RS - all about

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times
Status: Offline

Re: U Doboju građani proslavili neustavni Dan RS-a uz sramotno skandiranje i psovke

Post by Mirelam »

Taare wrote: 11 Jan 2021, 13:05
MarlboroGold wrote: 11 Jan 2021, 12:28 Niko drugi ih ne može promijeniti. Mogu sami sebe iznutra ako postoji želja za time, ali očigledno je da ne postoji... bar dovoljna.
Naročito SPC je izuzetno jak aparat. Svaki udar na SPC biva okarakterisan kao udar na srpski narod u cjelini. Eto zadnja dešavanja u CG su dokaz toga.
Samo totalni poraz i konačni slom velikosrpske ideje.
Vratiti ih tamo gdje su bili prije ilije garašanina.
Krenuti odatle. Onda kroz škole završiti posao.
Za taj plan počni sinove praviti ili bi neko drugi to trebao da uradi?
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3772 times
Been thanked: 6929 times

Re: U Doboju građani proslavili neustavni Dan RS-a uz sramotno skandiranje i psovke

Post by Matan »

Mirelam wrote: 11 Jan 2021, 13:13

Ma bi on, sa tudjim sinovima bitke vodio..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8878 times
Been thanked: 5635 times

Post by Mister No »

Mirelam wrote: 11 Jan 2021, 12:58
Mister No wrote: 11 Jan 2021, 12:23

Srbima i Srbiji su jos uvijek najveći problem Turci, iako su najmanje problema sa njima imali.
Tu najveću ulogu ima njihova pravoslavna crkva, gusle i slični seljakluci.
Vise su ih pomlatili Austrougari u par godina 1.sv.rata nego Turci za 400-500 godina vladavine.
Ne treba zaboraviti da je ta drzava kriva kako za rat sa AU tako i za rat sa Hitlerovom Njemačkom. O tome se malo piše.
Ma veći problem im je sto je šaka jada kako su je smatrali pojebala san o Velikoj Srbiji. Nema ni AU ni Turske vise ovdje ali Bosnja itekako ima i sto im je najgore, nešto se pitaju. Turke bi nekako i provarilii ali ovo ne mogu nikako.
Pa zato sto poistovjećuju islam i Turke.
Njima su svi muslimani na Balkanu Turci, sto je idiotluk. Kako Turke smatraju okupatorima odatle im i ideja da svi muslimani trebaju biti protjerani u Tursku, pobijeni ili pokrsteni.
To je metod obracuna jos od "Balkanskih ratova".
The Dark Side Of The Forum...
Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag »

izmjesaj srbina i turcina i probaj ih poslije razlikovati, jaje jajetu :D.
Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag »

a mogli bi i onih 5% ispastati zbog 95%, pa mozda pocnu mijenjati svojih 95%
recimo sve sa mjestom prebivalista u rs sto radi u Sa nogm nabiti :D.
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 165 times
Been thanked: 364 times

Post by harlekin »

Naseef Mushroom wrote: 11 Jan 2021, 12:14
harlekin wrote: 11 Jan 2021, 11:21 A sad,vec par puta si me uporedio s cetnikom nekim samo zato sto ne gutam vasa stranacka sranja,ajd molim te jos jednom :)
Zbirka tvojih komentara u samo 2 dana
-Ma neka slave 9. januar, u čemu je problem?
-Baš sad kada treba Biden doći trebamo odjebati Ameriku jer je zločinačka država
-Prijateljske poruke koje šalje Biden Bošnjacima su riječi senilnog dede
-Nije problem što Srbi ne prenose nego što mi i previše prenosimo da je postao TV show
-Komentar ti je isti kao u videu Malagurskog
-Bakir krši ustav a ne vidiš gdje je problem u kršenju ustava izjavama u Doboju što hoće nezavisnost (koji isto podsjeća na onaj članak sa Poskoka koji već odavno nije hrvatski portal pa makar bio i nacionalistički nego je pro-srpski)
Šta bi trebao da mislim onda? Da si Dalai Lama?

Ako si ti po mojim komentarima došao do zaključka da pripadam nekoj stranci onda i ja imam pravo dolaziti do zaključka u kojem pravcu ideš ti
Ja sam ovdje pusio banove braneci Aliju i Srebrenicu,pojma ti nemas sokole moj prodani koliko ja postujem Aliju i smatram da je jedini bio sto je vrijedio,i sta bi bio u stanju napravit nekom ko omalovazava Srebrenicu,koliko volim Bosnu,i bas zbog toga toliko mrzim vas iz SDA,sirite takav miris da vas mogu nanjusit s druge planete,vama je postao najjaci argument "bosnjak je" ili "nas je" kao to opravdava sve vase zlo.
Niste vi bosnjaci i niste vi nasi,vi ste agresori na narod bosne,na ustav,pravdu,pravo na normalan zivot,i meni vise smetate nego srbi s svojim proslavama,debili lupetaju gluposti a vi puno efikasnije unistavate narod bosne.Al ejjj u tom svemu sam i ja 0 jedna velika jer sam se zakleo branit BiH i njene vrijednosti a bgm vi i dalje harate,al ajd znaj kad ce ovakvima kao meni puci zivci a onda necete se izvuc kao kad su se digli bivsi borci koji su je stvorili a od kojih ste jad i bijedu napravili,njih ste istrosili i nemaju snage,al macak moj dragi mi smo je puni,onda cemo vam pokazat sta znaci voljet BiH i njenu sirotinju. :srce
prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by prog321 »

Maja wrote: 11 Jan 2021, 11:24
harlekin wrote: 11 Jan 2021, 08:54 Mi ne mozemo promjenit srbe,to je glupo i pokusavat,mi moramo i mozemo promjenit sebe,nas kao pogadja sta kazu ili rade srbi a ne pogadja nas sta rade ljudi koji nas vode i predstavljaju,kad nama BiH bude vaznija od privatne koristi,kad nam srebrenica bude nesto tiho i sveto a ne tv show i prilika za promjenu fotke na profilima,kad kaznimo svakog tko ne postuje ono za sto su ljudi umirali,kad nam bitnija bude nasa BiH nego pohvala iz evrope,onda nikom ni na kraj pameti nece bit ovakve proslave,nas oni koji predstavljaju kradu,varaju,pljackaju,otimaju i progone,unistavaju BiH zbog svoje koristi,generacije su unistili zlocinci pod maskom domoljublja i patriota,mi to trpimo a trazimo netko drugi da postuje i cijeni nam drzavu.Glupost :kafa
:ok

Najbolji post na temi.
Maja je crvendac? :grana
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2711 times
Been thanked: 8427 times

Post by Duminjo »

animals wrote: 11 Jan 2021, 13:10 Jedino rjesenje bi bilo tri kantona ko u Svici..
Ali to nece ni Srbi ni Bosnjaci..
Sto bas tri?
Zasto ne pet ili sedam.. Od kud nadje tri?
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4038 times
Been thanked: 3702 times

Post by Naseef Mushroom »

HAVANA wrote: 11 Jan 2021, 11:21
Naseef Mushroom wrote: 11 Jan 2021, 11:13
Pa vizija crvenih, FGR i ljevičara je da prvo krenu od bošnjačkih mjesta protiv nacionalne stranke pa kad Srbi vide kako mi rješavamo onda će i njima biti motivacija da to urade.
Evo npr. Draško je se tako pozitivno iznenadio što je se u Sarajevu kaznila SDA i što trebaju vladati Srđan Mandić i Bogić Bogićević da je odmah sve u Banjaluci promjenio u ćirilicu.
Ti se stalno vrtis u krug.Sve smo skontali sta tebe zulja.Ok.Ja sam malo praktican covjek i ono sto mi je problem pokusavam da rijesim.Nisam bio zdrav,fokusiro se na zdravlje i rijesio problem.Nisam imao za kifle,trazio rjesenje,radio,ucio i rijesio problem.Nisam bio sretan vani,zelili da se vratimo,trazili rjesenje kako i pronasli ga.Za svaki problem postoji rjesenje.Treba ga naci.Kako? Koji je tvoj nacin,sta treba raditi? Znaci bez ikakvih suvisnih prica.Kako i sta? Na koji nacin bi ti to sproveo sto ti zamisljas dobrim? A da je dobro kompletnom drustvu i bih.
Samo ustav i poštivanje istog. Ni više ni manje.
Kažnjavanje svakog ko negira i ne poštuje zastavu i sva druga obilježja i institucije koja su zvanično državne.
Vidio si ovih dana šta govore o posljedicama svih koji su divljali u Washingtonu.

Ovo ostalo je apsolutno nevažno hoćemo li živjeti zajedno ili jedni pored drugih, da li će biti svako na svoju stranu ili ćemo ići jedni prema drugima, samo je važno da li je Bosna i Hercegovina u svojim granicama.

Žive i u Njemačkoj Turci i Nijemci, u Britaniji Englezi i Indijci, u Americi Irci i latinosi. Španija sa Katalonijom, Italija sjever i jug, Franko i Anglokanada, Belgija slično.

Što se mene tiče druži se čitav život sa kim hoćeš iz Bosne i Hercegovine, ko sam ti ja da ti išta govorim ili pametujem? Što se mene tiče možeš me i osuđivati što radim suprotno ali je smiješno tvrditi da moje ponašanje igra ulogu u opstanku države i da ako se ne zbližimo da bi to moglo dovesti do raspada države.

Takvo razmišljanje uglavnom imaju oni koji su zbunjeni i misle da je se iz istog razloga raspala Jugoslavija što nije tačno.
Jugoslavija je bila sastavljena od više republika koje su imali pravo da se osamostale pa makar bili svi složni dok kod Bosne i Hercegovine nigdje ne piše da se BH granice mogu mijenjati.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1220 times
Been thanked: 3870 times

Post by Laser »

Duminjo wrote: 11 Jan 2021, 13:44
animals wrote: 11 Jan 2021, 13:10 Jedino rjesenje bi bilo tri kantona ko u Svici..
Sto bas tri?
Zasto ne pet ili sedam.. Od kud nadje tri?
Zato što je obični katoliban, a pokušava prodavat muda pod bubrege. :D.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

harlekin wrote: 11 Jan 2021, 13:29
Naseef Mushroom wrote: 11 Jan 2021, 12:14
Zbirka tvojih komentara u samo 2 dana
-Ma neka slave 9. januar, u čemu je problem?
-Baš sad kada treba Biden doći trebamo odjebati Ameriku jer je zločinačka država
-Prijateljske poruke koje šalje Biden Bošnjacima su riječi senilnog dede
-Nije problem što Srbi ne prenose nego što mi i previše prenosimo da je postao TV show
-Komentar ti je isti kao u videu Malagurskog
-Bakir krši ustav a ne vidiš gdje je problem u kršenju ustava izjavama u Doboju što hoće nezavisnost (koji isto podsjeća na onaj članak sa Poskoka koji već odavno nije hrvatski portal pa makar bio i nacionalistički nego je pro-srpski)
Šta bi trebao da mislim onda? Da si Dalai Lama?

Ako si ti po mojim komentarima došao do zaključka da pripadam nekoj stranci onda i ja imam pravo dolaziti do zaključka u kojem pravcu ideš ti
Ja sam ovdje pusio banove braneci Aliju i Srebrenicu,pojma ti nemas sokole moj prodani koliko ja postujem Aliju i smatram da je jedini bio sto je vrijedio,i sta bi bio u stanju napravit nekom ko omalovazava Srebrenicu,koliko volim Bosnu,i bas zbog toga toliko mrzim vas iz SDA,sirite takav miris da vas mogu nanjusit s druge planete,vama je postao najjaci argument "bosnjak je" ili "nas je" kao to opravdava sve vase zlo.
Niste vi bosnjaci i niste vi nasi,vi ste agresori na narod bosne,na ustav,pravdu,pravo na normalan zivot,i meni vise smetate nego srbi s svojim proslavama,debili lupetaju gluposti a vi puno efikasnije unistavate narod bosne.Al ejjj u tom svemu sam i ja 0 jedna velika jer sam se zakleo branit BiH i njene vrijednosti a bgm vi i dalje harate,al ajd znaj kad ce ovakvima kao meni puci zivci a onda necete se izvuc kao kad su se digli bivsi borci koji su je stvorili a od kojih ste jad i bijedu napravili,njih ste istrosili i nemaju snage,al macak moj dragi mi smo je puni,onda cemo vam pokazat sta znaci voljet BiH i njenu sirotinju. :srce
Šta veli, ja sam banove pušio braneći Aliju ali šta fali što slave 9. januar :plavi
Te polovne gusle možeš nekome naivnom prodavati.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Ide se na to da BiH bude građanska bez entiteta ili bilo kakvih uređenja pio nacionalnoj osnovi a ti bi još više entiteta stvarao?
prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 »

HAVANA wrote: 11 Jan 2021, 11:10 Ok.Ne valjamo qrcu.Svak svakom.Sta cemo,kako dalje? Kako rijesiti i krenuti naprijed? Sta raditi i kako da mi djeca ne odu vani,da vi sto ste vani pozelite da se vratite.Kako? Ja sam tu,radim,placam,odgajam,doprinosim bih kako znam i umijem.Ne mislim nigdje ici.Sta raditi?
slusaj. sto se tice tvoje djece i mnogih drugih oni ce otici vani jer su druge geopolitcke igre u pitanju na kojima mi nemamo kontrolu.
ili mislis da ce biH i region dostici ekonomski nivo njemacke za tvog zivota ?

sto mozemo uraditi je da probosanski front crvendaci i zeleni zajedno insistiraju samo na istini. na faktima. ne stavljati glavu u pijesam.
svaki put kada crveni izjednace strane oni se popisaju na sve one mezare neduznih zrtava.
ono djete od dvije godine sa prosviranim mozgom u prijedoru. onih 6 sinova od majke iz srebrenice. pisate se na njih.
jer istina je, fakt je da bosanska strana nije imala cime poceti rat.
Goloruk narod je napadnut sa ogromnom tehnikom, tenkovima i artiljerijom.
istina je da probosanci nisu cinili masovne zlocine. druge dvije strane jesu.
to su istine od kojih se ne smije odstupiti.

Dok god crvendaci insistiraju da bosnjaci sagnu glavu i dignu guzicu nikada nece dobiti izbore,. a zaradit ce samo prezir.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 165 times
Been thanked: 364 times

Post by harlekin »

Naseef Mushroom wrote: 11 Jan 2021, 13:56
harlekin wrote: 11 Jan 2021, 13:29

Šta veli, ja sam banove pušio braneći Aliju ali šta fali što slave 9. januar :plavi
Ja ti bas i ne kontam to s guslama :cudi
Nego cudim se sebi kak uvijek nasjednem,umalo i tobom zivce izgubi a realno bolje gledat mačka kak česka gujcu nego se tobom ili takvima natezat po netu :kafa
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Calla wrote: 11 Jan 2021, 13:08
Taare wrote: 11 Jan 2021, 12:03

Imao bih jedan fin plan, al mene niko ne sluša :(
Daj plan 😃
Pa neka meni daju vlast i riješio bih problem.
Trebaju temeljite promjene jer je očigledno da ovako ne funkcioniše.
Jedno sarajevo koje autom pređeš za par minuta ima četiri općine. Sarajevski kanton ima devet :roll
Znaš li ti koliko je to uhljeba koje treba nahraniti?!
To je ono što treba ukinuti.
Sarajevski kanton nema ni pola miliona ljudi.
Njega ostaviti, ali pod nazivom općina sarajevo.

Uvesti obavezno elektronsko glasanje.
Gradonačelnik sarajeva(današnji premijer) bi bio na čelu ekspertne vlade u koju bi on sam birao ljude, prvenstveno zamjenika. Sigurnost, zdravstvo, obrazovanje, ekonomija, saobraćaj, okoliš, finansije.
Ekspertna vlada jer bi npr predstavnik zdravstva morao biti doktor medicinskih nauka i to onaj koji je bio načelnik neke klinike.
Tako i sa ostalima.
Bila bi to vlada sa 10-ak ljudi.

Što se tiče federalnog nivoa, ukinuti predstavnički dom čiju bi ulogu preuzeo dom naroda.
Iako je za nas bošnjake bolje kada bi se ukinuo dom naroda, ipak moramo biti fer i hrvatima dati neke garancije kako bismo ih držali mirnima.
Ako ništa, barem zbog poteza koji bi uslijedili.
U budući savez doma naroda ušli bi bošnjaci, hrvati i ostali.
Onaj kome je poznat saziv doma naroda, zna kakve bi posljedice imalo ovo što sam napisao u prethodnoj rečenici.
To bi otvorilo vrata za konačno rješenje pitanja rs-a.
Svi mi se morete obratit
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

harlekin wrote: 11 Jan 2021, 14:06
Naseef Mushroom wrote: 11 Jan 2021, 13:56

Nego cudim se sebi kak uvijek nasjednem,umalo i tobom zivce izgubi a realno bolje gledat mačka kak česka gujcu nego se tobom ili takvima natezat po netu :kafa
Ja imam mačka 5 godina i nikada mi nije palo napamet da ga gledam kako češka gujicu.
Ja bih radije da se ostavimo fetiša, hobija i ostalih informacija iz privatnog života i držimo se teme :)
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 469 times
Been thanked: 1428 times

Post by edo_79 »

prog321 wrote: 11 Jan 2021, 13:59
HAVANA wrote: 11 Jan 2021, 11:10 Ok.Ne valjamo qrcu.Svak svakom.Sta cemo,kako dalje? Kako rijesiti i krenuti naprijed? Sta raditi i kako da mi djeca ne odu vani,da vi sto ste vani pozelite da se vratite.Kako? Ja sam tu,radim,placam,odgajam,doprinosim bih kako znam i umijem.Ne mislim nigdje ici.Sta raditi?
slusaj. sto se tice tvoje djece i mnogih drugih oni ce otici vani jer su druge geopolitcke igre u pitanju na kojima mi nemamo kontrolu.
ili mislis da ce biH i region dostici ekonomski nivo njemacke za tvog zivota ?

sto mozemo uraditi je da probosanski front crvendaci i zeleni zajedno insistiraju samo na istini. na faktima. ne stavljati glavu u pijesam.
svaki put kada crveni izjednace strane oni se popisaju na sve one mezare neduznih zrtava.
1- ono djete od dvije godine sa prosviranim mozgom u prijedoru. onih 6 sinova od majke iz srebrenice. pisate se na njih.
jer istina je, fakt je da bosanska strana nije imala cime poceti rat.
Goloruk narod je napadnut sa ogromnom tehnikom, tenkovima i artiljerijom.
2 - istina je da probosanci nisu cinili masovne zlocine. druge dvije strane jesu.
to su istine od kojih se ne smije odstupiti.

Dok god crvendaci insistiraju da bosnjaci sagnu glavu i dignu guzicu nikada nece dobiti izbore,. a zaradit ce samo prezir.
1 - Ovo su teške riječi prijatelju, za mene je civilna žrtva civilna žrtva.... a bilo ih je na svim stranama i to je ono što je najžalosnije, svi gledaju samo svoje i niko neće da gleda realno .... cijelu sliku. Hoćete li više pustiti te poginule civile na miru barem da mrtvi leže, jer ste više postali providni i dosadni, kad god negdje zapne odmah ajmo Srebrenica .... koliko puta ćete te nedužne ljude koristiti za potkusurivanje, pustite ih barem mrtve da leže na miru u zemlji bosanskoj.

2. Jesi siguran u ovo? Samo dvije strane .... niko više..... aj budi malo realan svega ti ... to u 2 svjetskom ratu samo nacisti ubijali .... savezničke strane bile cvjećke??
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Mirelam wrote: 11 Jan 2021, 13:13

To bi prošlo bez žrtava. Lično bih učestvovao u akciji.

Uglavnom, pitali su me i iznosim vlastiti stav.
Po meni, to je jedini način za uspostavljanje funkcionalne države i početak ekonomskog razvoja zemlje.
Ako ne dođe do toga, naša će omladina razvijati evropske zemlje,a ti za desetak godina očekuj bankrot bosne i hercegovine.
Svi mi se morete obratit
prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 »

A sto se tice nabijana na kolac. primjetim sam patern. prvo se jedan crveni oglasi o tome. onda se okupi njih tricetiri koji na sav glas govore kako ja mislim na sve srbe, pogotovo onih pet sto su zajedno sa kubancem odbranili sarajevo i stigli zamalo do drine.
onda zovu mamicu maju da dijeli opomene.

e sad, da pojasnim.. NABIO bih sve i jednog poklonika i stivaoca veliki srbije direktno na kolac. i to na suh kolac, ne podmazan.
i poredao ih sve uzduz istocne granice.
jer pripadnici tog pokreta zele mene mrtvog. mene , moju familiju, roditelje, i sve sto znam. mi ih smetamo. njihov plan ne uklapa nas da zivimo. zasto bih ja bio milostiv prema poganoj stoki koja mene hoce da izbrise ?

ti ljudi su od rodjena nauceni da mene mrze. ja sam im kriv sto su krezubi, sto nepismeni,sto ne rade, sto im ne ide u zivotu. hey , nije dobio platu ovaj mjesec, ode u SPC i pop mu objasni da je to zbog 500 godina pornica koje mu je prabaka primala od turcina.
i on se okrene , trazi mene da ispravi istorijsku nepravdu.
oooooo,
hrrr, pljuc..

da li je ovo humanije od nabijanja na kolac ?
djeca od par godina , zene i starci.
grbnc.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2711 times
Been thanked: 8427 times

Post by Duminjo »

Naseef Mushroom wrote: 11 Jan 2021, 14:12
harlekin wrote: 11 Jan 2021, 14:06
Ja imam mačka 5 godina i nikada mi nije palo napamet da ga gledam kako češka gujicu.
Ja bih radije da se ostavimo fetiša, hobija i ostalih informacija iz privatnog života i držimo se teme :)
Svaki sljedeci post tipa "ti si ovaj, ti si onaj, ovakav i onakav", bice vam obrisan.
Ukoliko se omakne da neko nekoga, bez jakog dokaza, četnikom nazove, bice banovan.
Raspravljajte do bajrama bez ovih licnih epiteta.
Post Reply

Return to “Politika u BiH”