Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2690 times
Been thanked: 8315 times
Status: Online

Re: Korona virus

Post by Duminjo »

MunDzi wrote: 20 Jan 2021, 19:17
Duminjo wrote: 20 Jan 2021, 19:16 Mora ga izdvojiti od ostalih koji nisu pozitivni. Mora mu pristupiti drugacije sa svom onom opremom i bez obzira ima li ili nema simptome, mora ga kontrolisati i paziti isto kao da je korona razlog dolaska u bolnicu..
Jbg.. To je statistika
Bas me interesuje dal ce tebi reci da trolas kao sto meni rece.
Pa ima coek pravo na misljenje.. Neka kaze :D.

Opet ce i njega i mene bocnut 😂
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times
Status: Offline

Post by insomnia »

Shvatate vi da se tako napuhava jebeni balon lazi oko svega ovoga. I onda ss ba osnovu laznih podataka donose mjere
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Napuhava se vec godinu dana. Nekad manje, nekad vise. Zavisi kako kada i za sta zatreba.
Vidis kolko su navalili sada sa ovim mjerama i sta su sve zivo zatvorili. A sta im je najveci adut za nagovoriti ove koji se dvoume oko vakcinacije? Covid pasoš..

Kao da porucuju
"primite bocu pa cete moci normalno zivjeti"

Kako su samo mudro sakrili Virus ljetos kad je trebalo dva mjeseca pustiti narod na more. Onda se moglo i manje testirati, dijelile se države po regijama a nisu stavljali citave države na crvenu listu. Prošla sezona, proslo more, hajmo sad masovno testirati.. Ma mrš
Kolko je npr Hrvatska testirala u Augustu a kolko u novembru ili u decembru? Sva logika kaze da je trebalo u Augustu sve redom testirati a ne gurati pod tepih.. Jebiga, kad od početka sve zivo smrdi i kad svako malo izlaze na povrsinu neki mnogo nelogicni potezi, moras imati ovoliko naroda koji im ne vjeruje i koji sumnja u sve zivo sto kazu
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Pa upravo. I kako onda imati povjerenja u vakcinu?
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Moze se vakcinisati i da nemaš povjerenje. Jednostavno se prepustiš 😂

A ozbiljno, koja je druga opcija za izlazak iz ovoga?
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Sa ovakvim pristupom izlaska nema. Proizvodjaci nista ne garantuju. Svi i dalje najavljuju mjere unatoc vakcinaciji. Logisticki je nemoguce vakcinisati toliko ljudi. Vakcinacija ce se morati ponavljati. Ako virus mutira, vec postoje sumnje za ovu JAR varijantu onda ce morati modifikovati vakcinu sto zahtjeva jos vremena pa sve ispocetka. Gotovo je ovo. Povratka na staro vise nema.
Osim ako narodu ne dopizdi pa izadjemo, popalimo sve i posaljemo ih u PM
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13895 times
Been thanked: 22848 times

Post by Fuddo »

insomnia wrote: 20 Jan 2021, 19:54 Sa ovakvim pristupom izlaska nema. Proizvodjaci nista ne garantuju. Svi i dalje najavljuju mjere unatoc vakcinaciji. Logisticki je nemoguce vakcinisati toliko ljudi. Vakcinacija ce se morati ponavljati. Ako virus mutira, vec postoje sumnje za ovu JAR varijantu onda ce morati modifikovati vakcinu sto zahtjeva jos vremena pa sve ispocetka. Gotovo je ovo. Povratka na staro vise nema.
Pa moremo i popalit sve,
A staS onda?
:D.
Dozvolite da se obratimo
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2772 times
Been thanked: 22901 times

Post by HAVANA »

Ja fakat, sta onda? Zaraze ima i sirice se. Sasvim moguce da bukne bas jako. Sta onda?
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2772 times
Been thanked: 22901 times

Post by HAVANA »

Nema ba niko pojma, seremo bezveze.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 49708 times
Been thanked: 8827 times

Post by ElTriconi »

Fuddo wrote: 20 Jan 2021, 19:55
insomnia wrote: 20 Jan 2021, 19:54 Sa ovakvim pristupom izlaska nema. Proizvodjaci nista ne garantuju. Svi i dalje najavljuju mjere unatoc vakcinaciji. Logisticki je nemoguce vakcinisati toliko ljudi. Vakcinacija ce se morati ponavljati. Ako virus mutira, vec postoje sumnje za ovu JAR varijantu onda ce morati modifikovati vakcinu sto zahtjeva jos vremena pa sve ispocetka. Gotovo je ovo. Povratka na staro vise nema.
Pa moremo i popalit sve,
A staS onda?
:D.
Rakija des maraka litar i bila :jutarnja
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1390 times

Post by MunDzi »

Ma ja, najbolje je sve popaliti i unistiti.

Lijepo resetovati, pa krenuti od pocetka.

Hajde ti Insomnia prvi, mi idemo za tobom.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

HAVANA wrote: 20 Jan 2021, 19:57 Ja fakat, sta onda? Zaraze ima i sirice se. Sasvim moguce da bukne bas jako. Sta onda?
Ama nista, drzi se mjera, primi vakcinu, prouci kulhuvalahu ehad, i polako...staS drugo?
Sta ja imam izmisljat nesta cemu nisam dorastao?
Suti, slusaj sta ti kazu oni sto su zavrsili medicinske fakultete, rade u tom fazonu godinama, i faCaj se onog sta znas.
Nece proci jos dugo napravice ljudi i lijek, terapiju, da ne crkajemo od ovog cuda, rade i dan noc.
Popijes tabletu, tri na dan, i hop, za heftu ko nov.
Isto ko za sve sto ima tableta.
Ne dize ti se cuna, hop tableta, dize se.
Fasovo koronu, hop tableta, nema korone, dises.
Pa ja
Dozvolite da se obratimo
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Moje misljenje je da ćemo se vratiti na staro kad oguglamo na ovo. Kad dodje neko i kaze da ima koronu a ti samo odmahneš rukom kao da je reko kako ima obicnu prehladu. To znači ili da si vec imun ili da ima nešto učinkovito protiv virusa kao kafetin za glavu. Za to sve treba vremena i to je ono sto kazu da se naucimo zivjeti sa virusom. Hoce li vakcina sve to ubrzati ili nece, vidjecemo.
Treba u narednom periodu gledati najvise u Izrael i Englesku
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Pa nista. I ovako te to na kraju ceka. Mislis da ce drzava moci godinama placati vakcine, nadoknade ljudima koji ne rade, testove i ostalo? Sta mislis koliko kostaju dvije doze za citavu Fr npr. A ima nas preko 67 miliona. I sad tako svake godine. Na jebene nicemu korisne testove su u par mjeseci skrkali preko dvije milijarde eura
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

HAVANA wrote: 20 Jan 2021, 19:57 Ja fakat, sta onda? Zaraze ima i sirice se. Sasvim moguce da bukne bas jako. Sta onda?
Pa eto sto ne bukne u BiH? Po svim parametrima trebali bi mrtve bagerima tovariti ko Mitar 92-e. Jbt ja gledam ove svoje po fejsbuku to su sjela, kafane, harmonika, picke materine, niko maske ni kojeg kurca. To ko ono sto Makron kaze rekli mu naucnici ako ne uvede mjere imace 400 000 mrtvih za mjesec dana 😂
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

insomnia wrote: 20 Jan 2021, 20:09
Pa eto sto ne bukne u BiH? Po svim parametrima trebali bi mrtve bagerima tovariti ko Mitar 92-e. Jbt ja gledam ove svoje po fejsbuku to su sjela, kafane, harmonika, picke materine, niko maske ni kojeg kurca. To ko ono sto Makron kaze rekli mu naucnici ako ne uvede mjere imace 400 000 mrtvih za mjesec dana 😂
Pa, 400 000 mrtvih je u AmerikU, eto truNp nije slusao naucnike.
Dozvolite da se obratimo
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

insomnia wrote: 20 Jan 2021, 20:06 Pa nista. I ovako te to na kraju ceka. Mislis da ce drzava moci godinama placati vakcine, nadoknade ljudima koji ne rade, testove i ostalo? Sta mislis koliko kostaju dvije doze za citavu Fr npr. A ima nas preko 67 miliona. I sad tako svake godine. Na jebene nicemu korisne testove su u par mjeseci skrkali preko dvije milijarde eura
Ne znam.. Meni se nikako ne svidja sta rade u njemackoj. Sve bogove su zatvorili i bukvalno bacaju pare..
Gledat ovo ljeto 2-3 hefte kuci se ispalit i ne razmisljati previse. Ko im jebe mater.

I sumnjivo mi je da njemackoj fali vakcina.. Bog te pomogo, proizvodis je, izvozis i fali ti iako vamo bacas pare na druge stvari.
Kaze vrli ministar zdravstva.. ljudi, cuvajte se i pazite pa necemo morati pflegerima davati naknade ni plate povecavati.. Pu, mamu li mu jbm 😂
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Pazi ovo.
Image
Narandzasto brojev hospitaliziranih, crveno broj kriticnih. U medijima se stvara slika da su svi ovi “kriticni” ujedno na respiratorima. Ispod je objasnjeno da se djeli na reanimaciju, intenzivnu njegu i stalni nadzor
U vrijeme najzesce epidemije broj hospitalizovanih nije prelazio 35 hiljada a broj kriticnih 5000. Francuska ima 67,42 miliona stanovnika e pogledaj koji je to postotak oko koga se dize tolika panika.
Racunaj da na testovima svaki dan evo mjesecima nalaze preko 20 000 novozarazenih
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Pazi ovo. Pitaju nekaku doktoricu gdje je nestala gripa. Kaze ona maske i distanca, bla, bla
Kaze zena mrtva hladna u Evropi se vrsi nadzor gripe od septembra do marta i mi smo ove godine od septebra do kraja decembra imali 10 slucajeva gripe i to “uvezene” iz vana😂
Hej u zemlji od 67,4 jebenih miliona deset (10) slucajeva gripe u periodu od 4 mjeseca sezone 😂
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Duminjo wrote: 20 Jan 2021, 20:16 [
Gledat ovo ljeto 2-3 hefte kuci se ispalit i ne razmisljati previse. Ko im jebe mater.
Hvala Bogu da si i ti počeo nadolazit.
Svi mi se morete obratit
Post Reply

Return to “Zdravlje”