AMERIKA

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14408 times
Been thanked: 24180 times
Status: Online

Re: AMERIKA

Post by Fuddo » 20 Jan 2021, 20:10

prog321 wrote: 20 Jan 2021, 19:29 Kako objasnjavas da je ashli babbitt glasala za Obamu. A 8 godina kasnije izgubi zivot zbog trumpa?

Kako objasnjavas da je 75 miliona amera glasalo za naradzastog morona. Najvise od bilo kojeg republikanskog kandidata.
Toliko ljudi protiv establishmenta.
Pa isto kako mozes objasniti kako se vecina njemaca okrenila za adolfom i pocinila samoubistvo.
Kult jeboga ti.
Dozvolite da se obratimo

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Post by prog321 » 20 Jan 2021, 20:13

Sta je predhodilo adolfu ?

Pa ekonomska propast.

Rahmetli ashley je imala svoj privatni biznis ciscenja bazena u kaliforniji i nekoliko radnika.
Kada je biznis propao onda se okrenula trumpu.

U tome je zackoljica.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 20 Jan 2021, 20:17

prog321 wrote: 20 Jan 2021, 20:13 Sta je predhodilo adolfu ?

Pa ekonomska propast.

Rahmetli ashley je imala svoj privatni biznis ciscenja bazena u kaliforniji i nekoliko radnika.
Kada je biznis propao onda se okrenula trumpu.

U tome je zackoljica.
A propala joj pizda materina njena.
Ko da je prvi put da nekom propadne biznis.
Ja biznisa i pm, ciscenje bazena.
Ulozila 500 dolara u njega.
Aj bizi
Dozvolite da se obratimo

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 » 20 Jan 2021, 20:20

Imala je cetiri radnika. Plate, porez, nameti.
Nije to tako lako.

Uglavnom ekonomija je kljuc.
Ako nastavi rast nekretnina a plate stagnirati vidjet cete da ce sutra niknuti novi trump
Jos gori.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 20 Jan 2021, 20:24

prog321 wrote: 20 Jan 2021, 20:20 Imala je cetiri radnika. Plate, porez, nameti.
Nije to tako lako.

Ako nastavi rast nekretnina a plate stagnirati vidjet cete da ce sutra niknuti novi trump
Jos gori.

Jest, ona, cojek, i dva meksikanca sto za sest dolara struzu bazene.
Muzla je drzavu tri godine na budalastine, toliko ti daju kad startas biznis da ne placas porez, iskoristila sve poticaje za mali biznis, i kad je trebalo da stane na noge i pocne sama zaradjivat, propala.
Logicno.
Onda se sjetila da napadne drzavu koju je muzla, jer su joj rekli nemres nas vise must, i dobila 45icu u prsa.
Alarahmetelje.
Pa ja
Dozvolite da se obratimo

CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 99 times
Been thanked: 330 times

Post by CikCikCikPogodi » 20 Jan 2021, 20:29

MarlboroGold wrote: 20 Jan 2021, 19:48
prog321 wrote: 20 Jan 2021, 18:47 Glavni razlog trumpovog uspjeha jos nije rijesen.
Zasto je ona zenska sto su je roknuli u capitol hillu prvo glasala za obamu. I onda 8 godina kasnije zrtvovala zivot za trumpa.?

75 miliona glasaca za trumpa koji realno ima intelekt 5-godisnjeg djeteta.
I vjerovatno bi dobio i 2-term da mu igraci iz sjene nisu ukrali izbore :oo

Nesto jebeno se dogadja srednjoj klasi u americi.
Ako se ne podizmu drasticni koraci prema boljem otici ce sve u k..... Puci ce merika ko tikva.
Mislim da dosta igra ulogu agresivnost ljevice kroz politike identiteta, sve izraženiju cenzuru i sve ostalo što spada u to. To klasični amerikanac republikanac ili onaj koji je između doživljava kao mehanizme komunizma (pa i totalitarizma), a zna se kakav je stav Amerike prema komunizmu oduvijek bio. Ono što je za nas srpski fašizam to je za njih komunizam.

Mene realno ne iznenađuje što je čak limitirani Trump imao toliko glasova. Nije dobio jer je on to zaslužio, već zato što su ljudi počeli iskazivati inat prema ljevici sa takvim politikama. Vjerujem da bi i jedan Bush danas imao toliko glasova kao Trump ako ne i više.
Mislis na ovakve stvari.

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 » 20 Jan 2021, 20:37

Fuddo wrote: 20 Jan 2021, 20:24
prog321 wrote: 20 Jan 2021, 20:20 Imala je cetiri radnika. Plate, porez, nameti.
Nije to tako lako.

Jos gori.

Muzla je drzavu tri godine na budalastine, toliko ti daju kad startas biznis da ne placas porez, iskoristila sve poticaje za mali biznis, i kad je trebalo da stane na noge i pocne sama zaradjivat, propala.
Logicno.
Onda se sjetila da napadne drzavu koju je muzla, jer su joj rekli nemres nas vise must, i dobila 45icu u prsa.
Alarahmetelje.
Pa ja
Nece niko u merici propast zbog poreza nego samo zbog zivotnih troskova.
Ashli babbitt je samo jedna kap u moru.
Ima 75 miliona trumpovaca kojima se ne svidja gdje amerika ide . Ekonomski. Sve ostalo je nistavno.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 20 Jan 2021, 20:37

prog321 wrote: 20 Jan 2021, 18:47 Glavni razlog trumpovog uspjeha jos nije rijesen.
Zasto je ona zenska sto su je roknuli u capitol hillu prvo glasala za obamu. I onda 8 godina kasnije zrtvovala zivot za trumpa.?

75 miliona glasaca za trumpa koji realno ima intelekt 5-godisnjeg djeteta.
I vjerovatno bi dobio i 2-term da mu igraci iz sjene nisu ukrali izbore :oo

Nesto jebeno se dogadja srednjoj klasi u americi.
Ako se ne podizmu drasticni koraci prema boljem otici ce sve u k..... Puci ce merika ko tikva.
Mislim da dosta igra ulogu agresivnost ljevice kroz politike identiteta, sve izraženiju cenzuru i sve ostalo što spada u to. To klasični amerikanac republikanac ili onaj koji je između doživljava kao mehanizme komunizma (pa i totalitarizma), a zna se kakav je stav Amerike prema komunizmu oduvijek bio. Ono što je za nas srpski fašizam to je za njih komunizam.

Mene realno ne iznenađuje što je čak limitirani Trump imao toliko glasova. Nije dobio jer je on to zaslužio, već zato što su ljudi počeli iskazivati inat prema ljevici sa takvim politikama. Vjerujem da bi i jedan Bush danas imao toliko glasova kao Trump ako ne i više.
Mislim da su svima pokazali sta je stvarni motiv svega, cista mrznja i nepatvoreno zlo.
To su vjesto prikrivali stvarima koje si naveo, dok nije puklo i dok nisu dobili sansu da pokazu pravo lice.
Sve go hejter, rasista, ksenofob, tj. Iskompleksirani govnar.
Ko god misli da je sa takvima moguc kompromis, nek pogleda u Bosnu i vidi gdje je takav stav doveo.
Otimati ljudima djecu, trpati ih u kaveze, sprdat se sa njima kad placu i zovu mater, i to mi hoce uvest ko nesta normalno?
Samo sakom u rogove i bukagije, ako hocemo da nam djeca imaju kakav takav mir. Dosta smo se zajebavali.
Dozvolite da se obratimo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 20 Jan 2021, 20:43

prog321 wrote: 20 Jan 2021, 20:37
Fuddo wrote: 20 Jan 2021, 20:24

Logicno.
Alarahmetelje.
Pa ja
Nece niko u merici propast zbog poreza nego samo zbog zivotnih troskova.
Ashli babbitt je samo jedna kap u moru.
Ima 75 miliona trumpovaca kojima se ne svidja gdje amerika ide . Ekonomski. Sve ostalo je nistavno.
Ma nema to veze sa ekonomijom.
Ljudi se ne mogu pomiriti sa cinjenicom da vise nisu privilegovani samo zato sto su bijelci, i da se polako tope kao dominatna vecina.
Pisaj ih.
Dozvolite da se obratimo

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22755 times
Been thanked: 20838 times

Post by Masamune » 20 Jan 2021, 20:46

prog321 wrote: 20 Jan 2021, 20:08 To opet ne objasnjava sto se ashli poslije obame okrenula trumpu.

I milioni drugih amerikanaca ne vide trumpovu limitiranu inteligenciju. Lik koji hvata zene za pizku, krade na porezu, ismijava se hendikepiranim osobama. prica kao da ga je dodik u sapni pravio.
A vidi to je počelo i tokom ere Obame, a kasnije je Amerika dobila, što bi jedan s drugog foruma rekao, u Trumpu prvog postmodernog predsjednika. Istog postmodernog predsjednika koji se borio protiv postmodernizma kod ljevice šakom i kapom i na njemu svojstven način, ali je redovno odbacivao sve moguće činjenice i više se bavio interpretacijama. I ljevica također često koristi takve mehanizme preko, kako sam već rekao ranije, politike identiteta, LGBT, feminizma itd. - sva osnovana kritika i činjenice se cenzurišu i samo se uzima u obzir ono što odgovara njihovom narativu. Kad se neko samo i isključivo bavi interpretacijama ne uzimajući u obzir činjenice onda je taj najčešće populista i najčešće dospijeva do naroda utičući na emocije - kako Trump na jednoj strani, tako i ljevica na drugoj i to je jednostavno moralo kulminirati jer se radi o dvjema izuzetno ostrašćenim stranama koje čvrsto vjeruju u svoje i koje su vremenom sve više okretale leđa jedni drugima.

Evo primjer... 2016-e godine mu dokazali da je platio skroz malo poreza. Ne sjećam se cifre. On je to totalno iskrivio i odgovorio da je plaćao milione. Činjenice su i dalje ostale da nije plaćao ni blizu koliko je trebao. Onda istupanje iz svega vezano za globalno zagrijavanje što u sebi nosi naučne činjenice... i to je uspio okrenuti jer se bavio samo interpretacijama i tako svako malo po istom šablonu. Uz to je i samo takav egomanijak, jer za egomanijaka poput njega je najveći životni poraz ako mora odstupiti sa pozicije moći. Zato se i ponašao kao dijete posljednjih sedmica.

Izvini na dugom postu, ali nije se dalo skratiti.

CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by CikCikCikPogodi » 20 Jan 2021, 20:52

Fuddo wrote: 20 Jan 2021, 20:37

Mislim da su svima pokazali sta je stvarni motiv svega, cista mrznja i nepatvoreno zlo.
To su vjesto prikrivali stvarima koje si naveo, dok nije puklo i dok nisu dobili sansu da pokazu pravo lice.
Ko god misli da je sa takvima moguc kompromis, nek pogleda u Bosnu i vidi gdje je takav stav doveo.
Otimati ljudima djecu, trpati ih u kaveze, sprdat se sa njima kad placu i zovu mater, i to mi hoce uvest ko nesta normalno?
Samo sakom u rogove i bukagije, ako hocemo da nam djeca imaju kakav takav mir. Dosta smo se zajebavali.
A ja iskreno mislim da i vi duboko u dusi bi voljeli da iste stvari radite i onim sto su glasali za Trumpa. Ne treba on da brine, ima besplatno prostora za zivot u desetinama miliona glava.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 20 Jan 2021, 20:56

Ja da živim u Americi bio bih ili zeleni ili libertarian ili bilo šta što dopušta free thinking, a ne da te neko po defaultu svrstava u neku skupinu ako se ne slažeš s njima o nečemu. I to je jedna vrsta dijagnoze što se mene tiče. Ljudi se prelako koriste terminima rasista, ksenofob, ženomrzac i slično i to te odmah u startu tako etiketiraju jer ne razmišljaju svojom glavom i često ne uzimaju u obzir činjenice, jer sve što se kaže provlače kroz vlastito ideološko sito i sa takvima često ne možeš ni voditi normalnu diskusiju. Iskreno mislim da je Amerika bure baruta i na rubu građanskog rata koji se vrlo lako može desiti.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 20 Jan 2021, 20:58

CikCikCikPogodi wrote: 20 Jan 2021, 20:52

A ja iskreno mislim da i vi duboko u dusi bi voljeli da iste stvari radite i onim sto su glasali za Trumpa. Ne treba on da brine, ima besplatno prostora za zivot u desetinama miliona glava.
Ma boli me kurac za stanje tvoje duse i dje trazis istine kad zaviris u svoj supak.
Svakom pristojnom na ovom dunjaluku pun vas je kurac.
Radi, idi u skolu, pravi, zivi, ne diraj drugog i drugacijeg, nije on birao kakve ce boje koze roditi, u kakvoj ce se riligiji i naciji roditi.
I ako propadne svaki apel na razum,
Pa dobro, pobicemo se, pa sta nam olmajti dadne.
Dozvolite da se obratimo

CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by CikCikCikPogodi » 20 Jan 2021, 21:23

Fuddo wrote: 20 Jan 2021, 20:58
CikCikCikPogodi wrote: 20 Jan 2021, 20:52
Ma boli me k.... za stanje tvoje duse i dje trazis istine kad zaviris u svoj supak.
Svakom pristojnom na ovom dunjaluku pun vas je k.....
Radi, idi u skolu, pravi, zivi, ne diraj drugog i drugacijeg, nije on birao kakve ce boje koze roditi, u kakvoj ce se riligiji i naciji roditi.
Pa nije birao boju koze. Ja ne znam gdje vi vidite rasizam vise, stvarno kada je nekim nestalo paljbe poceli onda izmisljat, sistematicki, instutcijonalni, pa ce onda drzavni, pa globalni. Ti ljudi koje danas takve stvari propagiraju rade samo kako bi sebe obezbijedili. MLK je rekao karakter, a Jesse Jackson to pretvorio u mrznju. Pojedini crnci u jedva cekali da nestane MLK kako bi svoju bolesnu ideologiju mogli ugurati. I sta danas imas te koji spominju da postoji neki rasizam, ima neki ciko iznad njih koji ih nadgleda koja im je boja koze, a oni osnuju grupu i kupe pare. Da je Jennifer Lopez, kukala, plakala o tom rasizmu ne bi danas bila gdje jest, nego bi negdje krompir vadila cekala neku milostinju. Medutim velika vecina crnaca kuka, i instaliraju sebi u mozgu iluziju da postoji.

CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by CikCikCikPogodi » 20 Jan 2021, 21:30

MarlboroGold wrote: 20 Jan 2021, 20:56

Ja da živim u Americi bio bih ili zeleni ili libertarian ili bilo šta što dopušta free thinking, a ne da te neko po defaultu svrstava u neku skupinu ako se ne slažeš s njima o nečemu. I to je jedna vrsta dijagnoze što se mene tiče. Ljudi se prelako koriste terminima rasista, ksenofob, ženomrzac i slično i to te odmah u startu tako etiketiraju jer ne razmišljaju svojom glavom i često ne uzimaju u obzir činjenice, jer sve što se kaže provlače kroz vlastito ideološko sito i sa takvima često ne možeš ni voditi normalnu diskusiju. Iskreno mislim da je Amerika bure baruta i na rubu građanskog rata koji se vrlo lako može desiti.
Iskreno ne mislim da nije nikakvo bure baruta. To je samo prenapuhana prica od strane medija koje je vole napuhat ko reality show program. A jednu stvar koju sam primjetio kod nasih ljudi, jeste da ne smijes ni spomenuti Republikance ni da se slazes sa bilo cim sta oni misle, pogtovo kod ovih sto zive tamo. Neko je njih naucio da je to neki pro-Ruski, pro-Srpski blok koji zeli da nas unisti. To je samo jedan od primjera, ima i onih sto misle da Republikanci zele da uniste muslimane.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 20 Jan 2021, 21:34

CikCikCikPogodi wrote: 20 Jan 2021, 21:23
Fuddo wrote: 20 Jan 2021, 20:58

Ma boli me k.... za stanje tvoje duse i dje trazis istine kad zaviris u svoj supak.
Svakom pristojnom na ovom dunjaluku pun vas je k.....
Pa nije birao boju koze. Ja ne znam gdje vi vidite rasizam vise, stvarno kada je nekim nestalo paljbe poceli onda izmisljat, sistematicki, instutcijonalni, pa ce onda drzavni, pa globalni. Ti ljudi koje danas takve stvari propagiraju rade samo kako bi sebe obezbijedili. MLK je rekao karakter, a Jesse Jackson to pretvorio u mrznju. Pojedini crnci u jedva cekali da nestane MLK kako bi svoju bolesnu ideologiju mogli ugurati. I sta danas imas te koji spominju da postoji neki rasizam, ima neki ciko iznad njih koji ih nadgleda koja im je boja koze, a oni osnuju grupu i kupe pare. Da je Jennifer Lopez, kukala, plakala o tom rasizmu ne bi danas bila gdje jest, nego bi negdje krompir vadila cekala neku milostinju. Medutim velika vecina crnaca kuka, i instaliraju sebi u mozgu iluziju da postoji.
Ama momak, to su sjebani ljudi i zivoti zadnjih 300 godina, kako su ih poceli brodovima dovlacit da roblje budu.
Ubijeno u pojam, ishandreno, i dan danas ih jebemo, sam kulturno, na hinjaka, natrpamo u geta, pa ako se koji spasi, spasio se, ostali pomru u bijedi.
I ja sam dugo vjeorvao da smo svi isti, land of opportunity, ignorisuci da sam u startu bio kilometrima ispred samo zbog boje koze.
Osjeti se bolan na svakom koraku, u svakoj situaciji.
Dozvolite da se obratimo

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 20 Jan 2021, 21:38

Pa jest. Malo predsjednik evo sad i podpredsjednik
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 20 Jan 2021, 21:41

CikCikCikPogodi wrote: 20 Jan 2021, 21:30
MarlboroGold wrote: 20 Jan 2021, 20:56
Iskreno ne mislim da nije nikakvo bure baruta. To je samo prenapuhana prica od strane medija koje je vole napuhat ko reality show program. A jednu stvar koju sam primjetio kod nasih ljudi, jeste da ne smijes ni spomenuti Republikance ni da se slazes sa bilo cim sta oni misle, pogtovo kod ovih sto zive tamo. Neko je njih naucio da je to neki pro-Ruski, pro-Srpski blok koji zeli da nas unisti. To je samo jedan od primjera, ima i onih sto misle da Republikanci zele da uniste muslimane.
Jeste i prenapuhana, ali ne treba biti ni naivan. Kad su se oni mogli ušetati u Capitol Hill treba biti svjestan da se može desiti i još gore. Problem u Americi je taj što je free thinking na izdisaju i što vlada prevelika manipulacija medija i javnosti... njima trebaju što prije lideri koji to zagovaraju, jer samo oni mogu normalizovati stanje i strane približiti. Free thinking zasnovan na moderni i manje na postmoderni kroz politike identiteta, interpretacija i slično. Trenutno nema sredine, a oni koji pokušavaju biti u sredini bivaju gurani u jednu ili drugu stranu. I jedna i druga strana zagovaraju utopije gdje realno nema mjesta za jedne ili druge. Utopiju mnogo više zagovaraju trenutno ideološki obojeni pokreti na strani demokrata. Svaki vid kritike istih se sve više cenzuriše. Cenzura je temelj totalitarizma, pa i u jednoj dozi komunizma, a to je apsurd u odnosu na američku demokratiju, njene vrijednosti i slobode koje proizilaze iz njihovog Ustava.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 20 Jan 2021, 21:41

insomnia wrote: 20 Jan 2021, 21:38 Pa jest. Malo predsjednik evo sad i podpredsjednik
Ejs
Predsjednik drzave, crnac, a cuko mu se zove boo
Pudlica.
Sam ofarbaT
Dozvolite da se obratimo

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times