Da, ali i njihovi ocevi su birali muzeve za cerke na osnovu statusa i finansija. U oba slucaja je mladozenja objekt, bilo od strane oca ili od strane cerke u novom vremenu.Mon wrote: 16 Jan 2021, 23:30Nisu se udavale zato sto su one ili sto je neko njih pitao, opet su o tome odlucivali braca i ocevi, dakle muskarci.saint_mirad wrote: 16 Jan 2021, 23:24
I objektiviziraju toliko. Jos u srednjem veku se zena udavala najpre za muskarca koji ima najvise zemlje i stoke, dakle status.
Najveći zavodnici na forumu
Moderator: Krokodil Behko
- saint_mirad
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 80 times
- Been thanked: 213 times
- Status: Offline
Re: Najveći zavodnici na forumu
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22474 times
- Been thanked: 20581 times
Ali opet otac. Možda bi one birale nekog drugog sa statusomsaint_mirad wrote: 16 Jan 2021, 23:33Heh..a po kojem kriterijumu je otac birao buduceg mladozenju za cerku? Da nije status?MarlboroGold wrote: 16 Jan 2021, 23:29
Ipak te moram korigovati. Često nisu same birale tako nešto, već su bile prisiljavane od strane očeva i slično.![]()
joj sad kad me lavlje počne šamarati
Last edited by Masamune on 16 Jan 2021, 23:34, edited 1 time in total.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Daj Boze da nastavimo da izlazimo, druzimo se, opijamo, upoznajemo, grlimo, ljubimo, plesemo, klubove da posjecujemo, restorane, kafice, da vidimo cijelo lice druge osobe i da zaboravimo da su maske ikada postojale, da se svijet nekako izbori sa ovom bolescurinom odvratnomvrhbosnica wrote: 16 Jan 2021, 23:29ja mislim da je zbog korone..TAFKAP wrote: 16 Jan 2021, 23:27
Ja mislim da ove teme koreliraju sa onom "kolko ste napaljeni trenutno"![]()
pobudalismo zatvoreni. kad se moglo izlaziti i partijati svi smo bili sretniji..
da mi je samo jos jednom na neki koncert otici, eto samo to
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 26 times
status familije i imucnost, logicnos.. sigurno ne sto je mladozenja bio plaho lijep..saint_mirad wrote: 16 Jan 2021, 23:33Heh..a po kojem kriterijumu je otac birao buduceg mladozenju za cerku? Da nije status?MarlboroGold wrote: 16 Jan 2021, 23:29
Ipak te moram korigovati. Često nisu same birale tako nešto, već su bile prisiljavane od strane očeva i slično.![]()
njene opcije su brak ili sta, manastir? dugo je bauk bio biti neudat..
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
-
Mon
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 4006 times
- Been thanked: 5106 times
saint_mirad wrote: 16 Jan 2021, 23:34Da, ali i njihovi ocevi su birali muzeve za cerke na osnovu statusa i finansija. U oba slucaja je mladozenja objekt, bilo od strane oca ili od strane cerke u novom vremenu.Mon wrote: 16 Jan 2021, 23:30
Nisu se udavale zato sto su one ili sto je neko njih pitao, opet su o tome odlucivali braca i ocevi, dakle muskarci.
Ja sam mislila je tvoja poenta objektivizacija muskaraca od strane zena. To sto muskarci istu stvar rade jedan drugom je “out of scope of the discussion”.
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
ja to sve jos uvijek, osim klubovaMerlin246 wrote: 16 Jan 2021, 23:34Daj Boze da nastavimo da izlazimo, druzimo se, opijamo, upoznajemo, grlimo, ljubimo, plesemo, klubove da posjecujemo, restorane, kafice, da vidimo cijelo lice druge osobe i da zaboravimo da su maske ikada postojale, da se svijet nekako izbori sa ovom bolescurinom odvratnomvrhbosnica wrote: 16 Jan 2021, 23:29
ja mislim da je zbog korone..
pobudalismo zatvoreni. kad se moglo izlaziti i partijati svi smo bili sretniji..
da mi je samo jos jednom na neki koncert otici, eto samo to![]()
al ove maske ubise, ne mozes vise nikoga prepoznati..meni putovanja fale
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
- saint_mirad
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 80 times
- Been thanked: 213 times
Slazem se, zena je bila na nivou komada namestaja gde su drugi odlucivali o njenoj sudbini, prodavali je i kupovali fakticki. Ali ostaje da se to radilo po kriterijumu statusa, i tada a i sada se tako vrednuju muskarci.vrhbosnica wrote: 16 Jan 2021, 23:35status familije i imucnost, logicnos.. sigurno ne sto je mladozenja bio plaho lijep..saint_mirad wrote: 16 Jan 2021, 23:33
Heh..a po kojem kriterijumu je otac birao buduceg mladozenju za cerku? Da nije status?![]()
- Remzudin
- Inventar foruma

- Has thanked: 272 times
- Been thanked: 482 times
Vi ste svi lagahne zrtve
ja vas sviju mogu lako zavesti i mogu svaku zensku voditi u krevet,ali to nije destinacija mog plana
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
moj dedo i nana rahmetli vjencali se jer nisu htjeli da idu na radne akcije, a kao single su kao morali.. i smuntaju se da se vjencaju..saint_mirad wrote: 16 Jan 2021, 23:38Slazem se, zena je bila na nivou komada namestaja gde su drugi odlucivali o njenoj sudbini, prodavali je i kupovali fakticki. Ali ostaje da se to radilo po kriterijumu statusa, i tada a i sada se tako vrednuju muskarci.vrhbosnica wrote: 16 Jan 2021, 23:35
status familije i imucnost, logicnos.. sigurno ne sto je mladozenja bio plaho lijep..
eto, ni zbog ljubavi, ni zbog para..
ima li ovo veze sa temom
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
nece ljudi da kopaju prugu..besplatno..
necu ni ja vala
how yes no
necu ni ja vala
- greeneyes
- Hadžija

Nece da kopa pa se objesio. E grdne rane
Sta fali, druzilo se, pjevalo, vjrv i segzalo
Sta fali, druzilo se, pjevalo, vjrv i segzalo
Samo sabura
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41191 times
- Been thanked: 27856 times
- Status: Online
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
pa srecom da se ozenio..greeneyes wrote: 16 Jan 2021, 23:49 Nece da kopa pa se objesio. E grdne rane
Sta fali, druzilo se, pjevalo, vjrv i segzalo![]()
inace ti nebi mene nikad upoznao
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Bili kapitalisti prije vremenavrhbosnica wrote: 16 Jan 2021, 23:47 nece ljudi da kopaju prugu..besplatno..
necu ni ja valahow yes no
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- greeneyes
- Hadžija

- greeneyes
- Hadžija

Jest, ali da su prvo isli na radnu akciju pa se onda uzeli, ti bi sad bila malKo mladjavrhbosnica wrote: 16 Jan 2021, 23:50pa srecom da se ozenio..greeneyes wrote: 16 Jan 2021, 23:49 Nece da kopa pa se objesio. E grdne rane
Sta fali, druzilo se, pjevalo, vjrv i segzalo![]()
inace ti nebi mene nikad upoznao![]()
Samo sabura
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Rekoh ja jučer Remzo najveći zavodnik uz pomoć sihira. Sad je i potvrdio 
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
ko zna sta bi bilo da su otisli.. izlanuli bi se da im je mrsko kopati te rovove, i puf, goli otok..greeneyes wrote: 16 Jan 2021, 23:52Jest, ali da su prvo isli na radnu akciju pa se onda uzeli, ti bi sad bila malKo mladja![]()