A da malo gledamo sa druge strane. Ako želimo već pričati zašto silovane žene šute onda ovi komentari od Marlbora i Meleka jesu možda kontroverzni ali nisu nikako off-topic jer je bar zadnje 4 godine onaj #metoo pokret možda najveći razlog zašto silovane žene šute.spacebound wrote: 18 Jan 2021, 13:20Je li, a kako kcerke godinama trpe silovanje oca, pa ne govore? Kakav li interes imaju?Melek wrote: 18 Jan 2021, 13:12 Ima tu svega a čini mi se da je baš ovaj tragični scenario zajednički imenilac branše. Ovo je već vidjeno u cijeloj USA filmskoj produkciji npr, koja je čak otisnula MeToo pokret svim svojim skandalima. A šta imamo tu? Pa ruku na srce, inamo ambiciozne individue koje se zalaufaju i govno bi da pojedu zarad slave i para s jedne strane i imamo kreativne, uspješne i inteligentne perverzne manijake koji baš to znaju da iskoriste, s druge strane. A onda, zatim, desi se pokajanje, naročito pri razočarenju u karijeri, naspram količine žrtvovanja za istu. I ondaK, pukne balon i desi se skandal i mi kao nešto pišemo o tome moralno na forumu
Tragedija je, nije da nije
Evidentno je da tu uvijek žrtva ne reaguje odmah, kao što je i logično, već nakon dugog niza godina kad se to žrtvovanje ispostavi jalovo. Čudno i žalosno.
Eh, bas ti i tebi slicni ste razlog sto sute.
Taj pokret koji je ohrabrio pojedine žene sa blesavim izjavama "Prije 25 godina moj bivši kolega je na proslavi stavio ruku na moje koljeno i držao je punih 10 sekundi i nakon sloro 3 decenije sam odlučila o tome govoriti" je stavio prave žrtve silovanja ili seksualnog zlostavljanja u drugi plan i uzeo im pravo glasa jer se sada za svaku sitnicu viče silovanje da su prave žrtve izgubile vjeru da će ih neko uzeti za ozbiljno.
Htjeli neki priznati ili ne ali #metoo je sada u istom rangu kao "sama je kriva, da bude se oblacila izazovno" kao razlog zašto silovane žene šute.