Premda dosuse, onaj tamo dobi nobelovu nagradu za nabijanje na kolac a ovaj vamo 7 dana...
Cudni su putevi nebeski
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Ja se slazem sa svakim uredjenjem, samo da se izbaci Srpska iz svi naslova...

I da Travnik opet bude glavni grad.

Ivo nobelovu dobio, a ne ban.

Moze

Znaci obojica ste iz Travnika.

Ja blizu..

Imam..Melek wrote: 11 Jan 2021, 16:06 H na stranu, ali mozda animals i ima neko tamo revolucionarno dobro uredjenje a mi ga zezamo?![]()

Pa ne možeš ti u dom naroda gurati koga ti ćejfCalla wrote: 11 Jan 2021, 15:24Eto ideje,Taare wrote: 11 Jan 2021, 14:09
Pa neka meni daju vlast i riješio bih problem.
Trebaju temeljite promjene jer je očigledno da ovako ne funkcioniše.
Jedno sarajevo koje autom pređeš za par minuta ima četiri općine. Sarajevski kanton ima devet
Znaš li ti koliko je to uhljeba koje treba nahraniti?!
To je ono što treba ukinuti.
Sarajevski kanton nema ni pola miliona ljudi.
Njega ostaviti, ali pod nazivom općina sarajevo.
Uvesti obavezno elektronsko glasanje.
Gradonačelnik sarajeva(današnji premijer) bi bio na čelu ekspertne vlade u koju bi on sam birao ljude, prvenstveno zamjenika. Sigurnost, zdravstvo, obrazovanje, ekonomija, saobraćaj, okoliš, finansije.
Ekspertna vlada jer bi npr predstavnik zdravstva morao biti doktor medicinskih nauka i to onaj koji je bio načelnik neke klinike.
Tako i sa ostalima.
Bila bi to vlada sa 10-ak ljudi.
Što se tiče federalnog nivoa, ukinuti predstavnički dom čiju bi ulogu preuzeo dom naroda.
Iako je za nas bošnjake bolje kada bi se ukinuo dom naroda, ipak moramo biti fer i hrvatima dati neke garancije kako bismo ih držali mirnima.
Ako ništa, barem zbog poteza koji bi uslijedili.
U budući savez doma naroda ušli bi bošnjaci, hrvati i ostali.
Onaj kome je poznat saziv doma naroda, zna kakve bi posljedice imalo ovo što sam napisao u prethodnoj rečenici.
To bi otvorilo vrata za konačno rješenje pitanja rs-a.a u Taj Dom naroda, ja bi recimo I strucnjake po profesiji cak iz inostranstva pozvala, svi koji su radili vani na boljim pozicijama izmjesala bih sa domicilnim strucnjacima, koji naravno imaju zelju drugaciju metodu Rada upoznati!

Novi Travnik?
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Ovo zadnje je toliko iskrivljeno u historiji. Jesu bili zajedno od početka ali iz kojeg razloga? Padom Jugoslavije su imali zajedničkog političkog protivnika a to su bili komuniste i logično je da će biti partneri ako imaju zajedničkog protivnika. To nije nikako drugačije kao kada su u Srebrenici SDA i Njihova Stranka u koaliciji a u Sarajevu su jedni protiv drugih i ne mogu biti više različiti.Taare wrote: 11 Jan 2021, 15:10Politički, moj ti nasife, a ne bukvalno.Naseef Mushroom wrote: 11 Jan 2021, 14:59
Znači četnik ne može a "ti si gori od četnika" može. Cool
A meni uopšte ne smeta da me ko zove SDAovcem, glasao za stranku 1000 puta ali smeta kada piše da sam agresor na državu, da nastavljam tamo gdje su četnici stali i da još sarađujem sa njima.
Nemoj shvatiti to kao da se raspravljam i bunim se nego samo onako pitam, nagađanje je OK ali kada neko napiše da sarađujem sa tom istom četničkom ideologijom ja mislim da se tu prelazi linija dobrog ukusa.
Sda-ovci nisu koljači, ali jesu grobari naroda u bih.
Pokopali su ih ruku pod ruku sa srpskim i hrvatskim predstavnicima.
Osim toga, nećemo zaboraviti da su sda i srpske i hrvatske partije ustvari jedini pravi koalicioni partneri i to od samog početka tj nakon prvih izbora u bih.

Naseef Mushroom wrote: 11 Jan 2021, 17:08Ovo zadnje je toliko iskrivljeno u historiji. Jesu bili zajedno od početka ali iz kojeg razloga? Padom Jugoslavije su imali zajedničkog političkog protivnika a to su bili komuniste i logično je da će biti partneri ako imaju zajedničkog protivnika. To nije nikako drugačije kao kada su u Srebrenici SDA i Njihova Stranka u koaliciji a u Sarajevu su jedni protiv drugih i ne mogu biti više različiti.Taare wrote: 11 Jan 2021, 15:10
Politički, moj ti nasife, a ne bukvalno.
Sda-ovci nisu koljači, ali jesu grobari naroda u bih.
Pokopali su ih ruku pod ruku sa srpskim i hrvatskim predstavnicima.
Osim toga, nećemo zaboraviti da su sda i srpske i hrvatske partije ustvari jedini pravi koalicioni partneri i to od samog početka tj nakon prvih izbora u bih.
Padom Čaučeskog, berlinskog zida, sovjetskog saveza, Čehoslovačke, Jugoslavije bilo je očigledno da nastaje nova era i komunizam je postao propala ideologija i moralo je se napraviti novo uređenje kako u Jugoslaviji tako i u BiH i ovakva koalicija je bila najprirodnija i najmiroljubivija
Ne moram naglasiti da je ovo bilo prije ratnih zločina pod komandom SDS i HDZ. Koje bi drugo bilo idealno rješenje osim ove koalicije? Ja od srca podržavam ovakvu koaliciju da nije bilo sukoba, rata i ratnih zločina.
Da je SDA odbio bilo bi kako Bošnjaci unose nemir u novom sistemu jer ne žele sa ostala 2 naroda.
A ovo ostalo ispada itekako bukvalno jer ispada da je od 1990. bio dogovor "mi ko fol vas napadamo a vi se kao branite", jedni su zaslužni za klanje a drugi da lažu svom narodu i Alija i Karadžić nasamo crkavaju od smjeha dok pred kamerama glume ljute neprijatelje
"Ide se na to" u smislu da je to krajnji cilj svakoga ko želi i sanja građansku Bosnu i Hercegovinu.animals wrote: 11 Jan 2021, 15:18Ko ide i gdje to..Naseef Mushroom wrote: 11 Jan 2021, 13:59
Ide se na to da BiH bude građanska bez entiteta ili bilo kakvih uređenja pio nacionalnoj osnovi a ti bi još više entiteta stvarao?
Ma ovo je danas daleko od klanja, ja govorim o historijskom vremenu 90ih gdje je svaki potez oblikovao državu kakvu imamo danas.

samo znam da mu je bake omogucio sve poslovne prostore sto ih imaTaare wrote: 11 Jan 2021, 17:29 Nemoj nazife, bgti
Onaj otpad špirić se falio kako mu je bakir jaran par ekselans![]()
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests