Sretan Božić
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4125 times
- Been thanked: 3097 times
- Status: Offline
Re: Sretan Božić
Sretni praznici i sve najbolje. 
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Sretan Bozic i sve najbolje
Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
- Lanci
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 94 times
- Been thanked: 49 times
Sretan i Cestit Bozic Svim pripadnicima katoličke vjeroispovjesti 
I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.
You know what I allow you to know.
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 25231 times
- Been thanked: 6628 times
- Status: Online
Sretan Bozic i sve najbolje!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Sretan Božić svima koji slave 
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "
-
Trepavica
Želim vam puno želja i veselja , topline ...
Od srca sertan božić želim vam i ja ...

Od srca sertan božić želim vam i ja ...

- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 844 times
Sretan Božić onima koji ga slave
Ja sam odavno prestala, za mene je to postala samo parada kiča i konzumerizma. Al možda još ima neko kome je Božić u srcu, a ne na tanjuru ili poklonu zamotanom u svjetlucavi ukrasni papir.
Ja sam odavno prestala, za mene je to postala samo parada kiča i konzumerizma. Al možda još ima neko kome je Božić u srcu, a ne na tanjuru ili poklonu zamotanom u svjetlucavi ukrasni papir.
somehow I manage
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41468 times
- Been thanked: 28260 times
Sretan Bozic i od mene svima koji slave 

Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
- niska grana
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 2 times
Čestiti Božić, mir i dobro svim forumašima katoličke vjeroispovijesti 
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.
Hvala svima... sretan i od mene onima koji slave.
No ipak, ako ti zaista nije Božić u srcu već samo, kako kažeš, u poklonima i na tanjuru, možda si i dobro napravila.
Meni je Božić, ako govorimo o običajnoj (ne samo vjerskoj) komponenti, vrijeme koje najviše provodim s obitelji i bližnjima.
Istina, božićni ručak jest nešto bogatiji od svakodnevnog ručka, ali od kad je svijeta i vijeka ljudi su u raznim slavljima pripremali svečanije ručkove oko koje se okupljaju, to nije ništa novo.
Negdje si spomenula i kako je kićenje jelke poganski običaj.
Religije su vazda u područjima gdje su se širile, gdje su ih neka plemena prihvaćala, preuzimale u svojim vjerskim blagdanima i običaje naroda koji su tu religiju prihvatili, ni to nije ništa novo.
Zašto bi zatirale neke lijepe običaje ako oni nisu u suprotnosti s vjerom koju šire?
Šteta... pa kako? Zar se nisi mogla tomu oduprijeti?Gospođa Brams wrote:Sretan Božić onima koji ga slave
No ipak, ako ti zaista nije Božić u srcu već samo, kako kažeš, u poklonima i na tanjuru, možda si i dobro napravila.
Meni je Božić, ako govorimo o običajnoj (ne samo vjerskoj) komponenti, vrijeme koje najviše provodim s obitelji i bližnjima.
Istina, božićni ručak jest nešto bogatiji od svakodnevnog ručka, ali od kad je svijeta i vijeka ljudi su u raznim slavljima pripremali svečanije ručkove oko koje se okupljaju, to nije ništa novo.
Religije su vazda u područjima gdje su se širile, gdje su ih neka plemena prihvaćala, preuzimale u svojim vjerskim blagdanima i običaje naroda koji su tu religiju prihvatili, ni to nije ništa novo.
Zašto bi zatirale neke lijepe običaje ako oni nisu u suprotnosti s vjerom koju šire?
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 844 times
Ja sam agnostik i nisam religiozna, nema to samo veze samo s Božićem, nego sam prestala bit religiozna općenito, međutim, nekad me je još taj Božićni duh mogao obuzet, ali više ne, jednostavno promatrajuć oko sebe dolazim do zaključka da još malo tko slavi Božić zbog Božića samog i onoga što to predstavlja (Isusovo rođenje) a puno više ih se jednostavno prežderava i nalijeva, uz naravno sve moguće oblike konzumerizma (kupovanje poklona, različitih ukrasa, djeda mrazova i slično). Kapitalizam je to sve iskomercijalizirao i vidi tu veliku mogućnost zarade a ljudi se naravno bezglavo povode za tim pa kupuju skupe poklone umjesto da svojim bližnjima poklanjaju pažnu i pomažu im svakodnevno i sjete ih se svakodnevno a ne samo na Božić.Katja wrote:
Šteta... pa kako? Zar se nisi mogla tomu oduprijeti?![]()
No ipak, ako ti zaista nije Božić u srcu već samo, kako kažeš, u poklonima i na tanjuru, možda si i dobro napravila.![]()
Za mene bi Božić trebao predstavljat nešto totalno drugo bez svog tog kiča i pretjerivanja u svemu.
Valjda svaki vjernik zna zašto slavi Božić, nemam se ja tu šta miješat ja sam samo posmatrač sa strane i evo govorim svoje dojmove.
somehow I manage
Ah, pa to je onda sasvim druga stvar.Gospođa Brams wrote: Ja sam agnostik i nisam religiozna, nema to samo veze samo s Božićem, nego sam prestala bit religiozna općenito
Uh, a gdje ti to živiš?promatrajuć oko sebe dolazim do zaključka da još malo tko slavi Božić zbog Božića samog i onoga što to predstavlja (Isusovo rođenje) a puno više ih se jednostavno prežderava i nalijeva, uz naravno sve moguće oblike konzumerizma (kupovanje poklona, različitih ukrasa, djeda mrazova i slično).
Retoričko pitanje...
Trgovci oduvijek pokušavaju zaraditi na svemu, to im je posao. Neki ljudi tome podlegnu bez obzira koja je prigoda i koje su vjere, no što se većine tiče, moja su zapažanja drugačija od tvojih.Kapitalizam je to sve iskomercijalizirao i vidi tu veliku mogućnost zarade a ljudi se naravno bezglavo povode za tim pa kupuju skupe poklone umjesto da svojim bližnjima poklanjaju pažnu i pomažu im svakodnevno i sjete ih se svakodnevno a ne samo na Božić.
To što se na Božić ističe pomaganje i ljubav ne znači da pomaganje i ljubav ne postoje i ostalo vrijeme godine.
Ako si kad bila na polnoćki onda si vjerojatno uhvatila glavnu poruku - da se voljeti i pomagati treba stalno.
Katja,Ako si kad bila na polnoćki onda si vjerojatno uhvatila glavnu poruku - da se voljeti i pomagati treba stalno.
Uistinu, trebalo bi, samo, pitam se gdje ce dusa onima koji su u Bozijim kucama iskljucivo jednom godisnje i koji nisu
tu poruku memorisali.
Navedoh primjer iz mog okruzenja, ima na pretek slucajeva gdje se roditelji u istom gradu samo za vrijeme Blagdana posjecuju.
U NJemackoj je Bozic postao ogromna akomercijalizacija, ali isto tako nista protiv tog vida zarade.
Slucaj sa Bajramima isti slucaj niti se ikako moze uporediti sa proslim vremenima kada je Bajram licio na Bajram.
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud
Ljudi žive u istom gradu kao i roditelji a posjećuju ih samo jednom godišnje.
Dobro.
A kakve to veze ima s Božićem?
Je li Božić kriv što oni njih ne posjećuju i ostatak godine?
Šta ste navalili na Božić?
To što trgovci komercijaliziraju blagdane, to smo već apsolvirali. To nije slučaj samo s Božićem i Bajramom već svim i svačim: blagdanima, praznicima, vjenčanjima, rođenjima, smrću, rođendanima itd. To isto nema veze s Božićem već s društvom u cijelini a zatim odgojem pojedinca (jer nisu SVI tako labilni).
Ajmo sad još o ovima koji su u crkvi samo za Božić i Uskrs.
Da pa šta?
Neka su.
Mnogi ljudi ne vjeruju, nisu vjernici, no obiteljsku tradiciju poštuju. Božić jest vjerski blagdan ali isto tako i tradicijski. Mnogi koji ne vjeruju svejedno dolaze na obiteljsko božićno okupljanje i svejedno prate roditelje u crkvu, ili dovode djecu prepuštajući im danas-sutra da sami odluče hoće li vjerovati ili ne, istovremeno održavajući običaje.
Običaj je lijep, božićne poruke su ljudske i tople, zašto zatirati Božić sve i da nisi vjernik? Zbog trgovaca? Zbog ljudi u zapadnim zemljama koji nisu bliski s roditeljima?
Nigdje veze....
Dobro.
A kakve to veze ima s Božićem?
Je li Božić kriv što oni njih ne posjećuju i ostatak godine?
Šta ste navalili na Božić?
To što trgovci komercijaliziraju blagdane, to smo već apsolvirali. To nije slučaj samo s Božićem i Bajramom već svim i svačim: blagdanima, praznicima, vjenčanjima, rođenjima, smrću, rođendanima itd. To isto nema veze s Božićem već s društvom u cijelini a zatim odgojem pojedinca (jer nisu SVI tako labilni).
Ajmo sad još o ovima koji su u crkvi samo za Božić i Uskrs.
Da pa šta?
Neka su.
Mnogi ljudi ne vjeruju, nisu vjernici, no obiteljsku tradiciju poštuju. Božić jest vjerski blagdan ali isto tako i tradicijski. Mnogi koji ne vjeruju svejedno dolaze na obiteljsko božićno okupljanje i svejedno prate roditelje u crkvu, ili dovode djecu prepuštajući im danas-sutra da sami odluče hoće li vjerovati ili ne, istovremeno održavajući običaje.
Običaj je lijep, božićne poruke su ljudske i tople, zašto zatirati Božić sve i da nisi vjernik? Zbog trgovaca? Zbog ljudi u zapadnim zemljama koji nisu bliski s roditeljima?
Nigdje veze....
- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
Ne bih se štel mešat ali mislim da je ovo tema samo za čestitke ,a ne za raspravu
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
Mislim da su si već svi iščestitali pa nema štete malko raspravljati. Rasprava je zdrava, problem je kad se raspravljati prestane.carobnjak Nurudin wrote:Ne bih se štel mešat ali mislim da je ovo tema samo za čestitke ,a ne za raspravu