Posto se od jucer moje rijeci izvrcu i od meleka i od tebe iako nemam volje ovaj put cu razjasnit zbog ostalih koji citaju i mogu izvuci pogresne zakljucke.Naseef Mushroom wrote: 19 Jan 2021, 09:55Ko brani na ovoj temi junački muškarce?Calla wrote: 19 Jan 2021, 09:18
Jesi pretjerao si I sa umanjivanjem znacenja pokreta me too jer se radi o pomoci zlostavljanim zrtvama, I sa ovim pokretom sve se mjenja u musko zenskim odnosima promjena je uvjek neprijatna I I nije uvjek pozeljna zato prestanite junacki braniti muskarce stanite barem jednom na zastitnickuu stranu zeni kao pravi muskarac otac, svjet je pun kukavica pokazite nam dostojanstveno da zelite biti na nasoj strani barem na ovakvim temama![]()
Je li ko pravda silovanje?
I onda kažeš da sam pretjerao da je Me Too zlo i karcogeno za društvo jer je pčigledno da ste poprimili taj mentalitet
Melek poče normalno logično diskutovati odmah se okrenu tema na oca što siluje kćerke.
Ja pokušavam razumno razgovarati i dobijam pseudofeminističko ponašanje " miškarci protiv žena, busi pravo muško i otac".
Hvala vam samo na potvrdi da je Me Too u zadnje 3 godine najveća prepreka zašto je ženama teško dokazati i da je ozbiljnije shvate kada joj se nešto strašno poput silovanja desi
Melek je rekao da zene same "daju" mocnim likovima da bi uspjele u karijeri, godinama sute, pa kad to ne ispadne kako su mislile (karijera) vicu silovanje. Ja ga onda upitah zasto kcerke koje ocevi siluju godinama sute, kakav je interes. Htjela sam ga navesti da sam zakljuci da je u pitanju strah, ti monstrumi im takav strah u kosti utjeraju da ni pred mucenjem ne bi progovorile.
Gledala sam masu takvih dokumentaraca, masu zrtvava, masu. Prestrasno je sta im se desava, kako ih ti monstrumi izmanipulisu, kakav im strah uliju, da iako imaju mogucnost da se izvuku, da ga prijave, da dokazu strah ih paralise.