RS - all about

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2847 times
Been thanked: 23486 times
Status: Offline

Re: U Doboju građani proslavili neustavni Dan RS-a uz sramotno skandiranje i psovke

Post by HAVANA » 12 Jan 2021, 09:02

animals wrote: 12 Jan 2021, 01:18 Kako vi to komplikujete..
Mogu li zivjeti Srbi, Bosnjaci , Hrvati skupa i medjusobno se uvazavati..
naravno da mogu..ali u inostranstvu..
zasto, pa zato sto moraju..
e to je rjesenje...
Mogu zato sto imas sistem,mogucnosti,prava,obaveze i odgovornosti.
Svo nezadovoljstvo,bijes,mrznja u najvecoj mjeri potice iz neimastine, pa ona onda stvara bijes,ogranicava mogucnosti,obrazovanje...Onda ili bjezis ili rezis na sve oko sebe.Svak ti kriv.Pogotovo kod nas gdje svako ima svoju istorijsku dramu.
Ti vani imaju mogucnosti,posao,primanja,sanse,rad je nagradjen,kupis kucu,auto,ides na odmor,vrlo malo si ljut i nadrkan a i ako jesi pogresan potez nosi posljedice,kaznu,gubitak tog mira i sigurnosti...Nemas se ti kad zamarat glupostima ako si upo u sistem.
Za dijete si sretan ako nauci i tvoj jezik a ne sta drugo sa cim ovde opterecuju djecu.Pice djeca,uce,ne kontaju oni to bas nit ih interesuje Vremenom radis i zivis,sve se manje opterecavas glupostima.Djeca imaju neki put odrastanja u ravnoj liniji koju je prilicno lako drzati u uredjenom drustvu,normalnom covjeku,koji zeli da zivi i radi.
Mogu se oni pobit eventualno na kakvoj utakmici ili kafani ali i to ce iskihati najvjerovatnije.Sutra na poso i nastavi zivot.Opet ima budala i uvijek ce ih biti ali sistem im smanjuje procente i ogranicava njihovu glupost i primitivizam.
Ja sam vec pisao,fufe i neki se ne slazu sa mnom ali to je ok,svako ima svoje misljenje.Ja sam tu,zivim,radim,gledam...Posto ovako kako ide nikad dogovora nece biti,sto na kraju ovim vlastodrscima i odgovara,oni imaju od cega zivjeti i sta raditi.Jedini put je jacanje ekonomije,obrazovanje,zaposlenje,splet silnih obaveza i profita,rezultat toga mogucnost obrazovanja djece,normalnog zivota,putovanja,zadovoljstva postignutim...Samim tim odrasli idu drugim pravcem a djeca totalno drugim.Vremenom to daje rezultat.Sigurno.
Ko nama brani da jacamo federaciju,pametnije iskoristimo resurse,cuvamo sredinu u kojoj zivimo,obrazujemo djecu i stimulisemo razvoj? Sto si jaci i stabilniji sve si u jacoj poziciji.Svako ulaganje privatnog kapitala i iz toga stvorene nove vrijednosti nosi sa sobom povlastice ali i brige i trud da to nastavi tako.Sve te manje zanima jel ti klijent hamo,milorad il stjepan.Ako i hamo i milorad i stjepan mogu ziviti od svog rada,manje su sanse za bitke.A o djeci da ne govorim.Neopterecen zivot,obrazovanje,putovanja,druzenja ce njih odvesti u drugom smjeru.
Nije ovo nista novo.Pola sistema funkcionise na tom principu.Red,rad i disciplina!!!
Fascinantno mi je bilo gledati u belgiji kako se mrze valonci i flamanci.Tamo ako para i posla nestane i zakuha se,poklali bi se.Doduse i tu prednjace oni nezadovoljni,neskolovani,sa manjkom primanja,svak mu kriv.Crnac,flamanac,valonac,balkanac...Ovi drugi funkcionisu.Nemaju kad zamarat se glupostima niti tu ima pozitivnog ishoda.Samo belaj.Tu su gdje su,niko nece nigdje otici.Zivit i radim im je.Skupa.
Neki ce mi sad reci da serem i da to ne moze tako,treba ovo,treba ono i onda ce poslati svoju djecu vani,da zive u takvom drustvu.Ili su oni sami vec tamo.Oni ce ujutro na poso a ja trebam raspravljat ciji je dedo cijeg udavio,gledat kome cu uvalit par milja da mi dijete zaposli na budzet,kakve stranke,nesta...Mrzit sve oko sebe i vjecito raspravljat i cekat novi rat.Dok mi djeci predaju stranacki imbecili koji studente nazivaju retardima itditd...Kurko.
Ja zivim kako sam naucio vani!!! I bolje iskustvo u zivotu nisam stekao.I vaspitavam djecu tako bez obzira sto zivim u ovako komplikovanoj sredini i sto je malo takvih ljudi oko mene.Opet ni blizu tako malo kako se misli na forumima i drustvenim mrezama.
Ima dosta ljudi koji na ovaj nacin zive i rade.I uspijeva im.Meni prvom.Zadovoljan sam i uspio sam na svoj nacin preziviti i podici dvoje djece.Sada vec odraslih ljudi mogu reci.A ne zavisim ni od koga.Nisam ni crveni ni zeleni.I iskreno,da nisam otisao vani,gledao,ucio,osjetio...mislim da ne bi bio ovako sretan i zadovoljan.Povukao bi bezbroj pogresnih poteza za ovih 25 godina.
Ova sredina crpi energiju,kljuka te negativnoscu,mrznjom,ubija u startu svaku ideju,kreativnost,razlicitost...
Tesko je naci ljude koji ne smaraju,koji te ohrabruju,podrzavaju,uce ali ima ih.Pogotovo mladjih,ali tesko je u ovoj sredini doci do onoga iz pocetka posta.Da svoj rad,kreativnos,skolu,znanje,sposobnost...adekvatno naplatis.Ako to uspijes, otvara se put i za sve ove druge pozitivne stvari.
Red,rad i disciplina!!!
Bez povlastica za odredjene koliko god je to moguce.Daj ljudima prava ali obaveze.Ovde bi svi prava a niko obaveze.
Serem.Odo cistit snijeg.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Re: U Doboju građani proslavili neustavni Dan RS-a uz sramotno skandiranje i psovke

Post by Hurija » 12 Jan 2021, 09:26

:D Posmatram ja kako se ponašaju i koje su lokal patriote naši dijasporci na sve 3 strane . Srca su im puna patriotizma te Bošnjastva ,Srbstva i Hrvatstva . Vjerovatno u inozemstvu ne smiju isto ispoljava ti jer je " gur guzici " sa oproštenjem a u Bosni kada dođu "seru" po svemu .
Ostalo je cutanje.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4122 times
Been thanked: 3795 times

Post by Naseef Mushroom » 12 Jan 2021, 09:35

animals wrote: 12 Jan 2021, 01:59
Naseef Mushroom wrote: 12 Jan 2021, 01:37
Navodiš primjer da Srbi, Hrvati i Bošnjaci mogu živjeti skupa ali u inostranstvu a baš u tom istom inostranstvu imaš toliko različitih nacija što žive jedni pored drugih i država funkcioniše.
Nije istina, ima i oni koji zive u paralernim svijetovima..
ona tvoja braca iz neki zemalja..
Eno u Austriji Poljaci i Grci se druže, u Njemačkoj Turci i Poljaci čije familije žive 60 godina u Njemačkoj najbolji prijatelji a u SAD kaže Benjamin Jevrej njemu je preči komšija crnac nego neki jevrej iz Izraela.
Da to nije tako te države bi se raspale za par godina, de ba time možete plasiti malu djecu.

To je ona priča ako u Bosni i Hercegovini ne pružimo ruke jednim drugima da će Bosna i Hercegovina završiti kao Jugoslavija i raspasti se.
Ne znate izgleda kako je SFRJ bila uređena a kako je uređena BiH
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3790 times
Been thanked: 6962 times

Post by Matan » 12 Jan 2021, 11:54

insomnia wrote: 12 Jan 2021, 06:51 Evo hin. Rodjeni, odrasli i zive bogu iza nogu.
Image
Ima budala svuda..
ove to navodis imas na svakom sportskom natjecanju, i izmedju jednog naroda..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 12 Jan 2021, 11:55

Naseef Mushroom wrote: 12 Jan 2021, 09:35
animals wrote: 12 Jan 2021, 01:59

Nije istina, ima i oni koji zive u paralernim svijetovima..
Eno u Austriji Poljaci i Grci se druže, u Njemačkoj Turci i Poljaci čije familije žive 60 godina u Njemačkoj najbolji prijatelji a u SAD kaže Benjamin Jevrej njemu je preči komšija crnac nego neki jevrej iz Izraela.
Da to nije tako te države bi se raspale za par godina, de ba time možete plasiti malu djecu.

To je ona priča ako u Bosni i Hercegovini ne pružimo ruke jednim drugima da će Bosna i Hercegovina završiti kao Jugoslavija i raspasti se.
Ne znate izgleda kako je SFRJ bila uređena a kako je uređena BiH
Ne druzim se ja ni sa svojim Hrvatima pa zivim..
sto se moraju druziti..
ali funkcionisu..

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4386 times
Been thanked: 3316 times

Post by Melek » 12 Jan 2021, 12:01

Fakat, izostavlja h nema gdje ga ne izostavi, osim što rvate piše s velikim H :hm
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 12 Jan 2021, 12:04

Melek wrote: 12 Jan 2021, 12:01 Fakat, izostavlja h nema gdje ga ne izostavi, osim što rvate piše s velikim H :hm
Gdje sam izostavio, ispravi me brate iz daleke Swedske..
i ti stvarno mislis da ja to namjerno radim..
ovako mi lakse, a nece me uciteljica, oboriti na godinu..

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6706 times

Post by greeneyes » 12 Jan 2021, 12:05

Sumnjiv si Animalse, sumnjiv :jutarnja
Samo sabura

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4386 times
Been thanked: 3316 times

Post by Melek » 12 Jan 2021, 12:05

animals wrote: 12 Jan 2021, 12:04
Melek wrote: 12 Jan 2021, 12:01 Fakat, izostavlja h nema gdje ga ne izostavi, osim što rvate piše s velikim H :hm
Pa eno prije svega par postova, da citiram, brate iz Austrije donje:
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 12 Jan 2021, 12:07

Melek wrote: 12 Jan 2021, 12:05
animals wrote: 12 Jan 2021, 12:04

Pa eno prije svega par postova, da citiram, brate iz Austrije donje:
Nekih...ispravljeno, brate..

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1650 times
Been thanked: 3099 times
Status: Online

Post by Mutevelija » 12 Jan 2021, 12:08

Ovo samo skalpeli mogu rijesit.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 12 Jan 2021, 14:02

HAVANA wrote: 12 Jan 2021, 09:02
Ja sam vec pisao,fufe i neki se ne slazu sa mnom ali to je ok,svako ima svoje misljenje.Ja sam tu,zivim,radim,gledam...Posto ovako kako ide nikad dogovora nece biti,sto na kraju ovim vlastodrscima i odgovara,oni imaju od cega zivjeti i sta raditi.Jedini put je jacanje ekonomije,obrazovanje,zaposlenje,splet silnih obaveza i profita,rezultat toga mogucnost obrazovanja djece
Da, ali ćeš me izvinit što te smatram naivnim poput seoske mlade.
To je tako.
Ok, možda i nisi naivan. Možda ti je jednostavno pun k svega pa zbog toga nosaš roza naočale kako bi vidio ono što želiš.
Jbga, opet se svodi na isto.

Čovječe, sam si pisao kako nema šanse da budeš konkurentan ljudima iz hercegovine.
Misliš da u takvom jednom ambijentu ekonomija može doživjeti neki napredak?
Naravno da ne može. Kolač je davno podijeljen.
Ja jbnu peletaru nisam mogo otvorit.
U federaciji ne možeš prići od sda, a u rs od dodika.

Ali, eto, taman da nas neko natjera da radimo pošteno i transparentno, opet narod neće ostajati u bih.
Bio je tito, razvijao je ekonomiju, gradio, pravio...
Što je najbolje, gledao je da koliko god moguće suzbije taj nacionalizam.
40 dugih godina se permanentno učilo o bratstvu i jedinstvu.

Čim je sklopio oči, ovi su izvadili lazarove moštri, nosali ih i govorili da će se svetiti nekim turcima za kosovo.
Prvo što je izgovorio mladić kada je ušao u srebrenicu, bilo je da se svete dahijama.
Što je najgore, svi su il porijeklom iz bih tj mješovitih sredina, ili su dugi niz godina živjeli u bih.
Pa, šešelj je tvoj komšija, sarajlija.
Karadžić dugi niz godina živio u bih. Dodik ima veze sa srbijom ko i ti.
Vučić je bosanac.

Šta, razvit ćeš ekonomiju, kanton sarajevo će imati 50 milijardi prometa godišnje, većina srba iz rs će dolaziti u sa kako bi zaradilo prosječnu platu od 5000 maraka...
Al kad se ogromna većina vrati u rs, prvo će poljubiti mladićevu sliku i zapjevati onu "naoštrimo bajonete da koljemo tursko dete"

Ok, ti ćeš živjeti u miru i blagostanju, baš kao i tvoji u vrijeme markovića, ali će tvoja kćerka ili unuka razbijati glavu u nekom novom tunelu, baš kao što je razbila i tvoja žena.

I ne spočitavaj meni da ne pravim diferencu između ovih i onih.
Ja u krugu prijatelja imam i feđu, i božu, i dragana.
Pokojni đinđić je spavao u kući mog amidze.
Moj stari je redovan u džajinoj kući, itd.
Ali, itekako znam šta želi jedan veliki broj komšija. Nažalost, oni već dva stoljeća kroje i vode srpsku politiku i neće stati dok ne uspiju u svom naumu, ili dok ih neko u potpunosti ne zaustavi i usmjeri u drugom smjeru.
Svi mi se morete obratit

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 12 Jan 2021, 14:59

Ok,ja sam naivan.Ali ja sam ovde i sve sto imam u zivotu sam napravio ovde.Sa manje od 10% pocetnog kapitala od sadasnjeg.Ovakvim razmisljanjem.Moze itekako.Imam jako puno primjera.I problema naravno.Problema uvijek ima.Tvoje je da ih rijesis.Dublje ne mogu ulaziti u objasnjavanje jer bi morao pisati romane 2 sata...To sto tebi nesto nije uspjelo ili sto je meni uspjelo , ne mora nista znaciti za nekog drugog.Trazis nacin,djelatnost,put kojim moze...I sta moze.

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 12 Jan 2021, 15:04

Mimoilazimo se.
Ja pričam o nacionalnoj sigurnosti, ti o biznisu.
Ono što želim reći jeste to da te razvoj ekonomije neće sačuvati od novog rata.
Jasnije?
Svi mi se morete obratit

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 12 Jan 2021, 15:11

Da,mimoilazimo se.Na onaj nacin iz mog prvog posta ja mislim da hoce.Ja bolji ne vidim. :cudi I napisao sam da se neki nece sloziti.Ok.Picimo dalje svako po svom.Ja ovde,ti gore gdje je situacija kao u mom postu.I sad ja zivim ovde gdje ti kazes da to ne moze a ti zivis tamo gdje to moze.Logicno bi bilo da ja zivim tamo a ti vamo j.... li ga :hm

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 12 Jan 2021, 15:19

Ja sam živio gdje ti živiš, a ti nisi gdje ja živim.
Meni je historija najbolja učiteljica, tebi nije.
Ista kaže da će se ponoviti devedesete.

A kad smo već kod ekonomije, vidjet ćemo šta ćeš govoriti za 10 godina.
Kako god pogledaš, iz kojeg god ugla, crno vam se piše.
Svi mi se morete obratit

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 12 Jan 2021, 15:21

Taare wrote: 12 Jan 2021, 15:19 Ja sam živio gdje ti živiš, a ti nisi gdje ja živim.
Meni je historija najbolja učiteljica, tebi nije.
Ista kaže da će se ponoviti devedesete.

A kad smo već kod ekonomije, vidjet ćemo šta ćeš govoriti za 10 godina.
Kako god pogledaš, iz kojeg god ugla, crno vam se piše.
Nisam mozda u tom gradu ali 7 godina vrlo blizu tebe.I papire imam,i stan imao,firmu,radio svasta...Ne znam ja sta cu govoriti za 10 godina,moje je da radim i da pokusam.Na svom.Glavom kroz zid,glavom kroz zid.Al odavde necu.

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 12 Jan 2021, 15:26

A djeca? Hoće li i djeca ostati u bih?
Svi mi se morete obratit

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 12 Jan 2021, 16:03

Taare wrote: 12 Jan 2021, 15:26 A djeca? Hoće li i djeca ostati u bih?
Njihov izbor,njihova odluka.Sad kako je, hoce.Starija zavrsava fakultet pa ce na master negdje vani a mladja je bankarski smjer pa ce na ekonomiju.Za nju cisto sumnjam da ce otici.Jedino ako je kakva ljubav ne odvede... :123 Od mene im je podrska sta god da odluce.Ja bi volio da ne bjeze.

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 12 Jan 2021, 16:05

HAVANA wrote: 12 Jan 2021, 16:03
Taare wrote: 12 Jan 2021, 15:26 A djeca? Hoće li i djeca ostati u bih?
Njihov izbor,njihova odluka.Sad kako je, hoce.Starija zavrsava fakultet pa ce na master negdje vani a mladja je bankarski smjer pa ce na ekonomiju.Za nju cisto sumnjam da ce otici.Jedino ako je kakva ljubav ne odvede... :123
Barem ćeš konačno imati vremena da sa hanumom u miru pogledaš film :obrve
Svi mi se morete obratit

Post Reply

Return to “Politika u BiH”