Inace bih ti rekao da si ljenguza, ali posto si pretrpjela gadne povrede s bacikletom-halalim ti
Samo da kažem.......
Moderator: VIP
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6704 times
- Status: Offline
Re: Samo da kažem.......
Samo sabura
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
- Been thanked: 26 times
I ja ovih dana tako.. kad se prevrnem - probudim seMaja wrote: 04 Jan 2021, 10:16 Jesam nocas slabo spavala.
Odjavila se s foruma i zazmirila u 1:35, zadnji put kad sam gledala na sat bilo 20 do 3.
Pa se budila 4-5 puta. Svasta.
Ne znam da nije do vremena..
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
Nazovimo stvari pravim imenom... ljenguza samgreeneyes wrote: 04 Jan 2021, 10:17Inace bih ti rekao da si ljenguza, ali posto si pretrpjela gadne povrede s bacikletom-halalim ti
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
- greeneyes
- Hadžija
Ljenguza, a sad i povredguzavrhbosnica wrote: 04 Jan 2021, 10:17Nazovimo stvari pravim imenom... ljenguza samgreeneyes wrote: 04 Jan 2021, 10:17
Inace bih ti rekao da si ljenguza, ali posto si pretrpjela gadne povrede s bacikletom-halalim ti![]()

Samo sabura
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
Muskarci spustaju tijelo u zemlju i imaju molitvu u dzamiju... zene imaju molitvu u kuci ili dzamiji..thats it..
Sta tu ima sokantno..
Ja licno ne zelim vidjeti niciji les niti biti tu kad se sahranjuje.. no tnx
- greeneyes
- Hadžija
Cmizdrite sto vam se momak ne javi dva sata, a isle bi ispratiti nekoga koga necete vidjeti ni cuti vise nikad 

Samo sabura
Stvar je u tome da su samo muskarci prisutni na sahranama, a zenama je zabranjeno doci na sahranu. Jedno je tvoj osobni osjecaj i strah al nije fer da zena ne moze doci na sahranu svog oca npr il da stoji dole negdje u cosku umjesto na prvom mjestu pored groba kad se oprasta od nekoga koga zadnji put vidi.vrhbosnica wrote: 04 Jan 2021, 10:20Muskarci spustaju tijelo u zemlju i imaju molitvu u dzamiju... zene imaju molitvu u kuci ili dzamiji..thats it..Merlin246 wrote: 04 Jan 2021, 09:59
Stvarno ovo nisam znala da zensko ne moze ici na sahranu svojim najblizima.. blago sam i dalje sokirana tim obicajem, pravilom il sta je vec![]()
Sta tu ima sokantno..
To je tuzno i zalosno da u 21. stoljecu postoje takva religijska pravila koja toliko ponizavaju i diskriminiraju zenu kao bice manje vrijednije od muskarca.
- greeneyes
- Hadžija
Kad god se oprosti od njega, kao mrtvaca je l', to joj je zadnji put, tako da bilo to kad je tek ogasuljen ili na mezarju-nikakve razlike
Samo sabura
Isle bi, da. I plakale bi ako nam se place, ko to moze da zabrani i tebi na sahrani da places? Jel ima ograniceno i koliko suza se smije proliti za zenom kad se ukopava a koliko za muskarcem?greeneyes wrote: 04 Jan 2021, 10:23 Cmizdrite sto vam se momak ne javi dva sata, a isle bi ispratiti nekoga koga necete vidjeti ni cuti vise nikad![]()
Svatko treba da ima jednako ljudsko pravo, zalosno je samo kad se u religiji toliko razlikuju prava muskaraca od zena.
- greeneyes
- Hadžija
Pa eto vidis da moze i sve zene to postuju. Ja nikad u zivotu nisam vidio zensko na dzenazi, a bio sam na desetine dzenaza. Ko si ti da ti njima sad govoris da moraju ici na dzenazu?Merlin246 wrote: 04 Jan 2021, 10:30Isle bi, da. I plakale bi ako nam se place, ko to moze da zabrani i tebi na sahrani da places? Jel ima ograniceno i koliko suza se smije proliti za zenom kad se ukopava a koliko za muskarcem?greeneyes wrote: 04 Jan 2021, 10:23 Cmizdrite sto vam se momak ne javi dva sata, a isle bi ispratiti nekoga koga necete vidjeti ni cuti vise nikad![]()
Svatko treba da ima jednako ljudsko pravo, zalosno je samo kad se u religiji toliko razlikuju prava muskaraca od zena.
Samo sabura
- greeneyes
- Hadžija
Svakakva susa i musa se nadje pametovat. Necete ici i sta sad?!
Samo sabura
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
Sahrana nije oprastanje, tu nema molitve, to nije event.. to je samo nesta sto se mora uraditi.. spustiti tijelo u zemlju..Merlin246 wrote: 04 Jan 2021, 10:25Stvar je u tome da su samo muskarci prisutni na sahranama, a zenama je zabranjeno doci na sahranu. Jedno je tvoj osobni osjecaj i strah al nije fer da zena ne moze doci na sahranu svog oca npr il da stoji dole negdje u cosku umjesto na prvom mjestu pored groba kad se oprasta od nekoga koga zadnji put vidi.vrhbosnica wrote: 04 Jan 2021, 10:20
Muskarci spustaju tijelo u zemlju i imaju molitvu u dzamiju... zene imaju molitvu u kuci ili dzamiji..thats it..
Sta tu ima sokantno..
To je tuzno i zalosno da u 21. stoljecu postoje takva religijska pravila koja toliko ponizavaju i diskriminiraju zenu kao bice manje vrijednije od muskarca.
Oprostaj je obred molitve... To imaju svi, i muskarci i zene..
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 22036 times
- Been thanked: 20090 times
- Status: Online
To je tako više po našem običaju nego što je propisano... bar kad je Islam u pitanju.
Razlog je taj što su žene jednostavno emotivnije i teško podnose smrt najbližih. Plač, jecaji ovo ono. Mada ja lično ne vidim problem sa time. Plač... pa šta? Remeti se hodža u učenju? Mogu se malo odmaći dok oni uče.
Ovdje u Tuzli IZ ne brani da i žene budu prisutne prilikom ukopavanja. X puta su bile prisutne i nije bilo nikakvih problema, ali je ovog manje u manjim sredinama.
Razlog je taj što su žene jednostavno emotivnije i teško podnose smrt najbližih. Plač, jecaji ovo ono. Mada ja lično ne vidim problem sa time. Plač... pa šta? Remeti se hodža u učenju? Mogu se malo odmaći dok oni uče.
Ovdje u Tuzli IZ ne brani da i žene budu prisutne prilikom ukopavanja. X puta su bile prisutne i nije bilo nikakvih problema, ali je ovog manje u manjim sredinama.
- greeneyes
- Hadžija
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- prog321
- Aktivni forumaš
- Mood:
- Been thanked: 1 time
Pa nekada i zene budu prisutne na dzenazi. Pogotovo u vecim gradovima.
Ako ti se toliko ide merlin , prouci par jasina i idi . Gledaj kako ide u zemlju.
Mozda ti je neki fetis.
Ako ti se toliko ide merlin , prouci par jasina i idi . Gledaj kako ide u zemlju.
Mozda ti je neki fetis.

It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
- greeneyes
- Hadžija
Ne mozes nositi mejta, ne mozes kopati mezar, ne mozes klanjati zajedno s muskarcima, a mozes plakati. Pa sta ces onda na dzenazi
Samo sabura
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
Golema je razlika izmedju nije zabranjeno i obavezno je, hvala bogu

Sta bi da je propis da moram i ja na mezarje i gledati to sve.. neka hvala
Pa kad ocito nikad nisi ni bio na krscanskoj sahrani.greeneyes wrote: 04 Jan 2021, 10:33Pa eto vidis da moze i sve zene to postuju. Ja nikad u zivotu nisam vidio zensko na dzenazi, a bio sam na desetine dzenaza. Ko si ti da ti njima sad govoris da moraju ici na dzenazu?Merlin246 wrote: 04 Jan 2021, 10:30
Isle bi, da. I plakale bi ako nam se place, ko to moze da zabrani i tebi na sahrani da places? Jel ima ograniceno i koliko suza se smije proliti za zenom kad se ukopava a koliko za muskarcem?
Ne govorim ja njima niti naredjujem bilo sta niti mogu..al govorim ono sto smatram da nije posteno i u redu. Mene cudi da je vasim zenama to skroz okej i da one sjede kuci dok se to obavlja.