Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Moderator: Krokodil Behko

Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Ne
46
42%
Da
24
22%
Jos razmisljam
6
5%
Vec sam se vakcinisao
34
31%

Total votes: 110

Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 3 times
Status: Offline

Re: Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Post by Merlin246 »

Duminjo wrote: 13 Jan 2021, 22:40
MunDzi wrote: 13 Jan 2021, 21:40 Svaki ebeni dan na TV snimaju ili clana rodbine kojoj je neko u umro od covida ili medicinsko osoblje koje place ili pacijente po bolnici kako boluju od covida i sa dovodom kisika prikopcan na maske.
Ali bukvalno svaki dan, na svakom kanalu bombarduju sa tim snimcima.
Pa osoba prica citav edej o kakovoj se osobi radi, male ne opisu zivot od osobe od djetinjstva pa do velike starosti, onda ide plac i zavrsnica kako je covid prerano odnio dedu ili nenu.......

Eto meni to forsiranje tih prica ide na zivce i utice na razvijanje teorije konspiracije.

I tamn su me ubjedili da budem za vakcinu.

I evo sad sam opet ljuta i vuce me sve protiv vakcine.
Sad zamisli da si stvarno u tom sistemu i da to ne gledas samo na tvu, ako mozes zamisliti.
Svaki dan, iz dana u dan, evo vec punu godinu dana sa oko hiljadu tih ljudi i Sa 30-ak kolega. Cuvaj, gledaj, provjeravaj da nije nedo bog ušo.. Pa svaka hebena sitnica, odmah prva "jel corona". Pa ti ugovor sadrzi jednu stavkicu koja kaze da u svakom momentu moras biti dostupan a ni u jednom trenutku, bez obzira jesil na godisnjem ili imas slobodan dan, ne smijes biti udaljen od firme vise od sat vremena vožnje.

To sve plus jos 20 ostalih kolega koji rade isto i u istim uslovima samo u drugim firmama. Znaci mojih hiljadu plus njih 20 po hiljadu. Svaki dan cujes ili gledaš jednu takvu pricu al ne na tvu vec uzivo i od nekoga s kim si u stalnom kontaktu..

Odusto sam davno pisati o koroni jer sam umoran. Gadi mi se. Većina kolega i medicinskih radnika je toliko umorna da se često cuje "nek ide vise u pizdu materinu sve, nek sve pomre". Nije vise ni pitanje virusa, pitanje je ovog zatvora zbog kojeg ljudi lude.
Znas kako je prosle godine bilo mucno gledati u junu kad ljudi idu na godisnje.. Mjesecima u nazad sve zivo po kucama sjedilo i bilo u karantinu, mi svako bozije jutro na praznim ulicama ko idioti. Kazu, aplauz.. Dobro im je jedna iz Berlina napisala "nabijte si taj aplauz u guzice". Ja u martu i aprilu napravio 400 prekovremenih sati, dodjem kuci da odspavam koji sat i na radiu slusam kako je ljudima teško jer su u karantinu. Citam havanu kako hoce da poludi od dosade, jebemga u usta 😂.. I pazi situacije, ti sto su sjedili kucama mjesecima, isli opet normalno na godišnje a vecini med radnika je bila rampa.
Ako ovo ljeto opet budu zabrane za putovanja i ako većina kolega opet budu robijali, otici ce sve u neku stvar.
Imo bih pet dana pisati sta svaki dan gledam i cujem. Sta kazu kolege, sta iz škole, sta pacijenti, sta doktori, sta ministri. Kakvih tu ludih i nelogicnih odluka ima da se covjek ubandaci na mjestu al mi stvarno muka od svega, ne da mi se.. Ne da mi se ni raspravljati jer se uvijek neki Internet magistar javi kako to nije tako... Nije da nismo vec imali doktora koji su u sred pandemije mjesecima visili 24h na Internetu i bili najpametniji 😂

Neka nas bodu sve redom i neka slazu kasnije sta hoce pa makar u dozama bio ruski gas. Samo da se svi ljudi vrate svojim svakodnevnim obavezama i životu. Pored finansijskog kraha, svijetom ce mahom hodati izgubljeni ljudi..
Jesi objasnio, ko da sam ja pisala :respekt
I nama je 15 km dozvljeno da budemo udaljeni od stana, poslije 9 ne smijes nigdje, svako malo kad smo slobodni trebamo doci da radimo, svaki put samo ocekujem poziv da se spremim i dolazim :grana testovi se rade 3 puta tjedno, znaci dopizdilo vise bas :cudi nikakav ispusni ventil covjek nema, samo zuvis na relaciji posao - stan.. bukvalno da izludis
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4119 times
Been thanked: 3086 times

Post by Lavlje_srce »

Julia-Klara wrote: 13 Jan 2021, 22:51NI JEDNA VAKCINA niti lijek nije sigurna, i ne znam vise kakve dokaze hoces od mene, niti sta pokusavas dokazati?

Imas svoje misljenje ok, neces se vakcinisati i to ok, ali mi se ne da natezati ni sa tobom ni sa drugima presipajuci iz supljeg u prazno, jer je upravo to ono sto radimo.

Da, ja jesam u farmaceutakoj induatriji. Da, imam uvid u dokumentaciju o kojoj ne smijem pricati (niti zelim). Da, znam kako sve funkcionira. Ne, ne radi se SAMO o profitu jer zamisli(te) i u farmaceutskoj industriji postoje LJUDI kojima nije stalo do profita, ali sta da vam kazem i pricam kada ne vjerujete.

Imate svoje bubble, zivite ga, i mirna Bosna :cudi

Fakat nemam volje za natezanje i palamudjenje :mah
Pa ako nije sigurna, zbog cega ces je uzeti? Postoji dosta lijekova (cak bih rekla vecina) sa predvidivim ishodom i nus-pojavama. Ovo je prva mRNA vakcina (cinjenica), a moguce nus-pojave sam izvukla direktno sa FDA sajta i postavila ih tu neki dan iz najbolje namjere (da bih bila optuzena za 'falsifikovanje').

Imam i ja uvid u stvari o kojima ne zelim pricati, i nisam tu ni da se natezem niti da 'palamudim'. Napisala si provokativan post na koji sam odgovorila, to je sve. :mah
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi »

Julia-Klara wrote: 13 Jan 2021, 22:53
MunDzi wrote: 13 Jan 2021, 22:43

Ne znam.
Nemam odgovore na sve to.
Ali znam da mi je rodica ljekar u bolnici u jednom od vecih gradova u HR rekla prije neki dan da im u zadnje vrijeme svaki dan umre bar 10 ljudi od covida i da uopste nisu stari ljudi.
Ono sto mene zbunjuje je sto umiru ZDRAVI ljudi, a znam ih nekoliko. Hajd i da se covjek pomiri sa smrcu jako starih i bolestima “nacetih” ljudi, ali kad ti umre neko koga znas, zdrav, prav, i ostavi jos dijete od 2 godine iza sebe, e to mi nije normalno.
Pa i ona mi rece da nema pravila.
Mladji su umrli bez nekih prevelikih prethodnih zdravstvenih problema.
Medjutim kaze da im je zajednicko sto su svi bili gojazni i imali povecan pritisak.
Ali s druge strane kaze da su imali daleko starije ljude takodjer gojazne i sa daleko losijom slikom koji su se oporavili.
Jednostavno, nema pravila.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Ovako sapstavaju rezultate testiranja u Tunisu
Last edited by insomnia on 13 Jan 2021, 23:05, edited 1 time in total.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi »

A ja bi da svi vi koji imate informacije a o kojima kao ne zelite pricati, zapravo pricate i objasnite nama koji nemamo uvid u te tajne informacije.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2710 times
Been thanked: 8418 times

Post by Duminjo »

MunDzi wrote: 13 Jan 2021, 22:52
Pa to i ja kazem.
Poludicime svi.
Posle nam nece biti potrebna vakcina nego psihoterapija.

Eeeee zato si ti kupio nove skije, obucu, kacigu, itd.....naradio 400 sahata. :D.

I suti, bar imas zimovanje.

Ja nisam nigdje isla.
Ni ljetovanje, ni zimovanje.
Onaj dan kupio skije, sutradan tetka zatvorila ski liftove.
Kad ih nisam zapalio 😂

Bice to sve dobro 💣
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3770 times
Been thanked: 6920 times

Post by Matan »

Samo vakcinacija i to u guzicu, svakom ko nece.. :pusi
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

MunDzi wrote: 13 Jan 2021, 23:05 A ja bi da svi vi koji imate informacije a o kojima kao ne zelite pricati, zapravo pricate i objasnite nama koji nemamo uvid u te tajne informacije.
Ma kakve informacije. Gluposti. Ni sam proizvodjac nema informacije
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi »

insomnia wrote: 13 Jan 2021, 23:07
MunDzi wrote: 13 Jan 2021, 23:05 A ja bi da svi vi koji imate informacije a o kojima kao ne zelite pricati, zapravo pricate i objasnite nama koji nemamo uvid u te tajne informacije.
Pa vidis da Lavlje i JK kao imaju.
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi »

Duminjo wrote: 13 Jan 2021, 23:06

Onaj dan kupio skije, sutradan tetka zatvorila ski liftove.
Kad ih nisam zapalio 😂

Bice to sve dobro 💣
Nema veze, opet si naso brdo na kojem si skijo.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4119 times
Been thanked: 3086 times

Post by Lavlje_srce »

MunDzi wrote: 13 Jan 2021, 23:05 A ja bi da svi vi koji imate informacije a o kojima kao ne zelite pricati, zapravo pricate i objasnite nama koji nemamo uvid u te tajne informacije
Nisam mislila na tu vrstu informacija. Nebitno, svodi se na to da li vjerujes da je tvoj imuni sistem dovoljno jak da prodje ovu infekciju bez tezih posljedica, ili da ti je imuni sistem dovoljno jak da prodjes vakcinisanje bez tezih posljedica. :D.

Mjere svakako ostaju - vakcinisani i dalje nose maske i redovno se testiraju kao i svi ostali.:oo Neki kazu da ce vakcinisani biti superspreaders, a krivice one koji se nisu vakcinisali. :oo

Welcome to the mad new world. :oo
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

U guzvari nabij kakvu zajebanu masku i pazi da ti se ko direktno ne nakaslje u facu ili da ti ljudi ne pricaju u facu..
Nije isto kad ti ga tako neko sukne i uvali i kad npr pokupiš rukom sa necije ruke rukovanjem. U prvom slučaju obicno ga udje više i bude belaj..
One prve upute su i najbitnije. Ovo ostalo, zadnjih par mjeseci, mnogo pametovanja a nista novo ni konkretno osim vakcine koju cemo skoro svi primiti bez obzira kolko se trzali :oo

Evo kod nas od ponedjeljka nema nigdje uci sa onom obicnom maskom.
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi »

Duminjo wrote: 13 Jan 2021, 23:21

U guzvari nabij kakvu zajebanu masku i pazi da ti se ko direktno ne nakaslje u facu ili da ti ljudi ne pricaju u facu..
Nije isto kad ti ga tako neko sukne i uvali i kad npr pokupiš rukom sa necije ruke rukovanjem. U prvom slučaju obicno ga udje više i bude belaj..
One prve upute su i najbitnije. Ovo ostalo, zadnjih par mjeseci, mnogo pametovanja a nista novo ni konkretno osim vakcine koju cemo skoro svi primiti bez obzira kolko se trzali :oo

A kakva je to obicna, a kakva neobicna maska?
Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Merlin246 »

20C37AE1-FF01-418D-A0B2-608C1B3BE482.jpeg
:haha
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

MunDzi wrote: 13 Jan 2021, 23:24
Duminjo wrote: 13 Jan 2021, 23:21

A kakva je to obicna, a kakva neobicna maska?
Obicna
Image

Malo zajebana ffp2
Image

Zajebana 3m
Image
Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Merlin246 »

Meni je do sad najbolja ova tzv "malo zajebana" :D.
Ne svrbi te nos od nje jer je cvrsta i ne pomjera se dok se kreces, ne spada.. super laksa nego ova obicna
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Ja kad ova 3M stegne..

Ne može uci da je pegamber
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Znaci sad ni maske ne valjaju. Daleko smo dogurali od one kako od njih nema nikakve koristi
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Merlin246 wrote: 13 Jan 2021, 23:34 Meni je do sad najbolja ova tzv "malo zajebana" :D.
Ne svrbi te nos od nje jer je cvrsta i ne pomjera se dok se kreces, ne spada.. super laksa nego ova obicna
Ove obicne uvijek krive nekakve. Il je meni glava kriva.. Kako god je nastimam naginje na jednu stranu.

Al pazi sto je raja kupovala one neke skupe Maske od 10 il 15€ sto se mogu oprat i opet koristiti.. E dzaba kupovali, sace morati svi ove ffp2 :valja
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

insomnia wrote: 13 Jan 2021, 23:36 Znaci sad ni maske ne valjaju. Daleko smo dogurali od one kako od njih nema nikakve koristi
Pa ni sisa svaka nije ista.. Daleko od toga da sisa ne valja. Jebemu 😂 samo je neka bolja od drugih
Post Reply

Return to “Stare ankete”