...dobro ...Hurija wrote: 03 Jan 2021, 19:20 Odredi li se čvrsto da Migranti idu za Biru ,oni će i otici i ti ljudi što dežuraju biće uklonjeni .Uzgred ko može zabraniti čovjeku slobodu kretanja .
To je elementarno ljudsko pravo .
O poroznosti granica u BiH dalo bi se diskutirati ovdje .Noćss će biti u Lipi vjerovatno minus 5.Postavljeni su neki šatori gore ,vjerovatno su uslovni ,nebitno je jer su u pitanju Migranti .
Nasa humanost ravna je sveukupno nuli .Nebih dalje .
![]()
BiH pred najezdom hiljada migranata
Moderator: Krokodil Behko
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times
- Status: Offline
Re: BiH pred najezdom hiljada migranata
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
- Been thanked: 1 time
Dobro. U bosni je kurac plata od 700 maraka.
Vise ovi migranti naprose.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
- Mirelam
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 36 times
- Been thanked: 355 times
Pa to i jeste jedini plan mescini sa tim kampom Lipa. U sumu pa svaki dan pokusavajte dok se ne probijete preko granice.MunDzi wrote: 03 Jan 2021, 19:25A kako su se Hrvati organizovali da ih prebace BiH?Mirelam wrote: 03 Jan 2021, 19:14
Organizovati ko turisticka agencija i onda jos drzava da porez lupa na aranzmane.![]()
Pa i emigranti pokusaj prelaska granice nazivaju "game".
Sto ih ne zadrzase?
Fercerala bi ta tajna organizacija kao singerica.
A javno samo klimati glavom i vikati kako EU kaze.
Tajno samo ih slati u EU.
Pa ko se prvi umori.
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Nije, brt. To je prosječna plata.prog321 wrote: 03 Jan 2021, 19:28 Dobro. U bosni je k.... plata od 700 maraka.
Prodavačice jedva izađu na pet stoja.
Recimo, ako žena radi u bingu a muž u nekoj pekari, zajedno ne mogu navući da plate potrošačku korpu.
Svi mi se morete obratit
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Nek to bude centar.Mirelam wrote: 03 Jan 2021, 19:30Pa to i jeste jedini plan mescini sa tim kampom Lipa. U sumu pa svaki dan pokusavajte dok se ne probijete preko granice.MunDzi wrote: 03 Jan 2021, 19:25
A kako su se Hrvati organizovali da ih prebace BiH?
Sto ih ne zadrzase?
Fercerala bi ta tajna organizacija kao singerica.
A javno samo klimati glavom i vikati kako EU kaze.
Tajno samo ih slati u EU.
Pa ko se prvi umori.
Ali ja bih njih razvozila po grupicama duz cijele granice.
Nek ulaze sa svih strana u HR.
Jbg, ako im smeta nek ih oni dalje sibnu Slovencima i Madjarima.
I sve tako dok ne stignu u Njemacku.
A onda nek Svabe vide sta i kako s njima.
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
- Been thanked: 1 time
To je isto kao da si rekao ako zena u njemackoj radi u aldiji a muz u mc donaldsu. Jedva sastave 2000 eur.
Znaci uzimas najnizi sloj i govoris da je to pravilo.
A nije.
700 maraka mozes u bosni staviti urcem za usi.
To je minimum minimuma.
A nije.
To je minimum minimuma.
Last edited by prog321 on 03 Jan 2021, 19:40, edited 1 time in total.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
- Mirelam
- Forum [Bot]
Jest, pa da nam Hrvacka uputi protestnu notu.MunDzi wrote: 03 Jan 2021, 19:38Nek to bude centar.Mirelam wrote: 03 Jan 2021, 19:30
Pa to i jeste jedini plan mescini sa tim kampom Lipa. U sumu pa svaki dan pokusavajte dok se ne probijete preko granice.
A onda nek Svabe vide sta i kako s njima.
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Mirelam wrote: 03 Jan 2021, 19:27Elementarno pravo hodati bez identifikacionog dokumenta. Niti znas ko je, ni sta je, ni odakle je i sloboda kretanja? E svasta ce covjek nauciti.Hurija wrote: 03 Jan 2021, 19:20 Odredi li se čvrsto da Migranti idu za Biru ,oni će i otici i ti ljudi što dežuraju biće uklonjeni .Uzgred ko može zabraniti čovjeku slobodu kretanja .
To je elementarno ljudsko pravo .
O poroznosti granica u BiH dalo bi se diskutirati ovdje .Noćss će biti u Lipi vjerovatno minus 5.Postavljeni su neki šatori gore ,vjerovatno su uslovni ,nebitno je jer su u pitanju Migranti .
Nasa humanost ravna je sveukupno nuli .Nebih dalje .
![]()
Svi Migranti su bili udentifikovani i dobili su potvrde o trazenju azila kao i druge identifikacione dokumente ,nasa je nesposobnost jer ih nismo uvezali u jedinstveni sistem ,znaci ne stoji vam ta da migrante nije nitko udentifikovao ,oni posjeduju i Kartice iz migracionih centara
Ostalo je cutanje.
- MunDzi
- Svadjalica

Pa kazes, jarane nama je zao sto vi u EU dozivljavate probleme sa navalom migranata.Mirelam wrote: 03 Jan 2021, 19:40Jest, pa da nam Hrvacka uputi protestnu notu.MunDzi wrote: 03 Jan 2021, 19:38
Nek to bude centar.
A onda nek Svabe vide sta i kako s njima.![]()
Mi cinimo sve sto je u nasoj moci.
Mi vam stojimo na raspolaganju da pomognemo ako kako moze.
Ako vam treba socijanih radnika i medicinara, rado saljemo za dobru platu.
Srdacno Vasi
Bosanci und Ercegovci.
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
vanredne situacije i problematike zemlje su izgleda dosta kompleksnije od nasih zamisli sta kako kome i koliko ,Taare wrote: 03 Jan 2021, 19:04Pa to su te pare. Crveni krst i drugi eu uhljebi.Calla wrote: 03 Jan 2021, 18:53 Taare 4,5 Km na dan su iz EU fonda ,
a sta je sa ostalim pomocnicima, crvenim krstom islamskim zajednicima i pojedinim privatnim organizacijama koji pomazu na licu mjesta godinama ?
Ivz nije dužna i ne treba da se brine o njima. Ako ima viska, neka hrani našu sirotinju.
ili neka prestane prositi od vjernika stavljajući sergije.
ili neka skine cijene ukopa.
Sve to može ako već imaju viška.
ogroman nedostatak koordinacije sa drugim nivoima vlasti nema efikasno pracenje situacije na licu mjesta razvoj strategije je ravan nuli ,
koliko samo treba strucno obucenog kadra , prevodioca ,kulturoloskih medijatora sluzbenika za prilagoditi bilo kakvu podrsku migrantskom covjeku !
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Mirelam
- Forum [Bot]
I cekaju politicki azil u Lipi. De ba Hurke.Hurija wrote: 03 Jan 2021, 19:41Mirelam wrote: 03 Jan 2021, 19:27
Elementarno pravo hodati bez identifikacionog dokumenta. Niti znas ko je, ni sta je, ni odakle je i sloboda kretanja? E svasta ce covjek nauciti.
Svi Migranti su bili udentifikovani i dobili su potvrde o trazenju azila kao i druge identifikacione dokumente ,nasa je nesposobnost jer ih nismo uvezali u jedinstveni sistem ,znaci ne stoji vam ta da migrante nije nitko udentifikovao ,oni posjeduju i Kartice iz migracionih centara
Prilikom prolaska kroz EU (Grcka, Bugarska, Rumunija) oni su vec trebali biti identifikovani i po nekim zakonimas su vec trebali biti zasticeni na njihovom tlu. Nisu dosli morem preko Neuma, niti sletili na Butmir i Tuzlu. Znaci pristup podacima EU i vracati njima.
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4133 times
- Been thanked: 3098 times
Sve to znam, ali ne mozemo ih nazivati zivotinjama jer ih tako dehumaniziramo. Sto se tice mojih, cinjenica je da su ih napali migranti, ali najgori napadi na zene su stigli od domacih narkomana, vrlo 'nasih'. Ne samo sto su nanijeli teze tjelesne povrede datim napadima (bila su 2), nego je i tuzba zavrsena bez procesuiranja pocinioca.lilith1 wrote: 03 Jan 2021, 19:26Slažem se da je i vlast tu napravila problem da se ne izjasnjavam na ružan način šta su uradili . Dobili su pare mogli su nešto makar uraditi. Ma vjeruj svakodnevno se susrećem s njima, znam šta sve rade i šta su sve spremni da urade. Ja sam razočarana tim načinom njihovog ponašanja lavlje, građani su im na pocetku pomagali dosta i opet po stoti put kazem ja bih rado od srca pomogla onim koji su vrijedni i hoce da rade a posebno djecica ona meni nista nisu kriva. Ali ovi migranti na ulicama imaju takvo ponasanje da zaista ne znam kako drugacije da to opisem mada ko nema doticaj s njima i ne srece ih toliko razmljivo je da mozda i ne razumije..
Nedavno sam bas bila kod prijateljice i tu je bila kcerkica od jednog migranta koji je otisao trazit papire to je dijete toliko divno da te srce zaboli sto to mora sve prolaziti. Samo sto nemam ja epmatije prema ovim koji su na nasim ulicama i maltretiraju nase ljude..zene. ali opet svako ima svoj neki stav i misljenje i niko od nas ne moze sa sebe reci da je u pravu ili da neko drugi nije.btw i ti si meni draga znaš to
Ko je sad tu zivotinja? Iz moje perspektive su to nesposobni, korumpirani vlastodrsci koji su kreatori kompletnog haosa (pocevsi od problema s psima lutalicama, preko Klinickog Centra, respiratora, zakljucno s ovim). Nazivam ih zivotinjama jer tretiraju gradjane kao stoku vec vrlo dugo. Posljedica je da se mi bespotrebno raspravljamo, a oni i dalje uzivaju.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Taare
- greatest

Ne pregoni.Calla wrote: 03 Jan 2021, 19:45vanredne situacije i problematike zemlje su izgleda dosta kompleksnije od nasih zamisli sta kako kome i koliko ,Taare wrote: 03 Jan 2021, 19:04
Pa to su te pare. Crveni krst i drugi eu uhljebi.
Ivz nije dužna i ne treba da se brine o njima. Ako ima viska, neka hrani našu sirotinju.
ogroman nedostatak koordinacije sa drugim nivoima vlasti nema efikasno pracenje situacije na licu mjesta razvoj strategije je ravan nuli ,
koliko samo treba strucno obucenog kadra , prevodioca ,kulturoloskih medijatora sluzbenika za prilagoditi bilo kakvu podrsku migrantskom covjeku !
Treba im krov nad glavom, hrana, higijenski artikli i dvojica titinih milicionera da održavaju red.
Svi mi se morete obratit
- Pasaga
- Hadžija

to govorim cjelo vrjemeMirelam wrote: 03 Jan 2021, 19:51I cekaju politicki azil u Lipi. De ba Hurke.Hurija wrote: 03 Jan 2021, 19:41
Svi Migranti su bili udentifikovani i dobili su potvrde o trazenju azila kao i druge identifikacione dokumente ,nasa je nesposobnost jer ih nismo uvezali u jedinstveni sistem ,znaci ne stoji vam ta da migrante nije nitko udentifikovao ,oni posjeduju i Kartice iz migracionih centara![]()
Prilikom prolaska kroz EU (Grcka, Bugarska, Rumunija) oni su vec trebali biti identifikovani i po nekim zakonimas su vec trebali biti zasticeni na njihovom tlu. Nisu dosli morem preko Neuma, niti sletili na Butmir i Tuzlu. Znaci pristup podacima EU i vracati njima.
i ,sta sad mi imamo sa njima
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Mirelam
- Forum [Bot]
LJudski je pomoci koliko se moze, ali mi nismo u stanju ni sebi da pomognemo, a kamoli drugome.Pasaga wrote: 03 Jan 2021, 20:01to govorim cjelo vrjemeMirelam wrote: 03 Jan 2021, 19:51
I cekaju politicki azil u Lipi. De ba Hurke.![]()
i ,sta sad mi imamo sa njima
- Pasaga
- Hadžija

kontam ja to
u zadnje vrjeme su agresivni,opasni
EU postavlja nama neke ultimatume,ok,daju lovu
ali brt,nisu posli nama
u zadnje vrjeme su agresivni,opasni
EU postavlja nama neke ultimatume,ok,daju lovu
ali brt,nisu posli nama
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Taare
- greatest

Nije pravilo, ali imaš ogroman broj ljudi koji zarađuju toliko koliko sam napisao.prog321 wrote: 03 Jan 2021, 19:38 To je isto kao da si rekao ako zena u njemackoj radi u aldiji a muz u mc donaldsu. Jedva sastave 2000 eur.
A nije.
To je minimum minimuma.
Svi mi se morete obratit
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Opaska , eventualno vraćanje odnosno deportacija se vrši u zemlju poriekla Mirelam .Mirelam wrote: 03 Jan 2021, 19:51I cekaju politicki azil u Lipi. De ba Hurke.Hurija wrote: 03 Jan 2021, 19:41
Svi Migranti su bili udentifikovani i dobili su potvrde o trazenju azila kao i druge identifikacione dokumente ,nasa je nesposobnost jer ih nismo uvezali u jedinstveni sistem ,znaci ne stoji vam ta da migrante nije nitko udentifikovao ,oni posjeduju i Kartice iz migracionih centara![]()
Ostalo je cutanje.
- MunDzi
- Svadjalica

Polahko Calla.Calla wrote: 03 Jan 2021, 19:45vanredne situacije i problematike zemlje su izgleda dosta kompleksnije od nasih zamisli sta kako kome i koliko ,Taare wrote: 03 Jan 2021, 19:04
Pa to su te pare. Crveni krst i drugi eu uhljebi.
Dok su u BiH sasvim je pristojno da im se obezbijedi krov nad glavom, grijanje, hrana, higijenski uslovi i preparati i medicinska pomoc.
Vecina prica engleski. Ne trebaju prevodioci. Mozda nekim nasim sluzbenim licima trebaju prevodioci sa engleskog na sva tri nam domaca jezika.
Elem sve te ostale strucnjake i kulturoloske medijatore budu nasli u Svabiji kad u nju stignu.
Do tada im treba pomoci na sve moguce nacine da do svog cilja dodju.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Zašto ne bi Pakistanac zaslužio humanost radi nekog Iračana koji bi i njega ubio?Duminjo wrote: 03 Jan 2021, 18:25Kako ces napraviti razliku ako niko nema dokumente?Naseef Mushroom wrote: 03 Jan 2021, 18:09
Naravno ali te ipak ne čini kriminalcem u rangu Sanjina Sefića, Junuza Keče ili Edina Gačića, treba ipak praviti razliku.
To je isto kao kada u Americi policajac ubije hljeb prema crncu samo što je vozio bez pojasa jer ima iskustva da najviše crnaca diluju kokain.
Ako je migrant, bez dokumenata, ubio momka na sred ilidze, a moja rodica kaze da ide prosetati ilidzom, bogami mi nece biti svedno.
Humanost OK al bogami slabo su zasluzili.
Zamisli da si 90ih bio u Njemačkoj za vrijeme rata i onda se prema tebi počnu odnositi nehumano jer je neki Srbin izbjeglica pravio probleme u nekom drugom komšiluku
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.