Garant neki paradzematlija.
Nece na dobro.
Fufe, spremi sikirice.
Moderator: Krokodil Behko

Garant neki paradzematlija.

Shvaticu to kao da nemas odgovor.Taare wrote: 17 Jan 2021, 01:29 Ma bježi ba, pun mi je kufer forumskih šejhova koji ne znaju elifa napisat, a misle da mogu pričati o islamu.

Naravno da u tekstu koji sam citirala ima (dio) ovog ajeta: وَآتُواْ الْيَتَامَى أَمْوَالَهُمْ وَلاَ تَتَبَدَّلُواْ الْخَبِيثَ بِالطَّيِّبِ وَلاَ تَأْكُلُواْ أَمْوَالَهُمْ إِلَى أَمْوَالِكُمْ إِنَّهُ كَانَ حُوبًا كَبِيرًاsaint_mirad wrote: 17 Jan 2021, 01:14Zna se sta je islam, i sta su u islamu dokazi. U ovom tekstu koji si postavila nema ni ajeta ni hadisa ni konsenzusa uleme da se mora pitati prva zena kako bi se ozenila druga. Cak ni ajet koji si postavila nije onaj o kojem sam pisao. Ne znam znas li za ovaj drugi ajet, ali svakako evo prilike da naucis.![]()
Vi ne možete potpuno jednako postupati prema ženama svojim ma koliko to željeli, ali ne dopustite sebi takvu naklonost pa da jednu ostavite u neizvjesnosti. I ako vi budete odnose popravili i nasilja se klonili - pa, Allah će, zaista, oprostiti i samilostan biti. An-Nisa, 129

Postajes dosadnjikava s tim zenama-rupama, znas i sama da to ne mislim, to je narodski figure of speech. AKo vec pravis strawman mojih upisa, daj makar sta kreativnije.Lavlje_srce wrote: 17 Jan 2021, 01:41Naravno da u tekstu koji sam citirala ima (dio) ovog ajeta: وَآتُواْ الْيَتَامَى أَمْوَالَهُمْ وَلاَ تَتَبَدَّلُواْ الْخَبِيثَ بِالطَّيِّبِ وَلاَ تَأْكُلُواْ أَمْوَالَهُمْ إِلَى أَمْوَالِكُمْ إِنَّهُ كَانَ حُوبًا كَبِيرًاsaint_mirad wrote: 17 Jan 2021, 01:14Zna se sta je islam, i sta su u islamu dokazi. U ovom tekstu koji si postavila nema ni ajeta ni hadisa ni konsenzusa uleme da se mora pitati prva zena kako bi se ozenila druga. Cak ni ajet koji si postavila nije onaj o kojem sam pisao. Ne znam znas li za ovaj drugi ajet, ali svakako evo prilike da naucis.![]()
Vi ne možete potpuno jednako postupati prema ženama svojim ma koliko to željeli, ali ne dopustite sebi takvu naklonost pa da jednu ostavite u neizvjesnosti. I ako vi budete odnose popravili i nasilja se klonili - pa, Allah će, zaista, oprostiti i samilostan biti. An-Nisa, 129
3. Ako se bojite da prema ženama sirotama nećete biti pravedni, onda se ženite sa onim ženama koje su vam dopuštene, sa po dvije, sa po tri i sa po četiri. A ako strahujete da nećete pravedni biti, onda samo sa jednom; ili - eto vam onih koje posjedujete. Tako ćete se najlakše nepravde sačuvati.
Ajetom 129 koji ti citiras, ujedno sam sebi skaces u stomak. Ako ti je receno da jednu zenu ne ostavljas u neizvjesnosti (sve ovo pod uvjetom da si dovoljno financijski potkovan da mozes izdrzavati 4 zene jer ti je i to naredjeno, kao i da imas dovoljno jak razlog za mnogozenstvo), onda se podrazumijeva da ces imati dogovor s njom i dobiti njeno odobrenje po pitanju druge zene.
Sve ovo u SBBKBB situaciji, jer osnovni preduvjet da bi musliman bio pravedan je da bude visokomoralan. Za takvog zene nisu 'rupe' nego suborci kroz zivot i utociste.

Dumi i ti ko kakve tetke

Kakve ba tetke.... tetkurineShadow wrote: 17 Jan 2021, 07:24Dumi i ti ko kakve tetke
Pomislicu da ti je frka sto sam dosla u kukuruze![]()
Pa dovedite i vi pojacanje ako mozete![]()

Cuj noge boleDuminjo wrote: 16 Jan 2021, 23:33Ma sta to ima tolko Čarobno na tim koncertima?vrhbosnica wrote: 16 Jan 2021, 23:29
ja mislim da je zbog korone..
pobudalismo zatvoreni. kad se moglo izlaziti i partijati svi smo bili sretniji..
da mi je samo jos jednom na neki koncert otici, eto samo to
Cesto puta cujem kako se zenama ide na koncerte.. Ne kontam bogami. Gubljenje vremena, para. Noge kasnije bole.. A sve se to moze fino i u kuci ili kafani slušati..
I kad cujem neku zenu kako ovako ima posebnu zelju da ide na koncerte, nesto mi odjednom nezrelo "izgleda". Ono kao da je jos u pubertetu
U čemu je fazon?

Ne mogu trico.. Deset minuta i ucrvam se. Hoce mi nešto biti od stajanja. Il hodaj il leziElTriconi wrote: 17 Jan 2021, 09:18Cuj noge boleDuminjo wrote: 16 Jan 2021, 23:33
Ma sta to ima tolko Čarobno na tim koncertima?
Cesto puta cujem kako se zenama ide na koncerte.. Ne kontam bogami. Gubljenje vremena, para. Noge kasnije bole.. A sve se to moze fino i u kuci ili kafani slušati..
I kad cujem neku zenu kako ovako ima posebnu zelju da ide na koncerte, nesto mi odjednom nezrelo "izgleda". Ono kao da je jos u pubertetu
U čemu je fazon?
Ako ne mores stajat dva tri sahata ondar ne znan![]()

Bogami opasno nesta imas cim je takoDuminjo wrote: 17 Jan 2021, 09:21
Ne mogu trico.. Deset minuta i ucrvam se. Hoce mi nešto biti od stajanja. Il hodaj il lezi![]()

Fuddo wrote: 17 Jan 2021, 07:42 Ova ce se tema pretvoriti u
Zavodimo po mevludima
Fufe prvi tespih bavarske

Zabacio i ja. Nikad se ne zna, možda se šta i zakači?

Tako smo jednom drug i ja kacili gliste, hljeb, neke zajebancije.. Nema sta nismo al nece da trzne nikako..Tasmanijski tigar wrote: 17 Jan 2021, 09:28Zabacio i ja. Nikad se ne zna, možda se šta i zakači?
Eee kad si javio da priupitam. Meni ovi nickovi forumaša zbunjujući. Ne znam ko je muškarac a ko žena. Pa ako ti nije mrsko da mi napišeš sve žene koje nisu udate od 30 do 35 godina.![]()

Ama salim se covjece.MarlboroGold wrote: 17 Jan 2021, 08:39Kakve ba tetke.... tetkurineShadow wrote: 17 Jan 2021, 07:24
Dumi i ti ko kakve tetke
Pomislicu da ti je frka sto sam dosla u kukuruze![]()
Pa dovedite i vi pojacanje ako mozete![]()
Što bi to pomislila? De ba zajebancija. Što se mene tiče neka dođe još 20 ljudi![]()