Fina džamija raja na demokratski način protestvuju protiv Nove Godine.
Bilboard slijedeći neka bude: "Reci ne Novoj Godini".
Dobro je njima kada se ovakvim stvarima bave, Allah im pameti dao.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Mi pričamo o ljudima koji u Bosni i Hercegovini kažu na miran način da je ne treba slaviti jer nije muslimanska i u demokratskom društvu okače bilbord gdje piše da se ne treba slaviti tu novu godinu, bez ikakvog poziva na nasilje a vas dvojica o temi kako se pale jelke ili se uradi nešto gore nakon objave karikatura. Znači stavljate svakog muslimana koji ne slavi novu godinu u rangu koljača što odrubljuje glave.MarlboroGold wrote: 16 Jan 2021, 01:26Spinuješ bezveze.Naseef Mushroom wrote: 16 Jan 2021, 01:18
Je li? Pokušaj reći u Americi crncu što na miran demokratski način protiv nečeg protestuje "jel to tvoje pravo da protestuješ mirno kao ono pravo razbiti izlog ili zapaliti auto što ti rade braća u potpuno drugoj državi koju nisi nikada sreo" pa mi javi kako si prošao na sudu.
Kad musliman dođe iz arapske zemlje u Evropu, a pogotovo teokratije, pruže mu se sva prava na vjeroispovijest, a on bi drugima nametao šta je ispravno a šta ne. To što Charlie Hebdo objavi karikaturu ne znači da taj isti musliman treba otići do prve jelke u komšiluku i istu zapaliti, a pogotovo da uradi nešto još gore. Tu si gdje si i budi svjestan toga.

Ne stavljamo. To je tvoja imputacija. Rekao sam ti već da ne čitaš samo ono što želiš vidjeti.Naseef Mushroom wrote: 16 Jan 2021, 09:29Mi pričamo o ljudima koji u Bosni i Hercegovini kažu na miran način da je ne treba slaviti jer nije muslimanska i u demokratskom društvu okače bilbord gdje piše da se ne treba slaviti tu novu godinu, bez ikakvog poziva na nasilje a vas dvojica o temi kako se pale jelke ili se uradi nešto gore nakon objave karikatura. Znači stavljate svakog muslimana koji ne slavi novu godinu u rangu koljača što odrubljuje glave.MarlboroGold wrote: 16 Jan 2021, 01:26
Spinuješ bezveze.
Kad musliman dođe iz arapske zemlje u Evropu, a pogotovo teokratije, pruže mu se sva prava na vjeroispovijest, a on bi drugima nametao šta je ispravno a šta ne. To što Charlie Hebdo objavi karikaturu ne znači da taj isti musliman treba otići do prve jelke u komšiluku i istu zapaliti, a pogotovo da uradi nešto još gore. Tu si gdje si i budi svjestan toga.
Da, ukratko si perfektno opisala kako sloboda govora i demokratsko društvo funkcioniše, od važnih do nevažnih stvari.Mirelam wrote: 16 Jan 2021, 09:24 Aj majko moja .![]()
A da nadjes na bilboard na kojem piše:" Reci ne Bajramu" ?Naseef Mushroom wrote: 16 Jan 2021, 09:32Da, ukratko si perfektno opisala kako sloboda govora i demokratsko društvo funkcioniše, od važnih do nevažnih stvari.Mirelam wrote: 16 Jan 2021, 09:24 Aj majko moja .![]()
Pa čekaj, na moj komentar kako svako ima pravo protestovati, bojkotovati ili ne priznati bilo šta u demokratskoj državi i iskoristiti slobodu govora, kao npr. nova godina ja dobih odgovor paljene jelki i ti sastavi sa karikaturama o odsjecanjem glavi.MarlboroGold wrote: 16 Jan 2021, 09:30Ne stavljamo. To je tvoja imputacija. Rekao sam ti već da ne čitaš samo ono što želiš vidjeti.Naseef Mushroom wrote: 16 Jan 2021, 09:29
Mi pričamo o ljudima koji u Bosni i Hercegovini kažu na miran način da je ne treba slaviti jer nije muslimanska i u demokratskom društvu okače bilbord gdje piše da se ne treba slaviti tu novu godinu, bez ikakvog poziva na nasilje a vas dvojica o temi kako se pale jelke ili se uradi nešto gore nakon objave karikatura. Znači stavljate svakog muslimana koji ne slavi novu godinu u rangu koljača što odrubljuje glave.

Tako je, islamofobija jeMirelam wrote: 16 Jan 2021, 09:39A da nadjes na bilboard na kojem piše:" Reci ne Bajramu" ?Naseef Mushroom wrote: 16 Jan 2021, 09:32
Da, ukratko si perfektno opisala kako sloboda govora i demokratsko društvo funkcioniše, od važnih do nevažnih stvari.![]()
To je onda islamofobija?![]()
Ako već obrćeš obrni do kraja.HAVANA wrote: 16 Jan 2021, 10:04 https://zijadljakic.ba/proslavljanje-uc ... -praznika/
Eto ti pa obrni, zamisli da je umjesto zijada neki marko a umjesto kjafirskih islamski...
Kako zvuci?

Uz svo dužno poštovanje ali ti si najbolji primjer kako decenije onog sistema mogu učiniti da odrasla osoba nema apsolutno pojma kako funkcioniše sloboda govora.HAVANA wrote: 16 Jan 2021, 10:52 Dobro dragi katolici,pravoslavci,kjafiri i svi ostali ,nemojte niposto cestitati bajram,pijte pive,alkohol i jedite svinjske medaljone na oci komsijine u svetom mjesecu ramazana,na bilbordima pisite da se to niposto ne smije slaviti i cestitati komsiji islamske vjeroispovijesti,mozete i kolumnu kakvu, i da je to grijeh.Strasan,ne cestitaj ni za zivu glavu...Reko naseef.I zijad.![]()

Predlažem da Muhamed stavi veliki bilboard ispod svoga prozora i napiše :"Ovdje živi Muhamed i ne podmecite mi cafirske praznike jer sam ja musliman", bez obzira što je ispod njegovog prozora javna površina i bez obzira što NG spada u državni praznik jer to je njegovo demokratsko pravo.Naseef Mushroom wrote: 16 Jan 2021, 10:29Tako je, islamofobija jeMirelam wrote: 16 Jan 2021, 09:39
A da nadjes na bilboard na kojem piše:" Reci ne Bajramu" ?![]()
To je onda islamofobija?![]()
U ovom slučaju Nove godine niko ne zabranjuje katolicima da slave nego je ekstra podvučeno i na plakatima i kod ovog gospodina što je odgovorio u linku na pitanja da se to odnosi samo na muslimane da ne slave tuđu Novu godinu.
Znači niko ne brani katolicima da slave svoje praznike i da se održavaju nego je samo kritika upućena svom narodu i vjernicima pa zato i nije kršćanofobija.
Sa druge strane kada osvane bilbord "Reci ne Bajramu" to uglavnom dolazi od kjafira, ateista i drugih religija pa je zato islamofobija.
Da katolici slave Bajram sa muslimanina onda bi taj tvoj primjer imao smisla.
Isto tako sa jelkom, kititi jelku u javnosti i slaviti praznike je demokratsko pravo bilo to Berlin, Zagreb, Sarajevo ili London ali staviti jelku baš ispred Muhamedov prozor od toliko prostora nije uživanju u demokratiji i slobodi već provokacija.
Sa duge strane zapaliti jelku ili bilo šta sa čim se ne slaže neko nije uopšte demokratsko pravo nego čisti vandalizam.
Šališ se na temi, ne zato što si danas dobre volje već zato sto nemaš pojma šta je demokratija ili što imaš pojma ali želiš određwnoj osobi uskratiti slobodu govora.Mirelam wrote: 16 Jan 2021, 12:12Predlažem da Muhamed stavi veliki bilboard ispod svoga prozora i napiše :"Ovdje živi Muhamed i ne podmecite mi cafirske praznike jer sam ja musliman", bez obzira što je ispod njegovog prozora javna površina i bez obzira što NG spada u državni praznik jer to je njegovo demokratsko pravo.Naseef Mushroom wrote: 16 Jan 2021, 10:29
Tako je, islamofobija je
U ovom slučaju Nove godine niko ne zabranjuje katolicima da slave nego je ekstra podvučeno i na plakatima i kod ovog gospodina što je odgovorio u linku na pitanja da se to odnosi samo na muslimane da ne slave tuđu Novu godinu.
Znači niko ne brani katolicima da slave svoje praznike i da se održavaju nego je samo kritika upućena svom narodu i vjernicima pa zato i nije kršćanofobija.
Sa druge strane kada osvane bilbord "Reci ne Bajramu" to uglavnom dolazi od kjafira, ateista i drugih religija pa je zato islamofobija.
Da katolici slave Bajram sa muslimanina onda bi taj tvoj primjer imao smisla.
Isto tako sa jelkom, kititi jelku u javnosti i slaviti praznike je demokratsko pravo bilo to Berlin, Zagreb, Sarajevo ili London ali staviti jelku baš ispred Muhamedov prozor od toliko prostora nije uživanju u demokratiji i slobodi već provokacija.
Sa duge strane zapaliti jelku ili bilo šta sa čim se ne slaže neko nije uopšte demokratsko pravo nego čisti vandalizam.![]()
Protestvovati protiv bajki, basni, kućnih ljubimaca, muzike.....nastavi niz, jer to nije u duhu i prema svjetonazorima fine dzamijske raje. Poderati bonton pod obavezno.![]()
To o čemu ti pričaš nije se ni srelo sa demokratijom.![]()
Sve to stoji što si napisao ali što se ponašaš suprotno od onoga šta pišeš? Pa ako ti je glupost šta Zijad govori blokiraj ga, ignoriši ga, nemoj kliknuti na njegove blogove ili videa. Ti želiš slaviti, on želi biti nekulturan, ti ne utičeš na njegov, on ne utiče na tvoj život.HAVANA wrote: 16 Jan 2021, 11:43 Zaboli me qrac i za zijada i za taj profil ljudi al da je grijeh nekome nesto cestitati,stvar osnovne kulture,postovanja...Bolesno.Nebitno,zivi kako zelis, ja cu kako ja zelim.
Taj vjerski narativ mozes dijeliti sa finom dzamijskom rajom.Naseef Mushroom wrote: 16 Jan 2021, 13:46Šališ se na temi, ne zato što si danas dobre volje već zato sto nemaš pojma šta je demokratija ili što imaš pojma ali želiš određwnoj osobi uskratiti slobodu govora.Mirelam wrote: 16 Jan 2021, 12:12
Predlažem da Muhamed stavi veliki bilboard ispod svoga prozora i napiše :"Ovdje živi Muhamed i ne podmecite mi cafirske praznike jer sam ja musliman", bez obzira što je ispod njegovog prozora javna površina i bez obzira što NG spada u državni praznik jer to je njegovo demokratsko pravo.![]()
Protestvovati protiv bajki, basni, kućnih ljubimaca, muzike.....nastavi niz, jer to nije u duhu i prema svjetonazorima fine dzamijske raje. Poderati bonton pod obavezno.![]()
To o čemu ti pričaš nije se ni srelo sa demokratijom.![]()
Muhamed nije rekao "nemojte meni te ćafirske praznike pod prozor", Muhamed živi svoj život ali zna Klaus gdje živi Muhamed pa baš pod njegov prozor stavlja. Njegovo pravo da to radi u slobodnoj državi a u isto vrijeme je i hinjski i ksenofobično " da se zna ko je ovdje gazda"
Kao kada u Americi grupa bijelaca pred koreanskom radnjom ili crnačkom kućom pojača country muziku.
Country muzika nije po sebi nasilna, čak je i lijepa, ali je važan kontekst i poruka u tom slučaju.
To su ti isti fini Evropljani koji muškarca sa perikom zovu "gospođo" da ne uvrijede njegove osjećaje poručuju muslimanima "u našem ste, prilagodite se ili idite"
Znači tebi je pokušaj cenzure muslimana koji savjetuje muslimane da ne slave praznike koji nisu muslimanski pojam demokratije i slobode govora?Mirelam wrote: 16 Jan 2021, 14:15Taj vjerski narativ mozes dijeliti sa finom dzamijskom rajom.Naseef Mushroom wrote: 16 Jan 2021, 13:46
Šališ se na temi, ne zato što si danas dobre volje već zato sto nemaš pojma šta je demokratija ili što imaš pojma ali želiš određwnoj osobi uskratiti slobodu govora.
Muhamed nije rekao "nemojte meni te ćafirske praznike pod prozor", Muhamed živi svoj život ali zna Klaus gdje živi Muhamed pa baš pod njegov prozor stavlja. Njegovo pravo da to radi u slobodnoj državi a u isto vrijeme je i hinjski i ksenofobično " da se zna ko je ovdje gazda"
Kao kada u Americi grupa bijelaca pred koreanskom radnjom ili crnačkom kućom pojača country muziku.
Country muzika nije po sebi nasilna, čak je i lijepa, ali je važan kontekst i poruka u tom slučaju.
To su ti isti fini Evropljani koji muškarca sa perikom zovu "gospođo" da ne uvrijede njegove osjećaje poručuju muslimanima "u našem ste, prilagodite se ili idite"Ti ces nas uciti demokratiji a stav ko komunisticka partija samo zamotana u zeleno.
![]()
Tolerancija, razumijevanje, demokratija,... to je tvoj poziv u ovoj Jehovnoj misiji koju imas ovdje?
Da imalo znas bosanski, onda bi znao da rijec cafir ima drugacije znacenje u nasem jeziku a ne samo nevjernik.
Interesantna stvar da je paljenje jelke vandalizam a ne izazivanje vjerske netrpeljivosti. Cudni arsini. Pobuda tog cina je znaci objes, doklolica a ne politicki stav koji nije u skladu vjerskim razmisljanjem jedne skupine?
I kazes gradjanska drzava nam je cilj.![]()
Čovjek nije nikoga uvrijedio, sve je ispravno naveoKafir (od arapskog كافر kāfir, mn. كفّار kuffār; na turskom, kâfir; u bosanskoj kolokvijalnoj upotrebi sreće se i oblik ćafir) u islamu označava "nevjernika," tj. osobu koja nije musliman i ne slijedi islam kao religiju.
Pogrdan oblik za nevjernika, tj. nemuslimana, na turskom govornom i kulturnom području je gavur (u bosanskoj kolokvijalnoj upotrebi, đavur).