Najveći zavodnici na forumu
Moderator: Krokodil Behko
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2803 times
- Been thanked: 5037 times
- Status: Offline
Re: Najveći zavodnici na forumu
Ali .. šta je poštenje? 
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- saint_mirad
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 80 times
- Been thanked: 213 times
Ne može samo ni biologija jer ako se sve prepusti njoj bez neke regulacije kroz religiju ili moral, društvo ce se raspasti.MarlboroGold wrote: 16 Jan 2021, 22:23saint_mirad wrote: 16 Jan 2021, 22:19
Islamski klerici vole reći da smo mi oduvek muslimani, samo smo se odmetnuli.
Islam je u vezi poligamije više realan nego neke druge ideologije. Možda je i bolje imat 2 legalne žene nego jednu ženu i pride ljubavnicu za koju niko ne zna.![]()
Ako ćemo posmatrati biologiju, a ne socijalne konstrukte, onda to ima smisla samo tako.
Nisu slučajno sve uspešne civilizacije bile monogamne, cak i islamska.
- saint_mirad
- Osvježenje foruma

Kad daješ jer ti je merak, a ne da nešto dobiješ od muškarca vaginalnom manipulacijom.
- Grom
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 23 times
Ma mogu i te biti nepoštene, itekako mogu mijenjati dosta muškaraca. Samo što nemaju pristup muškarcima koji vodaju zgodne žene i za kojima zgodne žene lete.
- saint_mirad
- Osvježenje foruma

Svako ima svoju definiciju poštenja, za mene to nije nužno broj partnera žene već razlozi iz kojih ulazi u odnose.almir90 wrote: 16 Jan 2021, 22:28 Ma mogu i te biti nepoštene, itekako mogu mijenjati dosta muškaraca. Samo što nemaju pristup muškarcima koji vodaju zgodne žene i za kojima zgodne žene lete.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22792 times
- Been thanked: 20874 times
Slažem se, ali ipak je biologija presudna u smislu onoga što zapravo jesmo. Moral, bio zasnovan na reliji ili ne, je ono što je limitirao nagone. Da nije morala mislim da bismo danas još uvijek bili plemena.saint_mirad wrote: 16 Jan 2021, 22:25Ne može samo ni biologija jer ako se sve prepusti njoj bez neke regulacije kroz religiju ili moral, društvo ce se raspasti.MarlboroGold wrote: 16 Jan 2021, 22:23
![]()
Ako ćemo posmatrati biologiju, a ne socijalne konstrukte, onda to ima smisla samo tako.
- saint_mirad
- Osvježenje foruma

Slažem se. Moral je i izmišljen kao socijalni mehanizam da drzi nagone pod kontrolom, a od čega ima benefite cela zajednica.MarlboroGold wrote: 16 Jan 2021, 22:31Slažem se, ali ipak je biologija presudna u smislu onoga što zapravo jesmo. Moral, bio zasnovan na reliji ili ne, je ono što je limitirao nagone. Da nije morala mislim da bismo danas još uvijek bili plemena.saint_mirad wrote: 16 Jan 2021, 22:25
Ne može samo ni biologija jer ako se sve prepusti njoj bez neke regulacije kroz religiju ili moral, društvo ce se raspasti.
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4133 times
- Been thanked: 3098 times
Pa dobro, svaki Cigo svoga konja hvali, pa tako i Nata.saint_mirad wrote: 16 Jan 2021, 22:22Nisu predrasude, Nata je ovo stvarno rekla kad su je prozvali da redovno menja muškarce.
Ja nisam ni tvrdio da samo ružna žena može biti poštena, već ako je žena ružna ona nema izbor da bude nepostena.
Lepa žena zaista ima izbor, i shodno njemu može biti i poštena ako hoće, i tu utiče više faktora.
Probaj čitati moje upise bez pristrasnosti, gubim volju da odgovaram na nešto što i nisam tvrdio.
Naravno, kad ti se nesto puno nudi nije ti zanimljivo. Tako i svalercine zavrse s nekom Plain Jane, jer im se smuci kompletan taj konstrukt.
Nema u meni nikakve pristrastnosti, vi podrzavate serijat iskljucivo zbog pristupa vecem broju zena. Zaboravljate da to podrazumijeva da ste dovoljno situirani, da mozete svaku od njih (zasebno) obezbijediti, da morate imati odobrenje Prve za ostale, kao i da se to cinilo prevashodno kad se prva zena razboli (da bi druga vodila brigu o njoj i podigla djecu). Serijatsko pravo nije igrarija i najmanje ima veze sa seksom. I ja imam odredjeni nivo tolerancije dok kog mogu citati besmislice tipa 'svi su muskarci muslimani'. Niti su svi muskarci muslimani (u datom kontekstu svaleri), niti je visezenstvo jednostavna jednadzba kako mali Djokica zamislja.
Last edited by Lavlje_srce on 16 Jan 2021, 22:36, edited 1 time in total.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Tako je.saint_mirad wrote: 16 Jan 2021, 22:33Slažem se. Moral je i izmišljen kao socijalni mehanizam da drzi nagone pod kontrolom, a od čega ima benefite cela zajednica.MarlboroGold wrote: 16 Jan 2021, 22:31
Slažem se, ali ipak je biologija presudna u smislu onoga što zapravo jesmo. Moral, bio zasnovan na reliji ili ne, je ono što je limitirao nagone. Da nije morala mislim da bismo danas još uvijek bili plemena.
- Grom
- Inventar foruma

- Mood:
Bila je neka teorija da je to više radi raspodjele, najviše radi raspodjele žena. Jer oni muškarci koji nisu dobijali niti jednu nisi bili ni motivisani da rade bilo šta, da doprinose. A manjina koji su imali više žena jednostavno nisu mogli održati sistem. Zato je došlo do uvoda brakova, monogamije i morala da bi došlo do ravnomjerne raspodjele.MarlboroGold wrote: 16 Jan 2021, 22:31
Slažem se, ali ipak je biologija presudna u smislu onoga što zapravo jesmo. Moral, bio zasnovan na reliji ili ne, je ono što je limitirao nagone. Da nije morala mislim da bismo danas još uvijek bili plemena.
Opet kažem, teorija na koju sam naletio, mada djeluje kao da ima smisla da je istinita.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9171 times
- Been thanked: 5864 times
Evo kako ih Fudo postroji.
Koja nije vakcinisana 2 m razmak, tako im naredio. I postuju zbog njega.
Mundzi se ne vidi u redu jer je banirana, ali i ona je tamo.
Koja nije vakcinisana 2 m razmak, tako im naredio. I postuju zbog njega.
Mundzi se ne vidi u redu jer je banirana, ali i ona je tamo.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
The Dark Side Of The Forum...
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3958 times
- Been thanked: 7326 times
Najgore je kad puno razmisljas..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- saint_mirad
- Osvježenje foruma

Lol.. Ja ne podržavam šerijat bilo kako. Smatram da je to anahron i opresivan verozakon, i da je za same muslimane bolje da ga se ne pridržavaju.Lavlje_srce wrote: 16 Jan 2021, 22:34Pa dobro, svaki Cigo svoga konja hvali, pa tako i Nata.saint_mirad wrote: 16 Jan 2021, 22:22Nisu predrasude, Nata je ovo stvarno rekla kad su je prozvali da redovno menja muškarce.
Ja nisam ni tvrdio da samo ružna žena može biti poštena, već ako je žena ružna ona nema izbor da bude nepostena.
Lepa žena zaista ima izbor, i shodno njemu može biti i poštena ako hoće, i tu utiče više faktora.
Probaj čitati moje upise bez pristrasnosti, gubim volju da odgovaram na nešto što i nisam tvrdio.
Naravno, kad ti se nesto puno nudi nije ti zanimljivo. Tako i svalercine zavrse s nekom Plain Jane, jer im se smuci kompletan taj konstrukt.
Nema u meni nikakve pristrastnosti, vi podrzavate serijat iskljucivo zbog pristupa vecem broju zena. Zaboravljate da to podrazumijeva da ste dovoljno situirani, da mozete svaku od njih (zasebno) obezbijediti, da morate imati odobrenje Prve za ostale, kao i da se to cinilo prevashodno kad se prva zena razboli (da bi druga vodila brigu o njoj i podigla djecu). Serijatsko pravo nije igrarija i najmanje ima veze sa seksom. I ja imam odredjeni nivo tolerancije dok kog mogu citati besmislice tipa 'svi su muskarci muslimani'. Niti su svi muskarci muslimani (u datom kontekstu svaleri), niti je visezenstvo jednostavna jednadzba kako mali Djokica zamislja.
Kažem da je oko monogamije šerijat pošteniji samo, uzimajući u vidu biološke imperative kod muškarca.
Ne znam otkud ti to da prva žena mora odobriti drugu, u šerijatu to samo muškarac odlučuje. Čak je prvoj ženi haram da pri sklapanju braka uslovi muškarca da ne oženi drugu ženu jer je poligamija potvrđeni sunnet.
Ne mešaj generalnu mušku prirodu baziranu na biologiji i svakog pojedinačnog muškarca jer ta generalizacija ne stoji.
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 26 times
nije brak imao veze ni sa ljubavi ni sa religijom. cisto samo vezivanje zene za jednog muskarca, cime bi se garantovalo da su djeca uistinu njegovi bioloski potomci..almir90 wrote: 16 Jan 2021, 22:37Bila je neka teorija da je to više radi raspodjele, najviše radi raspodjele žena. Jer oni muškarci koji nisu dobijali niti jednu nisi bili ni motivisani da rade bilo šta, da doprinose. A manjina koji su imali više žena jednostavno nisu mogli održati sistem. Zato je došlo do uvoda brakova, monogamije i morala da bi došlo do ravnomjerne raspodjele.MarlboroGold wrote: 16 Jan 2021, 22:31
Opet kažem, teorija na koju sam naletio, mada djeluje kao da ima smisla da je istinita.
ako pricamo ono hiljadu godina BC
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
A vidi nešto... ako ćemo se držati isključivo biologije, onda ona nije znatno drugačija u odnosu na onu u životinjskom svijetu. Prvi ljudi na svijetu (ako izmumemo religijska tumačenja o prvim ljudima) su bili takvi da su se međusobno takmičili. Oni koji su se pokazali kao najjači i najsposobniji su i imali najveća prava u plemenu. Moral i ostalo je došlo tek kasnije.almir90 wrote: 16 Jan 2021, 22:37Bila je neka teorija da je to više radi raspodjele, najviše radi raspodjele žena. Jer oni muškarci koji nisu dobijali niti jednu nisi bili ni motivisani da rade bilo šta, da doprinose. A manjina koji su imali više žena jednostavno nisu mogli održati sistem. Zato je došlo do uvoda brakova, monogamije i morala da bi došlo do ravnomjerne raspodjele.MarlboroGold wrote: 16 Jan 2021, 22:31
- Grom
- Inventar foruma

- Mood:
Nisam ni tvrdio da to ima veze sa ljubavlju.vrhbosnica wrote: 16 Jan 2021, 22:43
nije brak imao veze ni sa ljubavi ni sa religijom. cisto samo vezivanje zene za jednog muskarca, cime bi se garantovalo da su djeca uistinu njegovi bioloski potomci..
ako pricamo ono hiljadu godina BC
Nevinost je gledana kao garancija da su potomci od onoga koji ju je oženio.
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3958 times
- Been thanked: 7326 times
Pijetao je najveci zavodnik medju zivotinjama..
gazi po desetine koka..
gazi po desetine koka..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Grom
- Inventar foruma

- Mood:
Takmičimo se i sada, samo što su sada druge metode nego što su naši pretci tada koristili.MarlboroGold wrote: 16 Jan 2021, 22:45
A vidi nešto... ako ćemo se držati isključivo biologije, onda ona nije znatno drugačija u odnosu na onu u životinjskom svijetu. Prvi ljudi na svijetu (ako izmumemo religijska tumačenja o prvim ljudima) su bili takvi da su se međusobno takmičili. Oni koji su se pokazali kao najjači i najsposobniji su i imali najveća prava u plemenu. Moral i ostalo je došlo tek kasnije.
Već je usput i razvijan sistem da što više nas imalo prilika.
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 26 times
pa jest kad su kokoske zatvore sa njim i nemaju kud drugoanimals wrote: 16 Jan 2021, 22:47 Pijetao je najveci zavodnik medju zivotinjama..
gazi po desetine koka..
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
- saint_mirad
- Osvježenje foruma

Argument možda zašto se isplati žene zarobitivrhbosnica wrote: 16 Jan 2021, 22:48pa jest kad su kokoske zatvore sa njim i nemaju kud drugoanimals wrote: 16 Jan 2021, 22:47 Pijetao je najveci zavodnik medju zivotinjama..
gazi po desetine koka..![]()