BiH pred najezdom hiljada migranata

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times
Status: Offline

Re: BiH pred najezdom hiljada migranata

Post by insomnia »

Cekaj nije niko njih bacio u BiH ona je dio rute.
Osim toga nije bogom dano pravo na Njemacku. Ni u Grckoj ne puca
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Gojeni H
Na probnom
Na probnom

Post by Gojeni H »

Naseef Mushroom wrote: 05 Jan 2021, 09:42
Gojeni H wrote: 05 Jan 2021, 09:15

A sta kazu "necemo hljeba, hocemo pravdu". :D.
U ovakvoj bi situaciji Camus bio k'o riba u vodi
Pa i ti bi isto reagovao da si 1992. krenuo za Njemačku pa te zgrabe na granici i prebace te u neki kamp u Estoniju. Pa ni tamo ni vamo, mjesecima te drže kao taoca. Ti čekaš neki izlaz i kada ti dođu 500.-ti dan i ti shvatiš da nema opet nikakvih novosti nego je došao neko samo da ti dostavi ručak. I ti bi tada rekao " Neću hljeba hoću pravdu"
?
Valjda je apsolvirano da ovi ljudi nisu izbjeglice vec ekonomski imigranti?

92. je bilo ljudi koji su bjezali, koji su protjerani, I koji su ostali I borili se, neki cak shvacajuci to kao prozivljavanje punoce zivota. Svaka grupa i sudbine su price za sebe.

Traziti pravdu, a raditi nesto ilegalno, ocekivati ispunjenje vlastitih zelja nako, ocekujuci da je to necija obaveza, na osnovu necega sto nam je nepoznato je ... sizofreno, tragicno, I izuzetno opasno, za sve
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Imala je ona arapska novinarka Dzenana finu pricu kako to otprilike hoda kod njih
Sin se docepa njenacke, zove mater
Mama smjestili su nas u centar za azilante sve je ok
Ova zove kcerku
Brat ti je stigao u Njemacku, dobio je stan
Cerka za vecerom kaze muzu
Eno moj brat doso u Njemacku dobio je stan i ima i platu
Ovaj sutra prica komsiluku
Zet mi stigao u Njemacku odmah dobio stan, platu eno hoce auto da kupi...
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom »

Gojeni H wrote: 05 Jan 2021, 10:44
Naseef Mushroom wrote: 05 Jan 2021, 09:42

Pa i ti bi isto reagovao da si 1992. krenuo za Njemačku pa te zgrabe na granici i prebace te u neki kamp u Estoniju. Pa ni tamo ni vamo, mjesecima te drže kao taoca. Ti čekaš neki izlaz i kada ti dođu 500.-ti dan i ti shvatiš da nema opet nikakvih novosti nego je došao neko samo da ti dostavi ručak. I ti bi tada rekao " Neću hljeba hoću pravdu"
?
Valjda je apsolvirano da ovi ljudi nisu izbjeglice vec ekonomski imigranti?

92. je bilo ljudi koji su bjezali, koji su protjerani, I koji su ostali I borili se, neki cak shvacajuci to kao prozivljavanje punoce zivota. Svaka grupa i sudbine su price za sebe.

Traziti pravdu, a raditi nesto ilegalno, ocekivati ispunjenje vlastitih zelja nako, ocekujuci da je to necija obaveza, na osnovu necega sto nam je nepoznato je ... sizofreno, tragicno, I izuzetno opasno, za sve
Znamo da je dosta Sirijaca krenulo za Evropu, naravno svjestan sam kao i svi da ima dosta Arapa kod kojih nije rat i koji su iskoristili ovu situaciju ali nema nikakve evidencije ko je ko. Tek se sazna ko je Sirijac a ko Pakistanac kada sam izjavi ili ga policija zbog nečega privede.
Sirijci su se uglavnom svojim mukama pozabavili i najmanje prave prekršaje.
Znači ako je 200 Arapa na jednom mjestu bez evidencije a 10 od njih prave probleme i onda se sazna identitet da su Afganistanci ne mora značiti da među onih 190 ostalih nema bar 30 Sirijaca.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Gojeni H wrote: 05 Jan 2021, 10:44 Traziti pravdu, a raditi nesto ilegalno, ocekivati ispunjenje vlastitih zelja nako, ocekujuci da je to necija obaveza, na osnovu necega sto nam je nepoznato je ... sizofreno, tragicno, I izuzetno opasno, za sve
Dosta mi je i te selektivne evropske pravednosti i zakona. Ne može se u finoj kulturnoj civilizovanoj evropskoj uniji raditi ništa ilegalno a sa druge strane uvališe nam hiljade ljudi koji su došli isto ilegalno i još nam šalju pare i naređuju gdje da ih smjestimo, znači u Big Shit državi (kako je nazva predsjednik jedne EU zemlje) forsira se ilegalnost jer smo mi već od 90ih postali ventil za svakakve mutnje radnje Evropljana da ne bi to morali raditi kod sebe i naštetili imidžu civilizacijskog vrhunca.

Da stvarno postoji pravda danas ne bi ni pisali više na ovoj temi jer bi migranti do sada prošli kroz BiH pa bi sa onim koji su ih pozvali se pozabavili oko pravde i ilegalnosti.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by prog321 »

bosnjaci su najvise sami krivi za ovakvo stanje sa migrantima.

rekao sam vec ranije da treba kreirati stabove kako bi migrante prebacili preko granice. znaci platiti ljudi koji ce ovu sirotinju organizovani prebacivati u EU.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 »

insomnia wrote: 05 Jan 2021, 10:54 Imala je ona arapska novinarka Dzenana finu pricu kako to otprilike hoda kod njih
Sin se docepa njenacke, zove mater
Mama smjestili su nas u centar za azilante sve je ok
Ova zove kcerku
Brat ti je stigao u Njemacku, dobio je stan
Cerka za vecerom kaze muzu
Eno moj brat doso u Njemacku dobio je stan i ima i platu
Ovaj sutra prica komsiluku
Zet mi stigao u Njemacku odmah dobio stan, platu eno hoce auto da kupi...
ovo je tacno.
mada ne dobiju svi stanove. neki dobiju samo sobu u prihvatnom centru ali i to je bolje od rupe u pecini iz koje su dosli.
mislim ono imaju hranu, novac sa odjecu. sve besplatno.
to tamo u affganistanu i pakistanu odzvanja ko himna.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10050 times
Been thanked: 17010 times

Post by spacebound »

Imali mi pacijenta Sirijca. Besplatno je bio u toj ustanovim Ranjen, paralizovan.
I sad, Bajram, on otisao kod supruge u Minhen da s porodicom provede taj dan. Zakasnio na zadnji voz. Zvao hitnu da ga vozi 😂 Ljudi ga pokupili i odvezli u bolnicu u Rosenheimu. Ponudili mu pomocni lezaj. Nije htio. Dosao prvim jutarnjim vozom. Napuhan k'o zir. Prica mi, bijesan, sta mu se desilo i kakvi su to neljudi :123
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Samo istrajati na ovom trenutnom stanju.
Ovo je najbolji signal ostalima da ne kreću na put.
Svi mi se morete obratit
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2781 times
Been thanked: 8717 times

Post by Duminjo »

Naseef Mushroom wrote: 05 Jan 2021, 11:26
Gojeni H wrote: 05 Jan 2021, 10:44 Traziti pravdu, a raditi nesto ilegalno, ocekivati ispunjenje vlastitih zelja nako, ocekujuci da je to necija obaveza, na osnovu necega sto nam je nepoznato je ... sizofreno, tragicno, I izuzetno opasno, za sve
Dosta mi je i te selektivne evropske pravednosti i zakona. Ne može se u finoj kulturnoj civilizovanoj evropskoj uniji raditi ništa ilegalno a sa druge strane uvališe nam hiljade ljudi koji su došli isto ilegalno i još nam šalju pare i naređuju gdje da ih smjestimo, znači u Big Shit državi (kako je nazva predsjednik jedne EU zemlje) forsira se ilegalnost jer smo mi već od 90ih postali ventil za svakakve mutnje radnje Evropljana da ne bi to morali raditi kod sebe i naštetili imidžu civilizacijskog vrhunca.

Da stvarno postoji pravda danas ne bi ni pisali više na ovoj temi jer bi migranti do sada prošli kroz BiH pa bi sa onim koji su ih pozvali se pozabavili oko pravde i ilegalnosti.

Mi nesposobni zaštiti vlastitu granicu. Ulazi kako ko hoce i onda "oni nam uvalili". Jesu, oni nam helikoprima u sitne sate uvalili na spavanju..
I niko ne salje pare onako na pamet za migrante. Neko se valjda dogovorio da tu migranti budu i za uzvrat je uezo pare od EU.

Bezveze ova prica kako je samo EU kriva a mi kao nesto radimo, fini smo i posteni.
Osim toga, zasto bi tu istu EU bolila neka stvar za migrantima u bosni i zasto šalju pare? Na osnovu cega je EU duzna snositi troskove migranata u Bosni?
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Migranti u kampu Lipa nadomak Bihaća prihvatili su danas obroke, nakon što su ih četiri dana odbijali nezadovoljni boravišnim uslovima na ovom lokalitetu.

"Gladni smo i hladno nam je, tako da nismo u situaciji baš da se inatimo. Nadamo se da ćemo ove katastrofalne uslove ubrzo zamijeniti boljima, što nam je i obećano", kazao je Ali iz Pakistana.
prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 »

Ko im obecava bilo sta ?
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

prog321 wrote: 05 Jan 2021, 15:07 Ko im obecava bilo sta ?
Hajd sacu metnut clanak citav.
Cini mi se da su samo pricali sa ljudima iz crvenog kriza a ko im obecava i laže, boga pitaj
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

I ruzan ti je avatar.. Sve kontam neko dijete u peleni
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Migranti u kampu Lipa nadomak Bihaća prihvatili su danas obroke, nakon što su ih četiri dana odbijali nezadovoljni boravišnim uslovima na ovom lokalitetu.

Volonteri Crvenog križa USK već su podijelili jedan obrok i ostale životne potrepštine, a isto će ponoviti u poslijepodnevnim satima.

"Razgovarali smo s ovim ljudima i objasnili im da se intenzivno radi na poboljšanju njihovih trenutnih životnih uslova i napokon su prihvatili hranu. Također, dogovoreno je da se zatvore kiosci u neposrednoj blizini kampa, jer se tu izgleda dopremala i pravila hrana samo za one koji imaju novac. Naravno, tu će sada reagovati nadležni organi. Najvažnije je da su ljudi prihvatili hranu i da sada imamo mogućnost da im osiguramo dostojanstvenije uslove", kazao je sekretar Crvenog križa Grada Bihaća Selam Midžić.

Migranti i izbjeglice i dalje su frustrirani trenutnom situacijom, ali sada ipak malo optimističniji.

"Gladni smo i hladno nam je, tako da nismo u situaciji baš da se inatimo. Nadamo se da ćemo ove katastrofalne uslove ubrzo zamijeniti boljima, što nam je i obećano", kazao je Ali iz Pakistana.

Vojni šatori koji su postavljeni na obližnjoj parceli i koji bi trebali poslužiti kao privremeni smještaj do potpune izgradnje i opremanja kampa, još uvijek su prazni.

Čeka se odobrenje Predsjedništva Bosne i Hercegovine o pripremi same parcele i šatora za privremeni boravak oko 1.000 ljudi, a realizacija svega toga se očekuje svaki dan.

klix.ba
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

I gdje oni uopste spavaju i borave ako ne u ovim šatorima sto su postavljeni? Nije valjda da spavaju vani?
prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 »

Duminjo wrote: 05 Jan 2021, 15:09 I ruzan ti je avatar.. Sve kontam neko dijete u peleni
:D.. :D.

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 »

Vani bez satora bi pomrli.

Vjerovatno spavaju u onim busevima.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4441 times
Been thanked: 3396 times

Post by Melek »

Njemačka isključila mogućnost prihvata migranata iz BiH

Image

Njemačka vlada odbacila je u utorak mogućnost prihvata migranata iz Bosne i Hercegovine te je istodobno apelirala na vlasti u Bosni i Hercegovini da učine sve kako bi se ublažila humanitarna situacija migranata u ovoj zemlji.

“Njemačka vlada je apelirala na odgovorne kako na središnjoj tako i na lokalnoj razini vlasti kako bi se pronašla održiva rješenja za pogođene koji traže zaštitu“, stoji u priopćenju ministarstva unutarnjih poslova, prenosi Hina.

Istodobno se odbacuje mogućnost prihvata migranata iz Bosne i Hercegovine.

„Ne postoje planovi po kojima bi se migrante bez krova nad glavom prebacilo u Njemačku“, stoji nadalje u priopćenju.

Posljednjih dana je između stranaka vladajuće demokršćansko-socijaldemokratske koalicije izbio sukob oko pitanja prihvata izbjeglica iz Bosne i Hercegovine i s grčkih otoka.

Kandidat za predsjednika Kršćansko-demokratske unije (CDU) Friedrich Merz odbacio je mogućnost prihvata izbjeglica iz BiH jer to ne smatra „ispravnim rješenjem“ a njegov stranački kolega Thorsten Frei smatra da bi ovakav postupak potaknuo nove ilegalne migracije.

Socijaldemokratska stranka Njemačke (SPD) smatra da se u Bosni i Hercegovini trenutno radi o „humanitarnoj krizi“ na koju treba reagirati.

Otkako je prije nekoliko dana izgorio prihvatni kamp Lipa u blizini granice s Hrvatskom, humanitarna situacija migrantima koji iz ovog dijela BiH pokušavaju prijeći u Europsku uniju, se pogoršala.

(Vijesti.ba)
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Duminjo wrote: 05 Jan 2021, 14:29
Naseef Mushroom wrote: 05 Jan 2021, 11:26

Mi nesposobni zaštiti vlastitu granicu. Ulazi kako ko hoce i onda "oni nam uvalili". Jesu, oni nam helikoprima u sitne sate uvalili na spavanju..
I niko ne salje pare onako na pamet za migrante. Neko se valjda dogovorio da tu migranti budu i za uzvrat je uezo pare od EU.

Bezveze ova prica kako je samo EU kriva a mi kao nesto radimo, fini smo i posteni.
Osim toga, zasto bi tu istu EU bolila neka stvar za migrantima u bosni i zasto šalju pare? Na osnovu cega je EU duzna snositi troskove migranata u Bosni?
Pa nisu ih spustili nama helikopterom u državu ali
Zašto podržavaju brutalnost i protjerivanja migranata iz EU država (razumijemo hrvatske graničnike što su agresivniji od ostalih jer oni brane granice EU za razliku od nas koji živimo u centru EU) a nama naređuju gdje ih smjestiti i kako se ponašati?
https://www.bhdijaspora.net/hitan-poziv ... SJ4TULAhew

Uvijek je bilo i planirano od strane EU da višak migranata bude smješteno u big shit državi koju mrze od kada su nam uveli embargo prije skoro 30 godina. Kada su došli migranti na tlo EU prije nekoliko godina što nisu naređivali manjim EU državama ovako da ih prime nego su pominjali neke kvote?
Eto te države su cool i imali su muda reći Njemačkoj "ne" za migrante.
Eto imao je i Radončić muda pa mu je bila noga i bila bi i nasljedniku noga sve dok ne bi došao neko podoban.

Još jedan važan detalj, nijedna druga država nema kao mi da granicu drže separatisti i mrzitelji sopstvene države koji bi kao graničnici BiH više štitili "svoju" Hrvatsku i Srbiju nego državu za koju rade i čiju uniformu nose.
Post Reply

Return to “BiH”