RS - all about

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2911 times
Been thanked: 24123 times
Status: Online

Re: U Doboju građani proslavili neustavni Dan RS-a uz sramotno skandiranje i psovke

Post by HAVANA » 10 Jan 2021, 10:43

Nora Ibsenova wrote: 10 Jan 2021, 10:38
HAVANA wrote: 10 Jan 2021, 10:30 Jeste li uopste svjesni kako je glupa konstatacija kad kazes da su svi isti? I cemu to vodi. I nas neko tako sudi. I sve ljude na svijetu. A takvi na kraju naprave najvece zlocine. Nismo. I super je sto nismo. Jedini tracak nade za ovaj bolesni svijet.
Pa nisu SVI isti. Ne mogu bit. Nas troje braće i sestra pa nismo isti. Isti geni, isti odgoj, a opet kao da se u putu nismo sreli.

Ali :D.

U nekim narodima, religijama, nacijama, podnebljima ljudi koji generalno dijele neke zajedničke karakteristike, može ih biti 50% istih, 70% istih itd. U RS-u je 95% istih, 4% onih koji ne smiju ništa reći od ovih 95, i Srđan Puhalo što reko Fuddo.
Mislim da je vise ovih sto ne smiju nista reci ali nebitno. Ja cu gledati u tih 5% i pokusati nesto napraviti. Mozda nekad. Mozda ne. Mozda ce i moje dijete zavrsiti na nekoj zuci. Kako god ne zelim ni da zamislim moje dijete da sa progom nekog nabija na kolac. A u kuci i bolesnoj sredini se postaje isti kao vecina. Grozim se vecine i svih istih, u bilo cemu...
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22755 times
Been thanked: 20838 times
Status: Offline

Re: U Doboju građani proslavili neustavni Dan RS-a uz sramotno skandiranje i psovke

Post by Masamune » 10 Jan 2021, 10:44

Kad oni u Višegradu godinama paradiraju dok se o tome šuti i nema protesta ne vidim zašto je sad ovo neko iznenađenje.
Ali zato se izlazilo na ulice kad je bila LGBT parada :oo

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10064 times
Been thanked: 17062 times

Post by spacebound » 10 Jan 2021, 10:47

MarlboroGold wrote: 10 Jan 2021, 10:44 Kad oni u Višegradu godinama paradiraju dok se o tome šuti i nema protesta ne vidim zašto je sad ovo neko iznenađenje.
A koga je ovo iznenadilo?
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by prog321 » 10 Jan 2021, 10:48

Zato su krivi ovi sto slegnu ramenima.
I tv mediji, novine, internet.
Treba se dici i traziti reakcije.
Blokiraj mmF. Ebi im mater . Nek skapaju od gladi. Nek im srbija salje svaki mjesec.
Mozda dodije prosjecnom gradjaninu srbije. Tamo sestrica na porodoljskom odjeljenu zaradjuje 500 maraka. A vucic mangup salje pare u BL.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2911 times
Been thanked: 24123 times

Post by HAVANA » 10 Jan 2021, 10:48

almir90 wrote: 10 Jan 2021, 10:42 Ja mislim da je Havani zeznuta ovakva tema čisto radi toga jer je u mješovitom braku i ima iskustvo kakvo ima.

Što se tiče RS i naroda, normalno da ne možemo svrstati sve u isti koš. Ali je realnost da kod njih od prestanka rata izbore većinom dobijaju političari koji su proseparatistički nastrojeni i rade protiv interesa cijele države. Ako pogledamo njihovu političku scenu, onda možemo komotno reći da je većina tako nastrojena. Ne svi, ali većina ipak jeste.

Mada su ovo većinom pićići kad su sami i u maloj grupi ne smiju pisnuti, da ne govorimo da neko od njih smije preći u Federalni dio i praviti ispade. Imali su tih ispada po utkamicama pa dobijali po pičci.
Kakvom bolan mijesanom braku. Sa istog asfalta, ulice, istog mozga, operisani od svega. Obicaja, vjere, gomile... Nisam ja u nikakvom mijesanom braku. Pisao sam vec. Moja je zena bila na grbavici, tamo joj stan. Presla prvi dan kad se most otvorio. I zasticeni je svjedok protiv onog govneta batka. Zensko. I zelila je i smjela. A svasta je vidila. E to je mangupluk a ne po internetu pisat kako ces nekog na kolac nabit.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 830 times
Been thanked: 1231 times

Post by tuzlak1212 » 10 Jan 2021, 10:49

Glupost je mislit da se na fasizam treba odgovoriti istom mjerom

Antifazlsizam ne gleda koje si nacionalnosti, vjere, boje koze. Ako si fasista ja cu te osudjivati da si mi brat il otac rodjeni kamoli neki tamo NN na forumu il iz nekih pizdića.

To sto srbi izmedju sebe nemaju kvantitativno aktiviste da osudjuju nacionalizam i mrznju u svojim redovima je njihov problem a niposto nas.
Nasoj drzavi su potpisnice stalne clanice UN i dovoljno je da oni znaju da mi ne bjezimo od samokritike i katarze od fasizma za razliku od ostala dva naroda. A po izvjestajima OHRa i bajon onog Dodikovog ispada s njima, oni samo pune autogolove

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3936 times
Been thanked: 2964 times

Post by Pasaga » 10 Jan 2021, 10:49

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 10 Jan 2021, 10:50

spacebound wrote: 10 Jan 2021, 10:47
MarlboroGold wrote: 10 Jan 2021, 10:44 Kad oni u Višegradu godinama paradiraju dok se o tome šuti i nema protesta ne vidim zašto je sad ovo neko iznenađenje.
Ima ih po portalima, fb itd :oo

Uostalom i rasprava u vezi ovog je suvišna. Tako je kako je. Dobili su RS podržana od međunarodne zajednice i doviđenja, a dan mogu slaviti bio ustavan ili ne. Jebe im se i ne vidim da ih iko u tome može spriječiti.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 10 Jan 2021, 10:50

Pasaga wrote: 10 Jan 2021, 10:49 https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/62 ... o-uhapsila

:kafa ,dao babo,da neostane bez zanata
Bolje da propadne selo nego tradicija
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 10 Jan 2021, 10:51

tuzlak1212 wrote: 10 Jan 2021, 10:49 Glupost je mislit da se na fasizam treba odgovoriti istom mjerom

Antifazlsizam ne gleda koje si nacionalnosti, vjere, boje koze. Ako si fasista ja cu te osudjivati da si mi brat il otac rodjeni kamoli neki tamo NN na forumu il iz nekih pizdića.

To sto srbi izmedju sebe nemaju kvantitativno aktiviste da osudjuju nacionalizam i mrznju u svojim redovima je njihov problem a niposto nas.
Nasoj drzavi su potpisnice stalne clanice UN i dovoljno je da oni znaju da mi ne bjezimo od samokritike i katarze od fasizma za razliku od ostala dva naroda. A po izvjestajima OHRa i bajon onog Dodikovog ispada s njima, oni samo pune autogolove
Pravi si tuzlak 1/1 :oo

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2798 times
Been thanked: 5032 times

Post by Nora Ibsenova » 10 Jan 2021, 10:51

HAVANA wrote: 10 Jan 2021, 10:43
Nora Ibsenova wrote: 10 Jan 2021, 10:38

Pa nisu SVI isti. Ne mogu bit. Nas troje braće i sestra pa nismo isti. Isti geni, isti odgoj, a opet kao da se u putu nismo sreli.

Ali :D.

U nekim narodima, religijama, nacijama, podnebljima ljudi koji generalno dijele neke zajedničke karakteristike, može ih biti 50% istih, 70% istih itd. U RS-u je 95% istih, 4% onih koji ne smiju ništa reći od ovih 95, i Srđan Puhalo što reko Fuddo.
Mislim da je vise ovih sto ne smiju nista reci ali nebitno. Ja cu gledati u tih 5% i pokusati nesto napraviti. Mozda nekad. Mozda ne. Mozda ce i moje dijete zavrsiti na nekoj zuci. Kako god ne zelim ni da zamislim moje dijete da sa progom nekog nabija na kolac. A u kuci i bolesnoj sredini se postaje isti kao vecina. Grozim se vecine i svih istih, u bilo cemu...
Više od 4%? Teško.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Grom
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 42 times
Been thanked: 23 times

Post by Grom » 10 Jan 2021, 10:52

HAVANA wrote: 10 Jan 2021, 10:48
Kakvom bolan mijesanom braku. Sa istog asfalta, ulice, istog mozga, operisani od svega. Obicaja, vjere, gomile... Nisam ja u nikakvom mijesanom braku. Pisao sam vec. Moja je zena bila na grbavici, tamo joj stan. Presla prvi dan kad se most otvorio. I zasticeni je svjedok protiv onog govneta batka. Zensko. I zelila je i smjela. A svasta je vidila. E to je mangupluk a ne po internetu pisat kako ces nekog na kolac nabit.
Po tvom prethodnom pisanju djelovalo mi je tako da je mješoviti brak u pitanju. :ok

A ovo nabijanje na kolac, to ne komentarišem niti me interesuju internet ratovanja.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 10 Jan 2021, 10:54

Nista. Odmah izgrliti umerenog Draska.
Je suis 5%
Image

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10064 times
Been thanked: 17062 times

Post by spacebound » 10 Jan 2021, 10:55

MarlboroGold wrote: 10 Jan 2021, 10:50
spacebound wrote: 10 Jan 2021, 10:47

Ima ih po portalima, fb itd :oo

Uostalom i rasprava u vezi ovog je suvišna. Tako je kako je. Dobili su RS podržana od međunarodne zajednice i doviđenja, a dan mogu slaviti bio ustavan ili ne. Jebe im se i ne vidim da ih iko u tome može spriječiti.
Svako koga je ovo iznenadilo ima debelih problema s glavom. Moja prva reakcija na ovo je bila - Hvala im sto podsjecaju one kratkog pamcenja, samo ovako cemo uvijek znati odakle vreba potencijalna opasnost, da ne bi nekad opet bili poklani na spavanju, uljuljkani i glupi.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9978 times
Been thanked: 11848 times

Post by Krokodil Behko » 10 Jan 2021, 10:56

Rješenja nema.
Srbi se mogu samo sami promijeniti, ili da ih neka sila sastavi sa zemljom i uvede okupacionu vlast, pa ih denacifikovati.

U ovom trenutku, najveći naprijatelji suživota su oni koji ga zagovaraju, jer ne postoje nikakvi uslovi za to i često pominjanje tog pojma, samo ga pojeftinjuje i obesmišljava. Naši današnji drkači lijevom rukom, to su oni isti koji su Suadi i Olgi tutnuli Titovu sliku u ruku, pa ih poslali na onaj most.

Neki ugledni historičari, iz Srbije, sasvim nas ozbiljno upozoravaju (maksuz sarajevsku raju), da nije nemoguće da se sve ponovi i da se prestane mantrati, o Jugoslaviji i Titu, pa tako da nam neki Srbi ispadnu veći prijatelji od nas samih. Oni kažu da su među Srbima najveći krivci, oni što slegnu ramenima i pognu glavu, a naši ljevičari upravo njih nazivaju normalnim Srbima.

Postavlja se čisto filozofsko pitanje, hoćemo li se praviti, da stvari nisu onakve kakve jesu i zbog čega to radimo? Ova avet jaše među Srbima punih 200 godina i glavni je povod pljačka tuđe imovine i životnog prostora. Srbija je anti moderna i anti evropska, svidjelo se to nekome ili ne. Srbija izlaz iz svih problema, vidi u širenju teritorije. Sutra da počne rat, ne bi bilo nijednog tog vašeg "normalnog Srbina" i sve će biti isto.

Normalni su samo oni Srbi, koji konkretno nešto rade, oko uništenja te milionoglave aveti zvane Apis.

Svi ostali su govna. Govna su i oni koji svako upozorenje nazivaju fašizmom.
Postoje tri strane histrorije, prava strana, pogrešna strana i đeriz. Većina ljudi završi u đerizu, jer ništa ne preduzima, uključujući tu i te vaše "normalne Srbe".

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by prog321 » 10 Jan 2021, 10:56

Kolac :srce. :srce
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3936 times
Been thanked: 2964 times

Post by Pasaga » 10 Jan 2021, 10:56

HAVANA wrote: 10 Jan 2021, 10:48
almir90 wrote: 10 Jan 2021, 10:42 Ja mislim da je Havani zeznuta ovakva tema čisto radi toga jer je u mješovitom braku i ima iskustvo kakvo ima.

Što se tiče RS i naroda, normalno da ne možemo svrstati sve u isti koš. Ali je realnost da kod njih od prestanka rata izbore većinom dobijaju političari koji su proseparatistički nastrojeni i rade protiv interesa cijele države. Ako pogledamo njihovu političku scenu, onda možemo komotno reći da je većina tako nastrojena. Ne svi, ali većina ipak jeste.

Mada su ovo većinom pićići kad su sami i u maloj grupi ne smiju pisnuti, da ne govorimo da neko od njih smije preći u Federalni dio i praviti ispade. Imali su tih ispada po utkamicama pa dobijali po pičci.
uh...dobro si
ja u ratu moro haman svaki dan do zene i nazad...
bilo cupavo....jbga ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 10 Jan 2021, 10:58

Ono kad zeleni pokušavaju crvene učiti ko je neprijatelj države :oo

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 10 Jan 2021, 10:58

Da li ce sloboda umeti da peva ko sto su suznji pevalj o njoj
Image
Image
Je suis 5%

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 10 Jan 2021, 10:59

a insomnia ovdje sa ovim ponavljanjem isto onaj Bulevar sa klixa kad komentariše članke

Post Reply

Return to “Politika u BiH”