Amerika je uvijek bila najbolje mjesto za zivot bez obzira ko je vodio.Fuddo wrote: 20 Jan 2021, 22:41 Uglavnom, sa danasnjim danom Amerika je malkice bolje mjesto za zivot, a i ostatak svijeta moze malo odahnuti.
Sad zBismiletom, i polako.
AMERIKA
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 99 times
- Been thanked: 330 times
- Status: Offline
Re: AMERIKA
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
- Been thanked: 1 time
e jebiga.CikCikCikPogodi wrote: 20 Jan 2021, 22:55Amerika je uvijek bila najbolje mjesto za zivot bez obzira ko je vodio.Fuddo wrote: 20 Jan 2021, 22:41 Uglavnom, sa danasnjim danom Amerika je malkice bolje mjesto za zivot, a i ostatak svijeta moze malo odahnuti.
a ja se daaavno vratio iz nje .. i to u bosnu.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4450 times
- Been thanked: 3406 times
- Status: Online
Bio sam tamo i vidio. Njemačka i Švedska su apoteke u usporedbi s robijom koja prosječnog Amerikanca handri svakodnevno. Pa vi tamo nemate pretežno čak ni ljudskog prava na čestit godišnji odmorCikCikCikPogodi wrote: 20 Jan 2021, 22:55Amerika je uvijek bila najbolje mjesto za zivot bez obzira ko je vodio.Fuddo wrote: 20 Jan 2021, 22:41 Uglavnom, sa danasnjim danom Amerika je malkice bolje mjesto za zivot, a i ostatak svijeta moze malo odahnuti.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
previse si anti, anti.....harlekin wrote: 20 Jan 2021, 22:52 Svaki amer misli da je bolji od drugog nekog covjeka,zbog boje,religije,moci,statusa,to jednostavno takvi ljudi i svim silama se trude to pokazat i toliko su poremeceni u tom da silom pokusavaju natjerati druge da idu u njihovom smjeru jer su oni toliko savrseni,sve drugo je pogresno.Bijelci ce gazit crnce jer oni vise vrijede,crnci ce gazit bjelce jer su oni u biti bolji samo ne mogu doc do izrazaja,zajedno ce gazit nekog treceg jer su oni takvi naravno bolji od tog nekog,nedaj boze rusa il muslimana.
Ljudi umislili da nije njih planeta i covjecanstvo bi nestalo,a vama cudno to s bojama,to sitnica jbt za takve psihijatrijske slucajeve![]()
ima amera svake vrste. obrazovanje im je veoma lose. pogotovo osnovno. i prosjecan covjek tamo se sigurno ne dozivljava toliko superiornijim . prije ces naci nadmenog svabu u frankfurtu kako se pred doseljenicima sepuri nego amer.
ljudi su stvarno najmanje ospjednuti drugim i drugacijama od svih naroda koje sam upoznao.
a proputovao sam i cijelu evropu.
napravili su sistem gdje svaka mraka moze zivjeti jedni poredd drugih. i ukrotili ih ko pudlice. ja im cestitam na tome.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14408 times
- Been thanked: 24195 times
Svaki amer je na kraju dana samo cojek od krvi i od mesa, to sto su u nekim stvarima bolji od ostatka planete, jbg, desava se.harlekin wrote: 20 Jan 2021, 22:52 Svaki amer misli da je bolji od drugog nekog covjeka,zbog boje,religije,moci,statusa,to jednostavno takvi ljudi i svim silama se trude to pokazat i toliko su poremeceni u tom da silom pokusavaju natjerati druge da idu u njihovom smjeru jer su oni toliko savrseni,sve drugo je pogresno.Bijelci ce gazit crnce jer oni vise vrijede,crnci ce gazit bjelce jer su oni u biti bolji samo ne mogu doc do izrazaja,zajedno ce gazit nekog treceg jer su oni takvi naravno bolji od tog nekog,nedaj boze rusa il muslimana.
Ljudi umislili da nije njih planeta i covjecanstvo bi nestalo,a vama cudno to s bojama,to sitnica jbt za takve psihijatrijske slucajeve![]()
Znaju bolje s parama i znaju bolje pucat od drugih, a sama ideja amerike nije zarazena iskljucivom dominacijom nad drugima. Ima tu more problema, povuci, potegni, bruka hahara, al kad pogledas alternativu, dobro smo prosli.
Bitna je ideja, osnova, ostalo nadolazi u hodu.
Danas, sutra, za pedeset godina...
Ako prihvatimo neke druge norme, tipa genetski otpad, najebali smo.
Dozvolite da se obratimo
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 167 times
- Been thanked: 374 times
Ostatku svijeta i nije bilo tako lose,ni jedna zemlja napadnuta,od ceg bi odahnuliFuddo wrote: 20 Jan 2021, 22:41 Uglavnom, sa danasnjim danom Amerika je malkice bolje mjesto za zivot, a i ostatak svijeta moze malo odahnuti.
Al sto jest rodilo se i dosta djece po svijetu ovih nekoliko godina treba to bar dio pobit ak se planira kakve nagradice za mir dobit
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Sravnicemo Beograd sa zemljom.harlekin wrote: 20 Jan 2021, 23:02Ostatku svijeta i nije bilo tako lose,ni jedna zemlja napadnuta,od ceg bi odahnuliFuddo wrote: 20 Jan 2021, 22:41 Uglavnom, sa danasnjim danom Amerika je malkice bolje mjesto za zivot, a i ostatak svijeta moze malo odahnuti.
Al sto jest rodilo se i dosta djece po svijetu ovih nekoliko godina treba to bar dio pobit ak se planira kakve nagradice za mir dobit![]()
Deal with it.
Dozvolite da se obratimo
- Melek
- Deer Hunter

Pa u Americi su svi doseljenici osim Indijanaca a u Njemačkoj je švabo indijanac, ostalo doseljenici. Šta je tu čudno? Daleko je više za ibrećenja činjenica da stari usa doseljenici mrze nove (meksikance i arape npr), to je gore ponašanje od onog švapskog 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 167 times
- Been thanked: 374 times
Ma neee nije zanimljivo,puno ljudi je iselilo,nebi mrtvi bilo ni za dobru pohvalu a kamoli Nobela da dobijeteFuddo wrote: 20 Jan 2021, 23:04Sravnicemo Beograd sa zemljom.harlekin wrote: 20 Jan 2021, 23:02
Ostatku svijeta i nije bilo tako lose,ni jedna zemlja napadnuta,od ceg bi odahnuli
Al sto jest rodilo se i dosta djece po svijetu ovih nekoliko godina treba to bar dio pobit ak se planira kakve nagradice za mir dobit![]()
Deal with it.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Dok ne nalete na nebeski narodFuddo wrote: 20 Jan 2021, 23:02Svaki amer je na kraju dana samo cojek od krvi i od mesa, to sto su u nekim stvarima bolji od ostatka planete, jbg, desava se.harlekin wrote: 20 Jan 2021, 22:52 Svaki amer misli da je bolji od drugog nekog covjeka,zbog boje,religije,moci,statusa,to jednostavno takvi ljudi i svim silama se trude to pokazat i toliko su poremeceni u tom da silom pokusavaju natjerati druge da idu u njihovom smjeru jer su oni toliko savrseni,sve drugo je pogresno.Bijelci ce gazit crnce jer oni vise vrijede,crnci ce gazit bjelce jer su oni u biti bolji samo ne mogu doc do izrazaja,zajedno ce gazit nekog treceg jer su oni takvi naravno bolji od tog nekog,nedaj boze rusa il muslimana.
Znaju bolje s parama i znaju bolje pucat od drugih, a sama ideja amerike nije zarazena iskljucivom dominacijom nad drugima. Ima tu more problema, povuci, potegni, bruka hahara, al kad pogledas alternativu, dobro smo prosli.
Bitna je ideja, osnova, ostalo nadolazi u hodu.
Danas, sutra, za pedeset godina...
Ako prihvatimo neke druge norme, tipa genetski otpad, najebali smo.

Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Melek
- Deer Hunter

To sve Mitar zarobio???
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Sam. Morali nekaki popovi dolaziti u Beograd da hin oslobode
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
nema se u merici vremena mrziti bilo koga.Melek wrote: 20 Jan 2021, 23:05 Pa u Americi su svi doseljenici osim Indijanaca a u Njemačkoj je švabo indijanac, ostalo doseljenici. Šta je tu čudno? Daleko je više za ibrećenja činjenica da stari usa doseljenici mrze nove (meksikance i arape npr), to je gore ponašanje od onog švapskog![]()
kuca poso je sveopsta dogma.
ameri shvataju da su svi doseljenici. i ja se nigdje nisam kkomfortabilnije osjecao. cak se i u bosni nekad osjecam vise strancem nego tamo. jednostavno su svi navikli na raznolikost, sastavni je dio zivota.
ne mozes porediti sa njemackom. tu je ksenofobia dio narodnog folklora i duboko ugradjena u samo tkivo drustva.
cekaj samo dok novi adolf iskoci. jadna majka onim arapima i balkancima tamo.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Zato smo im renovirali i kinesku ambasadu.

...sam dugmici ostali.
Dozvolite da se obratimo
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 99 times
- Been thanked: 330 times
Ne znam odakle to za ljudska prava. Ako se ponasas u skladu sa zakonima nece ti biti prekrsena. A to apoteka, vala te države prolaze malo stvari kakve Amerika prolazi. Od prirodnih nepogoda do domacih terorista iz Antife.Melek wrote: 20 Jan 2021, 22:58Bio sam tamo i vidio. Njemačka i Švedska su apoteke u usporedbi s robijom koja prosječnog Amerikanca handri svakodnevno. Pa vi tamo nemate pretežno čak ni ljudskog prava na čestit godišnji odmorCikCikCikPogodi wrote: 20 Jan 2021, 22:55
Amerika je uvijek bila najbolje mjesto za zivot bez obzira ko je vodio.![]()
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- rocko
- Inventar foruma

- Has thanked: 254 times
- Been thanked: 157 times
- rocko
- Inventar foruma

Znam nego me Fuddo proziva da sam isti Esed , da mi to ko drugi rekao namah bi ga torbicom
Ja rahmetli Abdulah.
- rocko
- Inventar foruma

-Idi bizi , nisi ti uspio sto si bijeli eno 70 posto Bosanaca u Americi u fabrici radi , a ima i onih sto zive u kontejneru iza 7-11 nego sto si donijeo radne navika a nuzda natjerala jer nemas se na koga oslonit ili bos ili hadjija .Fuddo wrote: 20 Jan 2021, 21:34Ama momak, to su sjebani ljudi i zivoti zadnjih 300 godina, kako su ih poceli brodovima dovlacit da roblje budu.CikCikCikPogodi wrote: 20 Jan 2021, 21:23
Pa nije birao boju koze. Ja ne znam gdje vi vidite rasizam vise, stvarno kada je nekim nestalo paljbe poceli onda izmisljat, sistematicki, instutcijonalni, pa ce onda drzavni, pa globalni. Ti ljudi koje danas takve stvari propagiraju rade samo kako bi sebe obezbijedili. MLK je rekao karakter, a Jesse Jackson to pretvorio u mrznju. Pojedini crnci u jedva cekali da nestane MLK kako bi svoju bolesnu ideologiju mogli ugurati. I sta danas imas te koji spominju da postoji neki rasizam, ima neki ciko iznad njih koji ih nadgleda koja im je boja koze, a oni osnuju grupu i kupe pare. Da je Jennifer Lopez, kukala, plakala o tom rasizmu ne bi danas bila gdje jest, nego bi negdje krompir vadila cekala neku milostinju. Medutim velika vecina crnaca kuka, i instaliraju sebi u mozgu iluziju da postoji.
Ubijeno u pojam, ishandreno, i dan danas ih jebemo, sam kulturno, na hinjaka, natrpamo u geta, pa ako se koji spasi, spasio se, ostali pomru u bijedi.
I ja sam dugo vjeorvao da smo svi isti, land of opportunity, ignorisuci da sam u startu bio kilometrima ispred samo zbog boje koze.
Osjeti se bolan na svakom koraku, u svakoj situaciji.