BiH pred najezdom hiljada migranata

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: BiH pred najezdom hiljada migranata

Post by prog321 »

Na kurcavom.

Ja u bosni .
Ovi prolaze za svedsku i njemacku.
Treba ih sklonit iz gradova proslijediti ih zapadnjacima koji ne zele praviti djecu .
Ovi ce im praviti male ahmede i problem rijesen.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom »

Mirelam wrote: 03 Jan 2021, 20:50
Naseef Mushroom wrote: 03 Jan 2021, 20:32
Navodim ti primjer zašto bi ti patio radi nekoga ko nije ni tvoj državljanin?
Razlika između Argentinca i ovih je što njega ne tretiraju nehumano i njemu neće nikada zatvoriti ovako granice.
Šta želim reći je ovi ljudi nisu neka mala grupica stranih državljana koji su došli sa namjerom u BiH pa da se pitamo šta žele ovdje. Ovi ljudi su krenuli uglavnom za Njemačku i nisu se željeli zadržavati u BiH. Mole oni Boga isto kao i mi da se otvore granice i napuste BiH.

Zašto mi pravimo toliku scenu "ne želimo migrante kod nas" kada i oni ne žele nas i svi smo svjesni da su oni rezultat zatvaranja granica od "civilizovanih" država unije?
Razlika je sto Argentinac nece na silu pokusavati da udje i pozivati se na ljudska prava kao Pakistan i Banglades jer ipak znaju za vladavinu zakona i prava za razliku od ovih ljudi. Civilizovano zatvaranje granice je znak da postoji zakon, nacini ulaska, emigracioni procesi, trazenje azila i sl. Jedino u slucajevima rata postoje izuzetci. Koja vlada moze sebi dozvoliti primanje socijalnih slucajeva i pogorsavanje bezbjednosne situacije i to sve na racun pooreskih obveznika? Slabo koja.
Ne razumijemo se. Argentinac ili bilo ko drugi neće ni pokušavati ući u BiH, ni milom ni silom, samo u prolazu.
Jedino ko će od njih završiti u BiH su oni koji dolaze sa namjerom u ovu državu.
Ovi migranti niti su željeli ostati u BiH niti smo ih mi pozvali.
Da EU nije jedna hinjska tvorevina sa dvoličnim civilizacijskim vrijednostima danas bi ovu diskusiji vodili Helmut i Claudia na nekom bavarskom forumu a ne ja i ti ovdje.

Ovo je jedan neviđeni internacionalni skandal da migranti prolaze slobodno kroz EU države jer ih je najvažnija EU država pozvala sve dok ne dođu do (za EU) omražene Bosne i Hercegovine. I kada se nađu u BiH, koje je srce Evrope te EU države zatvaraju granice i umjesto da se napravi plan kako da se te izbjeglice koje s nalaze u sredini raspodjele po evropskim državama EU šalje našoj državi financijsku pomoć da ih lijepo smjesti.

Ako su migranti životinje šta su onda ova fina evropska gospoda?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4409 times
Been thanked: 3364 times

Post by Melek »

prog321 wrote: 03 Jan 2021, 23:11 Na kurcavom.

Ja u bosni .
Ovi prolaze za svedsku i njemacku.
Treba ih sklonit iz gradova proslijediti ih zapadnjacima koji ne zele praviti djecu .
Ovi ce im praviti male ahmede i problem rijesen.
Pa ne prolaze baš. Eno hi mrznu se i štrajkuju gladju jer je EU pun k. takvih. Strah me samo da ne zaspu na minusu jer će umrijeti sanjajući o Italiji. Barem mi se čini da su uzvikivali “Italija, Italija” kad su ih trpali u autobuse za Konjic neki dan. Istovremeno je Italijane strah da zaspu jer će imati noćne more da su im ovi upapkali u deželu. A dok sve to traje, Bošnjo fafa li ga fafa.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

prog321 wrote: 03 Jan 2021, 23:05
Melek wrote: 03 Jan 2021, 23:02 Mislim, čak i ovi naši balkanoidi uprkos svemu imaju nekakav plan i program da se dokopaju Zahoda. Završi školu, pa preda molbu, papire, pa ganja vezu.... A ne ko Jalal ihahaj ko kokoš u brezmudama u igri brez granica. Samo to je kriminalni akt i kršenje zakona duž kontinenata a kamo li šta drugo..
A sto tebe boli k ?
Neka nijemci i svedi to sortiraju.

Ko valja ostat ce. Ko ne valja dobit ce nogu u bulju . I cao

Sto tebe to sve tangira?
Nego, zašto da baš Nijemci i Švedi to sortiraju? Otkud sad taj jedan nepisani default da to tako treba biti? Ispada da je baš njima to obaveza a ne Madjarima, Hrvatima, Slovencima pa i Bosancima i Hercegovcima. Otkud ti to? To nisu ničiji gradjani a ilegalno su uletili kud koji plus još zatrli si identitete. To sve rade kriminalci, to ne radi pošten svijet, nema šanse.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 »

Madzari, hrvati i slovenci su teski katolibani i ne bi im trebalo dopustiti da cuvaju tri koze a kamoli da diraju migrante.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Melek wrote: 03 Jan 2021, 23:02 Mislim, čak i ovi naši balkanoidi uprkos svemu imaju nekakav plan i program da se dokopaju Zahoda. Završi školu, pa preda molbu, papire, pa ganja vezu.... A ne ko Jalal ihahaj ko kokoš u brezmudama u igri brez granica. Samo to je kriminalni akt i kršenje zakona duž kontinenata a kamo li šta drugo..
Pa imaju i ovi migranti plan, dočepati se Njemačke i Švedske i zahebavati se čitav dan na socijali, čačkati nos i spavati do podne pa onda tipkati čitav dan po tabletu i krasti Bogu dane.
Ja i? Šta mene ko Bosanca treba tangirati što Pakistanac sanja o njemačkoj socijali?
Koliko god neko taj plan osuđivao taj plan ne obuhvata nas niti je ko pitao nas želimo biti dio toga.

Šta se ima uopšte ko od nas Bosanaca uzrujavati što postoji grupa ljudi kojima je definicija života da žive do kraja života na socijali kada ljudi nisu htjeli uopšte da nas zahebu već nas je Evropa zahebala što su nas napravili djelom te igre?

Vidim oni se kao glavni krivac najmanje na ovoj temi pljuju, valjda što su oni tako civilizovani, znaju šta je kriminalni akt i kršenje zakona a ovi životinje a mi nesposobni.
Pa ako smo mi tako nesposobni i trebat će nam 50 godina da uđemo u EU što ne dadoše sposobnoj Hrvatskoj, Sloveniji ili Austriji te pare koje će oni pametno iskoristiti pa nek oni premještaju migrante u svoje kampove.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Melek wrote: 03 Jan 2021, 23:23
prog321 wrote: 03 Jan 2021, 23:05

A sto tebe boli k ?
Neka nijemci i svedi to sortiraju.

Ko valja ostat ce. Ko ne valja dobit ce nogu u bulju . I cao

Sto tebe to sve tangira?
Nego, zašto da baš Nijemci i Švedi to sortiraju? Otkud sad taj jedan nepisani default da to tako treba biti? Ispada da je baš njima to obaveza a ne Madjarima, Hrvatima, Slovencima pa i Bosancima i Hercegovcima. Otkud ti to? To nisu ničiji gradjani a ilegalno su uletili kud koji plus još zatrli si identitete. To sve rade kriminalci, to ne radi pošten svijet, nema šanse.
Za Švedsku ne znam pošto ne pratim ali u Njemačkoj je kancelarka Merkel tada rekla i podvukla da su SVI dobrodošli u Njemačku bez pitanja i kontrola.
Njen moto je tada bio "Wir schaffen das" (Mi ćemo to uspjeti) kao odgovor hoće li Njemačka uspjeti primiti toliko ljudi.
To je bila najveća motivacija zašto su migranti uopšte krenuli balkanskom rutom i onda bez neke velike najave jednostavno je Njemačka zatvorila granicu preko noći.
prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 »

Nije tacno nasife.

Merkel je pozvala sirijce jer su ih madzarski katolibani bili ogradili zicom.

Ovo nije vidjelo sirijaca.
prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 »

I sumnjivo mi da ko fol ides svake druge sedmice u njem a to ne znas ?

Hmmm
prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 »

Istina je da ce vecina ovih novih migranata biti deportovano nazad.

Ali to nije nas problem.
Treba im pomoci da prodju ove katolibane u kro. I neka se dokopaju dojcland.
A nijemci ce da ih salju nazad avionima. Sta nas briga.
lilith1
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 509 times
Been thanked: 1869 times

Post by lilith1 »

Evo izboli momka naši migići zapalili autobusku stanicu..samo i proteklih nekoliko sati. Ali ne,oni nisu divljaci nego jedan divan svijet.
You got to know when to hold 'em, know when to fold 'em
Know when to walk away and know when to run
You never count your money when you're sittin' at the table
There'll be time enough for countin' when the dealing's done
lilith1
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 509 times
Been thanked: 1869 times

Post by lilith1 »

You got to know when to hold 'em, know when to fold 'em
Know when to walk away and know when to run
You never count your money when you're sittin' at the table
There'll be time enough for countin' when the dealing's done
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14308 times
Been thanked: 23836 times

Post by Fuddo »

lilith1 wrote: 04 Jan 2021, 01:19
Ne vidis nista neobicno na ovom snimku?
Dozvolite da se obratimo
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi »

Skoci izbodeni i potrca kao da je popio energy picence.
Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 13 times

Post by Čarobni »

EU proslijedila 3.5 miliona eura za potkivanje bosanskih migrantoljubaca koji žele što više stranih razbojnika na tlu BiH.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3927 times
Been thanked: 2953 times

Post by Pasaga »

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

Naseef Mushroom wrote: 03 Jan 2021, 23:52
Melek wrote: 03 Jan 2021, 23:23

Za Švedsku ne znam pošto ne pratim ali u Njemačkoj je kancelarka Merkel tada rekla i podvukla da su SVI dobrodošli u Njemačku bez pitanja i kontrola.
Njen moto je tada bio "Wir schaffen das" (Mi ćemo to uspjeti) kao odgovor hoće li Njemačka uspjeti primiti toliko ljudi.
To je bila najveća motivacija zašto su migranti uopšte krenuli balkanskom rutom i onda bez neke velike najave jednostavno je Njemačka zatvorila granicu preko noći.
Čudno. Ja koliko se sjećam zadnji puta je opšta frka bila na nivou EU kad se poteglo pitanje kvote migranata i koliko koja EU država treba da ih primi. Opšta svadja nastala. I ta ti priča - “Merkel okom Talibani skokom” infantilno zvuči, otprilike kao loša ideja da bi se bjesomučno forumalo sa nekim tamo ko biva argumentom. Ja koliko znam, otkako je Sarkozi rasturio Libiju i izazvao “sjevernoafrička proljeća” tad su se svi oni otisnuli. Plus još kad je Erdogan otvorio kapije jer nije dobio dovoljno para. A evidentno je da ih EU neće. Hrvatska je dio EU. Hrvatska po pravilu ubije kruh u njima i vrati ih nazad u BiH. Jednim udarcem dvije muhe. Em ne da im u EU (Hrvatska tu zna da je ona samo tranzitna zemlja) em svjesno destabilizuje bošnjački dio BiH.
Last edited by Melek on 04 Jan 2021, 06:40, edited 1 time in total.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

Naseef Mushroom wrote: 03 Jan 2021, 23:46 Pa imaju i ovi migranti plan, dočepati se Njemačke i Švedske i zahebavati se čitav dan na socijali, čačkati nos i spavati do podne pa onda tipkati čitav dan po tabletu i krasti Bogu dane.
Ja i? Šta mene ko Bosanca treba tangirati što Pakistanac sanja o njemačkoj socijali?
Koliko god neko taj plan osuđivao taj plan ne obuhvata nas niti je ko pitao nas želimo biti dio toga.

Šta se ima uopšte ko od nas Bosanaca uzrujavati što postoji grupa ljudi kojima je definicija života da žive do kraja života na socijali kada ljudi nisu htjeli uopšte da nas zahebu već nas je Evropa zahebala što su nas napravili djelom te igre?

Vidim oni se kao glavni krivac najmanje na ovoj temi pljuju, valjda što su oni tako civilizovani, znaju šta je kriminalni akt i kršenje zakona a ovi životinje a mi nesposobni.
Pa ako smo mi tako nesposobni i trebat će nam 50 godina da uđemo u EU što ne dadoše sposobnoj Hrvatskoj, Sloveniji ili Austriji te pare koje će oni pametno iskoristiti pa nek oni premještaju migrante u svoje kampove.
Čuj, ne obuhvata i ne tangira nas, hehe. Je li vrijedno dalje sve ovo diskutovati? Jesi li ti ovdje samo zbog forumskog nadjebavanja ili nečeg trećeg? Za šta smo to nesposobni? Za planski prihvat stampeda muhadžera koje niko neće a u nas svi zapnu? O koliko muhadžera uopšte govorimo? Cijela sjeverna Afrika, Bliski Istok em Pakistan, Afganistan itd. O koliko se tu miliona radi, hajd znadni. I hajd budi sposoban. Mojne da se nadjebavaš, kad si se već ponovo kloniro tu piši razumno i kako treba.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

Sad čitam, muhadžeri rasturiše i španska Kanarska ostrva, sve ode u helać. Kanarska ostrva vs Bihaćka krajina - prosudite sami.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

I sinoć se malo tekbiralo, kako vidim:

Ko ono veli, daj nam jedno 100k migranata pa da se okoristimo?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Post Reply

Return to “BiH”