži... radite šta hoćete dok je zakonski dozvoljeno.
Nek vam je sretna Nova Godina i sve najbolje, a najviše zdravlja... s obzirom da odoh za 10 min i nema me do sutra navečer![]()
I tebi brt sretna nova, i dobar provod!

- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3907 times
- Been thanked: 2942 times
neidi...MarlboroGold wrote: 31 Dec 2020, 15:35 Ma biži... radite šta hoćete dok je zakonski dozvoljeno.
Nek vam je sretna Nova Godina i sve najbolje, a najviše zdravlja... s obzirom da odoh za 10 min i nema me do sutra navečer![]()
crveni su svuda okolo ....

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9857 times
- Been thanked: 16626 times
Zbog? Ja se ne izvinjavam kad se od mene ocekuje nego kad sama osjecam da s moje strane nesto nije bilo u redu. Ovdje to ne osjecam.almir90 wrote: 31 Dec 2020, 15:33 I spjes da znaš da očekujem izvinjenje od tebe zbog tvog nastupa danas, lično i kao administrator.
Ja nisam administrator vec moderator, i to nema nikakve veze s mojim licnim stavovima i raspravama tako da i to mozes macku o rep.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- tuzlak1212
- Inventar foruma
- Has thanked: 665 times
- Been thanked: 1027 times
Zastarilo ili ne desava se i dalje... Meni je macka ostala bez repa prije 3 godine, nikad nismo skontali sta joj se desilo, iz cista mira rep poceo krvaritMarlboroGold wrote: 31 Dec 2020, 15:32To je zastarilo. Ako uzmemo u obzir gljivične infekcije koje mogu preći u bakterijske i ostalo obično krenu od šapa pa prema gore. Hoćemo li rezati šape zbog toga? Naravno da ne. Životinje se bezveze kasape. Svaka infekcija ako se otkrije na vrijeme i ne pređe u nešto gore se može suzbiti adekvatnim terapijama. To što su katili većina naših veterinara koje poznajem je druga priča, a i sam sam bukvalno odrastao sa psima. Onaj u Lukavcu je daleko najbolji veterinar kad se uzme u obzir Tuzla i okolina. Recimo oni na stupinama su trube.tuzlak1212 wrote: 31 Dec 2020, 15:26
Ima malo i do higijene i zdravlja zivotinje

Inace sam protiv tih sjeckanja zivotinja, samo kazem da se nekad mora da bi se zivot spasio

- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Kad je nužda tj kad medicina kaže da nema drugog izlaza, i insanu se održe noga.
Tako i sa životinjama.
Mi ne pričamo vanrednim situacijama, nego o ljudskoj gluposti i neuhranjenom egu koji pojedinca tjera da sakati prave i zdrave životinje.
Onda takva jadna i unakažena životinja uzaludno mlati glavom kako bi otjerala mušice i komarce.
Dokazano je da kupirane uši pretjerano luče sekret(cerumen) kako bi se zaštitile od prekomjerne prašine i upala.
Isto tako, pas bez repa se pati prilikom trčanja jer mu rep služi za balans.
Tako i sa životinjama.
Mi ne pričamo vanrednim situacijama, nego o ljudskoj gluposti i neuhranjenom egu koji pojedinca tjera da sakati prave i zdrave životinje.
Onda takva jadna i unakažena životinja uzaludno mlati glavom kako bi otjerala mušice i komarce.
Dokazano je da kupirane uši pretjerano luče sekret(cerumen) kako bi se zaštitile od prekomjerne prašine i upala.
Isto tako, pas bez repa se pati prilikom trčanja jer mu rep služi za balans.
Svi mi se morete obratit
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7854 times
- Been thanked: 18562 times
Ne boj se. Sad ce te oni zvati cim procitaju ovaj postTAFKAP wrote: 31 Dec 2020, 12:22 Vidim ovu srcastu temu i sjetih se Čupave, gdje li je, šta li je, je dobro?
Čupo![]()

- Shadow
- Svemirka
- Has thanked: 24693 times
- Been thanked: 27374 times
- TAFKAP
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1564 times
- Been thanked: 2650 times