Vehabije

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times
Status: Offline

Re: Vehabije

Post by Mirelam »

Aj majko moja . :D.
Fina džamija raja na demokratski način protestvuju protiv Nove Godine.
Bilboard slijedeći neka bude: "Reci ne Novoj Godini".
Dobro je njima kada se ovakvim stvarima bave, Allah im pameti dao.
Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija »

:)

Pitam se protiv koje nove godine protestuju gregorijanske ,pravoslavne ili muslimanske ,nedefinisane su mi vehabije skroz .
Ostalo je cutanje.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4074 times
Been thanked: 3736 times

Post by Naseef Mushroom »

MarlboroGold wrote: 16 Jan 2021, 01:26
Naseef Mushroom wrote: 16 Jan 2021, 01:18

Je li? Pokušaj reći u Americi crncu što na miran demokratski način protiv nečeg protestuje "jel to tvoje pravo da protestuješ mirno kao ono pravo razbiti izlog ili zapaliti auto što ti rade braća u potpuno drugoj državi koju nisi nikada sreo" pa mi javi kako si prošao na sudu.
Spinuješ bezveze.

Kad musliman dođe iz arapske zemlje u Evropu, a pogotovo teokratije, pruže mu se sva prava na vjeroispovijest, a on bi drugima nametao šta je ispravno a šta ne. To što Charlie Hebdo objavi karikaturu ne znači da taj isti musliman treba otići do prve jelke u komšiluku i istu zapaliti, a pogotovo da uradi nešto još gore. Tu si gdje si i budi svjestan toga.
Mi pričamo o ljudima koji u Bosni i Hercegovini kažu na miran način da je ne treba slaviti jer nije muslimanska i u demokratskom društvu okače bilbord gdje piše da se ne treba slaviti tu novu godinu, bez ikakvog poziva na nasilje a vas dvojica o temi kako se pale jelke ili se uradi nešto gore nakon objave karikatura. Znači stavljate svakog muslimana koji ne slavi novu godinu u rangu koljača što odrubljuje glave.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22189 times
Been thanked: 20276 times

Post by Masamune »

Naseef Mushroom wrote: 16 Jan 2021, 09:29
MarlboroGold wrote: 16 Jan 2021, 01:26
Spinuješ bezveze.

Kad musliman dođe iz arapske zemlje u Evropu, a pogotovo teokratije, pruže mu se sva prava na vjeroispovijest, a on bi drugima nametao šta je ispravno a šta ne. To što Charlie Hebdo objavi karikaturu ne znači da taj isti musliman treba otići do prve jelke u komšiluku i istu zapaliti, a pogotovo da uradi nešto još gore. Tu si gdje si i budi svjestan toga.
Mi pričamo o ljudima koji u Bosni i Hercegovini kažu na miran način da je ne treba slaviti jer nije muslimanska i u demokratskom društvu okače bilbord gdje piše da se ne treba slaviti tu novu godinu, bez ikakvog poziva na nasilje a vas dvojica o temi kako se pale jelke ili se uradi nešto gore nakon objave karikatura. Znači stavljate svakog muslimana koji ne slavi novu godinu u rangu koljača što odrubljuje glave.
Ne stavljamo. To je tvoja imputacija. Rekao sam ti već da ne čitaš samo ono što želiš vidjeti.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Mirelam wrote: 16 Jan 2021, 09:24 Aj majko moja . :D.
Da, ukratko si perfektno opisala kako sloboda govora i demokratsko društvo funkcioniše, od važnih do nevažnih stvari.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Mirelam »

Naseef Mushroom wrote: 16 Jan 2021, 09:32
Mirelam wrote: 16 Jan 2021, 09:24 Aj majko moja . :D.
Da, ukratko si perfektno opisala kako sloboda govora i demokratsko društvo funkcioniše, od važnih do nevažnih stvari.
A da nadjes na bilboard na kojem piše:" Reci ne Bajramu" ? :ooo
To je onda islamofobija? :ooo
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

MarlboroGold wrote: 16 Jan 2021, 09:30
Naseef Mushroom wrote: 16 Jan 2021, 09:29
Ne stavljamo. To je tvoja imputacija. Rekao sam ti već da ne čitaš samo ono što želiš vidjeti.
Pa čekaj, na moj komentar kako svako ima pravo protestovati, bojkotovati ili ne priznati bilo šta u demokratskoj državi i iskoristiti slobodu govora, kao npr. nova godina ja dobih odgovor paljene jelki i ti sastavi sa karikaturama o odsjecanjem glavi.
Kako bi ti interpretirao?
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2824 times
Been thanked: 23319 times
Status: Online

Post by HAVANA »

https://zijadljakic.ba/proslavljanje-uc ... -praznika/

Eto ti pa obrni, zamisli da je umjesto zijada neki marko a umjesto kjafirskih islamski...
Kako zvuci?
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Mirelam wrote: 16 Jan 2021, 09:39
Naseef Mushroom wrote: 16 Jan 2021, 09:32
Tako je, islamofobija je
U ovom slučaju Nove godine niko ne zabranjuje katolicima da slave nego je ekstra podvučeno i na plakatima i kod ovog gospodina što je odgovorio u linku na pitanja da se to odnosi samo na muslimane da ne slave tuđu Novu godinu.

Znači niko ne brani katolicima da slave svoje praznike i da se održavaju nego je samo kritika upućena svom narodu i vjernicima pa zato i nije kršćanofobija.
Sa druge strane kada osvane bilbord "Reci ne Bajramu" to uglavnom dolazi od kjafira, ateista i drugih religija pa je zato islamofobija.
Da katolici slave Bajram sa muslimanina onda bi taj tvoj primjer imao smisla.

Isto tako sa jelkom, kititi jelku u javnosti i slaviti praznike je demokratsko pravo bilo to Berlin, Zagreb, Sarajevo ili London ali staviti jelku baš ispred Muhamedov prozor od toliko prostora nije uživanju u demokratiji i slobodi već provokacija.

Sa duge strane zapaliti jelku ili bilo šta sa čim se ne slaže neko nije uopšte demokratsko pravo nego čisti vandalizam.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

HAVANA wrote: 16 Jan 2021, 10:04 https://zijadljakic.ba/proslavljanje-uc ... -praznika/

Eto ti pa obrni, zamisli da je umjesto zijada neki marko a umjesto kjafirskih islamski...
Kako zvuci?
Ako već obrćeš obrni do kraja.
U tvom primjeru ne bi Marko govorio da Bajram ne smije biti i da ga muslimani ne smiju obilježavati nego bi govorio da katolici ne bi trebali slaviti praznike koji nisi njihovi, znači ništa strašno, huškački i nelegitimno ako bi Marko u tom primjeru koristio izraz islamski i to kažem kao musliman.
Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija »

Postoji činjenje i nečinjenje nekog dijela i tzv sticaj,dobro je ovo gornje ,svaka cast .👍 Mislim na predzanji post.
Ostalo je cutanje.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Dobro dragi katolici,pravoslavci,kjafiri i svi ostali ,nemojte niposto cestitati bajram,pijte pive,alkohol i jedite svinjske medaljone na oci komsijine u svetom mjesecu ramazana,na bilbordima pisite da se to niposto ne smije slaviti i cestitati komsiji islamske vjeroispovijesti,mozete i kolumnu kakvu, i da je to grijeh.Strasan,ne cestitaj ni za zivu glavu...Reko naseef.I zijad. :cudi
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Kako se ide na novi zeland,ima li dje dalje?
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

HAVANA wrote: 16 Jan 2021, 10:52 Dobro dragi katolici,pravoslavci,kjafiri i svi ostali ,nemojte niposto cestitati bajram,pijte pive,alkohol i jedite svinjske medaljone na oci komsijine u svetom mjesecu ramazana,na bilbordima pisite da se to niposto ne smije slaviti i cestitati komsiji islamske vjeroispovijesti,mozete i kolumnu kakvu, i da je to grijeh.Strasan,ne cestitaj ni za zivu glavu...Reko naseef.I zijad. :cudi
Uz svo dužno poštovanje ali ti si najbolji primjer kako decenije onog sistema mogu učiniti da odrasla osoba nema apsolutno pojma kako funkcioniše sloboda govora.

Pa može Zijad napraviti YouTube video ili zakupiti bilbord gdje stoji da se ne bi treblo slaviti svoj rođendan, gdje ne bi trebalo komšiji poželjeti ljudima na ulici "dobro jutro" i da trebaš staviti crvene gaće na glavu jer to izgleda simpatično, da salata od krastavac najbolje idi iz banane ili šta god.

I onda je na svakom građaninu da to prihvati, odbije, blokira ga, dislajkuje mu video, pretplati se na njegov kanal zbog toga ili ga citira po forumima jer ga smatra pametnim ili budalom.
Kao što mogu na moj ili tvoj komentar postaviti :cool ili :bua staviti nas na ignore ili nas predložiti za forumaše mjeseca.

Ali ovako kao ti toliko se buniti jer za tebe u životu nevažne osobe drugačije razmišljaju i postupaju nego ti je za mene neshvatljivo. "Reko Zijad", pa šta ako je reko Zijad? Ne tjera tebe Zijad ni na šta
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Zaboli me qrac i za zijada i za taj profil ljudi al da je grijeh nekome nesto cestitati,stvar osnovne kulture,postovanja...Bolesno.Nebitno,zivi kako zelis, ja cu kako ja zelim.
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Mirelam »

Naseef Mushroom wrote: 16 Jan 2021, 10:29
Mirelam wrote: 16 Jan 2021, 09:39
Tako je, islamofobija je
U ovom slučaju Nove godine niko ne zabranjuje katolicima da slave nego je ekstra podvučeno i na plakatima i kod ovog gospodina što je odgovorio u linku na pitanja da se to odnosi samo na muslimane da ne slave tuđu Novu godinu.

Znači niko ne brani katolicima da slave svoje praznike i da se održavaju nego je samo kritika upućena svom narodu i vjernicima pa zato i nije kršćanofobija.
Sa druge strane kada osvane bilbord "Reci ne Bajramu" to uglavnom dolazi od kjafira, ateista i drugih religija pa je zato islamofobija.

Isto tako sa jelkom, kititi jelku u javnosti i slaviti praznike je demokratsko pravo bilo to Berlin, Zagreb, Sarajevo ili London ali staviti jelku baš ispred Muhamedov prozor od toliko prostora nije uživanju u demokratiji i slobodi već provokacija.

Sa duge strane zapaliti jelku ili bilo šta sa čim se ne slaže neko nije uopšte demokratsko pravo nego čisti vandalizam.
Predlažem da Muhamed stavi veliki bilboard ispod svoga prozora i napiše :"Ovdje živi Muhamed i ne podmecite mi cafirske praznike jer sam ja musliman", bez obzira što je ispod njegovog prozora javna površina i bez obzira što NG spada u državni praznik jer to je njegovo demokratsko pravo. :ne
Protestvovati protiv bajki, basni, kućnih ljubimaca, muzike.....nastavi niz, jer to nije u duhu i prema svjetonazorima fine dzamijske raje. Poderati bonton pod obavezno. :ooo
To o čemu ti pričaš nije se ni srelo sa demokratijom. :pusi
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Mirelam wrote: 16 Jan 2021, 12:12
Naseef Mushroom wrote: 16 Jan 2021, 10:29
Tako je, islamofobija je

Predlažem da Muhamed stavi veliki bilboard ispod svoga prozora i napiše :"Ovdje živi Muhamed i ne podmecite mi cafirske praznike jer sam ja musliman", bez obzira što je ispod njegovog prozora javna površina i bez obzira što NG spada u državni praznik jer to je njegovo demokratsko pravo. :ne
Protestvovati protiv bajki, basni, kućnih ljubimaca, muzike.....nastavi niz, jer to nije u duhu i prema svjetonazorima fine dzamijske raje. Poderati bonton pod obavezno. :ooo
Šališ se na temi, ne zato što si danas dobre volje već zato sto nemaš pojma šta je demokratija ili što imaš pojma ali želiš određwnoj osobi uskratiti slobodu govora.

Muhamed nije rekao "nemojte meni te ćafirske praznike pod prozor", Muhamed živi svoj život ali zna Klaus gdje živi Muhamed pa baš pod njegov prozor stavlja. Njegovo pravo da to radi u slobodnoj državi a u isto vrijeme je i hinjski i ksenofobično " da se zna ko je ovdje gazda"
Kao kada u Americi grupa bijelaca pred koreanskom radnjom ili crnačkom kućom pojača country muziku.
Country muzika nije po sebi nasilna, čak je i lijepa, ali je važan kontekst i poruka u tom slučaju.
To su ti isti fini Evropljani koji muškarca sa perikom zovu "gospođo" da ne uvrijede njegove osjećaje poručuju muslimanima "u našem ste, prilagodite se ili idite"
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

HAVANA wrote: 16 Jan 2021, 11:43 Zaboli me qrac i za zijada i za taj profil ljudi al da je grijeh nekome nesto cestitati,stvar osnovne kulture,postovanja...Bolesno.Nebitno,zivi kako zelis, ja cu kako ja zelim.
Sve to stoji što si napisao ali što se ponašaš suprotno od onoga šta pišeš? Pa ako ti je glupost šta Zijad govori blokiraj ga, ignoriši ga, nemoj kliknuti na njegove blogove ili videa. Ti želiš slaviti, on želi biti nekulturan, ti ne utičeš na njegov, on ne utiče na tvoj život.
Gdje je problem pa da ti toliko smeta?
Ti želiš misliti i živjeti kako ti želiš a protiv si toga da on ima ista prava? Ne ide to tako.
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Mirelam »

Naseef Mushroom wrote: 16 Jan 2021, 13:46
Mirelam wrote: 16 Jan 2021, 12:12
Šališ se na temi, ne zato što si danas dobre volje već zato sto nemaš pojma šta je demokratija ili što imaš pojma ali želiš određwnoj osobi uskratiti slobodu govora.

Muhamed nije rekao "nemojte meni te ćafirske praznike pod prozor", Muhamed živi svoj život ali zna Klaus gdje živi Muhamed pa baš pod njegov prozor stavlja. Njegovo pravo da to radi u slobodnoj državi a u isto vrijeme je i hinjski i ksenofobično " da se zna ko je ovdje gazda"
Kao kada u Americi grupa bijelaca pred koreanskom radnjom ili crnačkom kućom pojača country muziku.
Country muzika nije po sebi nasilna, čak je i lijepa, ali je važan kontekst i poruka u tom slučaju.
To su ti isti fini Evropljani koji muškarca sa perikom zovu "gospođo" da ne uvrijede njegove osjećaje poručuju muslimanima "u našem ste, prilagodite se ili idite"
Taj vjerski narativ mozes dijeliti sa finom dzamijskom rajom. :pusi Ti ces nas uciti demokratiji a stav ko komunisticka partija samo zamotana u zeleno. :ooo
Tolerancija, razumijevanje, demokratija,... to je tvoj poziv u ovoj Jehovnoj misiji koju imas ovdje?
Da imalo znas bosanski, onda bi znao da rijec cafir ima drugacije znacenje u nasem jeziku a ne samo nevjernik.
Interesantna stvar da je paljenje jelke vandalizam a ne izazivanje vjerske netrpeljivosti. Cudni arsini. Pobuda tog cina je znaci objes, doklolica a ne politicki stav koji nije u skladu vjerskim razmisljanjem jedne skupine?
I kazes gradjanska drzava nam je cilj. :D.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Mirelam wrote: 16 Jan 2021, 14:15
Naseef Mushroom wrote: 16 Jan 2021, 13:46

Taj vjerski narativ mozes dijeliti sa finom dzamijskom rajom. :pusi Ti ces nas uciti demokratiji a stav ko komunisticka partija samo zamotana u zeleno. :ooo
Tolerancija, razumijevanje, demokratija,... to je tvoj poziv u ovoj Jehovnoj misiji koju imas ovdje?
Da imalo znas bosanski, onda bi znao da rijec cafir ima drugacije znacenje u nasem jeziku a ne samo nevjernik.
Interesantna stvar da je paljenje jelke vandalizam a ne izazivanje vjerske netrpeljivosti. Cudni arsini. Pobuda tog cina je znaci objes, doklolica a ne politicki stav koji nije u skladu vjerskim razmisljanjem jedne skupine?
I kazes gradjanska drzava nam je cilj. :D.
Znači tebi je pokušaj cenzure muslimana koji savjetuje muslimane da ne slave praznike koji nisu muslimanski pojam demokratije i slobode govora?

A što se tiče ćafira, ja se držim čvrsto definicije za razliku od tebe i drugih što spinujete i oblikujete nešto da bi ispalo po vašem jer drugačije ne znate ispasti u pravu.
Pa idemo
Kafir (od arapskog كافر kāfir, mn. كفّار kuffār; na turskom, kâfir; u bosanskoj kolokvijalnoj upotrebi sreće se i oblik ćafir) u islamu označava "nevjernika," tj. osobu koja nije musliman i ne slijedi islam kao religiju.

Pogrdan oblik za nevjernika, tj. nemuslimana, na turskom govornom i kulturnom području je gavur (u bosanskoj kolokvijalnoj upotrebi, đavur).
Čovjek nije nikoga uvrijedio, sve je ispravno naveo
Post Reply

Return to “Religija”