animals wrote: 22 Jan 2021, 23:54 Desnicari sa Balkana..
Beni-Adolf..
Havana-Musolini.
Insomnia-Maria La Pena..
ITD..
BiH pred najezdom hiljada migranata
Moderator: Krokodil Behko
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2296 times
- Been thanked: 5564 times
- Status: Offline
Re: BiH pred najezdom hiljada migranata
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Fuck you a friendly note to start the day
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3912 times
- Been thanked: 2947 times
samo ja i beni imamo rjesenje za migrante ...
cek ....ja,i ona gospodja ..@ililti 1...
cek ....ja,i ona gospodja ..@ililti 1...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- lilith1
- Inventar foruma

- Has thanked: 509 times
- Been thanked: 1869 times
Ma ispadnemo mi uvjek mrzitelji migranata iako ja uvijek napišem da nemam ništa protiv da su to normalni insani ali ovi nisu to. Imao je i onaj Fahrudin neku ideju za razliku od ovih koji nemaju nijednu..al etoPasaga wrote: 23 Jan 2021, 07:57 samo ja i beni imamo rjesenje za migrante ...
cek ....ja,i ona gospodja ..@ililti 1...![]()
You got to know when to hold 'em, know when to fold 'em
Know when to walk away and know when to run
You never count your money when you're sittin' at the table
There'll be time enough for countin' when the dealing's done
- lilith1
- Inventar foruma

Čitam evo opet se sumnja na migićee da su na stupu izazvali požar.
I neko dođe i kaže a što vam smetaju
I neko dođe i kaže a što vam smetaju
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
Oh, wow, koja iskljucivost i ogranicenost u jednom pitanjuMarlboroGold wrote: 22 Jan 2021, 23:34Je li za tebe nedužan migrant po defaultu svaki onaj koji nema dokumente?Venera wrote: 22 Jan 2021, 21:45
Ne, vama su svi migranti divljaci i kozojebi, vaše izjave na ovoj temi.
Fransoa inače ima averziju prema stranicama u Francuskoj iako je on stranac istoj FRA! Vrlo kontradiktorna osoba!
Ja ne branim kriminalce, već nedužne migrante!
Ponašate se kao mrzitelji migranta u drugim državama , desničari sa Balkana!
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22312 times
- Been thanked: 20392 times
Pitanje je sasvim na mjestu. Druga priča je što si ti plaćena da ovdje pišeš određene gluposti.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4116 times
- Been thanked: 3792 times
Probaj tako da si u Americi isto napisati o crnci!a na nekom američkom forumu pa kad te neko prijavi se pravdati da nisi rasistalilith1 wrote: 23 Jan 2021, 08:24 Čitam evo opet se sumnja na migićee da su na stupu izazvali požar.![]()
I neko dođe i kaže a što vam smetaju![]()
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
To stoji ali čovjek bez dokumenata ne znači automatski da njemu postaje sve svejedno i dobija nagon da ubija i pali, pogledaj po BH portalima crnu hroniku, gore stvari rade domaći Bosanci koji imaju doku!ente i svi su poznati.MarlboroGold wrote: 23 Jan 2021, 00:05Ne čini po defaultu, međutim ne možeš ni znati da nisu. Razumijem da ljudi eventualno nemaju dokumente koji su došli iz ratom pogođenih zemalja poput Sirije. Granate, bombe, ruševine... ali šta je sa onim koji dolaze iz zemalja u kojima nema ratova? Ako nemaš dokumentaciju ti si praktično duh.Naseef Mushroom wrote: 22 Jan 2021, 23:58
Svako ko nema dokumente je kriv sto je ilegalno ušao u državu i to stoji.
Ali isto ko je ilegalno ušao u državu to ga ne čini automatski ubicom, silovateljem, piromanom i pljačkašem. Neki žele to drugačije predstaviti
Pogotovo ako znamo da se ovi ilegalni ulasci ne mogu porediti sa prijašnjim ilegalnim ulascima gdje su sa namjerom došli u BiH da ostanu radi organizovanog kriminala već je ovo ilegalni ulazak u cilju da dođu do potpuno druge države.
Misliš li stvarno da se pod mnogim migrantima koji nemaju dokmente ne kriju osuđenici ili bivši osuđenici silovatelji, lopovi, ubice, ISIL-ovci i drugo? Ja bih ipak rekao da je strah ljudi itekako opravdan po pitanju takvih i 100% se mnogi takvi kriju među tim bez dokumenata, jer zašto bi inače bacali dokumente? Kad imaš dokumente policija i istražni organi ti mogu ući u trag i provjeriti odakle si, kao i jesi li osuđivan i zbog čega. Čak i naša poprilično nesposobna policija.
Glavni razlog zašto ova situacija polahko eskalira nije što nemaju dokumente nego što ih sedmicama pa i mjesecima drže taocima negdje gdje ne žele biti
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22312 times
- Been thanked: 20392 times
Ja ne tvrdim da su to po defaultu, već da ih ima među njima. Naravno da je crna hronika puna naših ljudi jer se o nama izvještava. O migrantima na mnogim sajtovima, FB i slično kad kažeš nešto negativno po defaultu te banuju i uklone, a isto tako se i ne izvještava korektno o problemima koje prouzrokuju. Stoji i to da eskalira zbog licemjerstva Evrope. Ona jeste najveći krivac. Palamudaju o humanizmu i ugroženim migrantima, a zatvorili sve granice. Nek bar prestanu palamuditi ako ih već neće pustiti da idu dalje.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
animals wrote: 22 Jan 2021, 23:54 Desnicari sa Balkana..
Beni-Adolf..
Havana-Musolini.
Insomnia-Maria La Pena..
ITD..

Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- lilith1
- Inventar foruma

Ma Nazife svako tumači na svoj načinNaseef Mushroom wrote: 23 Jan 2021, 09:15Probaj tako da si u Americi isto napisati o crnci!a na nekom američkom forumu pa kad te neko prijavi se pravdati da nisi rasistalilith1 wrote: 23 Jan 2021, 08:24 Čitam evo opet se sumnja na migićee da su na stupu izazvali požar.![]()
I neko dođe i kaže a što vam smetaju![]()
Ako sam rasista jer kažem migići (od migranti što je njihovo po zakonu ime) i jer mi smetaju vala neka sam
- lilith1
- Inventar foruma

E to sam i pisala vezano za Evropu. Svi ovi njihovi govore treba riješiti problem,imamo krizu ovo ono..a niko da se ponudi da ih kod sebe primi ili da bilo šta po tom pitanju uradi.MarlboroGold wrote: 23 Jan 2021, 09:42 Ja ne tvrdim da su to po defaultu, već da ih ima među njima. Naravno da je crna hronika puna naših ljudi jer se o nama izvještava. O migrantima na mnogim sajtovima, FB i slično kad kažeš nešto negativno po defaultu te banuju i uklone, a isto tako se i ne izvještava korektno o problemima koje prouzrokuju. Stoji i to da eskalira zbog licemjerstva Evrope. Ona jeste najveći krivac. Palamudaju o humanizmu i ugroženim migrantima, a zatvorili sve granice. Nek bar prestanu palamuditi ako ih već neće pustiti da idu dalje.
To je čisto da se zna da su reagovali makar i nekom medijskom izjavom a ovamo smo u biti prepušteni sami sebi.
- insomnia
- Rđav kurac

Ljudi u pokretu
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 51965 times
- Been thanked: 9238 times
Ne kontam sta je problem pratit procedure i to. Ima policija, ima vojska, imaju donacije, imaju objekti i bila 
Kao i u svemu najbolje je kaznit odgovorne, sto veca kazna to bolje i smjenit ih kao primjer buducima
Kao i u svemu najbolje je kaznit odgovorne, sto veca kazna to bolje i smjenit ih kao primjer buducima
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- insomnia
- Rđav kurac

Cuj negdje gdje ne zele bitiNaseef Mushroom wrote: 23 Jan 2021, 09:19To stoji ali čovjek bez dokumenata ne znači automatski da njemu postaje sve svejedno i dobija nagon da ubija i pali, pogledaj po BH portalima crnu hroniku, gore stvari rade domaći Bosanci koji imaju doku!ente i svi su poznati.MarlboroGold wrote: 23 Jan 2021, 00:05
Ne čini po defaultu, međutim ne možeš ni znati da nisu. Razumijem da ljudi eventualno nemaju dokumente koji su došli iz ratom pogođenih zemalja poput Sirije. Granate, bombe, ruševine... ali šta je sa onim koji dolaze iz zemalja u kojima nema ratova? Ako nemaš dokumentaciju ti si praktično duh.
Misliš li stvarno da se pod mnogim migrantima koji nemaju dokmente ne kriju osuđenici ili bivši osuđenici silovatelji, lopovi, ubice, ISIL-ovci i drugo? Ja bih ipak rekao da je strah ljudi itekako opravdan po pitanju takvih i 100% se mnogi takvi kriju među tim bez dokumenata, jer zašto bi inače bacali dokumente? Kad imaš dokumente policija i istražni organi ti mogu ući u trag i provjeriti odakle si, kao i jesi li osuđivan i zbog čega. Čak i naša poprilično nesposobna policija.
Glavni razlog zašto ova situacija polahko eskalira nije što nemaju dokumente nego što ih sedmicama pa i mjesecima drže taocima negdje gdje ne žele biti
Duse drage trebamo se svi naguziti da im ispunimo zelju
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Pa nije im destinacija kada ih je kancelarka pozvala bila Bosna i Hercegovinainsomnia wrote: 23 Jan 2021, 11:08Cuj negdje gdje ne zele bitiNaseef Mushroom wrote: 23 Jan 2021, 09:19
To stoji ali čovjek bez dokumenata ne znači automatski da njemu postaje sve svejedno i dobija nagon da ubija i pali, pogledaj po BH portalima crnu hroniku, gore stvari rade domaći Bosanci koji imaju doku!ente i svi su poznati.
Duse drage trebamo se svi naguziti da im ispunimo zelju
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Članak iz 2015
Rejting velike njemačke kancelarke pao je zbog politike ‘Willkommenskultur’. Samo privremeno ili će joj nanijeti trajnu štetu?
Nova njemačka riječ godine, koja ulazi u političke i društvene rasprave ne samo Njemačke nego čitave Europe, jest – Willkommenskultur. Kultura dobrodošlice. Njemačka kancelarka Angela Merkel prigrlila je tu kulturu kad je rijeci izbjeglica i migranata koji su se ljetos kretali kroz Mađarsku prema Njemačkoj poručila da su manje-više svi dobrodošli i da ih u Njemačkoj čekaju otvorene granice, pravo na azil i radno mjesto. No priljev izbjeglica toliko je velik da je Njemačka vrlo brzo nakon ispoljavanja “Willkommenskultur” odlučila uvesti kontrole na njemačko-austrijskoj granici, bavarska stranka CSU pobunila se protiv politike otvorenih vrata za sve izbjeglice i migrante, a kancelarka Merkel našla se na udaru kritika političara i izvan Njemačke, poput hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je kancelarku optužila da je pomogla stvoriti kaos s izbjeglicama jer je “povukla ručnu kočnicu”.
Izbjeglice nisu ilegalci
Njemački političari i analitičari, s kojima smo razgovarali o Merkeličinu zaokretu i “ručnoj kočnici”, tvrde da kancelarka vjerojatno ne mari za kritiku iz usta hrvatske predsjednice.
– Kancelarka voli konsenzus i voli biti prihvaćena i omiljena. No ne vjerujem da puno mari za komentar hrvatske predsjednice. Marila bi da ju je osobno kritizirao poljski premijer, ali komentari iz drugih istočnoeuropskih zemalja članica EU nisu joj u tolikoj mjeri važni – smatra Michael Wohlgemuth, direktor think-tank instituta Open Europe Berlin.
Elmar Brok, dugogodišnji europarlamentarac iz redova njemačke demokršćanske stranke CDU kojoj je na čelu Angela Merkel, ide korak dalje i ne tvrdi samo da je komentar hrvatske predsjednice nebitan nego i da je netočan.
– Njemačka još uvijek prima tražitelje azila, tisuće njih svakoga dana. Gdje je tu kočnica – polemički se pita Brok i koristi igru riječi koja je teško prevodiva s engleskog jer se na tom jeziku rimuje, a na hrvatskom ne: “Where is the brake? Give me a break”!
Brok se ne slaže s ocjenom da je kancelarka Merkel napravila tako velik zaokret u politici prema izbjeglicama, a ne slaže se ni s ocjenom da je naglašenom politikom “Willkommenskultur” zapravo potakla nove desetke i stotine tisuća izbjeglica i migranata da krenu iz Sirije, Afganistana i drugih zemalja prema Njemačkoj.
– Merkel nije pozvala ljude u Europu, nego je rekla da će pružiti utočište ljudima koji su se već nalazili u Europi. Već su se nalazili u Mađarskoj, na ulicama. Jesmo li ih trebali pustiti da umru? Prije toga 70 ljudi umrlo je u hladnjači! Tvrdnja da je Merkel pozvala ljude u Europu je pogrešna. Rekla je da će pomoći onima koji su već došli do Europe – kaže Brok.
No Brok zvuči kao stranački vojnik koji brani politiku predsjednice svoje stranke, dok se većina analitičara slaže da su kancelarkine izjave djelovale kao poziv. Ekonomski analitičar Wolfgang Münchau u kolumni za Financial Times tvrdi da je kancelarkina odluka o otvaranju Njemačke za izbjeglice iz Sirije bila principijelna i većina Nijemaca ju je pozdravila sa zanosom, no Merkel “nije ni politički ni logistički pripremila svoju zemlju, kao ni ostatak Europe, za ono što je uslijedilo”.
U Tovarniku, na hrvatsko-srpskoj granici, prošloga su se tjedna pojavile izbjeglice koje su tvrdile da su samo četiri dana ranije krenule iz Sirije. Toliko puno zemalja na migrantskoj ruti sada već ima neki oblik politike organiziranog transferiranja migranata u autobusima ili vlakovima s jedne granice na drugu da putovanje od Grčke do Njemačke zaista može izgledati kao svojevrsni Trans-Europe Express.
– Istina, puno ljudi u Njemačkoj, posebno iz Bavarske i iz stranke CSU, smatra da je Merkeličina izjava “mi to možemo” (primiti sve izbjeglice iz Sirije, op.a.) dala poticaj ljudima da dođu. Među izbjeglicama se čuju priče da su neki krenuli prema Njemačkoj nakon što su čuli što je rekla Merkel i da se nadaju da mogu ući prije nego što se takav njemački stav promijeni – kaže Ulrike Guérot, direktorica njemačkog think-tank instituta European Democracy Lab. – Ali ne mislim da je to bila pogrešna izjava. Pravno, politički i moralno, Merkel je u pravu – dodaje.
Pravo na azil temeljno je pravo zapisano u Ženevskoj konvenciji iz 1951., koju su prihvatile sve europske zemlje. Za razliku od Mađarske, koja je pod premijerom Viktorom Orbánom navrat-nanos izmislila pravno tumačenje da svaki tražitelj azila koji ilegalno pređe granicu zapravo čini kazneno djelo, osoba koja ilegalno prelazi granice u potrazi za azilom ne čini ništa ilegalno iz perspektive Ženevske konvencije, nego čini nešto čime pokušava ostvariti svoje temeljno, međunarodno priznato pravo.
Ali brojke su brojke. I kad 5 ili 10 tisuća ljudi svakodnevno ulazi u neku državu, vrlo često ne želeći u toj državi zatražiti azil nego samo proći do Njemačke, logistički i politički rijetko koja država u Europi može dugoročno izdržati takav pritisak.
Nizu ljudi koji su, manje ili više uvijeno, kritizirali kancelarku Merkel zbog poziva izbjeglicama da su svi dobrodošli pridružio se i predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk.
– Moramo ispraviti našu politiku otvorenih vrata i prozora – rekao je Tusk, dodavši kako najveći val izbjeglica i migranata tek dolazi.
Mađarski premijer Viktor Orban najveći je zagovornik politike zatvorenih vrata, prozora, srdaca i svega drugog što se dâ zatvoriti, a kad su ga novinari tabloida Bild pitali ne misli li ipak da je Merkel u pravu sa svojom politikom otvorenih vrata, Orban je ironično odgovorio: – Da, prvi članak mađarskog ustava glasi: njemačka kancelarka je uvijek u pravu…
Orban je, međutim, omiljen u krugovima bavarske demokršćanske stranke CSU, koja s Merkeličinom strankom CDU zajedno čini stranačku uniju još od 1950-ih godina, no sada je zbog razilaženja oko pitanja izbjeglica čak zaprijetila da će prekinuti taj savez. Bavarcima se sviđa mađarski zid i učinak koji takav zid postiže.
Još je jača od socijaldemokrata
– Glasine o tome da CSU prijeti izlaskom iz unije s CDU sigurno su utjecale na razmišljanje koje je dovelo do promjene stava Merkeličine vlade. Ta prijetnja je možda bila impulzivna reakcija prije dva tjedna, ali sada već vidimo da pokušavaju stvari izgladiti dogovorom – kaže Michael Wohlgemuth iz instituta Open Europe Berlin.
– CSU zaista ima drukčije stavove o migrantima od CDU, u tom je pitanju CSU desnija i populističkija stranka, iako su u pitanju ekonomske politike ljeviji od CDU – dodaje.
Jedno istraživanje javnog mišljenja koje je objavio njemački magazin Focus pokazalo je da 48 posto Nijemaca ne podržava Merkeličinu politiku otvorenih vrata prema izbjeglicama, a samo 41 posto podržava. Njih 33 posto složilo se s tvrdnjom da je Orbanova politika zatvaranja granice migrantima dobra. Kancelarkina popularnost u istraživanjima javnog mišljenja potonula je posljednjih dana i sada je četvrta najpopularnija njemačka političarka, nakon ministra vanjskih poslova, predsjednika države i ministra financija.
Predsjednik Joachim Gauck također se pridružio zaokretu od prvotne Merkeličine politike “Willkommenskultur” prema opreznijem i kontroliranijem upravljanju izbjegličkom krizom. Izjavio je da Nijemci imaju veliko srce, ali da postoji granica njihova kapaciteta za zbrinjavanje izbjeglica iako se još ne zna gdje se taj limit točno nalazi.
Ankete pokazuju da je podrška Merkeličinoj stranačkoj uniji CDU/CSU pala za 1 do 1,5 posto i sada je na 38,5 posto (još uvijek više od podrške socijaldemokratskom SPD-u koja je na 23,5 posto).
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Nakon toga imamo dio ovog članka iz 2018
Porediti kako je se pisalo 2015. i kako 2018. i 2020. i očigledno je ono šta sam pisao svo vrijeme a to je da je glavni krivac za sve ovo Njemačka, bolje rečeno Merkel
I onda naslov članka iz 2020. godinePITANJE ilegalne migracije je sudbonosno pitanje za budućnost EU-a, a ako ne odgovorimo na ovaj izazov, sami europski temelji bit će dovedeni u pitanje. Takvo dramatično upozorenje možda bismo prije očekivali od europskih lidera ekstremne desnice - Mattea Salvinija, Alexandera Gaulanda, Marine Le Pen ili Geerta Wildersa - ali iznijela ga je ni manje ni više nego Angela Merkel, njemačka kancelarka koju nakon Brexita, uzleta Putinove Rusije i dolaska Donalda Trumpa u Bijelu kuću, liberalni analitičari opisuju kao novu predvodnicu "slobodnog svijeta".
Kakav preokret od 2015 godineMERKEL PRIZNALA DA JE 2015. BILA POGREŠKA – ALI TKO ĆE TO SADA PLATITI?
Porediti kako je se pisalo 2015. i kako 2018. i 2020. i očigledno je ono šta sam pisao svo vrijeme a to je da je glavni krivac za sve ovo Njemačka, bolje rečeno Merkel
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2743 times
- Been thanked: 8585 times
Pretres u kampu ‘Blažuj’, na terenu stotine policajaca

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz asistenciju Službe za poslove sa strancima BiH, danas su od 05.30 do 09.00 sati provodili mjere i radnje iz svoje nadležnosti prilikom realizacije operativne akcije kodnog naziva “BLAŽUJ” 21.
U akciji je učestvovalo 340 policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i 13 službenika Službe za poslove sa strancima BiH Terenski ured Sarajevo.
“Planske aktivnosti provedene su po naredbi za pretresanje izdatoj od Općinskog suda u Sarajevu, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštava Kantona Sarajevo, shodno operativnom planu Sektora krminalističke policije u privremenom prihvatnom centru kampu „Blažuj” na području općina Ilidža, gdje je tom prilikom izvršen pretres određenih objekata u kampu i bezbjednosno interesantnih osoba”, saopćeno je iz MUP-a KS.

Navodi se da je prilikom pretresa objekta, koji koriste migranti u kampu „Blažuj”, zatečeno je oko 3.000 migranata, koji su pregledani i pretrešeni u skladu s naredbom za pretresanje i propisanim policijskim ovlastima, gdje su tražene bezbjednosno-interesantne osobe, kao i predmeti koji se mogu dovesti vezu s izvršenjem krivičnih djela.
U skladu sa navedenim pronađeno je 17 osoba za koje su postojali podaci da su počinioci krivičnih djela u Bosni i Hercegovini i zemljama u okruženju, te su isti predati u nadležnost Službe za poslove sa strancima BiH.
Tom prilikom bezbjednosno-interesantne osobe premještene su u Imigracioni centar Službe za poslove sa strancima, nakon čega će nad istima biti izvršena kriminalistička obrada i izrečene mjere protjerivanaja u zemlje porijekla.
Prilikom provedbe navedenih aktivnosti, u blizini objekata koji su pretresani pronađeni su odbačeni predmeti koji su pogodni za nanošenje tjelesnih povreda (drvene poluge, metalne poluge, odvijači, makaze, skalpeli, kuhinjski noževi i sl.), a koji se dovode u vezu s nedavnim napadom na policijske službenike.
N1

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz asistenciju Službe za poslove sa strancima BiH, danas su od 05.30 do 09.00 sati provodili mjere i radnje iz svoje nadležnosti prilikom realizacije operativne akcije kodnog naziva “BLAŽUJ” 21.
U akciji je učestvovalo 340 policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i 13 službenika Službe za poslove sa strancima BiH Terenski ured Sarajevo.
“Planske aktivnosti provedene su po naredbi za pretresanje izdatoj od Općinskog suda u Sarajevu, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštava Kantona Sarajevo, shodno operativnom planu Sektora krminalističke policije u privremenom prihvatnom centru kampu „Blažuj” na području općina Ilidža, gdje je tom prilikom izvršen pretres određenih objekata u kampu i bezbjednosno interesantnih osoba”, saopćeno je iz MUP-a KS.

Navodi se da je prilikom pretresa objekta, koji koriste migranti u kampu „Blažuj”, zatečeno je oko 3.000 migranata, koji su pregledani i pretrešeni u skladu s naredbom za pretresanje i propisanim policijskim ovlastima, gdje su tražene bezbjednosno-interesantne osobe, kao i predmeti koji se mogu dovesti vezu s izvršenjem krivičnih djela.
U skladu sa navedenim pronađeno je 17 osoba za koje su postojali podaci da su počinioci krivičnih djela u Bosni i Hercegovini i zemljama u okruženju, te su isti predati u nadležnost Službe za poslove sa strancima BiH.
Tom prilikom bezbjednosno-interesantne osobe premještene su u Imigracioni centar Službe za poslove sa strancima, nakon čega će nad istima biti izvršena kriminalistička obrada i izrečene mjere protjerivanaja u zemlje porijekla.
Prilikom provedbe navedenih aktivnosti, u blizini objekata koji su pretresani pronađeni su odbačeni predmeti koji su pogodni za nanošenje tjelesnih povreda (drvene poluge, metalne poluge, odvijači, makaze, skalpeli, kuhinjski noževi i sl.), a koji se dovode u vezu s nedavnim napadom na policijske službenike.
N1
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3790 times
- Been thanked: 6962 times
BIH je protektorat i mozes se jebati sa gmizavim politicarima..
sve potrpati u autobuse i pitati EU, hoce li ih primiti..
ako nece sve natrag odakle su i dosli..
sve potrpati u autobuse i pitati EU, hoce li ih primiti..
ako nece sve natrag odakle su i dosli..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..