Jesi objasnio, ko da sam ja pisalaDuminjo wrote: 13 Jan 2021, 22:40Sad zamisli da si stvarno u tom sistemu i da to ne gledas samo na tvu, ako mozes zamisliti.MunDzi wrote: 13 Jan 2021, 21:40 Svaki ebeni dan na TV snimaju ili clana rodbine kojoj je neko u umro od covida ili medicinsko osoblje koje place ili pacijente po bolnici kako boluju od covida i sa dovodom kisika prikopcan na maske.
Ali bukvalno svaki dan, na svakom kanalu bombarduju sa tim snimcima.
Pa osoba prica citav edej o kakovoj se osobi radi, male ne opisu zivot od osobe od djetinjstva pa do velike starosti, onda ide plac i zavrsnica kako je covid prerano odnio dedu ili nenu.......
Eto meni to forsiranje tih prica ide na zivce i utice na razvijanje teorije konspiracije.
I tamn su me ubjedili da budem za vakcinu.
I evo sad sam opet ljuta i vuce me sve protiv vakcine.
Svaki dan, iz dana u dan, evo vec punu godinu dana sa oko hiljadu tih ljudi i Sa 30-ak kolega. Cuvaj, gledaj, provjeravaj da nije nedo bog ušo.. Pa svaka hebena sitnica, odmah prva "jel corona". Pa ti ugovor sadrzi jednu stavkicu koja kaze da u svakom momentu moras biti dostupan a ni u jednom trenutku, bez obzira jesil na godisnjem ili imas slobodan dan, ne smijes biti udaljen od firme vise od sat vremena vožnje.
To sve plus jos 20 ostalih kolega koji rade isto i u istim uslovima samo u drugim firmama. Znaci mojih hiljadu plus njih 20 po hiljadu. Svaki dan cujes ili gledaš jednu takvu pricu al ne na tvu vec uzivo i od nekoga s kim si u stalnom kontaktu..
Odusto sam davno pisati o koroni jer sam umoran. Gadi mi se. Većina kolega i medicinskih radnika je toliko umorna da se često cuje "nek ide vise u pizdu materinu sve, nek sve pomre". Nije vise ni pitanje virusa, pitanje je ovog zatvora zbog kojeg ljudi lude.
Znas kako je prosle godine bilo mucno gledati u junu kad ljudi idu na godisnje.. Mjesecima u nazad sve zivo po kucama sjedilo i bilo u karantinu, mi svako bozije jutro na praznim ulicama ko idioti. Kazu, aplauz.. Dobro im je jedna iz Berlina napisala "nabijte si taj aplauz u guzice". Ja u martu i aprilu napravio 400 prekovremenih sati, dodjem kuci da odspavam koji sat i na radiu slusam kako je ljudima teško jer su u karantinu. Citam havanu kako hoce da poludi od dosade, jebemga u usta.. I pazi situacije, ti sto su sjedili kucama mjesecima, isli opet normalno na godišnje a vecini med radnika je bila rampa.
Ako ovo ljeto opet budu zabrane za putovanja i ako većina kolega opet budu robijali, otici ce sve u neku stvar.
Imo bih pet dana pisati sta svaki dan gledam i cujem. Sta kazu kolege, sta iz škole, sta pacijenti, sta doktori, sta ministri. Kakvih tu ludih i nelogicnih odluka ima da se covjek ubandaci na mjestu al mi stvarno muka od svega, ne da mi se.. Ne da mi se ni raspravljati jer se uvijek neki Internet magistar javi kako to nije tako... Nije da nismo vec imali doktora koji su u sred pandemije mjesecima visili 24h na Internetu i bili najpametniji
Neka nas bodu sve redom i neka slazu kasnije sta hoce pa makar u dozama bio ruski gas. Samo da se svi ljudi vrate svojim svakodnevnim obavezama i životu. Pored finansijskog kraha, svijetom ce mahom hodati izgubljeni ljudi..

I nama je 15 km dozvljeno da budemo udaljeni od stana, poslije 9 ne smijes nigdje, svako malo kad smo slobodni trebamo doci da radimo, svaki put samo ocekujem poziv da se spremim i dolazim