E to je to. Bravo. Preopsirno je za pisati ali sta u belgiji... rade i cemu to vodi je strasno. Ja sam prestao raditi sa svim mojim saradnicima sa kojim sam preko 20 godina. Prijateljima. Kako su ih pojeli i izbacili to je nevjerovatno. 3 firme u toj bransi drze citavu eu. I diktiraju.Fuddo wrote: 13 Jan 2021, 19:07Svuda su mali biznisi otisli u helac.HAVANA wrote: 13 Jan 2021, 18:51
Jesi bio na carsiji? Nadji mi pozitivnu osobu dukat ti dam. Ugostiteljstvo, turizam, rent a car, trgovci, hoteli itditd Da ne nabrajam dalje i horore ljudi sa vecim brojem zaposlenih i kreditnim zaduzenjima. Iole zdrava firma moze izdrzati pa recimo jednu godinu a ima ih sto odma padaju na glavu. Problem je sto iza te godine tesko da ima povrata za mnoge. Ja sa 2 zaposlena gubim mjesecno od marta izmedju 6 i 9000 km. A meni je super sta se nekim oko mene desava. Ovim sto su na jakim ratama za masine, uredjenja, vozila... Plus jake kirije za velike objekte a dosta radnika. Taj gubi za godinu sto ne moze vratiti za 3.I da krene. A nece krenuti. Znam ih i ja sto rade dobro ali to je jako mali broj. Vecinom usluzne djelatnosti ili trgovine bez velikog stoka robe i puno radnika... Nije mjerilo sto radi spediter, mehanicar ili gradjevinac. Pad potrosnje je katastrofalan. Stace i tom sto mu ide. Sranje kako god.
Ostace samo velike korporacije, i mi cemo im biti robovi.
Ustvari, vec smo im robovi odavno, pisajga.
Hoćete li se vakcinisati protiv korone?
Moderator: Krokodil Behko
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2918 times
- Been thanked: 24161 times
- Status: Offline
Re: Hoćete li se vakcinisati protiv korone?
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14414 times
- Been thanked: 24235 times
Pa nema ti bas neke guzve na tom streamubegluci wrote: 13 Jan 2021, 19:14 https://www.ski.ba/2019/12/19/live-stream-benetton/
naspram naše priče... gore ove zime ludnica..sve puno..prodaja apartmana eksplodirala...gradnja novih takodje ludnica...cijene skočila al raja i dalje stoji u redu za dobro orjentisan apart...i ne pita za cijenu...
Dozvolite da se obratimo
- HAVANA
- Penzioner

Ma nikakvo mjerilo u sirem kontekstu. Jebo to.begluci wrote: 13 Jan 2021, 19:14 https://www.ski.ba/2019/12/19/live-stream-benetton/
naspram naše priče... gore ove zime ludnica..sve puno..prodaja apartmana eksplodirala...gradnja novih takodje ludnica...cijene skočila al raja i dalje stoji u redu za dobro orjentisan apart...i ne pita za cijenu...
- HAVANA
- Penzioner

Usput imao sam apartman gore jos 2006g i prodao ga 2013.Srecom. Finansijski najgluplja investicija u mom zivotu.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Pa mozes li ti to sto imas ukesit, i sklonit se malo u stranu dok, i ako, dodju bolja vremena?HAVANA wrote: 13 Jan 2021, 19:15E to je to. Bravo. Preopsirno je za pisati ali sta u belgiji... rade i cemu to vodi je strasno. Ja sam prestao raditi sa svim mojim saradnicima sa kojim sam preko 20 godina. Prijateljima. Kako su ih pojeli i izbacili to je nevjerovatno. 3 firme u toj bransi drze citavu eu. I diktiraju.Fuddo wrote: 13 Jan 2021, 19:07
Svuda su mali biznisi otisli u helac.
Ostace samo velike korporacije, i mi cemo im biti robovi.
Ustvari, vec smo im robovi odavno, pisajga.
Ne isplati se to ni na silu gurat ako pravis gubitak, prije ili kasnije ces udarit u zid.
Dozvolite da se obratimo
-
begluci
- Na probnom

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 10 times
ima gužve ko u priči gore..noćno skijanje pa se čini da je prazno....jako bitno mjerilo ako gledamo Sarajevo....raja ima love..i želi da je troši...skupe stvari nisu osjetile neki pad..samo je se promjenio oblik...
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Ma ovo je ludilo sta se radi od naroda. Upalio tv 15 min ugasio. Jedan doktor vice kamara osoblja u starackim domovima odbija vakcinu i treba ih nacerati. Drugi opet kako nema nikakih dokaza da ovo zatvaranje pomaze. Obojica epidemiolozi, strucnjaci, rade u bolnici 
Eno tata Le Pen u ne znanju prebolio. Ima antitijela a nije ni znao da je bolestan. 92 godine, ima ugradjen pejsmejker
Eno tata Le Pen u ne znanju prebolio. Ima antitijela a nije ni znao da je bolestan. 92 godine, ima ugradjen pejsmejker
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
-
begluci
- Na probnom

innvesticije u ugostiteljstvu i trgovini zadnjih par mjeseci u Sarajevu su u milionskim iznosima..samo par objekata..samo novi BIngo centar vidjeti par novih lokala koliko su ljudi uložili...hoću reći nije sve tako crno.. ljudi ulažu..očekuju povrate ne kao nekada al očekuju....
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Pa ja,begluci wrote: 13 Jan 2021, 19:29 innvesticije u ugostiteljstvu i trgovini zadnjih par mjeseci u Sarajevu su u milionskim iznosima..samo par objekata..samo novi BIngo centar vidjeti par novih lokala koliko su ljudi uložili...hoću reći nije sve tako crno.. ljudi ulažu..očekuju povrate ne kao nekada al očekuju....
Bingo
O tome ti pricamo.
Dozvolite da se obratimo
-
begluci
- Na probnom

Bitno je mjerilo itekako ako gledamo Sarajevo...ne možemo gledati usko..tj.pad delatnosti vezanih za turizam...optimizma i pozitive ima u drugim delatnostima...ljudi su spremni ulagati..proćiće ovo..ovu krizu iskoristiti kao šansu..smanjiti troškove..preorjentisati se....HAVANA wrote: 13 Jan 2021, 19:16Ma nikakvo mjerilo u sirem kontekstu. Jebo to.begluci wrote: 13 Jan 2021, 19:14 https://www.ski.ba/2019/12/19/live-stream-benetton/
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Lud zbunjenog,insomnia wrote: 13 Jan 2021, 19:29 Ma ovo je ludilo sta se radi od naroda. Upalio tv 15 min ugasio. Jedan doktor vice kamara osoblja u starackim domovima odbija vakcinu i treba ih nacerati. Drugi opet kako nema nikakih dokaza da ovo zatvaranje pomaze. Obojica epidemiolozi, strucnjaci, rade u bolnici
Koga ne ubije korona, izludice
Mene je najvise strah sto ni ove drzave ne znaju vise kuda dalje.
Sve te reakcije, zatvaranje, stampanje para, onda na sve imas ekstremiste raznih profila koji nicu ko gljive poslije kise...ziva ludara.
Na sta ce ovo izaci, Bog dragi samo zna.
Ja ne vidim ni nacina, a ni ljudi koji bi mogli sve ovo otpetljat, svi se usrali od straha.
Dozvolite da se obratimo
- HAVANA
- Penzioner

Ne mogu u jednoj djelatnosti. Druge dvije mogu. Ta jedna me jebe, stok robe velik, kalira cijena, troskovi idu. Jeftinije je kuci sjedit, sto izgubim za godinu mogu 2 zivit kad ne bi radio ali zatvoriti firmu koja je pozitivna 20 godina i otvara vrata svim slijedecim zaduzenjima i investicijama je glupo. Kontam izdrzi, stace. Pa kad krene navali. Ali ako nastavi ovo i ti bilansi stanja ce pasti. A onda nema dizanja. Ovu godinu na silu pravim pozitivnom na papiru. Presipam iz druge djelatnosti u prvu. Sve to moze godinu, dvije... Onda cao.Fuddo wrote: 13 Jan 2021, 19:19Pa mozes li ti to sto imas ukesit, i sklonit se malo u stranu dok, i ako, dodju bolja vremena?HAVANA wrote: 13 Jan 2021, 19:15
E to je to. Bravo. Preopsirno je za pisati ali sta u belgiji... rade i cemu to vodi je strasno. Ja sam prestao raditi sa svim mojim saradnicima sa kojim sam preko 20 godina. Prijateljima. Kako su ih pojeli i izbacili to je nevjerovatno. 3 firme u toj bransi drze citavu eu. I diktiraju.
Ne isplati se to ni na silu gurat ako pravis gubitak, prije ili kasnije ces udarit u zid.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Pa zatvori tu jednu sto te jebe, ostavi te dvije sto ferceraju.HAVANA wrote: 13 Jan 2021, 19:37Ne mogu u jednoj djelatnosti. Druge dvije mogu. Ta jedna me jebe, stok robe velik, kalira cijena, troskovi idu. Jeftinije je kuci sjedit, sto izgubim za godinu mogu 2 zivit kad ne bi radio ali zatvoriti firmu koja je pozitivna 20 godina i otvara vrata svim slijedecim zaduzenjima i investicijama je glupo. Kontam izdrzi, stace. Pa kad krene navali. Ali ako nastavi ovo i ti bilansi stanja ce pasti. A onda nema dizanja. Ovu godinu na silu pravim pozitivnom na papiru. Presipam iz druge djelatnosti u prvu. Sve to moze godinu, dvije... Onda cao.Fuddo wrote: 13 Jan 2021, 19:19
Pa mozes li ti to sto imas ukesit, i sklonit se malo u stranu dok, i ako, dodju bolja vremena?
Ajaaa i mene budale, ja tebi govorim, a ti izmislio biznis za mene.
Dozvolite da se obratimo
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10070 times
- Been thanked: 17065 times
- Status: Online
Pricala sam sa sestrom, kod njih je krenula vakcinacija 27. decembra. Ona je odbila. Kaze da su doktori koji kod njih rade rekli da mlade djevojke koje planiraju djecu ne primaju vakcinu, jer jos nisu sigurni da ne bi mogla imati negativan uticaj na plodnost, kao i da sama vakcina nije dovoljno ispitana pa je bolje "rizikovat" zarazu nego je primit.
U svakom slucaju, o tome smo i ovdje pricali, vakcinisani su jedino sigurni od razvijanja teske klinicke slike, i dalje su podlozni infekciji kao sto ce biti i prenosioci virusa. Stoga se pitam kakva je to nebuloza o kojoj se naveliko prica da ce vakcinisani moci, a nevakcinisani nece moci putovati
Eh da, i isprica mi da je negdje kod Frankfurta 7 med. radnika dobilo petostruku dozu, jer jedna ampula sadrzi 5 doza, a neko pametan je umjesto 2 ml ljudima uspricao cijelu ampulu, tj. 10 ml
Svi zavrsili u bolnici 
U svakom slucaju, o tome smo i ovdje pricali, vakcinisani su jedino sigurni od razvijanja teske klinicke slike, i dalje su podlozni infekciji kao sto ce biti i prenosioci virusa. Stoga se pitam kakva je to nebuloza o kojoj se naveliko prica da ce vakcinisani moci, a nevakcinisani nece moci putovati
Eh da, i isprica mi da je negdje kod Frankfurta 7 med. radnika dobilo petostruku dozu, jer jedna ampula sadrzi 5 doza, a neko pametan je umjesto 2 ml ljudima uspricao cijelu ampulu, tj. 10 ml
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- HAVANA
- Penzioner

Na taj jedan 70 koji su pali... Meni vazniji oni od njega.Bitan je i on, neka ga ali ako nemas srednjeg staleza a i onako smo bili tanki sa njim, to se odrazava na mnoge. Tu je sigurnost, njihova potrosnja je najbolji osnov za planiranje investicije neke firme.To ti je ona, dabogda svi oko mene imali ko ja, i vise. Onda cu ja lako... Tesko cu ako vecina ima premalo i mali broj ljudi previse. To je qrac da izvines. Bar za mene i moj mozak.Fuddo wrote: 13 Jan 2021, 19:31Pa ja,begluci wrote: 13 Jan 2021, 19:29 innvesticije u ugostiteljstvu i trgovini zadnjih par mjeseci u Sarajevu su u milionskim iznosima..samo par objekata..samo novi BIngo centar vidjeti par novih lokala koliko su ljudi uložili...hoću reći nije sve tako crno.. ljudi ulažu..očekuju povrate ne kao nekada al očekuju....
Bingo
O tome ti pricamo.
- HAVANA
- Penzioner

Pa ne mogu. Ta jedna je stvorila ove dvije, zaduzenjima itd. Ona je osnov. Zato i necu. Ona je na papiru tito.Fuddo wrote: 13 Jan 2021, 19:39Pa zatvori tu jednu sto te jebe, ostavi te dvije sto ferceraju.HAVANA wrote: 13 Jan 2021, 19:37
Ne mogu u jednoj djelatnosti. Druge dvije mogu. Ta jedna me jebe, stok robe velik, kalira cijena, troskovi idu. Jeftinije je kuci sjedit, sto izgubim za godinu mogu 2 zivit kad ne bi radio ali zatvoriti firmu koja je pozitivna 20 godina i otvara vrata svim slijedecim zaduzenjima i investicijama je glupo. Kontam izdrzi, stace. Pa kad krene navali. Ali ako nastavi ovo i ti bilansi stanja ce pasti. A onda nema dizanja. Ovu godinu na silu pravim pozitivnom na papiru. Presipam iz druge djelatnosti u prvu. Sve to moze godinu, dvije... Onda cao.
Ajaaa i mene budale, ja tebi govorim, a ti izmislio biznis za mene.![]()
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Eto, to je to.HAVANA wrote: 13 Jan 2021, 19:45Na taj jedan 70 koji su pali... Meni vazniji oni od njega.Bitan je i on, neka ga ali ako nemas srednjeg staleza a i onako smo bili tanki sa njim, to se odrazava na mnoge. Tu je sigurnost, njihova potrosnja je najbolji osnov za planiranje investicije neke firme.To ti je ona, dabogda svi oko mene imali ko ja, i vise. Onda cu ja lako... Tesko cu ako vecina ima premalo i mali broj ljudi previse. To je qrac da izvines. Bar za mene i moj mozak.
Nema sredine.
Imas nekoliko procenata super bogatih, i ostali su fukarestina.
Tzv, arapski model drzave.
Sejk sto ne zna sta ce od para, i masa koja cumura nako.
A nemre ni to dugo, pocnu neke revolucije, pucnjave, i onda ode sve u tri pm.
Jeben vakat pa haj.
Dozvolite da se obratimo
- HAVANA
- Penzioner

Prico sa drugom u izraelu. A sto tamo pice... Ima i on termin, vec dobio a nije prioritet. Vidicemo kako ce biti. Za sada ne spominje nikakve probleme...spacebound wrote: 13 Jan 2021, 19:44 Pricala sam sa sestrom, kod njih je krenula vakcinacija 27. decembra. Ona je odbila. Kaze da su doktori koji kod njih rade rekli da mlade djevojke koje planiraju djecu ne primaju vakcinu, jer jos nisu sigurni da ne bi mogla imati negativan uticaj na plodnost, kao i da sama vakcina nije dovoljno ispitana pa je bolje "rizikovat" zarazu nego je primit.
Eh da, i isprica mi da je negdje kod Frankfurta 7 med. radnika dobilo petostruku dozu, jer jedna ampula sadrzi 5 doza, a neko pametan je umjesto 2 ml ljudima uspricao cijelu ampulu, tj. 10 mlSvi zavrsili u bolnici
![]()
- HAVANA
- Penzioner

Zato me i jest strah. Ako nastavi, belaj.Fuddo wrote: 13 Jan 2021, 19:49Eto, to je to.HAVANA wrote: 13 Jan 2021, 19:45
Na taj jedan 70 koji su pali... Meni vazniji oni od njega.Bitan je i on, neka ga ali ako nemas srednjeg staleza a i onako smo bili tanki sa njim, to se odrazava na mnoge. Tu je sigurnost, njihova potrosnja je najbolji osnov za planiranje investicije neke firme.To ti je ona, dabogda svi oko mene imali ko ja, i vise. Onda cu ja lako... Tesko cu ako vecina ima premalo i mali broj ljudi previse. To je qrac da izvines. Bar za mene i moj mozak.
Nema sredine.
Imas nekoliko procenata super bogatih, i ostali su fukarestina.
Tzv, arapski model drzave.
Sejk sto ne zna sta ce od para, i masa koja cumura nako.
A nemre ni to dugo, pocnu neke revolucije, pucnjave, i onda ode sve u tri pm.
Jeben vakat pa haj.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
A haman ce samo gore biti. Treba se dje na selo povuci. Gore na Vozucu s bracom. Uzgajati stoku, praviti med.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans