BiH pred najezdom hiljada migranata

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Gojeni H
Na probnom
Na probnom
Status: Offline

Re: BiH pred najezdom hiljada migranata

Post by Gojeni H » 07 Jan 2021, 17:59

Naseef Mushroom wrote: 05 Jan 2021, 10:56
Znamo da je dosta Sirijaca krenulo za Evropu, naravno svjestan sam kao i svi da ima dosta Arapa kod kojih nije rat i koji su iskoristili ovu situaciju ali nema nikakve evidencije ko je ko. Tek se sazna ko je Sirijac a ko Pakistanac kada sam izjavi ili ga policija zbog nečega privede.
Sirijci su se uglavnom svojim mukama pozabavili i najmanje prave prekršaje.
Znači ako je 200 Arapa na jednom mjestu bez evidencije a 10 od njih prave probleme i onda se sazna identitet da su Afganistanci ne mora značiti da među onih 190 ostalih nema bar 30 Sirijaca.
Sirijaca na ovoj ruti skoro da nema. Na osnovu raspolozivih podataka ogromna vecina migranata su marokanskog, alzirskog I afganistanskog porijekla.

Pazljivom oku ne mogu promaci sjeverno-africke crte arapsko-berbersko-kabilskog soja sa sjeverozapada Alzira.
Pazljivom lingvistickom uhu takodje ne moze promaci arapsko-berbersko-francuski koktel rijeci koji izlazi iz usta imigranata koje susrecemo na semaforima I ispred trznih centara.

Prethodno receno ne treba uzeti kao dehumanizaciju tih ljudi. Oni jesu ljudska bica. U kontekstu onoga o cemu govorimo bitno je to da su ogromna vecina ekonomski migranti.

Gojeni H
Na probnom
Na probnom

Post by Gojeni H » 07 Jan 2021, 18:01

Naseef Mushroom wrote: 07 Jan 2021, 17:03

Koliko ne dam na nevine Bišćane i sve ostale Bošnjake tako ne dam ni na nevine Azijate braću po religiji.
Ako zelis tako da gledas na stvari onda su ti svi ljudi braca I sestre jer poticu od Adema I Have.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom » 07 Jan 2021, 18:04

Gojeni H wrote: 07 Jan 2021, 18:01

Koliko ne dam na nevine Bišćane i sve ostale Bošnjake tako ne dam ni na nevine Azijate braću po religiji.
Ako zelis tako da gledas na stvari onda su ti svi ljudi braca I sestre jer poticu od Adema I Have.
Ja ne gledam tako nego slijedim srce svoje, gledam isključivo sa islamske strane. Mato iz Zenice ili Petar iz Tuzle mi nikada neća biti bliži srcu od Aziza iz Maroka
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4449 times
Been thanked: 3406 times

Post by Melek » 07 Jan 2021, 18:05

animals wrote: 07 Jan 2021, 17:06 Ne mogu svatiti da mi kriminalni JuznoAmerikanac moze biti brat..
Može, ona emigracija poslije ww2 :oo
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Gojeni H
Na probnom
Na probnom

Post by Gojeni H » 07 Jan 2021, 18:06

Naseef Mushroom wrote: 07 Jan 2021, 17:46
Ja i ti možemo biti prve komšije, možemo se slagati i poštovati ali mi nikada nećeš biti blizak srcu lao neki Youssef musliman iz Ghane kojeg nisam lično ni upoznao, nema veze sa tobom lično.
Da li si nekada upoznao Jusufa iz Gane?
Da li bi bio dosljedan i zagrlio 20godisnjeg Marokanca kad ti ispljuje I isamara sestru u vozu u Antverpu samo zato sto mu se moze?

Sta mislis o tretiranju muslimana iz Pakistana, Indije I Bangladesa u onim Mickey Mouse zemljama Perzijskog zaliva?

Gojeni H
Na probnom
Na probnom

Post by Gojeni H » 07 Jan 2021, 18:08

Naseef Mushroom wrote: 07 Jan 2021, 18:04
Gojeni H wrote: 07 Jan 2021, 18:01

Ja ne gledam tako nego slijedim srce svoje, gledam isključivo sa islamske strane. Mato iz Zenice ili Petar iz Tuzle mi nikada neća biti bliži srcu od Aziza iz Maroka
Sta mislis sta smo mi ostali, Jehovini svjedoci?

Za pretpostaviti je da trolas. Ziv I zdrav bio

Gojeni H
Na probnom
Na probnom

Post by Gojeni H » 07 Jan 2021, 18:13

Melek wrote: 05 Jan 2021, 17:09 Njemačka isključila mogućnost prihvata migranata iz BiH

Image

Njemačka vlada odbacila je u utorak mogućnost prihvata migranata iz Bosne i Hercegovine te je istodobno apelirala na vlasti u Bosni i Hercegovini da učine sve kako bi se ublažila humanitarna situacija migranata u ovoj zemlji.
:D. :D. :cool

Fakat ljudi vjeruju u viceve o Bosancima kao anegdotama iz dnevnog zivota na brdovitom Balkanu.
Neko im pustio Leteci circus Montija Pajtona prije nego su napisali zvanicno saopstenje

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 07 Jan 2021, 18:16

Gojeni H wrote: 07 Jan 2021, 18:08
Naseef Mushroom wrote: 07 Jan 2021, 18:04

Ko kaže da ostale smatram jehovinim svjedocima ili ne daj Bože manje vrijednim?
A poslije onoliko dešavanja od strane VRSa i HVOa čim Bošnjak napiše da se nikada neće više zbližiti sa ona 2 naroda kao prije rata on sigurno mora da trola, kako da ne.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Gojeni H
Na probnom
Na probnom

Post by Gojeni H » 07 Jan 2021, 18:23

:haha
insomnia wrote: 05 Jan 2021, 10:54 Imala je ona arapska novinarka Dzenana finu pricu kako to otprilike hoda kod njih
Sin se docepa njenacke, zove mater
Mama smjestili su nas u centar za azilante sve je ok
Ova zove kcerku
Brat ti je stigao u Njemacku, dobio je stan
Cerka za vecerom kaze muzu
Eno moj brat doso u Njemacku dobio je stan i ima i platu
Ovaj sutra prica komsiluku
Zet mi stigao u Njemacku odmah dobio stan, platu eno hoce auto da kupi...
Ne bi cudilo da dosta ovih sto tebi dolaze, iz Maroka I Alzira, radi francuskog jezika ali I rodbinskih veza, imaju dosijee u svojim zemljama. Pravo ugodne akademske njuske

Gojeni H
Na probnom
Na probnom

Post by Gojeni H » 07 Jan 2021, 18:26

Naseef Mushroom wrote: 07 Jan 2021, 18:16
Gojeni H wrote: 07 Jan 2021, 18:08

A poslije onoliko dešavanja od strane VRSa i HVOa čim Bošnjak napiše da se nikada neće više zbližiti sa ona 2 naroda kao prije rata on sigurno mora da trola, kako da ne.
Mozda bi se covjek i slozio s tobom da nije pokojnog Cede Domuza, Mihajla Petrovica, Vinka Samarlica. Znas li ko su ti ljudi bez guglanja?
Znas mako sutra ...

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 07 Jan 2021, 18:38

Gojeni H wrote: 07 Jan 2021, 18:06
Naseef Mushroom wrote: 07 Jan 2021, 17:46
Ja i ti možemo biti prve komšije, možemo se slagati i poštovati ali mi nikada nećeš biti blizak srcu lao neki Youssef musliman iz Ghane kojeg nisam lično ni upoznao, nema veze sa tobom lično.
Da li bi bio dosljedan i zagrlio 20godisnjeg Marokanca kad ti ispljuje I isamara sestru u vozu u Antverpu samo zato sto mu se moze?

Sta mislis o tretiranju muslimana iz Pakistana, Indije I Bangladesa u onim Mickey Mouse zemljama Perzijskog zaliva?
Nisam i ne moram. Sutra kada bi 50 Cent presao na islam odmah bi mi prirastao srcu. Mato sa druge strane mi može auto popraviti, ja ću mu se zahvaliti, platiti mu naravno i preporučit ga drugima ali ja i on nikada nećemo se sprijateljiti.

Ja bih se odrekao sopstvenog biološkog brata da nam sestru ispljuje i išamara pa zato ne znam što misliš da bi ja grlio ikoga ko bi mi to sestri uradio.
To je isto kada bi neko rekao da voli svoju curu a ja njemu "hajd budi dosljedan i kada ti spava sa bratom, skine ti pare sa konta i pobjegne ti sa najboljim prijateljem. Budi dosljedan i voli je i dalje" :grana

To je isto kao kada bi crncu iz SAD ili Južne Afrike koji je se nagledao rasizma pitao šta misli što je u Ruandi crnac na crnca pucao ili zašto crnci u Nigeriji i Kamerunu drže druge crnce kao robove ili crnu djecu kao radnike. Jedno nema veze sa drugim.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 07 Jan 2021, 18:40

Gojeni H wrote: 07 Jan 2021, 18:23 :haha
insomnia wrote: 05 Jan 2021, 10:54 Imala je ona arapska novinarka Dzenana finu pricu kako to otprilike hoda kod njih
Sin se docepa njenacke, zove mater
Mama smjestili su nas u centar za azilante sve je ok
Ova zove kcerku
Brat ti je stigao u Njemacku, dobio je stan
Cerka za vecerom kaze muzu
Eno moj brat doso u Njemacku dobio je stan i ima i platu
Ovaj sutra prica komsiluku
Zet mi stigao u Njemacku odmah dobio stan, platu eno hoce auto da kupi...
Ne bi cudilo da dosta ovih sto tebi dolaze, iz Maroka I Alzira, radi francuskog jezika ali I rodbinskih veza, imaju dosijee u svojim zemljama. Pravo ugodne akademske njuske
Vjerovatno sve i jedan. Par miliona je ovih sa sjevera afrike sto legalno sto nelegalno u Fr postoje razni nacini za doci sto legalno sto nelegalno mozemo samo zamisliti sta ove tjera na ovakav zaobilazni put
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Gojeni H
Na probnom
Na probnom

Post by Gojeni H » 07 Jan 2021, 18:51

Naseef Mushroom wrote: 07 Jan 2021, 18:38
Gojeni H wrote: 07 Jan 2021, 18:06

Sutra kada bi 50 Cent presao na islam odmah bi mi prirastao srcu.
:valja

Izvini, dosta je

Gojeni H
Na probnom
Na probnom

Post by Gojeni H » 07 Jan 2021, 18:53

insomnia wrote: 07 Jan 2021, 18:40
Gojeni H wrote: 07 Jan 2021, 18:23 :haha

Vjerovatno sve i jedan. Par miliona je ovih sa sjevera afrike sto legalno sto nelegalno u Fr postoje razni nacini za doci sto legalno sto nelegalno mozemo samo zamisliti sta ove tjera na ovakav zaobilazni put
Ni meni nikako nije jasno. Oni tradicionalno idu do Sicilije, Malte, Spanije pa onda do Makrona.
I laksi im put 3000 puta.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 07 Jan 2021, 18:56

Osim ako vec nisu bili u Siriji nprm

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 07 Jan 2021, 18:59

Gojeni H wrote: 07 Jan 2021, 18:26
Naseef Mushroom wrote: 07 Jan 2021, 18:16
Mozda bi se covjek i slozio s tobom da nije pokojnog Cede Domuza, Mihajla Petrovica, Vinka Samarlica. Znas li ko su ti ljudi bez guglanja?
Znas mako sutra ...
A znas li ti ko su Malik, Hassan i Abdul? Ne treba ti Google jer ću ti ja reći ko su. To su migranti koji nisu nikoga napali a pljuju se i kada ja napišem da ih gledam kao braću i branim ih jer su nevini ti ih odmah nazva potencijalnim pljuvačima i nasilnicima prema mojoj sestri jer ti je njegovo ime, religija i boja kože dovoljna. A ja kada sa duge strane napišem da su dešavanja koja sam lično osjetio na svojoj koži dovoljna da se distanciram od Srba i Hrvata ti me pokušavaš imenima uvjeriti. Dvoličan si.

A zašto misliš da meni treba Google da bi znao ko su ti ljudi?
To je ono, ako ne razmišljaš kao Damir Nikšić odmah si iz neke zaostale sredine, džamijaš, neki balavac ili neki mentalno ograničena osoba kome na džumi određuju koga smije znati i koga treba voljeti.
Hvala ti za ovo jer ta ignorancija me je samo podsjetilo zasto je moja odluka da nisam više ljubitelj suživota ispravna.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 07 Jan 2021, 19:00

Gojeni H wrote: 07 Jan 2021, 18:51
Naseef Mushroom wrote: 07 Jan 2021, 18:38
Sutra kada bi 50 Cent presao na islam odmah bi mi prirastao srcu.
:valja

Izvini, dosta je
Jah, eto treba mi Igor Stojanović prirasti srcu.

Gojeni H
Na probnom
Na probnom

Post by Gojeni H » 07 Jan 2021, 19:10

insomnia wrote: 07 Jan 2021, 18:56 Osim ako vec nisu bili u Siriji nprm
Ono sto je kristalno jasno je da je mogucnost da predju preko Libije, Egipta, itd. do nas, skoro pa ravne nuli.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2787 times
Been thanked: 8758 times

Post by Duminjo » 08 Jan 2021, 00:30

Duminjo wrote: 07 Jan 2021, 15:37

Sljedeci korak pisanje peticije iz udobne fotelje da biscani napuste svoje domove i tu fino usele ljude koji su ilegalno prešli granicu :jupi
Kakve to veze ima sa ovim što pišem? Generalizuju se migranti, radi 20 problematičnih Arapa hiljade nevinih migranata nazvaše siledžijama. Ne piše neki migranti, nego samo migranti gdje ispada da su svi silovatelji i piromani a sa druge strane je "Kada napišeš samo Biśćani bez onog "neki" ispada da svi Bišćani to rade".

I umjesto da se zamislimo da li to zvuči dvolično jer generalizovanje osjetimo na našoj koži sa "Bišćani zarađuju na migrantima" primjerima mi još pišemo sarkastične odgovore na to.

Svako ko ilegalno udje u tudju drzavu, prekršio je zakon. Kako bosanski, tako i šerijatski. Nema se tu sta dalje tarlahati u prazno. Svi su oni kriminalci.

Po islamu, komšija je preći nego rodbina. Jel tako? Tako je. :djed

O ovom broju 20 necu, nema smisla. Hajd sto si jednom gore reko 20-ak, presutim, necu nista. Sad opet ponavljas 20.. Cega bolan 20? :valja

Nije fino izmisljati. Necu reci da lazes, mu'min si. Al što se migranata tice, prica ti je mnogo bezveze

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 08 Jan 2021, 07:04

Duminjo wrote: 08 Jan 2021, 00:30
Kakve to veze ima sa ovim što pišem? Generalizuju se migranti, radi 20 problematičnih Arapa hiljade nevinih migranata nazvaše siledžijama. Ne piše neki migranti, nego samo migranti gdje ispada da su svi silovatelji i piromani a sa druge strane je "Kada napišeš samo Biśćani bez onog "neki" ispada da svi Bišćani to rade".

I umjesto da se zamislimo da li to zvuči dvolično jer generalizovanje osjetimo na našoj koži sa "Bišćani zarađuju na migrantima" primjerima mi još pišemo sarkastične odgovore na to.

Svako ko ilegalno udje u tudju drzavu, prekršio je zakon. Kako bosanski, tako i šerijatski. Nema se tu sta dalje tarlahati u prazno. Svi su oni kriminalci.

Po islamu, komšija je preći nego rodbina. Jel tako? Tako je. :djed

O ovom broju 20 necu, nema smisla. Hajd sto si jednom gore reko 20-ak, presutim, necu nista. Sad opet ponavljas 20.. Cega bolan 20? :valja

Nije fino izmisljati. Necu reci da lazes, mu'min si. Al što se migranata tice, prica ti je mnogo bezveze
Jest ako je u pitanju komsija Ferid iz tvog dzemata. Stvari se drasticno mjenjaju kada se radi o Mitru koji bi da kolje

Post Reply

Return to “BiH”