Zar ima neko da tako ismijava. PrestrasnoMarlboroGold wrote: 19 Jan 2021, 09:08 Teže je muškarcima priznati jer budu još veći predmet šprdnje, ismijavanja i osude javnosti, pa i porodice.
"ha de reci jel ti ga ućerao hahaha" itd

Moderator: Krokodil Behko
Zar ima neko da tako ismijava. PrestrasnoMarlboroGold wrote: 19 Jan 2021, 09:08 Teže je muškarcima priznati jer budu još veći predmet šprdnje, ismijavanja i osude javnosti, pa i porodice.
"ha de reci jel ti ga ućerao hahaha" itd
Naravno da ima. I hajd se ti otvori u takvom okruženju. Bolje iskopati sebi grob, leći u sanduk i tražiti da te zakopaju. Ima ih koji skupe hrabrosti pa kažu, ali rijetki jer se na to gledalo kao još veća sramota nego kad je u pitanju nasilje ili silovanje nad ženom iako je dosta rjeđe.spacebound wrote: 19 Jan 2021, 09:09Zar ima neko da tako ismijava. PrestrasnoMarlboroGold wrote: 19 Jan 2021, 09:08 Teže je muškarcima priznati jer budu još veći predmet šprdnje, ismijavanja i osude javnosti, pa i porodice.
"ha de reci jel ti ga ućerao hahaha" itd![]()
Jesi pretjerao si I sa umanjivanjem znacenja pokreta me too jer se radi o pomoci zlostavljanim zrtvama, I sa ovim pokretom sve se mjenja u musko zenskim odnosima promjena je uvjek neprijatna I I nije uvjek pozeljna zato prestanite junacki braniti muskarce stanite barem jednom na zastitnickuu stranu zeni kao pravi muskarac otac, svjet je pun kukavica pokazite nam dostojanstveno da zelite biti na nasoj strani barem na ovakvim temamaNaseef Mushroom wrote: 18 Jan 2021, 17:51Šta sam uradio loše space pa da je moram ostaviti na miru?Calla wrote: 18 Jan 2021, 17:37 Melek I Naseef ajde ostavite Space na miru nista vam nije loseg napisala. nego je navela primjer za dublje razmisljanje o muskim zlocincima, sad je nebitno sto vam se ne svidaju pojedine recenice!! ME too mozemo zamjeniti sa jos brutalnijim izvjestajima, silovanje u ratu gdje su muskarci glasno pjevali imam dva oruzja pusku za ubijanje I penis za zadovoljstvo. muskarci su oduvjek silovali sa ogromnom svjescu o nekaznjivosti I to je trajalo. U skladu sa muskim zakonima zivoti silovanih Zena nisu uzeti u obzir prvo u optuznicama a niti u presudama medunarodnih tribunala ni u Leipzigu, Konstatinopolju ni u Nürnbergu I Tokiju, Zene su ili cutale ili niko nije htio da ih slusa. I tako bi bilo I dalje. Medutim Augusta 1992 silovanje u ratu u BI H je dospjelo u zizu svjetske javnosti zahvaljujuci prezivjelim zenama feministickim aktivistkinjama koje su ih podrzale I pravnim expertkinjama koje su konacno mogle da djeluju na polju humanitarnog prava. A zemlja se I dalje okrece I sunce I dalje sija dok trenutno zene Afrike dozivljavaju svakodnevno sto grupna sto pojedincna silovavanja a muskarci koji to cine vecinom nikada ne budu procesuirani, MI zaista nemamo prava da postavljamo pitanje zasto je neko danas odlucio da progovori ili za pet dana ili za 5 mjeseci.![]()
Čak šta više pohvalio sam je kao dobronamjernu osobu koja je izmanipulisana ovim Me Too pokretom.
Ali eto, ti si samo još potvrdila kako je štetan taj Me Too pokret
Porediš pravo silovanje u BiH ili bilo kojem drugom ratu ili miri sa pokretom "Prije 10 godina mi je gledao u grudi a ne u oči i sada sam skupila hrabrosti da o tome govorim".
I onda neko misli da sam pretjerao kada pišem da je zadnje 3-4 godine Me Too najčešći razlog zašto žrtve silovanja niko ne izima za ozbiljno.
Maja bi ti rekla,, idi leziprog321 wrote: 19 Jan 2021, 08:43 Onda se odjavljujem sa teme.
Ne mogu pricati o psihologiji zrtve ako mislim da nikake zrtve nije bilo.
A zdrav razum mi ne da povjerovati sve sto se kaze bez dokaza.
Tako jednostavna recenica a ostavlja prijatan osjecaj jednoj zeni
#metoo je dobro počeo i imao je zdrave korijene, ali sve što ima zdrave korijene vremenom pokupi i veliki broj anomalija. Istom su se priključile i one veoma glasne manjine žena/feministkinja izmišljajući svakakve gluposti i svrstavajući u isti nešto što nema nikakve veze sa nasiljem, a pogotovo ne silovanjem. Jbt takve i obični dick pic smatraju silovanjem. Taj pokret je izmakao kontroli i zato se negativno percipira od strane velike većine ljudi - i muškaraca i žena, jer je obezvrijedio prave žrtva nasilja i silovanja, a i dalje nastavlja to raditi. Prerastao je u lov na vještice i šprdnju umjesto da su u fokusu prave žrtve, traume koje su pretrpile i najvažnije od svega - činjenice.Calla wrote: 19 Jan 2021, 09:18 Jesi pretjerao si I sa umanjivanjem znacenja pokreta me too jer se radi o pomoci zlostavljanim zrtvama, I sa ovim pokretom sve se mjenja u musko zenskim odnosima promjena je uvjek neprijatna I I nije uvjek pozeljna zato prestanite junacki braniti muskarce stanite barem jednom na zastitnickuu stranu zeni kao pravi muskarac otac, svjet je pun kukavica pokazite nam dostojanstveno da zelite biti na nasoj strani barem na ovakvim temama![]()
Zato se mora muskarac pobrinuti da dokaze suprotno uzeti Advokata I parnicu predati na sud!Naseef Mushroom wrote: 18 Jan 2021, 17:52A šta je sa onima što ucjenjuju muškarce sa silovanjem? Hoćemo li i njima slijepo vjerovati?Calla wrote: 18 Jan 2021, 16:53 Trebalo bi da se podrazumjeva da toj osobi prije svega vjerujemo I da je ni na koji nacin osudimo, okruzenje treba biti podrska dok osoba kojoj se silovanje desilo treba sama donijeti odluku da li ce prijjaviti silovanje ili ne, I da li ce kada I kome I koliko govoriti o tome.
A narod osudio muškarca prije i advokata i sudaCalla wrote: 19 Jan 2021, 09:39Zato se mora muskarac pobrinuti da dokaze suprotno uzeti Advokata I parnicu predati na sud!Naseef Mushroom wrote: 18 Jan 2021, 17:52
A šta je sa onima što ucjenjuju muškarce sa silovanjem? Hoćemo li i njima slijepo vjerovati?
Istina da, ima I ova strana koju smatram jos vaznijom od negativnih sprdnja, me too ostat ce kao pokret zauvjek I sa svim problemima sa ulice morali su se muskarci I u unutarnjosti firmi suociti, uvedeni su novi zakoni na radnim mjestima koje stite zaposlene od seksualnog uznemiravanja I diskriminacije na osnovu pola, znaci stvarne promjene su bitne I odnekle se mora poceti a I promjene nivoa plate za zene je jos tema u cjelom svjetu muskarcima moraju zene otvoriti oci a muskarci moraju isto dobro da otvore oci sa kojom zenom trebaju ili zele biti I ostati nasamo!MarlboroGold wrote: 19 Jan 2021, 09:31#metoo je dobro počeo i imao je zdrave korijene, ali sve što ima zdrave korijene vremenom pokupi i veliki broj anomalija. Istom su se priključile i one veoma glasne manjine žena/feministkinja izmišljajući svakakve gluposti i svrstavajući u isti nešto što nema nikakve veze sa nasiljem, a pogotovo ne silovanjem. Jbt takve i obični dick pic smatraju silovanjem. Taj pokret je izmakao kontroli i zato se negativno percipira od strane velike većine ljudi - i muškaraca i žena, jer je obezvrijedio prave žrtva nasilja i silovanja, a i dalje nastavlja to raditi. Prerastao je u lov na vještice i šprdnju umjesto da su u fokusu prave žrtve, traume koje su pretrpile i najvažnije od svega - činjenice.Calla wrote: 19 Jan 2021, 09:18 Jesi pretjerao si I sa umanjivanjem znacenja pokreta me too jer se radi o pomoci zlostavljanim zrtvama, I sa ovim pokretom sve se mjenja u musko zenskim odnosima promjena je uvjek neprijatna I I nije uvjek pozeljna zato prestanite junacki braniti muskarce stanite barem jednom na zastitnickuu stranu zeni kao pravi muskarac otac, svjet je pun kukavica pokazite nam dostojanstveno da zelite biti na nasoj strani barem na ovakvim temama![]()
Ko brani na ovoj temi junački muškarce?Calla wrote: 19 Jan 2021, 09:18Jesi pretjerao si I sa umanjivanjem znacenja pokreta me too jer se radi o pomoci zlostavljanim zrtvama, I sa ovim pokretom sve se mjenja u musko zenskim odnosima promjena je uvjek neprijatna I I nije uvjek pozeljna zato prestanite junacki braniti muskarce stanite barem jednom na zastitnickuu stranu zeni kao pravi muskarac otac, svjet je pun kukavica pokazite nam dostojanstveno da zelite biti na nasoj strani barem na ovakvim temamaNaseef Mushroom wrote: 18 Jan 2021, 17:51
Šta sam uradio loše space pa da je moram ostaviti na miru?![]()
Čak šta više pohvalio sam je kao dobronamjernu osobu koja je izmanipulisana ovim Me Too pokretom.
Ali eto, ti si samo još potvrdila kako je štetan taj Me Too pokret
Porediš pravo silovanje u BiH ili bilo kojem drugom ratu ili miri sa pokretom "Prije 10 godina mi je gledao u grudi a ne u oči i sada sam skupila hrabrosti da o tome govorim".
I onda neko misli da sam pretjerao kada pišem da je zadnje 3-4 godine Me Too najčešći razlog zašto žrtve silovanja niko ne izima za ozbiljno.![]()
Narod je narod, Trac je Trac, trag I dokaz mene samoga je vaznije puno vaznije za dusevni mir tjeraj mak na konac pravedni mora pobjeditiNaseef Mushroom wrote: 19 Jan 2021, 09:45A narod osudio muškarca prije i advokata i sudaCalla wrote: 19 Jan 2021, 09:39
Zato se mora muskarac pobrinuti da dokaze suprotno uzeti Advokata I parnicu predati na sud!
Ispricati dozivljeno, mozes uvjek!
Pricao jaran - zafrkan lik ... kaze znas kako poniziti opasnog lika koji se nicega ne boji? Silujes ga - nikad vise nece biti isti.MarlboroGold wrote: 19 Jan 2021, 09:10Naravno da ima. I hajd se ti otvori u takvom okruženju. Bolje iskopati sebi grob, leći u sanduk i tražiti da te zakopaju. Ima ih koji skupe hrabrosti pa kažu, ali rijetki jer se na to gledalo kao još veća sramota nego kad je u pitanju nasilje ili silovanje nad ženom iako je dosta rjeđe.
I ti to zoves jaranom?Odraz wrote: 19 Jan 2021, 10:02Pricao jaran - zafrkan lik ... kaze znas kako poniziti opasnog lika koji se nicega ne boji? Silujes ga - nikad vise nece biti isti.MarlboroGold wrote: 19 Jan 2021, 09:10
Naravno da ima. I hajd se ti otvori u takvom okruženju. Bolje iskopati sebi grob, leći u sanduk i tražiti da te zakopaju. Ima ih koji skupe hrabrosti pa kažu, ali rijetki jer se na to gledalo kao još veća sramota nego kad je u pitanju nasilje ili silovanje nad ženom iako je dosta rjeđe.
Taj jaro jednom bio u kaficu sa zenom, i neki klosari sa Alipasina zauzeli kafic. I on da izbjegne belaj krene izaci sa zenom a jedan mu se isprijeci. Jaro ga zgrabio za potiljak i zazvalio pred svima, uvalio mu jezik u usta, i pusti ga i kaze "p...kice, kad budem imao vremena zabavicu se sa tobom ..." Osto frajer k'o jeban ...
Ja sam takav. Koliko god mogu biti dobar i tolerantan, ima linija preko koje niko ne smije preci, i to naglasavam svakome, nek se zna. Meni je muka kad citam kako je neko nekome ubio dijete i ovaj godinama trazi pravdu ... ja bih ga odlezao bez trena razmisljanja.
Sta je pogresno uradio osim sto je ostar na djelima?
To bi bilo ok da im cesto javnost ne presudi prije odluke Suda. Ne samo prije odluke Suda, vec i prije zavrsene istrage i sacinjavanja optuznice ukoliko do nje dodje ako postoje uvjerljivi dokazi. To jednostavno nije ok... i nekako ako je optuzenik (ipak postoje dokazi), ali dok je osumnjicen? Dok to sve prodje i muskarac optuzi zenu za klevetu, lazi i zatrazi naknadu stete i sve ostalo obicno je vec pretrpio veliku stetu kako na zivcima tako i na vlastitoj reputaciji. Cak i kad se to sve zavrsi i dalje ce postojati osobe koje ga smatraju krivcem ili koje ce, u najmanju ruku, i dalje sumnjati u njega. To je etiketiranje i stigmatizacija osobe do kraja zivota. To uopste nije jednostavno.Calla wrote: 19 Jan 2021, 09:39Zato se mora muskarac pobrinuti da dokaze suprotno uzeti Advokata I parnicu predati na sud!Naseef Mushroom wrote: 18 Jan 2021, 17:52
A šta je sa onima što ucjenjuju muškarce sa silovanjem? Hoćemo li i njima slijepo vjerovati?