Samo taj rad .... ja sebi uzmem pola kile duhana i 500 filtera .... i rahat skoro dva mjeseca .... izvadim 2 šteke cigara iz po kile duhana .... rahatluk ba ... a nekad i ne pušim ... mrsko mi namotat sebi .....
Moderator: Krokodil Behko

I treba staviti realne cijene za kutiju cigara a ne kurčit se ovdje .... naravno da ćejf nije skup, ali dokle god bude kutija cigara 5 i kusur maraka ja ću uzimat duhan .... jer nema većih švercera i lopova od ove naše vlasti ...Hurija wrote: 14 Jan 2021, 21:29![]()
Gornje suzbiti treba , država zbog neplaćanja akciza i poreza na duhanske proizvode trpi milionske štete .
Ćeif nije skup neka se lagalno plati .

Hurija wrote: 15 Jan 2021, 09:02 Nebitno je to je luksuz neka poskupe takodje i alkohol i uvefu veću stopu PDV-a za visoko tarifne proizvodre a smanje isti na zivotne namirnice i dječiju hranu recimo

Nema tu velike dobiti drzavi. Jer se kod nas se velikoj većini pije rakija, tako da na uvozenu zestinu nema puno dobiti nit ce je ikada biti. Napravio bi se kontraefekt da zabrane pucenje rakije, sličan kao u Americi kad su zabranili alkohol. Jer mi toga, previše pravimo, ali je i tradicija.Hurija wrote: 15 Jan 2021, 09:02 Nebitno je to je luksuz neka poskupe takodje i alkohol i uvefu veću stopu PDV-a za visoko tarifne proizvodre a smanje isti na zivotne namirnice i dječiju hranu recimo

Svedjani najvise ovo furajuHurija wrote: 15 Jan 2021, 11:07 Ovdje se radi o akcizama ,konkretno na proizvodnji cigareta gubi i Crna Gora .
Koliko je kutija cigara u Njemackoj ,kažu 9 eura ,ako je tako to je oko 18 Km ,kod nas je najjeftinija kutija cigara mislim 5 Km .
Koliko su cigarete u Norveškoj ili Svedskoj?.
Mislim da su dosta skuplje nego kod nas ,uzgred cigare nisu jeftine ni u Hrvatskoj .

CikCikCikPogodi wrote: 15 Jan 2021, 11:13Nema tu velike dobiti drzavi. Jer se kod nas se velikoj većini pije rakijaHurija wrote: 15 Jan 2021, 09:02 Nebitno je to je luksuz neka poskupe takodje i alkohol i uvefu veću stopu PDV-a za visoko tarifne proizvodre a smanje isti na zivotne namirnice i dječiju hranu recimo

Sas ce se moralna vertikala hurija naljutitiKrokodil Behko wrote: 15 Jan 2021, 11:39CikCikCikPogodi wrote: 15 Jan 2021, 11:13
Nema tu velike dobiti drzavi. Jer se kod nas se velikoj većini pije rakija
Rakiju treba zabraniti, uvesti najveće moguće kazne, ako se proizverde, a ne uplati taksa.
Zato i jeste jeftina, jer je stavljena u prodaju po pijacama, a porez se ne plaća. Fino to regulisati, pa ćeš da vidiš kad ti Jack Daniels bude jeftiniji od tih brlja i patoka.
Uopšte, seljačko piće i ja to ne bih pio ni da marku košta

Ako ti nisi vidio, nema, je liKrokodil Behko wrote: 15 Jan 2021, 09:47Hurija wrote: 15 Jan 2021, 09:02 Nebitno je to je luksuz neka poskupe takodje i alkohol i uvefu veću stopu PDV-a za visoko tarifne proizvodre a smanje isti na zivotne namirnice i dječiju hranu recimo
Možda nisi razumjela, država nije zaradila, nego je je izgubila cca 200 miliona takse, zbog pretjeranih poskupljenja.
Romantično mi zvuče ovi komentari "Sirotinja namota pa proda par šteka".
Nema tu sirotinje. Nema ni motanih, ili ih bar ja ne vidim nigdje, a uzimao bih.
Sve je šverc iz CG "Manchester", "King", isl.

Od Starog Grada do Ilidze na svakoj Trznici/pijaci barem po 3-4 zene prodaju duhan i motane cigare, a nedeljom o auto pijaci da ne pricam.Taare wrote: 15 Jan 2021, 12:08Ako ti nisi vidio, nema, je liKrokodil Behko wrote: 15 Jan 2021, 09:47
Možda nisi razumjela, država nije zaradila, nego je je izgubila cca 200 miliona takse, zbog pretjeranih poskupljenja.
Romantično mi zvuče ovi komentari "Sirotinja namota pa proda par šteka".
Nema tu sirotinje. Nema ni motanih, ili ih bar ja ne vidim nigdje, a uzimao bih.
Sve je šverc iz CG "Manchester", "King", isl.
Kona mi mota i prodaje 20 komada haman za dvije marke.
Na taj način popravlja svoja skromna primanja.

Rakiju vole u Americi po ocjenama na Total Wineu. Da je neko pametan na ovim prostorima, da je ne proizvodi na industrijski nacin, nego na tradicionalni, mogo bi napraviti dobar biznis.Krokodil Behko wrote: 15 Jan 2021, 11:39CikCikCikPogodi wrote: 15 Jan 2021, 11:13
Nema tu velike dobiti drzavi. Jer se kod nas se velikoj većini pije rakija
Rakiju treba zabraniti, uvesti najveće moguće kazne, ako se proizverde, a ne uplati taksa.
Zato i jeste jeftina, jer je stavljena u prodaju po pijacama, a porez se ne plaća. Fino to regulisati, pa ćeš da vidiš kad ti Jack Daniels bude jeftiniji od tih brlja i patoka.

CikCikCikPogodi wrote: 15 Jan 2021, 11:13Nema tu velike dobiti drzavi. Jer se kod nas se velikoj većini pije rakija, tako da na uvozenu zestinu nema puno dobiti nit ce je ikada biti. Napravio bi se kontraefekt da zabrane pucenje rakije, sličan kao u Americi kad su zabranili alkohol. Jer mi toga, previše pravimo, ali je i tradicija.Hurija wrote: 15 Jan 2021, 09:02 Nebitno je to je luksuz neka poskupe takodje i alkohol i uvefu veću stopu PDV-a za visoko tarifne proizvodre a smanje isti na zivotne namirnice i dječiju hranu recimo
Jedino sto vidim da bi se trebalo uraditi, smanjiti porez na domaća vina ili ga u potpunosti ukinuti na neko vrijeme. Jer dosta vina u marketima koja se uvoze imaju istu cijenu ili su jeftinija od onih sto se proizvode u BiH. I malo bi poveco porez na uvezene pive. Ostalo ne bi diro.

Ni slučajno ako uvedu porez platiću ga nije to nikakav problemBeni wrote: 15 Jan 2021, 11:51Sas ce se moralna vertikala hurija naljutitiKrokodil Behko wrote: 15 Jan 2021, 11:39
Il ce pricom doci mi to za sebe pecemo![]()

I to ti je samo kozmetičke prirode na papiru zbog EU. U praksi se i vise pravi.Hurija wrote: 15 Jan 2021, 13:30CikCikCikPogodi wrote: 15 Jan 2021, 11:13
Nema tu velike dobiti drzavi. Jer se kod nas se velikoj većini pije rakija, tako da na uvozenu zestinu nema puno dobiti nit ce je ikada biti. Napravio bi se kontraefekt da zabrane pucenje rakije, sličan kao u Americi kad su zabranili alkohol. Jer mi toga, previše pravimo, ali je i tradicija.
Jedino sto vidim da bi se trebalo uraditi, smanjiti porez na domaća vina ili ga u potpunosti ukinuti na neko vrijeme. Jer dosta vina u marketima koja se uvoze imaju istu cijenu ili su jeftinija od onih sto se proizvode u BiH. I malo bi poveco porez na uvezene pive. Ostalo ne bi diro.
Gledaj u R Hrvatskoj je dozvoljeno peći do 5O litara rakije realno to je i dovoljno na domaćinstvo ,ćeif u svakom slučaju nije skup ,isto je recimo i sa lovom to je jako skup Hobi .
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests