Hoćete li se vakcinisati protiv korone?
Moderator: Krokodil Behko
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2918 times
- Been thanked: 24159 times
- Status: Offline
Re: Hoćete li se vakcinisati protiv korone?
Citav moj zivot i sve sto sam u zivotu radio, pravio, gradio, lijecio... me naucio da postujem struku, strucne i skolovane ljude za odredjenu oblast. I uvijek sve sto sam uspjesno zavrsio od starta ili ispravljao gresku nestrucnih, uvijek sam uspjesno zavrsio pomocu tih strucnih ljudi. Njihovog znanja, iskustva... Naravno i oni grijese, uce, ispravljaju, ima svakakvih ali opet na kraju izdobri. Znanje i iskustvo naspram nekih drugih, nekompetentnih, priucenih itd ne ostavlja puno prostora za razmisljanje. Biram struku. Ako kazu treba, hocu. Ako kazu ne treba, necu. Sta ja tu sad imam izmisljat toplu vodu. Baska sto svakako hocu ako kazu moras. A kako sve ovo ide reci ce. A svaki lijek ima moguce nus pojave i razlicite reakcije organizma. Kad procitas onaj papiric zamanta ti se. A ja sam bio na terapiji ribivarin + interferon i izlijecio i kutariso se virusa hepatitis c. Jedna od prvih terapija. Pocetnicka. Uzasno teska i sa horor nus pojavama. Kompletan organizam resetuje uz uzasne popratne stvari. Mnogim nije uspjevalo. Ili odustanu, ne moze organizam izdrzati ili ne ubije virus. Meni je uspjelo. Sada je to toliko napredovalo da rijesis za 4 sedmice bez skoro ikakvih nus pojava. Rade ljudi, medicina napreduje...Da ne idem dalje u moje ranjavanje, sestrinu bolest rat i psihozu, oca operisanog u 78g a sad mu 85g i zdravstveno fantastican, nevjerovatan mogu reci. Pa do zenine stitne zlijezde i odstranjivanja iste jer nije bilo drugog rjesenja. Prije 22 godine. Ziva, zdrava i vesela. I sta sad, trebam citati objave na fejsu i mrezama a ne slusati struku? Ja biram struku. 
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
- Been thanked: 1 time
Fudr.
Prije ces ti mutirati vakcinisan
Prije ces ti mutirati vakcinisan
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
Dok sletis od obicne bubuljice pojavi se dildo na celu 
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10069 times
- Been thanked: 17064 times
Moja tecisna, doktorica, specijalista gastroenterolog, sef odjela klinike u Njemackoj primila vakcinu. Kome ja sad da vjerujem 
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
Ona je sigurno morala.
Dio posla. Naredba odozgo. Hijearhija i to.
Dio posla. Naredba odozgo. Hijearhija i to.
- spacebound
- Urednik foruma

Nije morala. Vakcinises se ako zelis.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
Koliko sam razumio vecinom doktori nemaju izbora u Njm.
- HAVANA
- Penzioner

Bas teska odluka.spacebound wrote: 02 Jan 2021, 07:55 Moja tecisna, doktorica, specijalista gastroenterolog, sef odjela klinike u Njemackoj primila vakcinu. Kome ja sad da vjerujem![]()
Sega malo ovo sve.Ne znam sta ljudi ocekuju sa ovakvom nepoznanicom.Jos i brzo ide pravo...Bice naravno i fula,uvijek je bilo.Evo uzmimo za primjer virus hepatitisa c.Pitaj nju,struka joj je,koliko je borba trajala sa tim nepredvidivim govnetom.88g su ga zvali nije a,nije b.Nije ni ime imao.Tolika nepoznanica i hinjoguz od virusa.Dok su ista skontali godina je proslo.Zasto miruje,zasto bukne,kad,kako,sta,sta radi,kako ga suzbiti,sto jada.Koji testovi,sta je presudno,jedan test za jedno,drugi za drugo,treci...Kolicina virusa u krvi...Genotip 1,2,3,4,koji je odakle,kako ,sta? Jedan se lijeci teze ,drugi lakse.Jednom terapija godinu dana,drugom 6 mjeseci.Postotak izlijecivosti kod jednog 80% a kod drugog 40% uz takve popratne reakcije da je to bio uzas.Konstantno temperatura,groznica,opada kosa,susi se koza,depresije,slabost,krvnu sliku obara katastrofalno.Vecina ljudi je ne moze nikako izdrzati.Jedne nus pojave od ribivarina,druge od interferona.Horor.Bezbroj losih ishoda,odgovora organizma na terapiju,ma svega.Na kraju imao si masu kojim se opet vrati,ostane prisutan u organizmu i manji broj onih koji budu negativni i izdrze i oni i organizam sve to.Prije par godina je pronadjena bolja opcija,sigurnija i krace je trajala.Uspjesnost dosta veca a nus pojave manje.Kostala je gluho bilo.Svaka je kostala,i ona prva ribivarin,interferon.Najnovija od prosle godine rijesava to u preko 95% slucajeva,svih genotipa.Skoro nikakve nus pojave i reakcije organizma.4 sedmice i rijeseno.Negativan.32 godine traje borba sa tim govnetom i tek su mu sad hajmo reci dohakali.32 godine!!! Sta sad da ocekujemo,cudo za 9 mjeseci?
- spacebound
- Urednik foruma

Pa pricala sam sa doktoricom i imala je izbora
Kao sto imaju i medicinari, pa je moja sestra odbila.
- HAVANA
- Penzioner

Ja sam se odlucio na terapiju interferon ribivarin a mnogo sam citao i slusao savjeta nemoj.To je toliki uzas od pratecih reakcija a na kraju vrlo rijetko uspije.Dosta ljudi poslije godinu dana patnje sa lijecenjem ostanu pozitivni i kaze ne bi opet taman umro.17 godina poslije ranjavanja i svega sam saznao da ga ikako imam.2010g.Ne znam i nije nam bilo jasno ni kako niko nije vidio.Operisan sam u njemackoj,u bih,uzimali krv,nikakvih problema nisam imao osim cudnog iznenadnog umora i reakcija na kozi u zadnje vrijeme.Odem na sistematski i opet mi struka spasi zivot.Dr djugum,nije mu bas jasno bilo,nalazi dobri a odjednom ast,alt,ggt visok.Idi,pretrage,tamo,vamo...Par miliona kopija u krvi.Iznenada podivljalo,sta mu bi haj znaj.Uglavnom slusao covjeka i rijesio se govneta,ostao ziv i na kraju vratio sve u idealne parametre.Kompletan organizam.Ako se on vakcinise i ja cu.Ako treba u ocni kapak.
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
Doktori moraju primiti iz vise razloga.
Ima tu formalnog i neformalnog ubjedjivanja od strane sponzora tih lijekova i same klinike.
Ide se na to da sef dobije vakcinu. Njega sponzaju. A ostali po hijerhijskoj liniji ga prate.
Ima tu formalnog i neformalnog ubjedjivanja od strane sponzora tih lijekova i same klinike.
Ide se na to da sef dobije vakcinu. Njega sponzaju. A ostali po hijerhijskoj liniji ga prate.
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
De ba havonja. Ti mjesas prijeko potrebne za zivot terapije i ovo pelcovanje protiv gripe.
- spacebound
- Urednik foruma

Zaboravih da forumski strucnjaci sve znaju
Evo npr prog zna situaciju na klinici i u zivotu moje rodice bolje od nje same 
Odoh ja muziku pustat, nisu ova nadmudrivanja za mene
Odoh ja muziku pustat, nisu ova nadmudrivanja za mene
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4452 times
- Been thanked: 3413 times
Pa ko god je na forumu taj je bezbeli stručnjak, to je dokazano, šta sad 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- HAVANA
- Penzioner

Virus,nacin zaraze,kolicina virusa u krvi , sta stvara i kakve probleme pravi,kako ce se razvijati dalje ako se ne raguje...A povrh svega c je puno teze dobiti.Ovaj mozda sad djeluje slab al se lako prenosi.Stvara probleme odredjenim ljudima a pogotovo onim narusenog zdravlja.Cak i nekim koji nisu ni znali da su slabi.Ja ne znam sta je ovo i lud sam od svega ovoga kao i svi al znam da se govno lako siri i stvara probleme i drustvu i ekonomiji,zdravstvu...Mnogim ljudima i zivot uzme ili narusi zdravlje.To sto nama nije nista,ne znaci da nije problem i da je bezazlen.Zar je potrebno pricati o tome,pa vidimo sta se desava,nismo coravi.Ok.Evo da je sve tako kako neki postavljaju stvari.Bez copy paste teorija.Kratko i jasno.Sta treba uraditi? Ko je taj ko to zna i smije se usuditi da stoji iza svojih poteza? I odgovara za njih.Sta treba,skinuti maske,dozvoliti sve,kako reagovati?prog321 wrote: 02 Jan 2021, 08:24 De ba havonja. Ti mjesas prijeko potrebne za zivot terapije i ovo pelcovanje protiv gripe.
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
@space
Opste znanje.
U svakoj klinici tako.
Opste znanje.
U svakoj klinici tako.
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
Pa maske drzimo za stare i bolesne. Necu za sebe.HAVANA wrote: 02 Jan 2021, 08:50Virus,nacin zaraze,kolicina virusa u krvi , sta stvara i kakve probleme pravi,kako ce se razvijati dalje ako se ne raguje...A povrh svega c je puno teze dobiti.Ovaj mozda sad djeluje slab al se lako prenosi.Stvara probleme odredjenim ljudima a pogotovo onim narusenog zdravlja.Cak i nekim koji nisu ni znali da su slabi.Ja ne znam sta je ovo i lud sam od svega ovoga kao i svi al znam da se govno lako siri i stvara probleme i drustvu i ekonomiji,zdravstvu...Mnogim ljudima i zivot uzme ili narusi zdravlje.To sto nama nije nista,ne znaci da nije problem i da je bezazlen.Zar je potrebno pricati o tome,pa vidimo sta se desava,nismo coravi.Ok.Evo da je sve tako kako neki postavljaju stvari.Bez copy paste teorija.Kratko i jasno.Sta treba uraditi? Ko je taj ko to zna i smije se usuditi da stoji iza svojih poteza? I odgovara za njih.Sta treba,skinuti maske,dozvoliti sve,kako reagovati?prog321 wrote: 02 Jan 2021, 08:24 De ba havonja. Ti mjesas prijeko potrebne za zivot terapije i ovo pelcovanje protiv gripe.
Prodjem sedmicno oko dva'es restorana i kafica.
Nigdje maske. Konobar nosi masku samo na podbradku.
Sigurno je svako vec dobio virus najmanje dva put.
Da je virus toliko opasan bilo bi u svakom baru restoranu po par mrtvih . Ali nema. Umrli samo oni koji su odavno trebali sresti boga.
Ja znam da jesam nesto prebolovao petsest puta prosle godine. Mrsko mi bilo testirati. Idem doktoru samo ako ja to sam ne mogu heftaricom priklebiti ili selotejpom ucvrstiti. Ebo doktora. Samo kad ne mognem bjezati onda nek me ponesu njemu.
- HAVANA
- Penzioner

Ja ovde vidim problem,ne vidim rjesenje.Pitao sam kako rijesiti ovo,sta treba? I ja sam svaki dan u krugu,radim,zivim,sta cu.Nego kad cu majku poljubiti? Smijes li ti ako je ovo obicna gripa? A nije bolesna,ni otac.Mogu jos...prog321 wrote: 02 Jan 2021, 09:03Pa maske drzimo za stare i bolesne. Necu za sebe.HAVANA wrote: 02 Jan 2021, 08:50
Virus,nacin zaraze,kolicina virusa u krvi , sta stvara i kakve probleme pravi,kako ce se razvijati dalje ako se ne raguje...A povrh svega c je puno teze dobiti.Ovaj mozda sad djeluje slab al se lako prenosi.Stvara probleme odredjenim ljudima a pogotovo onim narusenog zdravlja.Cak i nekim koji nisu ni znali da su slabi.Ja ne znam sta je ovo i lud sam od svega ovoga kao i svi al znam da se govno lako siri i stvara probleme i drustvu i ekonomiji,zdravstvu...Mnogim ljudima i zivot uzme ili narusi zdravlje.To sto nama nije nista,ne znaci da nije problem i da je bezazlen.Zar je potrebno pricati o tome,pa vidimo sta se desava,nismo coravi.Ok.Evo da je sve tako kako neki postavljaju stvari.Bez copy paste teorija.Kratko i jasno.Sta treba uraditi? Ko je taj ko to zna i smije se usuditi da stoji iza svojih poteza? I odgovara za njih.Sta treba,skinuti maske,dozvoliti sve,kako reagovati?
Prodjem sedmicno oko dva'es restorana i kafica.
Nigdje maske. Konobar nosi masku samo na podbradku.
Sigurno je svako vec dobio virus najmanje dva put.
Da je virus toliko opasan bilo bi u svakom baru restoranu po par mrtvih . Ali nema. Umrli samo oni koji su odavno trebali sresti boga.
Ja znam da jesam nesto prebolovao petsest puta prosle godine. Mrsko mi bilo testirati. Idem doktoru samo ako ja to sam ne mogu heftaricom priklebiti ili selotejpom ucvrstiti. Ebo doktora. Samo kad ne mognem bjezati onda nek me ponesu njemu.
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
Roditelji mi u inostranstvu. Vidim ih jednom ili nula puta godisnje.
Dobro, rekoh koristimo maske zbog starijih i slabasnih.
Kako rješiti?
Ja mislim da je citava histerija bespotrebna.
Treba fizicki odvojiti slabe i stare od generalne populacije. Tj. Nas. I dopustiti da dobijemo kolektivni imunitet. Znaci godinu dana ho ruk strategija gdje se svi zvalimo sa svakim i rasirimo bakcile.
Samo starce odvojimo. Gdje ces starce zvalit?
Njima podijelimo te vakcine. I to je to.
Sve u dure. Sve lijepo.
Birajte mene za predsjednika
Dobro, rekoh koristimo maske zbog starijih i slabasnih.
Kako rješiti?
Ja mislim da je citava histerija bespotrebna.
Treba fizicki odvojiti slabe i stare od generalne populacije. Tj. Nas. I dopustiti da dobijemo kolektivni imunitet. Znaci godinu dana ho ruk strategija gdje se svi zvalimo sa svakim i rasirimo bakcile.
Samo starce odvojimo. Gdje ces starce zvalit?
Njima podijelimo te vakcine. I to je to.
Sve u dure. Sve lijepo.
Birajte mene za predsjednika
- spacebound
- Urednik foruma

BaCile, ne baKcile.