Samo da kažem.......
Moderator: VIP
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2752 times
- Been thanked: 8615 times
- Status: Offline
Re: Samo da kažem.......
Sto planuh bezveze.. Čuj ono bi na dzenazu.
Joj joj..
Somnia daj tu damirovu da izgubimo abdest
Joj joj..
Somnia daj tu damirovu da izgubimo abdest
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41201 times
- Been thanked: 27865 times
Duminjo wrote: 04 Jan 2021, 15:45 Imam zelju da mi pocasni gost na dzenazi budu Kolinda Kitarovic i Nivez Celzijus..
Et ako arzo cita, neka Utefteri
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
E vala Aca i Zorica vise pasu tvom mentalnom sklopu.Duminjo wrote: 04 Jan 2021, 15:41Neka zovu Acu Lukasa i Zoricu Brunclik na dzenazu ako hoce.
Et nije im do mene. Neka budu moderni
I rostilj neka raspale pa na male neka odigraju poslije "El fatiha"
Sve more, daj i kolo.. Dernek citav
- Duminjo
- Urednik foruma

Eno jbo ga mentalni sklopovi i komunikacija.MunDzi wrote: 04 Jan 2021, 15:49E vala Aca i Zorica vise pasu tvom mentalnom sklopu.Duminjo wrote: 04 Jan 2021, 15:41
Neka zovu Acu Lukasa i Zoricu Brunclik na dzenazu ako hoce.
Et nije im do mene. Neka budu moderni
I rostilj neka raspale pa na male neka odigraju poslije "El fatiha"
Sve more, daj i kolo.. Dernek citav
Ti stvarno ne das sa sobom pricati bez obzira koliko se insan trudi..
Allahimanet hanuma
- MunDzi
- Svadjalica

Mislis mozes ismijavati zene koje su svojoj majci, ocu, sestri, bratu, itd otisli na dzenazu?
I da ti niko nista na to ne kaze?
I po vrh svega toga, ti se kao trudis da pricas lijepo.
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
Zavisi gdje, kod nas ne bude, a eto i da bude-ko ga zakopa? Ho's se ti pokrivena naguzivati medju desetine muskaraca i zagrtati?MunDzi wrote: 04 Jan 2021, 14:42Mezar vec bude iskopan.greeneyes wrote: 04 Jan 2021, 10:39 Ne mozes nositi mejta, ne mozes kopati mezar, ne mozes klanjati zajedno s muskarcima, a mozes plakati. Pa sta ces onda na dzenazi
Ne kopaju ga ni muski.
Jah eto zensko ce naricati a vi muski ste kao emotivno jaki.
Ako mislis na nagrtanje zemlje na kraju, zasto mislis da zensko ne treba i ne moze nanijeti zemlje?
I cuj logike sta ces na dzenazi.
Mozda da nekog svog bliskog ispratis.
Pa muskarci ako i placu vidi im suze i to je to, nikakvo jaukanja i dreke, za razliku od zena.
Samo sabura
- greeneyes
- Hadžija

Ne klanjaju dzenazu. Mozda idu so mezarja i kapak, mada je i to novotarija, ali haj
A uostalom, desava se svasta, ko zna mozda i to bude, sto ne znaci da ce biti ispravno. Ko sto nije ispravno mijesanje zena i muskaraca u namazu, ali eto vidjeli smo da ima i toga. Ali eto, nadam se da ta gluparija nece zazivjeti kod nas, a ako zazivi poznavajuci vas zene i vase reforme vjrv bi se ubrzo uvelo da se moze i u legginskama i s dekolteom klanjati. Tbjrb
Samo sabura
- MunDzi
- Svadjalica

Kod nas bude.greeneyes wrote: 04 Jan 2021, 16:02Zavisi gdje, kod nas ne bude, a eto i da bude-ko ga zakopa? Ho's se ti pokrivena naguzivati medju desetine muskaraca i zagrtati?MunDzi wrote: 04 Jan 2021, 14:42
Mezar vec bude iskopan.
Ne kopaju ga ni muski.
Ako mislis na nagrtanje zemlje na kraju, zasto mislis da zensko ne treba i ne moze nanijeti zemlje?
Pa muskarci ako i placu vidi im suze i to je to, nikakvo jaukanja i dreke, za razliku od zena.
I ne ponizavaj zenu koja zeli nagrnuti lopatu/dvije sa rijecima "naguzivati".
I ne prihvatam optuzbe da zene jaucu i deru se po defoltu.
- MunDzi
- Svadjalica

Rekao si da ne idu na dzenazu.greeneyes wrote: 04 Jan 2021, 16:05Ne klanjaju dzenazu. Mozda idu so mezarja i kapak, mada je i to novotarija, ali hajMunDzi wrote: 04 Jan 2021, 14:47
Vec se desava.
To sto ti do sada nisi nikad vidio zene na dzenazi ne znaci da se ne desava.
A uostalom, desava se svasta, ko zna mozda i to bude, sto ne znaci da ce biti ispravno. Ko sto nije ispravno mijesanje zena i muskaraca u namazu, ali eto vidjeli smo da ima i toga. Ali eto, nadam se da ta gluparija nece zazivjeti kod nas, a ako zazivi poznavajuci vas zene i vase reforme vjrv bi se ubrzo uvelo da se moze i u legginskama i s dekolteom klanjati. Tbjrb
Ja ti rekla da idu.
Sad odjednom novoratije, gluparija, leggings, dekoltei i klanjanje.
Totalno si neobavjesten.
I totalno rigidno desnicarski nastrojen.
Ok, to je tvoje misljenje da zene ne trebaju ici na dzenaze i da ne trebaju klanjati dzenazu.
To pravilo nigdje ne pise.
Zene su pocele ici na dzenaze, samo su tebe zaobravile obavijestiti da se to desava.
I nemoj da ti se desi da budes iznenadjen kad pocnu i klanjati dzenaze.
- Laser
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 1236 times
- Been thanked: 3935 times
Tako je. Umrla osoba se ispraća na drugi svijet sa poštovanjem, bez dreke, cike i zapomaganja. Nema cirkusa na dženazi.greeneyes wrote: 04 Jan 2021, 16:02Zavisi gdje, kod nas ne bude, a eto i da bude-ko ga zakopa? Ho's se ti pokrivena naguzivati medju desetine muskaraca i zagrtati?MunDzi wrote: 04 Jan 2021, 14:42
Mezar vec bude iskopan.
Ne kopaju ga ni muski.
Klanjam džematile po parkovima.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 53001 times
- Been thanked: 9399 times
- Status: Online
Boga ti ljubim valjda kako je zima pisam ko na steroidima 

A i popijem tecnosti, nije da ne popijem

A i popijem tecnosti, nije da ne popijem
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- greeneyes
- Hadžija

Pa ne idu na dzenazu, tj. na mezarje ili mjesto pored mezarja gdje se klanjaMunDzi wrote: 04 Jan 2021, 16:19Rekao si da ne idu na dzenazu.greeneyes wrote: 04 Jan 2021, 16:05
Ne klanjaju dzenazu. Mozda idu so mezarja i kapak, mada je i to novotarija, ali haj
Ja ti rekla da idu.
Totalno si neobavjesten.
Ok, to je tvoje misljenje da zene ne trebaju ici na dzenaze i da ne trebaju klanjati dzenazu.
Zene su pocele ici na dzenaze, samo su tebe zaobravile obavijestiti da se to desava.
I nemoj da ti se desi da budes iznenadjen kad pocnu i klanjati dzenaze.
Ja se drzim onog sto je propisano. Ako je propisano da zene ne smiju imati dodir s drugim muskarcima, kako onda mogu nositi ili zagrtati mejta? Msm de malo logike. Drugo je to sto se vec pofino otislo od vjere, pa moze ovo, moze ono. Moze, jarane, ali ces odgovarati.
I ja pijem, psujem, ne klanjam, znaci sve kontra od propisanog i sta sad ja trebam reci tako treba, pustite se vi Kur'ana i sta u Njemu pise
Ili prica hajmo uvesti reforme, msm ko si ti da unosis reforme? Sta sad, ti dodjes na ispit nespreman, tesko ti pitanje i ti kazes profi-e necu ja ovo pitanje, ja cu ovo-i sam sebi postavis pitanjce, rijesi ga i vouzdra.
Samo sabura
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 53001 times
- Been thanked: 9399 times
- Status: Online
Aha, tu sam te cekogreeneyes wrote: 04 Jan 2021, 16:34
I ja pijem, psujem, ne klanjam, znaci sve kontra od propisanog i sta sad ja trebam reci tako treba, pustite se vi Kur'ana i sta u Njemu pise![]()
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao

- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
A jes mu rekla da jedeš krmetinu i voliš popit?
Ono, da čojk zna gdje da te smjesti kad se bude klanjala dženaza. Hoće l te metnut u prvi saf il u zadnji
Svi mi se morete obratit
- MunDzi
- Svadjalica

Ne samo da si profulo gol, nego i cijeli stadion.greeneyes wrote: 04 Jan 2021, 16:34Pa ne idu na dzenazu, tj. na mezarje ili mjesto pored mezarja gdje se klanjaMunDzi wrote: 04 Jan 2021, 16:19
Rekao si da ne idu na dzenazu.
Ja ti rekla da idu.
Totalno si neobavjesten.
I nemoj da ti se desi da budes iznenadjen kad pocnu i klanjati dzenaze.to sto one stoje na rijeci, ispred kuce i gledaju dzenazu to je drugi par opanaka.
Ja se drzim onog sto je propisano. Ako je propisano da zene ne smiju imati dodir s drugim muskarcima, kako onda mogu nositi ili zagrtati mejta? Msm de malo logike. Drugo je to sto se vec pofino otislo od vjere, pa moze ovo, moze ono. Moze, jarane, ali ces odgovarati.
I ja pijem, psujem, ne klanjam, znaci sve kontra od propisanog i sta sad ja trebam reci tako treba, pustite se vi Kur'ana i sta u Njemu pise![]()
Ili prica hajmo uvesti reforme, msm ko si ti da unosis reforme? Sta sad, ti dodjes na ispit nespreman, tesko ti pitanje i ti kazes profi-e necu ja ovo pitanje, ja cu ovo-i sam sebi postavis pitanjce, rijesi ga i vouzdra.
Ne pise nigdje da zene ne mogu ici na dzenazu/mezar i da ne mogu klanjati dzenazu.
A pogotovo ne pise da zena ne smije nanijeti zemlje u mezar.
A to sto ste vi neki sve izokrenuli pa ste umislili da su zene te koje prave nekakve "cirkuse" po dzenazama, itd je nista drugo nego vasi limitirani vidici.
- MunDzi
- Svadjalica

Eto koliko ti pojma nemas o vlastitoj vjeri.
Isto kao sto se rakijasi smjeste po raznoraznim safovima, mogu i ostali naci svoje mjesto na dzenazi da klanjaju.
- Duminjo
- Urednik foruma

Ono sto je istina, ne moze biti ismijavanje.MunDzi wrote: 04 Jan 2021, 15:59Mislis mozes ismijavati zene koje su svojoj majci, ocu, sestri, bratu, itd otisli na dzenazu?Duminjo wrote: 04 Jan 2021, 15:53
Eno jbo ga mentalni sklopovi i komunikacija.
Ti stvarno ne das sa sobom pricati bez obzira koliko se insan trudi..
Allahimanet hanuma
I po vrh svega toga, ti se kao trudis da pricas lijepo.![]()
Dzenaza se klanja rahmetliji i on je bitan.
Njemu se uci, klanja, halali se njemu i on ide pred boga. On je Centar dzenaze a ne familija.
Ko to ne moze svarit i tako se ponasati ne treba da ide na dzenazu jer time samo šteti rahmetliji. Cak ni vlastita majka.
Prosto ko pasulj
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
- Been thanked: 26 times
uteftericu ti ja, ne sikiraj seDuminjo wrote: 04 Jan 2021, 15:45 Imam zelju da mi pocasni gost na dzenazi budu Kolinda Kitarovic i Nivez Celzijus..
Et ako arzo cita, neka Utefteri
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
- MunDzi
- Svadjalica

Svoj ti poso.Duminjo wrote: 04 Jan 2021, 16:46Ono sto je istina, ne moze biti ismijavanje.MunDzi wrote: 04 Jan 2021, 15:59
Mislis mozes ismijavati zene koje su svojoj majci, ocu, sestri, bratu, itd otisli na dzenazu?
I po vrh svega toga, ti se kao trudis da pricas lijepo.![]()
Dzenaza se klanja rahmetliji i on je bitan.
Njemu se uci, klanja, halali se njemu i on ide pred boga. On je Centar dzenaze a ne familija.
Ko to ne moze svarit i tako se ponasati ne treba da ide na dzenazu jer time samo šteti rahmetliji. Cak ni vlastita majka.
Prosto ko pasulj
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
- Been thanked: 26 times
pa ja kontala da je mundzi katolkinja... mogla bi se zakleti da su joj cestitali bozic, tamo na onoj temi cestitanja itd
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...