BiH pred najezdom hiljada migranata

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

TAFKAP
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1564 times
Been thanked: 2651 times
Status: Offline

Re: BiH pred najezdom hiljada migranata

Post by TAFKAP » 03 Jan 2021, 20:13

MunDzi wrote: 03 Jan 2021, 19:45
Mirelam wrote: 03 Jan 2021, 19:40
Jest, pa da nam Hrvacka uputi protestnu notu. :ooo
Pa kazes, jarane nama je zao sto vi u EU dozivljavate probleme sa navalom migranata.
Mi cinimo sve sto je u nasoj moci.
Mi vam stojimo na raspolaganju da pomognemo ako kako moze.
Ako vam treba socijanih radnika i medicinara, rado saljemo za dobru platu.

Srdacno Vasi
Bosanci und Ercegovci.
Ne pratiš ti dogodovštine i susjedne nam EUropske Hrvatske.

Oni ih uhvate ne na granici nego duboko u Hrvatskoj, pretuku ih i oduzmu im sve što imaju i onda ih prebace ih u Bosnu.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2723 times
Been thanked: 8515 times

Post by Duminjo » 03 Jan 2021, 20:16

Naseef Mushroom wrote: 03 Jan 2021, 20:11
Duminjo wrote: 03 Jan 2021, 18:25

Kako ces napraviti razliku ako niko nema dokumente?

Ako je migrant, bez dokumenata, ubio momka na sred ilidze, a moja rodica kaze da ide prosetati ilidzom, bogami mi nece biti svedno.

Humanost OK al bogami slabo su zasluzili.
Zašto ne bi Pakistanac zaslužio humanost radi nekog Iračana koji bi i njega ubio?
Zamisli da si 90ih bio u Njemačkoj za vrijeme rata i onda se prema tebi počnu odnositi nehumano jer je neki Srbin izbjeglica pravio probleme u nekom drugom komšiluku
Pakistanac je primjer za nekoga ko nije izbjeglica. Isto postupiti i sa argentincem ako je u zemlju usao ilegalno plus ako se krece drzavom bez dokumenata.
Ne znam od kud ovoliko moralisanje i na silu pravdanje ljudi koji svjesno krse zakon.
Poredjenje danasnje situacije Pakistana i nase situacije 90-ih ti je golem ofsajd :oo

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi » 03 Jan 2021, 20:17

TAFKAP wrote: 03 Jan 2021, 20:13
MunDzi wrote: 03 Jan 2021, 19:45
Pa kazes, jarane nama je zao sto vi u EU dozivljavate probleme sa navalom migranata.
Mi cinimo sve sto je u nasoj moci.
Mi vam stojimo na raspolaganju da pomognemo ako kako moze.
Ako vam treba socijanih radnika i medicinara, rado saljemo za dobru platu.

Srdacno Vasi
Bosanci und Ercegovci.
Ne pratiš ti dogodovštine i susjedne nam EUropske Hrvatske.

Oni ih uhvate ne na granici nego duboko u Hrvatskoj, pretuku ih i oduzmu im sve što imaju i onda ih prebace ih u Bosnu.
Pa to BiH treba da reklamira na velika vrata cijelom svijetu, a narocito EU.
Treba da zastidi EU kako joj se clanice ponasaju.

Sve fino i kulturno, uz osmijeh.
Vidi nas kako ih fino ugostimo, a susjedi se ponasaju kao kriminalci.
U medjuvremenu, sve fino preko granice uz punu podrsku.
Jest, jest, tako se to radi.
Bem mu misa, zar BiH ne moze nesto nauciti od kurave EUrope.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9733 times
Been thanked: 11469 times

Post by Krokodil Behko » 03 Jan 2021, 20:20

Ama šta toliko diskutujete, jednostavno, nećemo im dati nikakav smještaj, pa nek pomru.
Oni su tu došli iz najmanje jedne zemlje EU (Bugarska ili Grčka, a možda i kroz obje), a gore iznad, HR/EU postavili minska polja po granici, a i oni koji pređu, ilegalno ih vrate nama. Ja bih samo rekao, boli me kurko, nek dođe neko iz Brisela, da mi ga pregleda. Ionako nas nikad tamo neće ni primiti, pa prema tome :cudi

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 03 Jan 2021, 20:21

Da bi se spriječilo guranje migranata u bih, moramo naći davno izgubljena muda i riješiti to sa srbima.
Oni su ti koji sprečavaju pojačane kontrole na granicama.

Ili da ih naša policija vraća u rs.
Svi mi se morete obratit

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4080 times
Been thanked: 3750 times
Status: Online

Post by Naseef Mushroom » 03 Jan 2021, 20:22

prog321 wrote: 03 Jan 2021, 18:32 A lilith pretjeruje naravno.
Nazivati druge ljude zivotinjama je fasizam i ksenofobija u punom smislu takvih rijesi.

Sram vas bilo.
Misliš da su nas 1992., pripadnike iste religije, smatrali ljudima? Još smo tada radili sve da se dopadnemo komšijama i koristili smo parfem tek poslije sapuna.
Sve je to ista škola, samo malo drugačije upakovana da ne bude ofirno.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3910 times
Been thanked: 2946 times

Post by Pasaga » 03 Jan 2021, 20:23

Krokodil Behko wrote: 03 Jan 2021, 20:20 Ama šta toliko diskutujete, jednostavno, nećemo im dati nikakav smještaj, pa nek pomru.
Oni su tu došli iz najmanje jedne zemlje EU (Bugarska ili Grčka, a možda i kroz obje), a gore iznad, HR/EU postavili minska polja po granici, a i oni koji pređu, ilegalno ih vrate nama. Ja bih samo rekao, boli me kurko, nek dođe neko iz Brisela, da mi ga pregleda. Ionako nas nikad tamo neće ni primiti, pa prema tome :cudi
davno bolan rekoh da motaju kablove,internet ...
...oni jopet :lupa
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

Post by Mirelam » 03 Jan 2021, 20:26

Hurija wrote: 03 Jan 2021, 20:08
Mirelam wrote: 03 Jan 2021, 19:51
I cekaju politicki azil u Lipi. De ba Hurke. :D.
Prilikom prolaska kroz EU (Grcka, Bugarska, Rumunija) oni su vec trebali biti identifikovani i po nekim zakonimas su vec trebali biti zasticeni na njihovom tlu. Nisu dosli morem preko Neuma, niti sletili na Butmir i Tuzlu. Znaci pristup podacima EU i vracati njima.
Opaska , eventualno vraćanje odnosno deportacija se vrši u zemlju poriekla Mirelam .
Ne, to se vrsi tek nakon odbijanja azila, koliko ja znam.
Eto sporazum sa Pakistanom, dokle je to doslo? Koliko je ljudi vraceno?

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi » 03 Jan 2021, 20:27

Krokodil Behko wrote: 03 Jan 2021, 20:20 Ama šta toliko diskutujete, jednostavno, nećemo im dati nikakav smještaj, pa nek pomru.
Prije nego pomru, vodjeni instiktom za opstanak prije ce biti da ce napraviti velike probleme za lokalne gradjane.
A to onda postaje itekako BiH problem.

Iz tih razloga treba im obezbjediti smjestaj, hranu, higijenu i medicinsku pomoc.
Eto ako neces iz humanitarnih razloga, onda da zastitis vlastiti narod od sranja.

Paralelno tome, raditi na tome da da ih se prebacuje u HR ili vraca u Srbiju, na sve moguce nacine.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4080 times
Been thanked: 3750 times
Status: Online

Post by Naseef Mushroom » 03 Jan 2021, 20:32

Duminjo wrote: 03 Jan 2021, 20:16
Naseef Mushroom wrote: 03 Jan 2021, 20:11
Zašto ne bi Pakistanac zaslužio humanost radi nekog Iračana koji bi i njega ubio?
Zamisli da si 90ih bio u Njemačkoj za vrijeme rata i onda se prema tebi počnu odnositi nehumano jer je neki Srbin izbjeglica pravio probleme u nekom drugom komšiluku
Pakistanac je primjer za nekoga ko nije izbjeglica. Isto postupiti i sa argentincem ako je u zemlju usao ilegalno plus ako se krece drzavom bez dokumenata.
Ne znam od kud ovoliko moralisanje i na silu pravdanje ljudi koji svjesno krse zakon.
Poredjenje danasnje situacije Pakistana i nase situacije 90-ih ti je golem ofsajd :oo
Navodim ti primjer zašto bi ti patio radi nekoga ko nije ni tvoj državljanin?
Razlika između Argentinca i ovih je što njega ne tretiraju nehumano i njemu neće nikada zatvoriti ovako granice.
Šta želim reći je ovi ljudi nisu neka mala grupica stranih državljana koji su došli sa namjerom u BiH pa da se pitamo šta žele ovdje. Ovi ljudi su krenuli uglavnom za Njemačku i nisu se željeli zadržavati u BiH. Mole oni Boga isto kao i mi da se otvore granice i napuste BiH.

Zašto mi pravimo toliku scenu "ne želimo migrante kod nas" kada i oni ne žele nas i svi smo svjesni da su oni rezultat zatvaranja granica od "civilizovanih" država unije?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9733 times
Been thanked: 11469 times

Post by Krokodil Behko » 03 Jan 2021, 20:35

MunDzi wrote: 03 Jan 2021, 20:27
Prije nego pomru, vodjeni instiktom za opstanak prije ce biti da ce napraviti velike probleme za lokalne gradjane.

Nek probaju.

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla » 03 Jan 2021, 20:36

Pasaga wrote: 03 Jan 2021, 20:04 kontam ja to
u zadnje vrjeme su agresivni,opasni
EU postavlja nama neke ultimatume,ok,daju lovu
ali brt,nisu posli nama
nisu,
ali dok su tu moraju se negdje evidentirati za efikasnije pracenje situacije na licu mjesta i boljeg razvoja strategije odlazenja , ,spasiti ih od mraza nahraniti napojiti to je moralna duznost svake drzave u koju dodu nepoznati ,nebitno jesu li ljudi izbjeglice migranti narkomani dileri ili isis pripadnici :jutarnja
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 03 Jan 2021, 20:40

Calla wrote: 03 Jan 2021, 20:36
Pasaga wrote: 03 Jan 2021, 20:04 kontam ja to
u zadnje vrjeme su agresivni,opasni
EU postavlja nama neke ultimatume,ok,daju lovu
ali brt,nisu posli nama
nisu,
ali dok su tu moraju se negdje evidentirati za efikasnije pracenje situacije na licu mjesta i boljeg razvoja strategije odlazenja , ,spasiti ih od mraza nahraniti napojiti to je moralna duznost svake drzave u koju dodu nepoznati ,nebitno jesu li ljudi izbjeglice migranti narkomani dileri ili isis pripadnici :jutarnja
sve je ovo ok ...
to im se i nudi
nacinom na koji se krecu,i koji bi oni htjeli,bilo bi nemoguce ispostovati te mjere
moraju biti na jednom mjestu
ja sam ogorcen na EU,na njihov hinjski pristup....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Mirelam » 03 Jan 2021, 20:50

Naseef Mushroom wrote: 03 Jan 2021, 20:32
Duminjo wrote: 03 Jan 2021, 20:16

Razlika između Argentinca i ovih je što njega ne tretiraju nehumano i njemu neće nikada zatvoriti ovako granice.
Šta želim reći je ovi ljudi nisu neka mala grupica stranih državljana koji su došli sa namjerom u BiH pa da se pitamo šta žele ovdje. Ovi ljudi su krenuli uglavnom za Njemačku i nisu se željeli zadržavati u BiH. Mole oni Boga isto kao i mi da se otvore granice i napuste BiH.

Zašto mi pravimo toliku scenu "ne želimo migrante kod nas" kada i oni ne žele nas i svi smo svjesni da su oni rezultat zatvaranja granica od "civilizovanih" država unije?
Razlika je sto Argentinac nece na silu pokusavati da udje i pozivati se na ljudska prava kao Pakistan i Banglades jer ipak znaju za vladavinu zakona i prava za razliku od ovih ljudi. Civilizovano zatvaranje granice je znak da postoji zakon, nacini ulaska, emigracioni procesi, trazenje azila i sl. Jedino u slucajevima rata postoje izuzetci. Koja vlada moze sebi dozvoliti primanje socijalnih slucajeva i pogorsavanje bezbjednosne situacije i to sve na racun pooreskih obveznika? Slabo koja.

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi » 03 Jan 2021, 21:04

Mirelam wrote: 03 Jan 2021, 20:50
Naseef Mushroom wrote: 03 Jan 2021, 20:32

Razlika je sto Argentinac nece na silu pokusavati da udje i pozivati se na ljudska prava kao Pakistan i Banglades jer ipak znaju za vladavinu zakona i prava za razliku od ovih ljudi. Civilizovano zatvaranje granice je znak da postoji zakon, nacini ulaska, emigracioni procesi, trazenje azila i sl. Jedino u slucajevima rata postoje izuzetci. Koja vlada moze sebi dozvoliti primanje socijalnih slucajeva i pogorsavanje bezbjednosne situacije i to sve na racun pooreskih obveznika? Slabo koja.
Lupas kao Maksim po diviziji.
Eto argentinac cool, a pakistanac kaka.
Svaki desparados koji bjezi iz siromastva ce probati na sve moguce nacine da se dokopa obecane zemlje.

I ne vidim u tome nista lose.
Svako zeli da ima bolji zivot.

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla » 03 Jan 2021, 21:04

Pasaga wrote: 03 Jan 2021, 20:40
Calla wrote: 03 Jan 2021, 20:36

nisu,
sve je ovo ok ...
to im se i nudi
nacinom na koji se krecu,i koji bi oni htjeli,bilo bi nemoguce ispostovati te mjere
moraju biti na jednom mjestu
ja sam ogorcen na EU,na njihov hinjski pristup....
Pasaga ,,hinjski ili ne hinjski problemi na licu mjesta se moraju rjesavati ,nece ti ih niko drugi rjesiti Bosna je tek prije tri godine pocela sa ovim problemom da se suocava,dok druge te hinjske zemlje godinama zbrinjavaju migrante ili izbjeglice iz mnogih zemalja pa da spomenem i nase izbjeglice iz Bosne Hrvatske 1990-1997 sa kojima sam godinama radila kao prevodioc u razlicitim problematikama u DE !

to kmecanje i prenemaganje nase bosanske nesposobnosti za obicne stvari na licu mjesta pravi me nekako tuznom :tuga
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 03 Jan 2021, 21:15

ugodnu i lijepu vece,a i noc ...
ujutro,baustela ..jbga ... :cvijece
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Mirelam » 03 Jan 2021, 21:36

MunDzi wrote: 03 Jan 2021, 21:04
Mirelam wrote: 03 Jan 2021, 20:50
Svaki desparados koji bjezi iz siromastva ce probati na sve moguce nacine da se dokopa obecane zemlje.

Ne, nego eto zive u istom miljeu, istim nacinom zivota, isti mentalni sklop. Uporedjivati plemenski nacin zivota, kaste i koliko toliko uredjene zemlje koje pocivaju na vladavini prava i zakona je smijesno.

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 03 Jan 2021, 21:44

Fazon je u tome što su eu zemlje širom otvorile vrata za stručnu radnu snagu.
Dakle, nebitno jesi li majstor il doktor, vrata su ti otvorena.
Haman da ovi naši "doktori" koji se smucaju oko granice nemaju nikakvog zanata.
Izgleda da ni u domovini nisu bili ljubitelji škole :zubi
Svi mi se morete obratit

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by prog321 » 03 Jan 2021, 22:01

Mirelam wrote: 03 Jan 2021, 21:36
MunDzi wrote: 03 Jan 2021, 21:04

Ne, nego eto zive u istom miljeu, istim nacinom zivota, isti mentalni sklop. Uporedjivati plemenski nacin zivota, kaste i koliko toliko uredjene zemlje koje pocivaju na vladavini prava i zakona je smijesno.
Lupas gluposti

Pola juzne amerike je na granicI USA.
Pokusavaju na svakakve nacine uci.
Je li i kod njih plemenski zakon ili gladan trbuh ?
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.

Post Reply

Return to “BiH”