RS - all about

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 346 times
Status: Offline

Re: U Doboju građani proslavili neustavni Dan RS-a uz sramotno skandiranje i psovke

Post by Mirelam » 11 Jan 2021, 08:06

Naseef Mushroom wrote: 10 Jan 2021, 23:22
Mirelam wrote: 10 Jan 2021, 20:13
Ne znam gdje gonis ali mi se ne svidja tvoj romanticarski stil na gledanje uloge Turskog carstva i zahvaljivanje na necemu sto smatras svetim i uzvisenim. Moj stav je tu sasvim jasan. Okupator sa svim onim sto nosi okupacija. Cisto ko suza.
Isto tako po pitanju Srebrenice. Genocid. Razlog? VelikoSrpska ideologija za stvaranje etnicki cistog prostora. Uostalom, da pitas Srbe za razlog, moje misljenje je tu nevazno.
Jel bilo jasno? :ooo
Znači Bošnjak ako je islamske vjeroispovjesti to dođe isto kao štovatelj genocidne tvorevine?
Ne mislim te etiketirati ili slično, samo pokušavam pratiti tvoju sopstvenu logiku.
Odakle li tebi dolaze takve ideje, da ne kažem gluposti?

Grom
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 42 times
Been thanked: 23 times

Re: U Doboju građani proslavili neustavni Dan RS-a uz sramotno skandiranje i psovke

Post by Grom » 11 Jan 2021, 08:11

@Mala

Komplikovana je ova stvar. Normalno da ne možemo tvrditi da su svi Srbi zločinci, i da bi isto radili u nekom novom sukobu. Ali je realnost da njihovo političko opredeljenje govori o njima da su većinom takvi, vlast u RS-u se ne bira sama. Samo što ne možemo mi to odraditi za njih selekciju, to je njihov problem. Ni ja ne vjerujem u ovo nekakvo pomirenje i slične gluposti, većina njih ne želi da ima bilo šta sa nama i to treba prihvatiti. Samo što ja nisam da mi ostanemo ovako zbijeni u vlastitoj državi, i da se naša raja u RS-u tretira kao građani ko zna kojeg reda. To su ljudi svoji na svom.

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2861 times
Been thanked: 23621 times

Post by HAVANA » 11 Jan 2021, 08:25

spacebound wrote: 11 Jan 2021, 06:34 Nevine zrtve se okrecu u grobovima zbog ovih sto bi sve da zaborave i krenu dalje kao da nista nije bilo, kao da ti ne leze u grobovima, upravo zbog slicnih ovima koji bi sve da zaborave i grle "bracu" dok braca negiraju genocid, haske presude, velicaju presudjene zlocince, kriju one koji trebaju bit procesuirani, zive na kostima ubijenih znajuci, a ne zeleci da kazu porodicama gdje su, pa da ih dostojanstveno ukopaju... Da, sigurna sam da se okrecu u grobovima :(
Postoji li ijedno prosperitetno drustvo a da nije krenulo dalje? Vremenom, radom, smjenom generacija, obrazovanjem, odbacivanjem aveta proslosti, pronalazenja zajednickih interesa... Pola forumasa ovde zivi po zemljama koje su imale i dosta strasniju proslost nego mi. Naravno da ne treba zaboraviti, ne mogu i da hocu. Samo jedna tema o ratu,izljevi mrznje, bez svrhe, cilja i ideje, bilo kakvog rjesenja, me izbaci iz cipela. I pretvorim se u nesto sto ne zelim biti. Ne mozemo mi nista promijeniti. Premalo je ljudi spremnih i sposobnih za promjene. Premalo je posla, zelje, sistema i odgoja za pozitivan ishod. Ali djeca mogu. Polako. Treba sve da znaju i cuju sta je bilo i kako ali da im to bude skola da ne prave iste greske kao roditelji, dede... Mrznja nije rjesenje. I uvijek ce biti nepravde, uvijek ce biti tih sto siju mrznju, reze, laju... Al daj bar neka zive i rade, skoluju se, putuju... Jedno je ispricati djeci sta je bilo a sasvim drugo odgojiti ga da mrzi drugacijeg od sebe. A dosta ljudi upada u tu zamku. Neki i nesvjesni svojih rijeci i uticaja tih rijeci na dijete. Nabijanje na kolac itd nije nesto sto djeca treba da citaju, a citaju. Il onaj pop j.... ga u bradicu, sto pljesce dvoje nesretne djece, rodjenih nasmijanih a odgajanih da budu debili i zlocinci.Nama su smjesna djeca koja se skupe, pokusaju nesto, nama je smjesan obrazovan covjek, nama je smjesno sve sto ide drugim putem od dosadasnjeg. Rugace im se, ismijavat, podjebavat neko ko u biti nit ima rjesenja, nit zna i moze nesto promijeniti. Evidentno je da ovako ne ide, niko nikog nece nigdje otjerati, svi smo tu i bicemo tu... Sta je rjesenje? Ne znam al znam kako sam odgojio djecu, ja i moji prijatelji, poznanici... Mogu se samo nadati da ce biti pametniji od nas. Pronaci bolji put.A zrtve se okrecu i okretace se jos dugo. I ja bi se okreto da nisam prezivio. Na sve ovo lici osim na ono za sta smo se borili. Vidim neki bi i danas da je dijele. Sto je odma ne podijeliste, za koji kurac smo ginuli? I valonac mrzi flamanca, flamanac onog, crnac onog itditd pa zive,rade...U zemljama koje su uspjele krenuti naprijed i prevazici neke stvari.Sve u svemu svijet je pogano mjesto sa poganim ljudima i divno mjesto sa divnim ljudima. Pa proberi i pokusaj koga ces pratiti i pokusati napraviti nesto smisleno od zivota.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 718 times
Been thanked: 1101 times

Post by tuzlak1212 » 11 Jan 2021, 08:35

Sve dok smo krezuba sirotinja od naroda ne pise nam se dobro, a strah, mrznja, stradanja (, ljubav :oo ) su za sirotinju

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4119 times
Been thanked: 3086 times

Post by Lavlje_srce » 11 Jan 2021, 08:50

spacebound wrote: 11 Jan 2021, 06:34 Nevine zrtve se okrecu u grobovima zbog ovih sto bi sve da zaborave i krenu dalje kao da nista nije bilo, kao da ti ne leze u grobovima, upravo zbog slicnih ovima koji bi sve da zaborave i grle "bracu" dok braca negiraju genocid, haske presude, velicaju presudjene zlocince, kriju one koji trebaju bit procesuirani, zive na kostima ubijenih znajuci, a ne zeleci da kazu porodicama gdje su, pa da ih dostojanstveno ukopaju... Da, sigurna sam da se okrecu u grobovima :(
Ostavila si me bez teksta i bez daha ovim komentarom.

Moj komentar se odnosio na nacionalne stranke, ocigledno.

Oni se grle i dogovaraju medju sobom,jedu i locu dok iscrpljuju zemlju i narod, a vrlo dobro znaju za negiranje genocida, haske presude, velicanje osudjenih zlocinaca, zivot na kostima ubijenih dok se nevine zrtve okrecu u grobovima. Znaju i za ovaj incident zbog kog je otvorena tema.

Ja grlim iskljucivo patriote, one koji na bilo koji nacin doprinose BiH.

Toliko i hvala.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 166 times
Been thanked: 372 times

Post by harlekin » 11 Jan 2021, 08:54

Mi ne mozemo promjenit srbe,to je glupo i pokusavat,mi moramo i mozemo promjenit sebe,nas kao pogadja sta kazu ili rade srbi a ne pogadja nas sta rade ljudi koji nas vode i predstavljaju,kad nama BiH bude vaznija od privatne koristi,kad nam srebrenica bude nesto tiho i sveto a ne tv show i prilika za promjenu fotke na profilima,kad kaznimo svakog tko ne postuje ono za sto su ljudi umirali,kad nam bitnija bude nasa BiH nego pohvala iz evrope,onda nikom ni na kraj pameti nece bit ovakve proslave,nas oni koji predstavljaju kradu,varaju,pljackaju,otimaju i progone,unistavaju BiH zbog svoje koristi,generacije su unistili zlocinci pod maskom domoljublja i patriota,mi to trpimo a trazimo netko drugi da postuje i cijeni nam drzavu.Glupost :kafa

baton
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 469 times
Been thanked: 1061 times

Post by baton » 11 Jan 2021, 09:01

Kod nas je problem obrazovanje.Znaci sve sto formira neku licnost njene stavove i ideje.I zato nam je sve nakaradno.
Mislim cak da se nismo(vecina) odmakli sa obrazovanjem od sedamdesetih godina proslog stoljeca a moze se vidjeti i
stavova kod pojedinaca od prije 1-2 stoljeca.
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 11 Jan 2021, 09:02

Otkako sam se registrovo govorim cistite ljudi svoje dvoriste hebo vas okolina. Al ne, kae ti si cetnik, srbenda, jtms i sl. A to sto nam SDA jos malo i u Ustav uvodi stranacka i porodicna zaposljavanja nez imalo stida, ogolise nam pare i zaduzuju nas u milijardama, to nikom nista. A sve sa pricom o opasnosti Srba i Hrvata, koje u sustini nema ni 5% koliko je napuhano a SDA nas ne stiti od njih ni 0%. Jer da nas stiti ovi misevi u RS-u ne bi smjeli ni kroz viceve pricati o danu RS-a.

Nema veze, kae nasi su pa kakvi god, sucur Allahu ne do Bog gore, znas li ti kkao je nekad nama bilo sad je ovo super, samo nek se ne puca, nisu oni lopovi oni su alimi nasi i hodza nam reko da glasamo za njih, ...

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2748 times
Been thanked: 8611 times

Post by Duminjo » 11 Jan 2021, 09:09

Sta ti znas kako je tebi u doboju svaki dan gledati cetnike i sta ti znas kako treba zivjeti s njima..

To znaju ovi iz Hrvatske iz London iz Amerike iz Minhena, iz Pariza . To znaju ovi iz mirne Tuzle, zenice, travnika, Sarajeva.. Svi znaju kako je tebi medju tim cetnicima osim tebe 😁

I normalno, oni bi to nesto promijeniti, poduzili bi neke opasne korake da to tako ne bude.. A zaboravili su da jos uvijek obična crkva stoji u Fatinom dvoristu iako je evropski sud naredio rušenje. Jedna nelegalno izgradjena crkva se ne moze godinama izmjestiti, al oni bi ukinuli entitet i ugasili četnike ko da je to nesto kao nabit mačku nogom i gotovo.
Zaboravili su jer ih ne dira, nije u njihovom komsiluku. Zaboravili su i gore, crkva je samo primjer.

Mahni kafu, pusti :pusa

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4169 times
Been thanked: 3842 times

Post by Naseef Mushroom » 11 Jan 2021, 09:10

Mirelam wrote: 11 Jan 2021, 08:06
Naseef Mushroom wrote: 10 Jan 2021, 23:22
Znači Bošnjak ako je islamske vjeroispovjesti to dođe isto kao štovatelj genocidne tvorevine?
Ne mislim te etiketirati ili slično, samo pokušavam pratiti tvoju sopstvenu logiku.
Samo koristim tvoju logiku. Turska=Okupator sa svim što nosi okupacija. Čisto kao suza
Isto tako po pitanju Srebrenice=Genocid.
Znači ljubitelji osmanske okupacije su jednako ljubitelji genocida u Srebrenici, volimo iste stvari.
To nije parafraziranje nego tačno tvoje riječi.

Onda po tvojoj logici Bošnjaci koji se zovu Muhamed umjesto Stjepana je u istom rangu što u Doboju stoji zastava rs-a a ne Bosne i Hercegovine.
To znači boriti se da se ukine entitet rs je pozitivna stvar kao boriti se protiv islama u Bosni i Hercegovini i štovatelja rs-a isto kao protiv Bošnjaka vjernika muslimana.
Bajram na prostorima BiH onda dođe isto kao slavlje 9. januara.

Ispravi me ako ne koristim tvoju logiku i govorim da misliš na ono što nisi pomislila.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 11 Jan 2021, 09:21

Sve to sto vi spominjete su imali u Jugoslaviji. Izasli kao pobjednici iz rata. Vecina ih samo promjenilo znakovlje. Dobili poluge moci. Jaka vojska, jaka policija. Dobili stanove, islo se na more, na planinu, moglo se na klupi spavati, odrastali u bratstvu i jedinstvu pa sta bi 90-tih?
Genocid
Od kako je Turcin zamako niz putic svako pedesetak godina popusis genocid treba stvarno biti komad budale pa pomisliti da ce nekaka saradnja, nove generacije ili nesto slicno promjeniti misljenje.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2726 times
Been thanked: 4872 times

Post by Nora Ibsenova » 11 Jan 2021, 09:27

Naseef Mushroom wrote: 11 Jan 2021, 09:10
Mirelam wrote: 11 Jan 2021, 08:06
Samo koristim tvoju logiku. Turska=Okupator sa svim što nosi okupacija. Čisto kao suza
Znači ljubitelji osmanske okupacije su jednako ljubitelji genocida u Srebrenici, volimo iste stvari.

Onda po tvojoj logici Bošnjaci koji se zovu Muhamed umjesto Stjepana je u istom rangu što u Doboju stoji zastava rs-a a ne Bosne i Hercegovine.
To znači boriti se da se ukine entitet rs je pozitivna stvar kao boriti se protiv islama u Bosni i Hercegovini i štovatelja rs-a isto kao protiv Bošnjaka vjernika muslimana.

Ispravi me ako ne koristim tvoju logiku i govorim da misliš na ono što nisi pomislila.
Nevjerovatno. :grana
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1234 times
Been thanked: 3913 times

Post by Laser » 11 Jan 2021, 09:33

tuzlak1212 wrote: 11 Jan 2021, 09:02 Otkako sam se registrovo govorim cistite ljudi svoje dvoriste...
Čistimo svoje dvorište i tako gradimo građansko društvo. Mi smo problem, među nama je najviše onih koji su protiv građanskog društva. :D.

Oni što slave ratne zločince to nikako nisu. Pravit ćemo se da oni ne postoje, jer oni nisu naš problem. Aako opet potegnu kame, ako nas pokolju, to je njihova sramota, važno da je naše dvorište pometeno. :D.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 11 Jan 2021, 09:40

Lavlje_srce wrote: 11 Jan 2021, 01:51
Naseef Mushroom wrote: 11 Jan 2021, 01:17Poruka je u rangu kada nema vode u selu gdje živi 100% Bošnjaka i gdje je kriv Ferid iz Stranke za BiH a ono izađu mještani da protestuju sa plakatima "Trebamo se Srbi, Hrvati i Bošnjaci udružiti da otjeramo Bakira, Dodika i Čovića da imamo opet vodu"

a baba kada je već u Mostaru mogla je malo sa istom porukom i na zapadnu stranu da se miri, ako joj je teško hodati evo puno omladine da je ponesu ali neće, jer zna dobro da kada vide ovakvu poruku da može samo sanjati da ovako legne među masu. Bolje onda ovako ležati na cesti na sigurnoj strani i lagati samu sebe i kriviti sve 3 strane
Pusti jadnu zenu na miru, i ona ti je nesto skrivila?

Znas sta je prava istina - da 30 godina tupite 'moj je veci' na milion razlicitih nacina, a impotentni ste svi od reda i niste ni za sta. Impotentni ste prije svega intelektualno, duhovno, moralno, kako god okrenes. Nevine zrtve se zbog vas okrecu u grobovima, a zivima gadite ono sto bi trebao biti zivot da nije vas, iz dana u dan. Kako vas samo nije sramota?

Rwandanci su za vas Siva eminencija.
Eto vidiš kako spinujete samo da ispadnu sve tri strane iste.

Kritikuje se jadna žena jer je jedna od onih koja se kreće sa pro-BiH porukama i da se narodi pomire samo na relaciji Sarajevo-Zenica-Tuzla-Bihać-Istočni Mostar a ne želi dalje jer zna da će tamo zbog tih poruka dobiti negativne reakcije i da samo u većinski bošnjačkim gradovima će dobiti podršku jer nisu sve tri strane iste.
a spinuje se kako se kritikuje jadna žena zbog poruka koje su pro BiH i da se narodi pomire
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 11 Jan 2021, 09:41

Nora Ibsenova wrote: 11 Jan 2021, 09:27
Naseef Mushroom wrote: 11 Jan 2021, 09:10

Šta je nevjerovatno? Pa tako po njenom razmišljanju ispada

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22377 times
Been thanked: 20450 times

Post by Masamune » 11 Jan 2021, 09:46

Nazife ti čitaš samo ono što želiš vidjeti. Nije prvi put.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 11 Jan 2021, 10:13

Laser wrote: 11 Jan 2021, 09:33
tuzlak1212 wrote: 11 Jan 2021, 09:02 Otkako sam se registrovo govorim cistite ljudi svoje dvoriste...
Čistimo svoje dvorište i tako gradimo građansko društvo. Mi smo problem, među nama je najviše onih koji su protiv građanskog društva. :D.

Oni što slave ratne zločince to nikako nisu. Pravit ćemo se da oni ne postoje, jer oni nisu naš problem. Aako opet potegnu kame, ako nas pokolju, to je njihova sramota, važno da je naše dvorište pometeno. :D.
A sramota kad Mitar dodje da te vodi na razgovor da je neuredno
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 346 times

Post by Mirelam » 11 Jan 2021, 10:18

Naseef Mushroom wrote: 11 Jan 2021, 09:41
Nora Ibsenova wrote: 11 Jan 2021, 09:27

Šta je nevjerovatno? Pa tako po njenom razmišljanju ispada
Izvini ali problem tvog identiteta treba da riješavaš ti sam. Tu ti ne mogu pomoći.
Pogotovo vratolomne konstrukcije izjednačavanja, poturanja i pisanja besmislica. Spinovanje na mitovima i legendama je Srbe i Srbiju znamo gdje odvelo, nemoj sebi dozvoliti iste greške. Ovim stvarno zavrsavam prepisku jer je vidim kao uzaludan posao. Evo ti :pusa

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 11 Jan 2021, 10:31

Laser wrote: 11 Jan 2021, 09:33

Kako cistis dvoriste? Tako sto izglasas dokazane lopove da vode drzavu i time podrzavas sve silne manipulacija, pljacke, korumpirano sudstvo i tuzilastvo? Jel tako cistis drzavu? Jel to gradjansko drustvo?

Mani suplje price, sto bi nas ijedan srbin postovao kad ja i ti jedan drugom zlo zelimo. A svake 4 godine to uporno dokazujemo. A sta dokazujemo? Da tvojom vecinom koji glasaju za otpor srbima nece ni sebi ni meni prosperitet a ni srbima ocito nisu nista naskodili.
Kupate se u lazima, nezz kako ne vidite kako vas jeftino nacionalisticke stranke kupuju.

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 11 Jan 2021, 10:35

Šta kaže, treba jačati ekonomski i to će promijenit nješta.
Kakav glup komentar :rol
Doduše, hoće, promijenit će.
Još više srba će dolaziti na rad u federaciju, biti boljeg imovinskog stanja, biti siti a samim time i glasniji, pa će onda u četr tj kad završe smjenu i vrnu se u rs, još glasnije skandirat - nož, žica, srebrenica.

Ps.
Molim federalne iliti halijine srbe da se ne osjećaju prozvanima. Oni su naši :srcee
Svi mi se morete obratit

Post Reply

Return to “Politika u BiH”