Američka politika u BiH

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3893 times
Been thanked: 3591 times
Status: Offline

Re: Neredi u Washingtonu: Policijske snage preuzele kontrolu, preminula ranjena demonstrantica

Post by Naseef Mushroom »

Krokodil Behko wrote: 08 Jan 2021, 17:48
Naseef Mushroom wrote: 08 Jan 2021, 16:38
Bio je George Bush mlađi, pa Obama i onda Trump i sve se nešto šutilo a baš sada kada dolazi predsjednik koji nije samo izjavio da je prijatelj Bosne i Hercegovine nego i Bošnjaka e onda se Damiri Nikšići bude da nam kažu kako ne trebamo biti robovi američke politike, previše ofirno.

A znam ja šta vas boli, kada se javi Bošnjak koji pokaže bar malo ponosa kojeg imaju jevreji nakon Holocausta vi FGR Damiri Nikšići ga sasječete u startu i proglasite ih botovima i onda ide masovno cipelarenje, to je za vas jednostavno i imate praksu u tome ali kada se pojavi ovakav gospodin kao predsjednik koji je sjedio sa jednim drugim gospodinom

Image

onda skontate da sva ona vaša priča gdje ste lagali sami sebe da ste pro-BiH pada u vodu jer kada vidite sa kim je novi predsjednik uživao u društvu a vi to isto društvo pljujete onda to automatski znači da je vaša vizija Bosne i Hercegovine jednako neprijateljska kao vizija Bosne i Hercegovine koju ima npr. Dragan Čović ili Jelena Trivić

Ne nadaj se mnogo. Bidem ima posla u USA i nema on kad baviti se nama.
Jedino ako zaposli maksuz čovjeka za Balkan.
Ja mislim da će tako i biti (ova zadnja rečenica).
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 164 times
Been thanked: 357 times

Re: Neredi u Washingtonu: Policijske snage preuzele kontrolu, preminula ranjena demonstrantica

Post by harlekin »

harlekin wrote: 08 Jan 2021, 16:12
Ne kontas ti moj mentalitet,da kontas bilo bi te strah zbog onog sto radite Bosni,a mozes ti fotku Bidena i u spavacoj drzat,al svejedno i dalje niste vi Bosna,jos nije u vasem vlasnistvu a nece ni bit.
Nego kazde ti men sad kad Biden stavi metu na neku islamsku zemlju da malo probudi domoljublje u svojoj zemlji i dobije koji bod,ono sda=islam,kako ces sebi pravdat da podrzavas ljude koji ti ubijaju braću?
Bio je George Bush mlađi, pa Obama i onda Trump i sve se nešto šutilo a baš sada kada dolazi predsjednik koji nije samo izjavio da je prijatelj Bosne i Hercegovine nego i Bošnjaka e onda se Damiri Nikšići bude da nam kažu kako ne trebamo biti robovi američke politike, previše ofirno.

A znam ja šta vas boli, kada se javi Bošnjak koji pokaže bar malo ponosa kojeg imaju jevreji nakon Holocausta vi FGR Damiri Nikšići ga sasječete u startu i proglasite ih botovima i onda ide masovno cipelarenje, to je za vas jednostavno i imate praksu u tome ali kada se pojavi ovakav gospodin kao predsjednik koji je sjedio sa jednim drugim gospodinom

Image

onda skontate da sva ona vaša priča gdje ste lagali sami sebe da ste pro-BiH pada u vodu jer kada vidite sa kim je novi predsjednik uživao u društvu a vi to isto društvo pljujete onda to automatski znači da je vaša vizija Bosne i Hercegovine jednako neprijateljska kao vizija Bosne i Hercegovine koju ima npr. Dragan Čović ili Jelena Trivić
Ofucano,ak nisi za nas i ne podrzavas kriminalce ti si za hrvate i srbe,ne volis bosnjake,zbilja nist novo ne mozete skontat?
To kurs kod Bakija imate?
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

harlekin wrote: 08 Jan 2021, 22:25

Image

Ofucano,ak nisi za nas i ne podrzavas kriminalce ti si za hrvate i srbe,ne volis bosnjake,zbilja nist novo ne mozete skontat?
Ne trebam ja ništa novo skontati i pokušavati, zašto bi trošio vrijeme i dobio kao odgovor od tebe samo neki sarkastičan komentar kada dolazi američki predsjednik koji je bio veliki prijatelj Alije, Tihića i Silajdžića, koji je zadnji put u BiH imao lijep razgovor sa Bakirom i kada Visoki predstavnik u ime OHRa kritikuje samo srpsku i hrvatsku politiku.

Znači što bih ja tebi išta morao dokazivati kada novi američki predsjednik i zadnje izjave Visokog predsjednika dokazuju da je ona BH politika u koju vjerujem od 1990. ispravna a tvoja priča je sa time izgubila totalno vjerodostojnost da može jedino još proći u društvu Damira Nikšića.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2676 times
Been thanked: 8274 times

Re: Američka politika u BiH

Post by Duminjo »

Pa išo je o vucicu i Sa njim je imo fine razgovore
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Duminjo wrote: 08 Jan 2021, 23:14 Pa išo je o vucicu i Sa njim je imo fine razgovore
Da ali o Bošnjacima i Aliji nije govorio negativno šta je govorio o Miloševiću i Srbima.
To što se političari sastaju je stvar diplomatije. Sastaju se i američki i srbijanski lideri pa se zna američki stav o Kosovu.
Sa druge strane imamo izjave i riječi hvale od strane Bidena prema bošnjackim političarima, sastancima koji nisu "zvanično-jedanput godišnje" i njegove riječi hvale prema Aliji, Silajdžiću i Tihiću koji ne zvuči samo pozitivan odnos političara nego prijatelja.

Kada je Biden npr. čuo na jednom sastanku da je Bakir Alijin sin vodio je sa njim jedan dug razgovor koji nije imao veze sa diplomatskim sastancima, to se može čuti samo kod političara koji su emotivno vezani za jednu ličnost, narod ili državu.

Ja shvatam da su mnogi Bošnjaci u vezi Bidena previše optimistični ili u nekom momentu i patetični ali ako u mandat ovog velikog gospodina i velikog prijatelja BiH i Bošnjaka ništa ne ostvarimo onda bez pretjerivanja možemo biti sigurni da idućih 50 godina neće biti ikakve promjene uređenja države.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Ovdje se mozemo složiti u mnogo cemu bez raspravljanja 😁

Sacekajmo pa da vidimo. Prilika se nazire i trebalo bi je iskoristiti
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3879 times
Been thanked: 2918 times

Post by Pasaga »

Duminjo wrote: 09 Jan 2021, 00:18 Ovdje se mozemo složiti u mnogo cemu bez raspravljanja 😁

drug
kakvih je sve prilika bilo ...I ...
a sve ih je manje
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Pasaga wrote: 09 Jan 2021, 07:09
Duminjo wrote: 09 Jan 2021, 00:18 Ovdje se mozemo složiti u mnogo cemu bez raspravljanja 😁

drug
kakvih je sve prilika bilo ...I ...
a sve ih je manje
Al zadnjih godina se osjeti sve vise torovanje i dijeljenje.
Ili ja starim pa sam osjetljiviji i smeta mi svako torovanje ili je bas tako, ne znam.. Al et, cini mi se da su uzeli maha i umislili da mogu svašta i svakako bez ikakvih posljedica.
Cerupaju i ovi i oni, ne zna se ko vise. Ko hijene
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by harlekin »

Naseef Mushroom wrote: 08 Jan 2021, 22:51
harlekin wrote: 08 Jan 2021, 22:25
Ne trebam ja ništa novo skontati i pokušavati, zašto bi trošio vrijeme i dobio kao odgovor od tebe samo neki sarkastičan komentar kada dolazi američki predsjednik koji je bio veliki prijatelj Alije, Tihića i Silajdžića, koji je zadnji put u BiH imao lijep razgovor sa Bakirom i kada Visoki predstavnik u ime OHRa kritikuje samo srpsku i hrvatsku politiku.

Znači što bih ja tebi išta morao dokazivati kada novi američki predsjednik i zadnje izjave Visokog predsjednika dokazuju da je ona BH politika u koju vjerujem od 1990. ispravna a tvoja priča je sa time izgubila totalno vjerodostojnost da može jedino još proći u društvu Damira Nikšića.
I zbilja bi morali prestat stom pricom o Aliji i slijedjenju njegova puta,on je bio mozda jedini politicar kod nas kojem je stalo bilo do naroda,daleko ste vi sad od tog,daleko od Alije,tvoj Baki vodi udruzenje lopova i prodani dusa koje stiti jer o njima ovisi,odrastao sam u tom,gledao sam to,ne treba mi visoki predstavnik reci kakvo ljudsko dno me predstavlja,sramota je to poredit s Alijom.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

harlekin wrote: 09 Jan 2021, 08:00
Naseef Mushroom wrote: 08 Jan 2021, 22:51

I zbilja bi morali prestat stom pricom o Aliji i slijedjenju njegova puta,on je bio mozda jedini politicar kod nas kojem je stalo bilo do naroda,daleko ste vi sad od tog,daleko od Alije,tvoj Baki vodi udruzenje lopova i prodani dusa koje stiti jer o njima ovisi,odrastao sam u tom,gledao sam to,ne treba mi visoki predstavnik reci kakvo ljudsko dno me predstavlja,sramota je to poredit s Alijom.
Šta veliš, iza rahmetli Alije katastrofa.
I onda dođe gospodin Biden i pohvali najviše Sulejmana Tihića
Zadnjih 10 godina samo pominjete u negativnom kontekstu "Bakir-Dodik-Čović" i onda Inzko podnese izvještaj Evropi i pomenu samo Dodika i Čovića u negativom kontekstu.
Ljudi sa najvažnijih pozicija su razotkrili tu FGR priču da kao što rekoh još jedino prolazi u društvu Damira Nikšića.

Ti si odrastao u tom, i ja sam. Ti tvrdiš jedno ja tvrdim drugačije. Kada je tako onda nam treba neka treća neutralna osoba da kaže ko je u pravu i gdje ćeš naći bolje osobe nego američkog predsjednika i visokog predstavnika.

Proglasi me SDAovcem, botom, lažovom, budalom ali se pitam kako će ta priča proći kada i OHR i američki predsjednik kažu isto, kakav ćeš izgovor naći kod njih
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

I aljo je uoči referenduma vjerovao amerima, išao na konsultacije i poslušao ih.
Epilog je poznat.

Vehn u svom najčišćem liku.
Svi mi se morete obratit
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by harlekin »

Naseef Mushroom wrote: 09 Jan 2021, 10:31
harlekin wrote: 09 Jan 2021, 08:00
Zadnjih 10 godina samo pominjete u negativnom kontekstu "Bakir-Dodik-Čović" i onda Inzko podnese izvještaj Evropi i pomenu samo Dodika i Čovića u negativom kontekstu.
Ljudi sa najvažnijih pozicija su razotkrili tu FGR priču da kao što rekoh još jedino prolazi u društvu Damira Nikšića.

Ti si odrastao u tom, i ja sam. Ti tvrdiš jedno ja tvrdim drugačije. Kada je tako onda nam treba neka treća neutralna osoba da kaže ko je u pravu i gdje ćeš naći bolje osobe nego američkog predsjednika i visokog predstavnika.

Proglasi me SDAovcem, botom, lažovom, budalom ali se pitam kako će ta priča proći kada i OHR i američki predsjednik kažu isto, kakav ćeš izgovor naći kod njih
Ma nee ti si mene pogresno skonto,ne zanima mene sta kaze americki predsjednik,niti OHR i hoce li pohvalit nekog ,jos manje me zanima sto ti kazes,mene samo zanima to sto su cetnici unistili generacije a vi nastavili njihov posao s unistavanjam,ne volite vi Bosnu vi volite svoju korist i svojih rodjaka,niste vi patrioti vi ste izdajice i tu ne trebam misljenje nekog senilnog dede preko atlantika,imam oci i usi prilicno ispravne.I necem se vise natezat tobom samo ti nastavi i tako cete jos malo bit samo obicna ruzna epizoda u istoriji bosne.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

harlekin wrote: 09 Jan 2021, 15:00
Naseef Mushroom wrote: 09 Jan 2021, 10:31

Ma nee ti si mene pogresno skonto,ne zanima mene sta kaze americki predsjednik,niti OHR i hoce li pohvalit nekog ,jos manje me zanima sto ti kazes,mene samo zanima to sto su cetnici unistili generacije a vi nastavili njihov posao s unistavanjam,ne volite vi Bosnu vi volite svoju korist i svojih rodjaka,niste vi patrioti vi ste izdajice i tu ne trebam misljenje nekog senilnog dede preko atlantika,imam oci i usi prilicno ispravne.I necem se vise natezat tobom samo ti nastavi i tako cete jos malo bit samo obicna ruzna epizoda u istoriji bosne.
Tako je, ne treba slušati šta predsjednik najmoćnije države govori, treba eto tebe slušati.
Senilni dedo? Pisali ste vi i gore stvari o tom gospodinu na Kuriru i Informeru.
Omaložavati jednog starijeg gospodina koji ima taku važnu funkciju sa ad hominem komentarima. To danas radi samo još Tvump Svbin i Damir Nikšić.

Ti si svoje rekao, u mjesecima kada Bošnjaci i ostali pro-BiH građani trebaju biti najaktivniji jer nam je ovo najveća prilika zadnjih 25 godina, dobit jednog takvog čovjeka kao američkog predsjednika ti baš sad predlažeš da odhbemo Ameriku jer su oni zla zemlja a i vođa im je neki senilni dedo.

Ako to nije ofirno guslanje onda ne znam šta je.
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Cujte momcovi.
Akcije ce biti,bit ce tu jaki igraci.
Ako Ameri skontaju da nam je u ekipi buranija
odosmo niz vodu,mozda zauvjek ....
Imamo iznimno mnogo strucnih,pametnih,tu se treba radit
prevazic sitne interese,to nam moze biti spas.
Vi kako hocete.....
Sa ovakvom situacijom nebih se ni zajebavao.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
baton
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 463 times
Been thanked: 1038 times

Post by baton »

Dobra je ona..uzdaje se u se i svoje kljuse.
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Još jedna pozitivna vijest za nas Bošnjake. Sve bolje od boljeg
KO JE WILLIAM BURNS?
Budući šef CIA-e odličan je poznavalac stanja u BiH, čak je i posjećivao našu zemlju

Image

Novoizabrani američki predsjednik Joe Biden je odlučio da Williama Burnsa predloži za novog direktora CIA-e. Burns je karijerni diplomata, a zanimljivo je da je dobar poznavalac prilika u Bosni i Hercegovini.

Kao zamjenik državnog sekretara SAD-a 2012. godine je posjetio našu zemlju te je razgovarao sa članovima Predsjedništva BiH, predsjedavajućim Vijeća ministara i ministrom vanjskih poslova naše zemlje.
...
https://www.klix.ba/vijesti/bih/buduci- ... /210111112

A ovaj Tweet je još jedna potvrda da radost Bošnjaka što dolazi gospodin Biden nije samo šuplja priča niti puste želje
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Evo još jedna fantastična vijest od još jednog gospodina :ok
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ini/403108

A ovdje se može pročitati intervju Mesića, ima PDF
https://poskok.info/colak-za-hms-mi-smo ... ku-drzavu/

Mada ne šteti pročitati i ovo kmečanje Čolaka :oo
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21774 times
Been thanked: 19817 times
Status: Online

Post by Masamune »

Pozitivna vijest za građane, a ne isključivo Bošnjake.
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Naseef Mushroom wrote: 13 Jan 2021, 17:03 Evo još jedna fantastična vijest od još jednog gospodina :ok
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ini/403108

A ovdje se može pročitati intervju Mesića, ima PDF
https://poskok.info/colak-za-hms-mi-smo ... ku-drzavu/

Mada ne šteti pročitati i ovo kmečanje Čolaka :oo
drug,ovo Colakovo nabrajanje,vise vidim u dva oblika u jednom
i neka izvlakusa,a i uvlakusa,pod necije skute
valjda pred nadolazecom stihijom
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9501 times
Been thanked: 11243 times

Američka ambasada: Bez odlaganja promijeniti sporne nazive ulica

Post by Krokodil Behko »

Image

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini pozdravila je usvajanje inicijative da se u BiH promijene nazivi ulica nazvanih po ratnim zločincima i fašistima kao važan korak ka pomirenju i uzajamnom poštovanju.

“Opštinske vlasti trebalo bi to da urade bez odlaganja kako bi unaprijedile put BiH prema EU”, navedeno je u objavi Ambasade SAD u BiH na “Twitteru”.

Podsjetimo, Predstavnički dom Parlamenta BiH podržao je 11. januara inicijativu poslanika Damira Arnauta kojom predlaže nadležnim institucijama entiteta, kantona i opština da promijene nazive ulica, trgova, parkova, škola, ustanova nazvane po osobama ili organizacijama koje su sarađivale, pripadale ili na drugi način djelovale na strani nacista ili fašista u Drugom svjetskom ratu.

(SB)
Post Reply

Return to “Politika u BiH”