Percepcija silovanja u našoj regiji

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9824 times
Been thanked: 16565 times
Status: Offline

Re: NIKO NE ŽELI BITI SILOVAN Kako smo kao društvo podbacili: Osuda žrtve i neprocesuiranje zlostavljača dovode do šutn

Post by spacebound »

Naseef Mushroom wrote: 19 Jan 2021, 09:55
Calla wrote: 19 Jan 2021, 09:18
Jesi pretjerao si I sa umanjivanjem znacenja pokreta me too jer se radi o pomoci zlostavljanim zrtvama, I sa ovim pokretom sve se mjenja u musko zenskim odnosima promjena je uvjek neprijatna I I nije uvjek pozeljna zato prestanite junacki braniti muskarce stanite barem jednom na zastitnickuu stranu zeni kao pravi muskarac otac, svjet je pun kukavica pokazite nam dostojanstveno da zelite biti na nasoj strani barem na ovakvim temama 🙏
Ko brani na ovoj temi junački muškarce?
Je li ko pravda silovanje?
I onda kažeš da sam pretjerao da je Me Too zlo i karcogeno za društvo jer je pčigledno da ste poprimili taj mentalitet
Melek poče normalno logično diskutovati odmah se okrenu tema na oca što siluje kćerke.
Ja pokušavam razumno razgovarati i dobijam pseudofeminističko ponašanje " miškarci protiv žena, busi pravo muško i otac".
Hvala vam samo na potvrdi da je Me Too u zadnje 3 godine najveća prepreka zašto je ženama teško dokazati i da je ozbiljnije shvate kada joj se nešto strašno poput silovanja desi
Posto se od jucer moje rijeci izvrcu i od meleka i od tebe iako nemam volje ovaj put cu razjasnit zbog ostalih koji citaju i mogu izvuci pogresne zakljucke.
Melek je rekao da zene same "daju" mocnim likovima da bi uspjele u karijeri, godinama sute, pa kad to ne ispadne kako su mislile (karijera) vicu silovanje. Ja ga onda upitah zasto kcerke koje ocevi siluju godinama sute, kakav je interes. Htjela sam ga navesti da sam zakljuci da je u pitanju strah, ti monstrumi im takav strah u kosti utjeraju da ni pred mucenjem ne bi progovorile.
Gledala sam masu takvih dokumentaraca, masu zrtvava, masu. Prestrasno je sta im se desava, kako ih ti monstrumi izmanipulisu, kakav im strah uliju, da iako imaju mogucnost da se izvuku, da ga prijave, da dokazu strah ih paralise.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 270 times
Been thanked: 266 times

Re: NIKO NE ŽELI BITI SILOVAN Kako smo kao društvo podbacili: Osuda žrtve i neprocesuiranje zlostavljača dovode do šutn

Post by Odraz »

Da ... o silovanjima u zatvorima se ne govori, a filmovi se o tome snimaju ...
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3738 times
Been thanked: 6867 times

Post by Matan »

Odraz wrote: 19 Jan 2021, 10:11 Da ... o silovanjima u zatvorima se ne govori, a filmovi se o tome snimaju ...
U zatvorima se ubijaju, dilaju drogu,
a silovanja su laksi delikti.
jer tamo ide sva mraka..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3951 times
Been thanked: 3637 times
Status: Online

Post by Naseef Mushroom »

Calla wrote: 19 Jan 2021, 09:57
Naseef Mushroom wrote: 19 Jan 2021, 09:45

A narod osudio muškarca prije i advokata i suda
Narod je narod, Trac je Trac, trag I dokaz mene samoga je vaznije puno vaznije za dusevni mir tjeraj mak na konac pravedni mora pobjediti🌞
Jah, narod je narod i trač je trač kada ga ogovaraju i pričaju iza leđa ili čak u lice a kada žene koje stvarno dožive silovanje moraju živjeti poslije među tim istim narodom onda nije "narod je narod a trač je trač" nego moramo diskutovati kako je teško tim osobama u društvu.
Ti izgleda nemaš pojma kako je nevinim muškarcima koje optuže za silovanje u društvu. Može se dokazati nevinost 100%, predrasuda i ogovaranje ostaju.
Ljudi odu za manje stvari nedužni u zatvor pa kada izađu prijatelji i sugrađani se distanciraju od njih
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21948 times
Been thanked: 20018 times

Post by Masamune »

Nora Ibsenova wrote: 19 Jan 2021, 09:59 Me too je sranje.
Alisa Milano je prva od javnih ličnosti koja je ovaj pokret gurnula u žižu javnosti. Kada je konzervativni političar bio optužen za seksualno zlostavljanje od strane uposlenice njegovog kabineta Alisa je bila tu da je podrži, da širi njenu priču, i prije nego je dokazana uz opravdanje da žrtvi treba vjerovati no matter what. (A vidjeli smo šta je to automatsko vjerovanje žrtvi učinili Johnny Deppu recimo).

No, kada je Joe Biden optužen od strane svoje sekretarice za seksualno uznemiravanje Alisa je šutjela. Šutjela je sve dok pitanja novinara nisu postala previše direktna i učestala a onda je odgovorila da se treba sačekati da se završi sudski proces i da ona ima povjerenja u pravosuđe.

Samo jedan mali prikaz licemjerstva.
Upravo tako. Eto Johnny Depp... dobar primjer. Plus sad postoji i cancel kultura. Sutnuo ga Disney i svi ostali. Covjek je realno izgubio preko 100m dolara zbog Amber Heard, a dokazao snimcima da je ona bila ta koja je vrsila nasilje nad njim i sminkom lazno bojila modrice po tijelu da njega tako prikaze... dzaba ona ostade u Aquamanu, a njega nema nigdje.
Last edited by Masamune on 19 Jan 2021, 10:16, edited 1 time in total.
Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Odraz »

spacebound wrote: 19 Jan 2021, 10:10 ... zasto kcerke koje ocevi siluju godinama sute, kakav je interes. Htjela sam ga navesti da sam zakljuci da je u pitanju strah, ti monstrumi im takav strah u kosti utjeraju da ni pred mucenjem ne bi progovorile.
Gledala sam masu takvih dokumentaraca, masu zrtvava, masu. Prestrasno je sta im se desava, kako ih ti monstrumi izmanipulisu, kakav im strah uliju, da iako imaju mogucnost da se izvuku, da ga prijave, da dokazu strah ih paralise.
... citao sam o tri sestre koje je otac silovao od malih nogu koje su ga na kraju ubile, izbole nozevima, jadnice ... maloljetne ... joj nije mi dobro kad pomislim kakve su one muke prosle ... htjeli da im sude za ubistvo sa predomisljajem, javnost htjela lincovati sudije, trazili da se oslobode, i oslobodio ih je drugi sudija. Koja tuga ... mislim na njih, gad nije zasluzio bolje.
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

Odraz wrote: 19 Jan 2021, 10:16
spacebound wrote: 19 Jan 2021, 10:10 ... zasto kcerke koje ocevi siluju godinama sute, kakav je interes. Htjela sam ga navesti da sam zakljuci da je u pitanju strah, ti monstrumi im takav strah u kosti utjeraju da ni pred mucenjem ne bi progovorile.
... citao sam o tri sestre koje je otac silovao od malih nogu koje su ga na kraju ubile, izbole nozevima, jadnice ... maloljetne ... joj nije mi dobro kad pomislim kakve su one muke prosle ... htjeli da im sude za ubistvo sa predomisljajem, javnost htjela lincovati sudije, trazili da se oslobode, i oslobodio ih je drugi sudija. Koja tuga ... mislim na njih, gad nije zasluzio bolje.
Nepojmljive su to stvari. Bude cesto na ID dokumentaraca. Posebno sam zapamtila ispovijest kcerke monstruma. Ona i mladja sestra zivjele sa ocem, on je nju silovao godinama, od 7, 8 godine. Jadna sutjela, plasila se. Sve je ispricala nani tek kad je shvatila da je i mladjoj sestri poceo isto radit.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Odraz »

Naseef Mushroom wrote: 19 Jan 2021, 10:15

Narod je narod, Trac je Trac, trag I dokaz mene samoga je vaznije puno vaznije za dusevni mir tjeraj mak na konac pravedni mora pobjediti🌞
Jah, narod je narod i trač je trač kada ga ogovaraju i pričaju iza leđa ili čak u lice a kada žene koje stvarno dožive silovanje moraju živjeti poslije među tim istim narodom onda nije "narod je narod a trač je trač" nego moramo diskutovati kako je teško tim osobama u društvu.
Ti izgleda nemaš pojma kako je nevinim muškarcima koje optuže za silovanje u društvu. Može se dokazati nevinost 100%, predrasuda i ogovaranje ostaju.
Ljudi odu za manje stvari nedužni u zatvor pa kada izađu prijatelji i sugrađani se distanciraju od njih
Da ima toga mnogo, kad djevojke odglume silovanje. Bas znam za slucaj kad je djevojka prijavila trojicu za silovanje (jedan od njih drug mog druga pa mi on ispricao) ... povezli je sa autom. Momci pakao prozivjeli, sacekivala ih njena rodbina da ih ubiju, na kraju forenzicar dokazao da je djevojka sve izmislila i da nije bilo nikakvog fizickog kontakta. Na kraju ona priznala da se izivljavala jer joj se jedan od njih svidjao a nije ga privlacila.
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2589 times
Been thanked: 4487 times

Post by Nora Ibsenova »

Na N1 sad prilog "Zašto žene šute o silovanju?"
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Odraz »

spacebound wrote: 19 Jan 2021, 10:21
Odraz wrote: 19 Jan 2021, 10:16

Nepojmljive su to stvari. Bude cesto na ID dokumentaraca. Posebno sam zapamtila ispovijest kcerke monstruma. Ona i mladja sestra zivjele sa ocem, on je nju silovao godinama, od 7, 8 godine. Jadna sutjela, plasila se. Sve je ispricala nani tek kad je shvatila da je i mladjoj sestri poceo isto radit.
E to je to ... mislio sam tri, znaci dvije sestre ... uzas ...
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

Odraz wrote: 19 Jan 2021, 10:22
spacebound wrote: 19 Jan 2021, 10:21
E to je to ... mislio sam tri, znaci dvije sestre ... uzas ...
Ma nije ba to isti slucaj, znam i za te sestre sto ti govoris.
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla »

Odraz wrote: 19 Jan 2021, 10:02
MarlboroGold wrote: 19 Jan 2021, 09:10
Naravno da ima. I hajd se ti otvori u takvom okruženju. Bolje iskopati sebi grob, leći u sanduk i tražiti da te zakopaju. Ima ih koji skupe hrabrosti pa kažu, ali rijetki jer se na to gledalo kao još veća sramota nego kad je u pitanju nasilje ili silovanje nad ženom iako je dosta rjeđe.
Pricao jaran - zafrkan lik ... kaze znas kako poniziti opasnog lika koji se nicega ne boji? Silujes ga - nikad vise nece biti isti.

Taj jaro jednom bio u kaficu sa zenom, i neki klosari sa Alipasina zauzeli kafic. I on da izbjegne belaj krene izaci sa zenom a jedan mu se isprijeci. Jaro ga zgrabio za potiljak i zazvalio pred svima, uvalio mu jezik u usta, i pusti ga i kaze "p...kice, kad budem imao vremena zabavicu se sa tobom ..." Osto frajer k'o jeban ...
Uzas 😔klosari, drogerasi, nivo ophodenja, bizi goni 😖
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Odraz »

Nora Ibsenova wrote: 19 Jan 2021, 10:22 Na N1 sad prilog "Zašto žene šute o silovanju?"
Dobra tema, drustvo treba da shvati da je silovana zena zrtva a ne kurva! Fuj!
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla »

Znaci da su problemi izjednaceni, e sad navedi mi statisticki gledano, koliko zrtava zenskih koliko muskih broje ove nase price ovdje?
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Odraz »

Calla wrote: 19 Jan 2021, 10:23
Odraz wrote: 19 Jan 2021, 10:02

Pricao jaran - zafrkan lik ... kaze znas kako poniziti opasnog lika koji se nicega ne boji? Silujes ga - nikad vise nece biti isti.

Taj jaro jednom bio u kaficu sa zenom, i neki klosari sa Alipasina zauzeli kafic. I on da izbjegne belaj krene izaci sa zenom a jedan mu se isprijeci. Jaro ga zgrabio za potiljak i zazvalio pred svima, uvalio mu jezik u usta, i pusti ga i kaze "p...kice, kad budem imao vremena zabavicu se sa tobom ..." Osto frajer k'o jeban ...
Uzas 😔klosari, drogerasi, nivo ophodenja, bizi goni 😖
Ma ja sam prestao ici u planinarske domove radi takvih klosara. Ne radi njih, nego radi sebe. Skupi ih se grupica i kao sad su opasni, napiju se, pocnu praviti probleme i svakome dodijavati ... Napravice neko sranje pa cu nekoga ohladit' ... bolje izbjeci takvu situaciju.
pizarro
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 6562 times
Been thanked: 7803 times

Post by pizarro »

jedna pozitivna stvar drustvenih mreza je da se vise prica o ovakvim groznim stvarima, zene vide da postoji zdrava podrska i da nisu same/bespomocne.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

spacebound wrote: 19 Jan 2021, 10:10
Naseef Mushroom wrote: 19 Jan 2021, 09:55
Ko brani na ovoj temi junački muškarce?
Je li ko pravda silovanje?
I onda kažeš da sam pretjerao da je Me Too zlo i karcogeno za društvo jer je pčigledno da ste poprimili taj mentalitet
Melek poče normalno logično diskutovati odmah se okrenu tema na oca što siluje kćerke.
Ja pokušavam razumno razgovarati i dobijam pseudofeminističko ponašanje " miškarci protiv žena, busi pravo muško i otac".
Hvala vam samo na potvrdi da je Me Too u zadnje 3 godine najveća prepreka zašto je ženama teško dokazati i da je ozbiljnije shvate kada joj se nešto strašno poput silovanja desi
Posto se od jucer moje rijeci izvrcu i od meleka i od tebe iako nemam volje ovaj put cu razjasnit zbog ostalih koji citaju i mogu izvuci pogresne zakljucke.
Melek je rekao da zene same "daju" mocnim likovima da bi uspjele u karijeri, godinama sute, pa kad to ne ispadne kako su mislile (karijera) vicu silovanje. Ja ga onda upitah zasto kcerke koje ocevi siluju godinama sute, kakav je interes. Htjela sam ga navesti da sam zakljuci da je u pitanju strah, ti monstrumi im takav strah u kosti utjeraju da ni pred mucenjem ne bi progovorile.
Zato što si poredila dvije neuporedive stvari.
Djevojčice koje siluje otac su male, maloljetne i nisu psihički na nivou da shvate šta se dešava, uglavnom dobijaju prijetnje "Ako kažeš ubit ću ti mater", nemaju gdje otići. Velika razlika od glumice koja je radila sa Weinsteinom ili ovim režiserom sa teme gdje i godinama poslije sarađuješ.

A to što ti misliš da neko izvrće tvoje riječi je posljedica tog šejtanskog pokreta o kojem sam pisao.
Napiši na nekom americkom forumu za Weinsteina, samo upitaj što je glumica i nakon silovanja sarađivala sa istim i nakon isteka ugovora odmah će te konfrontirati i razapeti sa komentarima "Kako monstrume možeš pravdati silovanja. Ti bi znači pitao i što djevojcica od 12 godina i dalje sa roditeljima ide u goste amidži koji ju je zlostavljao"
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Calla wrote: 19 Jan 2021, 10:28

Znaci da su problemi izjednaceni, e sad navedi mi statisticki gledano, koliko zrtava zenskih koliko muskih broje ove nase price ovdje?
Nevažno. Čak i da je omjer 90% silovane žene prema 10% muškaraca koji su lažno optuženi. Imamo 10% muškaraca koji moraju čak sredine promijeniti iako je dokazano da je nevin. Pati porodica, ne daju kćerki ići prijateljici jer ima takvog oca, naslušaju se supruga i djeca svašta u skoli i na poslu, žene ustaju u objektu i odlaze kada on uđe, dobija svakakve poruke itd.

Samo zvuči dvolično, kod silovane žene trebamo ozbiljno razgovarati u odnosu društva prema njoj i ogovaranja a kada muškarca lažno optuže onda je "Šta ima veze, narod kao narod, trač kao trač, neka pričaju".
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

S tobom, nazife, ne vrijedi diskutovat, jer ti si uvijek u pravu. Zato cu se fino povuci, samo sam razjasnila onaj post koji povlacite vise puta. Sto si i ovaj sad izvrnuo nije moja briga :mah
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

spacebound wrote: 19 Jan 2021, 10:50 S tobom, nazife, ne vrijedi diskutovat, jer ti si uvijek u pravu. Zato cu se fino povuci, samo sam razjasnila onaj post koji povlacite vise puta. Sto si i ovaj sad izvrnuo nije moja briga :mah
Sa mnom ne vrijedi diskutovati? Pa ti si ta koja nije jednoj nego najmanje 4 odgovorila jer ti ne paše drugčije mišljenje.
Ako 4-5 osoba piše off-topic onda možda i nije off-topic i možda je jedan od validnih razloga zašto žene šute

Kako sam ja izvrnuo? Ti si ta koja je pitala a šta je sa kćerkama što je očevi siluju?
Post Reply

Return to “Drustvo”