BiH pred najezdom hiljada migranata

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2787 times
Been thanked: 8769 times
Status: Offline

Re: BiH pred najezdom hiljada migranata

Post by Duminjo » 03 Jan 2021, 17:51

Naseef Mushroom wrote: 03 Jan 2021, 17:41 Kaže "Ja znam 20 slučaja gdje su migranti silovali i ubijali. To znači da su hiljade drugih migranata opasni i kriminalci".
Ali kad kaže "Krajišnici prebacuju ilegalno migrante, znam 20 slučaja gdje to rade" onda je ne možeš Krajišnike generalizovati zbog 20 ljudi.
Svako ko ilegalno i na silu bez dokumentacije udje u tudju drzavu, kriminalac je. Oprat ga ne mozes da ti je prvi rod.
Postoje države koje su na listi i zna se ko su izbjeglice. To sigurno nisu ni alzirci ni pakistanci.

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi » 03 Jan 2021, 17:52

Pasaga wrote: 03 Jan 2021, 17:42 he...heee
oni su dobro obavjesteni Mundi ...
U RS za najmanji belaj pucaju.....
Ko ba puca?
Policija na migrante puca?

De ba.
Istrenirala bih ja njih kako da preplivaju Savu.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 03 Jan 2021, 18:05

MunDzi wrote: 03 Jan 2021, 17:43
insomnia wrote: 03 Jan 2021, 17:36
Ti bgm ko da pricas o USA a ne o Bosni
Pa nista onda, otvori granice sirom i vici na sav glas da je pederacija plaho merhametli.
Nek joj svi potrce u zagrljaj.
Bolan oni po zagrebu nafataju crnaca pa ti ih dovuku u Bihac ti bi se nadmudrivala sa njima.
Dvije trecine drzave ti zeli sve najgore i gleda da te zajebe pa makar hljeba ne jeo a i kod makar pola od one trecine sto nema dje proradili lopovski geni od djedova sto dadose veru za veceru pa bi se jebali za dinar. Elem mrka kapa
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom » 03 Jan 2021, 18:09

Duminjo wrote: 03 Jan 2021, 17:51
Naseef Mushroom wrote: 03 Jan 2021, 17:41 Kaže "Ja znam 20 slučaja gdje su migranti silovali i ubijali. To znači da su hiljade drugih migranata opasni i kriminalci".
Ali kad kaže "Krajišnici prebacuju ilegalno migrante, znam 20 slučaja gdje to rade" onda je ne možeš Krajišnike generalizovati zbog 20 ljudi.
Svako ko ilegalno i na silu bez dokumentacije udje u tudju drzavu, kriminalac je. Oprat ga ne mozes da ti je prvi rod.
Postoje države koje su na listi i zna se ko su izbjeglice. To sigurno nisu ni alzirci ni pakistanci.
Naravno ali te ipak ne čini kriminalcem u rangu Sanjina Sefića, Junuza Keče ili Edina Gačića, treba ipak praviti razliku.
To je isto kao kada u Americi policajac ubije hljeb prema crncu samo što je vozio bez pojasa jer ima iskustva da najviše crnaca diluju kokain.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2787 times
Been thanked: 8769 times

Post by Duminjo » 03 Jan 2021, 18:25

Naseef Mushroom wrote: 03 Jan 2021, 18:09
Duminjo wrote: 03 Jan 2021, 17:51

Naravno ali te ipak ne čini kriminalcem u rangu Sanjina Sefića, Junuza Keče ili Edina Gačića, treba ipak praviti razliku.
To je isto kao kada u Americi policajac ubije hljeb prema crncu samo što je vozio bez pojasa jer ima iskustva da najviše crnaca diluju kokain.
Kako ces napraviti razliku ako niko nema dokumente?

Ako je migrant, bez dokumenata, ubio momka na sred ilidze, a moja rodica kaze da ide prosetati ilidzom, bogami mi nece biti svedno.

Humanost OK al bogami slabo su zasluzili.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4133 times
Been thanked: 3098 times

Post by Lavlje_srce » 03 Jan 2021, 18:27

lilith1 wrote: 03 Jan 2021, 17:30 Edit : životinje su bolje zapravo kad razmislim dadneš im hranu skloništa i životinja sretna odana ti,brani te voli. Pruži ti ljubav i zahvalnost a ovi te još napadaju.
Divljaci to je riječ. 😁
Znas da si mi draga, ali pretjerujes. Meni su doticni napadali najblize i izuzetno dobro razumijem problematiku i bijes (zbog istog sam onako prostoseljacki izvrijedjana jedno 30 stranica ispred), ali ovo sada je humanitarna katastrofa, a zna se da riba smrdi od glave.

Ako je BiH donirano 88 mil. Eura u posljednje 2 godine, to je ogromna cifra kojom se na vrlo civilizovan nacin moglo rijesiti pitanje prihvatnih centara u kojim prvo utvrdis ko je data osoba, zatim ides dalje. Ljudi se ne mogu pustiti da se smrznu na ledini, cak ni ako su kriminalci. Opet kazem da bih i sama voljela da nisu tu, ali ako vec jesu ne mozes se ponasati kao da problem ne postoji. Ovo je sistemsko pitanje i osnovni krivci su nasi vlastodrsci.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by prog321 » 03 Jan 2021, 18:31

Nije dato 88 mil nasim vlastim nego zaposlenicima Eu i Un organizacijama koji su svojevoljno sa tim upravljali.

Morate shvatiti razliku.

Uoatalom to nije uopste veliki novac i da se pravilno utrosio
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4456 times
Been thanked: 3426 times

Post by Melek » 03 Jan 2021, 18:32

insomnia wrote: 03 Jan 2021, 18:05
MunDzi wrote: 03 Jan 2021, 17:43

Pa nista onda, otvori granice sirom i vici na sav glas da je pederacija plaho merhametli.
Nek joj svi potrce u zagrljaj.
Bolan oni po zagrebu nafataju crnaca pa ti ih dovuku u Bihac ti bi se nadmudrivala sa njima.
Dvije trecine drzave ti zeli sve najgore i gleda da te zajebe pa makar hljeba ne jeo a i kod makar pola od one trecine sto nema dje proradili lopovski geni od djedova sto dadose veru za veceru pa bi se jebali za dinar. Elem mrka kapa
Pola ti je ok a za drugu polovinu bi te udavio. Prvi koji su prodali vjeru za večeru i to prije upada Turaka su današnji katolici koji su zbog Papinog pritiska to uradili. Ovi ostali su baš bili die harders što se tiče crkve bosanske, bili su itekako trijebljeni od strane pape i domaćih konvertita katolika (u koje spadaju i zadnji kraljevi) a vjeru nisu promijenili niti je prodali za večeru već su je razmontirali skroz i ušli u religiju mira. Od tad više nema te vjere nikako.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 » 03 Jan 2021, 18:32

A lilith pretjeruje naravno.
Nazivati druge ljude zivotinjama je fasizam i ksenofobija u punom smislu takvih rijesi.

Sram vas bilo.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4133 times
Been thanked: 3098 times

Post by Lavlje_srce » 03 Jan 2021, 18:36

prog321 wrote: 03 Jan 2021, 18:31 Nije dato 88 mil nasim vlastim nego zaposlenicima Eu i Un organizacijama koji su svojevoljno sa tim upravljali.

Morate shvatiti razliku.

Neka je i 10-15 mil. Eura, sto je 20-30 mil. KM, opet je u pitanju ogromna cifra. Objekata sigurno ima, bilo je potrebno samo provesti instalacije, sanitarni cvor, ubaciti vojnicke krevete i kuhinju. Ovo sto se desava je nedopustivo za bilo koju civilizovanu zemlju. Kakvi su da su, i oni su necija djeca.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 03 Jan 2021, 18:37

Treba ih jebat :djed
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 03 Jan 2021, 18:38

Mislim, organizatore :hm
Weak people revenge.
Strong people forgive.

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 » 03 Jan 2021, 18:39

Pa slazem se sa zadnjom recenicom.
To su djeca. Sirotinja koja je krenula trbuhom za kruhom.
Treba ih humano tretirati ali ne dati da nas iskorištavaju.
Da prose na ulici. To je nedopustivo.

A 30 mil za izgradnju vise izbjeglickih kampova stvarno nije dovoljno. To je smiješno malo.

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla » 03 Jan 2021, 18:46

prog321 wrote: 03 Jan 2021, 18:31 Nije dato 88 mil nasim vlastim nego zaposlenicima Eu i Un organizacijama koji su svojevoljno sa tim upravljali.

Morate shvatiti razliku.

solidna summa novca od 88.mil.€ dalo se u ruke Bosni i Hercegovini da ojacaju kapacitet upravljanja migracijom !!!

podijelimo ovaj novac na 5.400 izbjeglica za njihov smjestaj, zdravstvenu zastitu , radnike koji se trebaju brinuti o maloljetnicima o njihovom skolovanju i uvodenje u praksu radnih odnosa ..ako je ovakav nacin prilazenja covjeku migrantu u Bosni i Hercegovini opcenito moguc da li smo moralno spremni za ovoliko i ovakvo dostignuce ?
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 03 Jan 2021, 18:47

Pasaga wrote: 03 Jan 2021, 17:03 ev ga,najnoviji supljak ito sa vrha evropskih vrjednosi
duplog morala ....

https://avaz.ba/vijesti/bih/621173/sef- ... ihvatljiva

i ...sta imamo krivit nase politicare,humanitarce
Odličan link na kojem možemo naći zanimljive informacije.
Dakle, gospoda iz eu kaže da finansira migrante.
Ok, da vidimo kako ih finansira.
Ne znam volite li i vi statistike, ali ja ih baš volim.
Od početka 2018. godine, Evropska unija je osigurala više od 88 miliona eura bilo direktno Bosni i Hercegovini ili putem partnerskih organizacija za rješavanje neposrednih potreba izbjeglica, azilanata i migranata te kako bi pomogla Bosni i Hercegovini da ojača svoje kapacitete za upravljanje migracijama
Za pune tri godine, dali su 88 miliona. To su pare koje maltene nisu ni došle do migranata.
Te pare su pojeli njihovi uhljebi na terenu, ali i naše lopine.
Ako je minimum došao do migranata, puna šaka brade.

Hajmo dalje...
ukupna humanitarna pomoć Evropske unije za izbjeglice i migrante u Bosni i Hercegovini iznosi 13,8 miliona eura od 2018. godine.
Dakle, za pune tri godine, dali su 13,8 miliona eura iliti knap 27 miliona maraka.

Da su hranili samo ove:
preko 5.400 izbjeglica i migranata smješteno u privremenim prihvatnim centrima koje finansira EU u Bosni i Hercegovini...
E sad možemo računati iako nemamo tačnu cifru :)
Eto, možemo zaokružiti na najbližu, pa neka bude 5500

Kad 27 miliona podijeliš na tri godine, dobiješ 9 miliona godišnje. 9 miliona na 5500 ljudi jednako je 1636 maraka po MIGRANTU i GODIŠNJE.
Na kraju dođemo do cifre od 4,5 maraka dnevno po migrantu.
Četiri i pol marke da smjestiš, obučeš, hraniš i ugriješ čovjeka. Šta je sa strujom, vodom, osnovnim potrepštinama, higijenskim artiklima?

Neka, gospodo. Eto ih vama pa ih smjestite za 4,5 km dnevno.
Svi mi se morete obratit

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 » 03 Jan 2021, 18:50

Calla wrote: 03 Jan 2021, 18:46

Morate shvatiti razliku.

solidna summa novca od 88.mil.€ dalo se u ruke Bosni i Hercegovini da ojacaju kapacitet upravljanja migracijom !!!

podijelimo ovaj novac na 5.400 izbjeglica za njihov smjestaj, zdravstvenu zastitu , radnike koji se trebaju brinuti o maloljetnicima o njihovom skolovanju i uvodenje u praksu radnih odnosa ..ako je ovakav nacin prilazenja covjeku migrantu u Bosni i Hercegovini opcenito moguc da li smo moralno spremni za ovoliko i ovakvo dostignuce ?
Dato je IOMu koji je upravljao sa tim novcem. Isplacivao ogromne plate svojim radnicima. Placao auta, gorivo, hranu tih zaposlenika.

SociologBosmal
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 38 times
Been thanked: 106 times

Post by SociologBosmal » 03 Jan 2021, 18:52

Cini se predjena je crvena linija.
Cim hrvatski policajci predju dublje od 20 metara ilegalno s migrantima biti ce uhapseni.

Gledajte uskoro novi skandal.
( ponizenje je da hrvatski Puch pun migranata dodje 3km od Bihaca i ostavi ih na sred poljane, dublji dublji ulazak na tudju drzavu).

Bit ce svega..

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla » 03 Jan 2021, 18:53

Taare 4,5 Km na dan su iz EU fonda ,
a sta je sa ostalim pomocnicima, crvenim krstom islamskim zajednicima i pojedinim privatnim organizacijama koji pomazu na licu mjesta godinama ?
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 03 Jan 2021, 18:54

insomnia wrote: 03 Jan 2021, 17:27 Image
Evo glaj, Iranci. Zive vec u Fr. O sebi pri sebi, podnijeli zahtjev za azil. Odbijeni. Cekaju protjerivanje
Ovakve bih primio u vlastitu kuću, a ne u državu.
Francuzi su ludi.
Svi mi se morete obratit

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija » 03 Jan 2021, 18:54

Duminjo wrote: 03 Jan 2021, 17:46
Hurija wrote: 03 Jan 2021, 17:40

Vidis li koji je tvoj rezon bolan Duminjo ti pozivas na nasilje i bezvašće.Nismo u Avgsnisanu pobugu i drugim državama gdge su totalitarni sistemi .Ti migranti nisu nikakvi razbojnici ,niti grupno pozivaju na nasilje kako ih vi prikazujete . Ljudi su tu pomozimo im koliko možemo .

Rezime ti je nikakav oprosti ,podrži puč,unistavanje i nemire Aferim tebi .🌝
Podržavam nasilje nad ljudima koji ilegalno udju u državu i ne postuju zakone te države.
Ne kontam stvarno sta je tu problem i gdje je tu bezvlasce.
To sto ti zagovaras da se strpa hiljadu ovakvih u centar jedne osrednje carsije i time ugrozis sigurnost domaćeg stanovništva, dolazak djece u školu, zena na poso, je drugi par opanaka.

Zasto tolko ne volis biscane? :pusi
Smetnuo si jedno Duminjo ,isti ti Migranti vec su bili u Biri,prije su mogli sada ne . Ko se tu igra upitaj se malo 🌝

Ja nigdje ne reče nista protiv Bišćana i volim li ih ili ne .Pratim dobro STA pišem ne pozivam na ksenofobiju ili mržnju ne dao bog ,sigurna sam da bi to primijetio kako moderator ,barem bi trebao ali ako su u pitanju migranti jeli ,izgleda da je nebitno .

Nisam ni za puč niti Konc Logor za migrante .Kako odluči Vlast u Državi ja sam zato da tako postupe u Bisćani ,uzgred problem sa migrantima imaju i Kladušani,prema procjenama oko 2 000 Migtanata je i u šumama i ilegalnim kampovima prema Hrvatskoj.
Last edited by Hurija on 03 Jan 2021, 18:57, edited 2 times in total.
Ostalo je cutanje.

Post Reply

Return to “BiH”