AMERIKA

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 99 times
Been thanked: 330 times
Status: Offline

Re: AMERIKA

Post by CikCikCikPogodi »

Fuddo wrote: 20 Jan 2021, 22:41 Uglavnom, sa danasnjim danom Amerika je malkice bolje mjesto za zivot, a i ostatak svijeta moze malo odahnuti.
Sad zBismiletom, i polako.
Amerika je uvijek bila najbolje mjesto za zivot bez obzira ko je vodio.
prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by prog321 »

CikCikCikPogodi wrote: 20 Jan 2021, 22:55
Fuddo wrote: 20 Jan 2021, 22:41 Uglavnom, sa danasnjim danom Amerika je malkice bolje mjesto za zivot, a i ostatak svijeta moze malo odahnuti.
e jebiga.
a ja se daaavno vratio iz nje .. i to u bosnu. :D.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4449 times
Been thanked: 3405 times

Post by Melek »

Bio sam tamo i vidio. Njemačka i Švedska su apoteke u usporedbi s robijom koja prosječnog Amerikanca handri svakodnevno. Pa vi tamo nemate pretežno čak ni ljudskog prava na čestit godišnji odmor :hm
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 »

harlekin wrote: 20 Jan 2021, 22:52 Svaki amer misli da je bolji od drugog nekog covjeka,zbog boje,religije,moci,statusa,to jednostavno takvi ljudi i svim silama se trude to pokazat i toliko su poremeceni u tom da silom pokusavaju natjerati druge da idu u njihovom smjeru jer su oni toliko savrseni,sve drugo je pogresno.Bijelci ce gazit crnce jer oni vise vrijede,crnci ce gazit bjelce jer su oni u biti bolji samo ne mogu doc do izrazaja,zajedno ce gazit nekog treceg jer su oni takvi naravno bolji od tog nekog,nedaj boze rusa il muslimana.
Ljudi umislili da nije njih planeta i covjecanstvo bi nestalo,a vama cudno to s bojama,to sitnica jbt za takve psihijatrijske slucajeve :kafa
previse si anti, anti.....
ima amera svake vrste. obrazovanje im je veoma lose. pogotovo osnovno. i prosjecan covjek tamo se sigurno ne dozivljava toliko superiornijim . prije ces naci nadmenog svabu u frankfurtu kako se pred doseljenicima sepuri nego amer.
ljudi su stvarno najmanje ospjednuti drugim i drugacijama od svih naroda koje sam upoznao.
a proputovao sam i cijelu evropu.
napravili su sistem gdje svaka mraka moze zivjeti jedni poredd drugih. i ukrotili ih ko pudlice. ja im cestitam na tome.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14408 times
Been thanked: 24188 times

Post by Fuddo »

harlekin wrote: 20 Jan 2021, 22:52 Svaki amer misli da je bolji od drugog nekog covjeka,zbog boje,religije,moci,statusa,to jednostavno takvi ljudi i svim silama se trude to pokazat i toliko su poremeceni u tom da silom pokusavaju natjerati druge da idu u njihovom smjeru jer su oni toliko savrseni,sve drugo je pogresno.Bijelci ce gazit crnce jer oni vise vrijede,crnci ce gazit bjelce jer su oni u biti bolji samo ne mogu doc do izrazaja,zajedno ce gazit nekog treceg jer su oni takvi naravno bolji od tog nekog,nedaj boze rusa il muslimana.
Ljudi umislili da nije njih planeta i covjecanstvo bi nestalo,a vama cudno to s bojama,to sitnica jbt za takve psihijatrijske slucajeve :kafa
Svaki amer je na kraju dana samo cojek od krvi i od mesa, to sto su u nekim stvarima bolji od ostatka planete, jbg, desava se.
Znaju bolje s parama i znaju bolje pucat od drugih, a sama ideja amerike nije zarazena iskljucivom dominacijom nad drugima. Ima tu more problema, povuci, potegni, bruka hahara, al kad pogledas alternativu, dobro smo prosli.
Bitna je ideja, osnova, ostalo nadolazi u hodu.
Danas, sutra, za pedeset godina...
Ako prihvatimo neke druge norme, tipa genetski otpad, najebali smo.
Dozvolite da se obratimo
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 167 times
Been thanked: 374 times

Post by harlekin »

Ostatku svijeta i nije bilo tako lose,ni jedna zemlja napadnuta,od ceg bi odahnuli :cudi
Al sto jest rodilo se i dosta djece po svijetu ovih nekoliko godina treba to bar dio pobit ak se planira kakve nagradice za mir dobit :julia
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi »

Kad je u pitanju dobar balans posao/odmor USA je daleko iza Evrope.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

harlekin wrote: 20 Jan 2021, 23:02
Ostatku svijeta i nije bilo tako lose,ni jedna zemlja napadnuta,od ceg bi odahnuli :cudi
Al sto jest rodilo se i dosta djece po svijetu ovih nekoliko godina treba to bar dio pobit ak se planira kakve nagradice za mir dobit :julia
Sravnicemo Beograd sa zemljom.
Deal with it.
Dozvolite da se obratimo
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

Pa u Americi su svi doseljenici osim Indijanaca a u Njemačkoj je švabo indijanac, ostalo doseljenici. Šta je tu čudno? Daleko je više za ibrećenja činjenica da stari usa doseljenici mrze nove (meksikance i arape npr), to je gore ponašanje od onog švapskog :hm
Weak people revenge.
Strong people forgive.
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 167 times
Been thanked: 374 times

Post by harlekin »

Fuddo wrote: 20 Jan 2021, 23:04
harlekin wrote: 20 Jan 2021, 23:02

Deal with it.
Ma neee nije zanimljivo,puno ljudi je iselilo,nebi mrtvi bilo ni za dobru pohvalu a kamoli Nobela da dobijete :kafa
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Fuddo wrote: 20 Jan 2021, 23:02
Svaki amer je na kraju dana samo cojek od krvi i od mesa, to sto su u nekim stvarima bolji od ostatka planete, jbg, desava se.
Znaju bolje s parama i znaju bolje pucat od drugih, a sama ideja amerike nije zarazena iskljucivom dominacijom nad drugima. Ima tu more problema, povuci, potegni, bruka hahara, al kad pogledas alternativu, dobro smo prosli.
Bitna je ideja, osnova, ostalo nadolazi u hodu.
Danas, sutra, za pedeset godina...
Ako prihvatimo neke druge norme, tipa genetski otpad, najebali smo.
Dok ne nalete na nebeski narod
Image
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

To sve Mitar zarobio???
Weak people revenge.
Strong people forgive.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Sam. Morali nekaki popovi dolaziti u Beograd da hin oslobode
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 »

Melek wrote: 20 Jan 2021, 23:05 Pa u Americi su svi doseljenici osim Indijanaca a u Njemačkoj je švabo indijanac, ostalo doseljenici. Šta je tu čudno? Daleko je više za ibrećenja činjenica da stari usa doseljenici mrze nove (meksikance i arape npr), to je gore ponašanje od onog švapskog :hm
nema se u merici vremena mrziti bilo koga.
kuca poso je sveopsta dogma.

ameri shvataju da su svi doseljenici. i ja se nigdje nisam kkomfortabilnije osjecao. cak se i u bosni nekad osjecam vise strancem nego tamo. jednostavno su svi navikli na raznolikost, sastavni je dio zivota.

ne mozes porediti sa njemackom. tu je ksenofobia dio narodnog folklora i duboko ugradjena u samo tkivo drustva.
cekaj samo dok novi adolf iskoci. jadna majka onim arapima i balkancima tamo.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

insomnia wrote: 20 Jan 2021, 23:11 Sam. Morali nekaki popovi dolaziti u Beograd da hin oslobode
Zato smo im renovirali i kinesku ambasadu.Image

...sam dugmici ostali.
Dozvolite da se obratimo
CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 99 times
Been thanked: 330 times

Post by CikCikCikPogodi »

Melek wrote: 20 Jan 2021, 22:58

Bio sam tamo i vidio. Njemačka i Švedska su apoteke u usporedbi s robijom koja prosječnog Amerikanca handri svakodnevno. Pa vi tamo nemate pretežno čak ni ljudskog prava na čestit godišnji odmor :hm
Ne znam odakle to za ljudska prava. Ako se ponasas u skladu sa zakonima nece ti biti prekrsena. A to apoteka, vala te države prolaze malo stvari kakve Amerika prolazi. Od prirodnih nepogoda do domacih terorista iz Antife.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

harlekin wrote: 20 Jan 2021, 23:07
Fuddo wrote: 20 Jan 2021, 23:04

Deal with it.
Ma neee nije zanimljivo,puno ljudi je iselilo,nebi mrtvi bilo ni za dobru pohvalu a kamoli Nobela da dobijete :kafa
Taman, mi ne volimo preCerivat.
Nobel u najavi.
Dozvolite da se obratimo
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 253 times
Been thanked: 157 times

Post by rocko »

Laser wrote: 20 Jan 2021, 16:18
rocko wrote: 20 Jan 2021, 01:11

Da li moze 74 miliona ljudi biti budala? Ili jednostavno ne slazu se izborom.
Može.

Skoro čitava nacija može pobudalit i legitimno izabrat Firera.
Nije se jos desilo , cak je i Adolf dobio samo 33% glasova.
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

HAVANA wrote: 20 Jan 2021, 10:29
rocko wrote: 20 Jan 2021, 02:59 Image
Sjecas se kad rahmeli Konjicija izjavi:"A sad da mirno i dostojanstveno demoliramo ovu Skupstinu"
Koji konjicija,abdulah? Ovo je ba radeljas. :lud
Znam nego me Fuddo proziva da sam isti Esed , da mi to ko drugi rekao namah bi ga torbicom
Ja rahmetli Abdulah.
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

Fuddo wrote: 20 Jan 2021, 21:34
CikCikCikPogodi wrote: 20 Jan 2021, 21:23

Pa nije birao boju koze. Ja ne znam gdje vi vidite rasizam vise, stvarno kada je nekim nestalo paljbe poceli onda izmisljat, sistematicki, instutcijonalni, pa ce onda drzavni, pa globalni. Ti ljudi koje danas takve stvari propagiraju rade samo kako bi sebe obezbijedili. MLK je rekao karakter, a Jesse Jackson to pretvorio u mrznju. Pojedini crnci u jedva cekali da nestane MLK kako bi svoju bolesnu ideologiju mogli ugurati. I sta danas imas te koji spominju da postoji neki rasizam, ima neki ciko iznad njih koji ih nadgleda koja im je boja koze, a oni osnuju grupu i kupe pare. Da je Jennifer Lopez, kukala, plakala o tom rasizmu ne bi danas bila gdje jest, nego bi negdje krompir vadila cekala neku milostinju. Medutim velika vecina crnaca kuka, i instaliraju sebi u mozgu iluziju da postoji.
Ama momak, to su sjebani ljudi i zivoti zadnjih 300 godina, kako su ih poceli brodovima dovlacit da roblje budu.
Ubijeno u pojam, ishandreno, i dan danas ih jebemo, sam kulturno, na hinjaka, natrpamo u geta, pa ako se koji spasi, spasio se, ostali pomru u bijedi.
I ja sam dugo vjeorvao da smo svi isti, land of opportunity, ignorisuci da sam u startu bio kilometrima ispred samo zbog boje koze.
Osjeti se bolan na svakom koraku, u svakoj situaciji.
-Idi bizi , nisi ti uspio sto si bijeli eno 70 posto Bosanaca u Americi u fabrici radi , a ima i onih sto zive u kontejneru iza 7-11 nego sto si donijeo radne navika a nuzda natjerala jer nemas se na koga oslonit ili bos ili hadjija .
Post Reply

Return to “Svijet”