Mogu zato sto imas sistem,mogucnosti,prava,obaveze i odgovornosti.animals wrote: 12 Jan 2021, 01:18 Kako vi to komplikujete..
Mogu li zivjeti Srbi, Bosnjaci , Hrvati skupa i medjusobno se uvazavati..
naravno da mogu..ali u inostranstvu..
zasto, pa zato sto moraju..
e to je rjesenje...
Svo nezadovoljstvo,bijes,mrznja u najvecoj mjeri potice iz neimastine, pa ona onda stvara bijes,ogranicava mogucnosti,obrazovanje...Onda ili bjezis ili rezis na sve oko sebe.Svak ti kriv.Pogotovo kod nas gdje svako ima svoju istorijsku dramu.
Ti vani imaju mogucnosti,posao,primanja,sanse,rad je nagradjen,kupis kucu,auto,ides na odmor,vrlo malo si ljut i nadrkan a i ako jesi pogresan potez nosi posljedice,kaznu,gubitak tog mira i sigurnosti...Nemas se ti kad zamarat glupostima ako si upo u sistem.
Za dijete si sretan ako nauci i tvoj jezik a ne sta drugo sa cim ovde opterecuju djecu.Pice djeca,uce,ne kontaju oni to bas nit ih interesuje Vremenom radis i zivis,sve se manje opterecavas glupostima.Djeca imaju neki put odrastanja u ravnoj liniji koju je prilicno lako drzati u uredjenom drustvu,normalnom covjeku,koji zeli da zivi i radi.
Mogu se oni pobit eventualno na kakvoj utakmici ili kafani ali i to ce iskihati najvjerovatnije.Sutra na poso i nastavi zivot.Opet ima budala i uvijek ce ih biti ali sistem im smanjuje procente i ogranicava njihovu glupost i primitivizam.
Ja sam vec pisao,fufe i neki se ne slazu sa mnom ali to je ok,svako ima svoje misljenje.Ja sam tu,zivim,radim,gledam...Posto ovako kako ide nikad dogovora nece biti,sto na kraju ovim vlastodrscima i odgovara,oni imaju od cega zivjeti i sta raditi.Jedini put je jacanje ekonomije,obrazovanje,zaposlenje,splet silnih obaveza i profita,rezultat toga mogucnost obrazovanja djece,normalnog zivota,putovanja,zadovoljstva postignutim...Samim tim odrasli idu drugim pravcem a djeca totalno drugim.Vremenom to daje rezultat.Sigurno.
Ko nama brani da jacamo federaciju,pametnije iskoristimo resurse,cuvamo sredinu u kojoj zivimo,obrazujemo djecu i stimulisemo razvoj? Sto si jaci i stabilniji sve si u jacoj poziciji.Svako ulaganje privatnog kapitala i iz toga stvorene nove vrijednosti nosi sa sobom povlastice ali i brige i trud da to nastavi tako.Sve te manje zanima jel ti klijent hamo,milorad il stjepan.Ako i hamo i milorad i stjepan mogu ziviti od svog rada,manje su sanse za bitke.A o djeci da ne govorim.Neopterecen zivot,obrazovanje,putovanja,druzenja ce njih odvesti u drugom smjeru.
Nije ovo nista novo.Pola sistema funkcionise na tom principu.Red,rad i disciplina!!!
Fascinantno mi je bilo gledati u belgiji kako se mrze valonci i flamanci.Tamo ako para i posla nestane i zakuha se,poklali bi se.Doduse i tu prednjace oni nezadovoljni,neskolovani,sa manjkom primanja,svak mu kriv.Crnac,flamanac,valonac,balkanac...Ovi drugi funkcionisu.Nemaju kad zamarat se glupostima niti tu ima pozitivnog ishoda.Samo belaj.Tu su gdje su,niko nece nigdje otici.Zivit i radim im je.Skupa.
Neki ce mi sad reci da serem i da to ne moze tako,treba ovo,treba ono i onda ce poslati svoju djecu vani,da zive u takvom drustvu.Ili su oni sami vec tamo.Oni ce ujutro na poso a ja trebam raspravljat ciji je dedo cijeg udavio,gledat kome cu uvalit par milja da mi dijete zaposli na budzet,kakve stranke,nesta...Mrzit sve oko sebe i vjecito raspravljat i cekat novi rat.Dok mi djeci predaju stranacki imbecili koji studente nazivaju retardima itditd...Kurko.
Ja zivim kako sam naucio vani!!! I bolje iskustvo u zivotu nisam stekao.I vaspitavam djecu tako bez obzira sto zivim u ovako komplikovanoj sredini i sto je malo takvih ljudi oko mene.Opet ni blizu tako malo kako se misli na forumima i drustvenim mrezama.
Ima dosta ljudi koji na ovaj nacin zive i rade.I uspijeva im.Meni prvom.Zadovoljan sam i uspio sam na svoj nacin preziviti i podici dvoje djece.Sada vec odraslih ljudi mogu reci.A ne zavisim ni od koga.Nisam ni crveni ni zeleni.I iskreno,da nisam otisao vani,gledao,ucio,osjetio...mislim da ne bi bio ovako sretan i zadovoljan.Povukao bi bezbroj pogresnih poteza za ovih 25 godina.
Ova sredina crpi energiju,kljuka te negativnoscu,mrznjom,ubija u startu svaku ideju,kreativnost,razlicitost...
Tesko je naci ljude koji ne smaraju,koji te ohrabruju,podrzavaju,uce ali ima ih.Pogotovo mladjih,ali tesko je u ovoj sredini doci do onoga iz pocetka posta.Da svoj rad,kreativnos,skolu,znanje,sposobnost...adekvatno naplatis.Ako to uspijes, otvara se put i za sve ove druge pozitivne stvari.
Red,rad i disciplina!!!
Bez povlastica za odredjene koliko god je to moguce.Daj ljudima prava ali obaveze.Ovde bi svi prava a niko obaveze.
Serem.Odo cistit snijeg.

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)