Vjerovatno.
Ostaje samo jos vjecita dilema dal je onomad trebalo stat pred B. Lukom?
Moderator: Krokodil Behko

Vjerovatno.

A rodjo, mogli smo se porokat i sa nato paktom, pisajga.

hajde bogati,sad cemo traziti opravdanja na ociglednoTaare wrote: 26 Jan 2021, 02:56Ma ništa od toga. Naš kućni prijatelj - feđa, srbin, član je sdabosnjakinja wrote: 26 Jan 2021, 02:50
osim tu gdje dominiraju hrvati,tu uzima HDZ..nisam te bezveze ovo pitala,mozes i provjerit
Božo, hrvat, član hdz-a, a u novčaniku nosa alijinu sliku.
Zet mu musliman, unučad nose muslimanska imena.
Dakle, ako vidiš da je neko u tz u nekoj stranci, znaj da je zbog para![]()

Ti sigurno nisi nećeš. Ti se usro od virusa, insomnija te svaki dan mora poljevat vodom da dođeš sebi, a kamoli da rješavaš ova esencijalna pitanja

Fufe

Naseef Mushroom wrote: 25 Jan 2021, 14:37 Arapi ili ne, ne govorim sada samo o Vozućoj nego uopšte o stanju u čitavoj državi. Armije Republike Bosne i Hercegovine su se tek počeli ozbiljno bojati i poštovati je onog momenta kada smo se, kako kažu zli jezici, islamizirali.
.... OOOJ STO ME NASMIJA!!! 

Laser wrote: 25 Jan 2021, 15:13Kad je u pitanju moja jedinica, zayebo si se.Naseef Mushroom wrote: 25 Jan 2021, 14:37 Arapi ili ne, ne govorim sada samo o Vozućoj nego uopšte o stanju u čitavoj državi. Armije Republike Bosne i Hercegovine su se tek počeli ozbiljno bojati i poštovati je onog momenta kada smo se, kako kažu zli jezici, islamizirali.
Moju jedinicu su sačinjavali ljudi "od zla oca i od gore majke". Sve sama baraba i propalitet. Ali su išli direktno na cijev, bez islamizacije.
Da bude jasno, musliman sam i potičem iz izrazito muslimanske porodice, ali tvrdim da je tzv. islamizacija Armije bio teški zayeb.
Moja brigada nikad nije islamizirana, prošli smo mnoga ratišta širom BiH, nikome nije bilo mrsko da im budemo susjed u borbenim dejstvima.
Na Sanskom Mostu, moja brigada je za desetak dana popila oko 3 000 litara rakije.![]()

Blago vama, mi smo samo imali medicinskog alkohola koji smo muckali sa limuntosom i otapali karamele u njemu, dobro nismo oslijepili.

Ljudstvo, ti to sve romantiziras,Odraz wrote: 26 Jan 2021, 05:07Laser wrote: 25 Jan 2021, 15:13
Kad je u pitanju moja jedinica, zayebo si se.
Moju jedinicu su sačinjavali ljudi "od zla oca i od gore majke". Sve sama baraba i propalitet. Ali su išli direktno na cijev, bez islamizacije.
Da bude jasno, musliman sam i potičem iz izrazito muslimanske porodice, ali tvrdim da je tzv. islamizacija Armije bio teški zayeb.
Moja brigada nikad nije islamizirana, prošli smo mnoga ratišta širom BiH, nikome nije bilo mrsko da im budemo susjed u borbenim dejstvima.
Na Sanskom Mostu, moja brigada je za desetak dana popila oko 3 000 litara rakije.![]()
![]()
Isto moja jedinica, sve ludo. Kad smo bili na Igmanu ono nakon sto je zaustavljena ofanziva i dosla pojacanja, kaze Milan - Ljudi imam ideju, tekbir pravo jezivo djeluje na cetnike a ova brda su kao amfiteatar, Darko, Ljubisa, idite po okolnim jedinicama i prenesite im da sa nama cijelu noc ponavljaju "La illahe illallah" ... i tako se u jednom trenutku prolomi brdima ... oooj kako je jezivo bilo slusati digne ti se dlaka na ledjima, i sve do sitnih sati, mi se smijali kad pomislimo kako su se cetnici prepali. Sutradan smo ih trazili nismo ih nasli ni na Babinom Dolu, nestali picke ...![]()

Pretpostavljam da je mislio na gradjansku BiH vs islamizirana BiH. Ja bih uvijek radije vidio na Mahmuljinovom mjestu rahmetli generala Alagica koji nije bio islamski ideolog ali je bio briljantan ratnik koji je htio da se probije do Krajine i tako spoji dvije teritorije za zdruzena dejstva. Uz Alagica bih ratovao sa ponosom i ispunjenog srca, sa ovim drugim bas i ne bih ...Melek wrote: 25 Jan 2021, 18:22 Došli smo, dakle, do još jedne perfidne konstrukcije: “branio Bošnjake a ne BiH”.
Pa dokle više?![]()

Mashallah kako su se fino uklopili i prihvatili obicaje ratovanja u muslimanaOdraz wrote: 26 Jan 2021, 05:07Laser wrote: 25 Jan 2021, 15:13
Kad je u pitanju moja jedinica, zayebo si se.
![]()
Isto moja jedinica, sve ludo. Kad smo bili na Igmanu ono nakon sto je zaustavljena ofanziva i dosla pojacanja, kaze Milan - Ljudi imam ideju, tekbir pravo jezivo djeluje na cetnike a ova brda su kao amfiteatar, Darko, Ljubisa, idite po okolnim jedinicama i prenesite im da sa nama cijelu noc ponavljaju "La illahe illallah" ... i tako se u jednom trenutku prolomi brdima ... oooj kako je jezivo bilo slusati digne ti se dlaka na ledjima, i sve do sitnih sati, mi se smijali kad pomislimo kako su se cetnici prepali. Sutradan smo ih trazili nismo ih nasli ni na Babinom Dolu, nestali picke ...![]()

Batali to mashallah ... ima i bosanskih rijeci, prelijepih ... i nasih, ne stranih.bosnjakinja wrote: 26 Jan 2021, 05:25
Mashallah kako su se fino uklopili i prihvatili obicaje ratovanja u muslimana![]()
![]()

Pa eto ako ces biti cjepidlaka ni to ok nije nasa rijec? ok? a mashallah je ukorijenilo se ima vec 600 godina,kada su te tvoje ljubise mogle prihvatit tekvire i selame i tespihe preko noci sta ti glumisOdraz wrote: 26 Jan 2021, 05:33Batali to mashallah ... ima i bosanskih rijeci, prelijepih ... i nasih, ne stranih.bosnjakinja wrote: 26 Jan 2021, 05:25
Mashallah kako su se fino uklopili i prihvatili obicaje ratovanja u muslimana![]()
![]()
![]()
Da, i nosili su tespihe za srecu. Posto smo mnogo ginuli nije im bilo mrsko za svaki slucaj.![]()
E da scena sa Igmana, Milan je za nas mijenjao nase cigare za municiju, bombe ... a trnovljaci se rado rjesavali toga pa smo tako razvili biznis, samo trnovljaci nisu znali kako se Miki zove nego dosla delegacija sa municijom da ga traze, i pitaju nase gdje je onaj sto daje cigare za municiju, a nasi se razgovore ...
- Darko gdje Milan ode?
- Ne znam Ljubisa sad je bio ovdje ... pitaj Miru (Miroslava) ...
![]()
![]()
Umrli trnovljaci od straha, mislili dosli na srpske polozaje ...
Davali im vode da se saberu i objasnjavali da smo na istoj strani ...
![]()

Da ... najmladja ratnica iz moje jedinice se zvala Renata, tri puta je ranjena i poginula je sa 19 godina. Heroina ... Bosanka prava i katolkinja.Taare wrote: 26 Jan 2021, 02:23Ne možeš porediti. Recimo hrvati iz tuzle.animals wrote: 26 Jan 2021, 02:13 Bosanski i Hercegovacki Hrvati nisu isto..
Hercegovci su za treci a ne Bosanski..
Među njima imam kamaru prijatelja. I onda kad umre neki hrvatski djed ili baka pa pogledaš osmrtnicu, među ožalošćenim ćeš naći i muslimanska imena.
Kod nas se to ne gleda. Jedino kad im dođeš paze da u nekom jelu ne bude svinjetine.

OjeboteOdraz wrote: 26 Jan 2021, 05:44Da ... najmladja ratnica iz moje jedinice se zvala Renata, tri puta je ranjena i poginula je sa 19 godina. Heroina ... Bosanka prava i katolkinja.Taare wrote: 26 Jan 2021, 02:23
Ne možeš porediti. Recimo hrvati iz tuzle.
Među njima imam kamaru prijatelja. I onda kad umre neki hrvatski djed ili baka pa pogledaš osmrtnicu, među ožalošćenim ćeš naći i muslimanska imena.
Kod nas se to ne gleda. Jedino kad im dođeš paze da u nekom jelu ne bude svinjetine.
Ne kao one bradate p...ce skracenih nogavica sto su sebi "klanjali dzenazu" na Igmanu fol pred svima nama pa pobjegli kad su culi da se mi rokamo sa cetnicima.![]()

To je agresorska rijec ... vratimo Bosni bosansko ...bosnjakinja wrote: 26 Jan 2021, 05:42 Pa eto ako ces biti cjepidlaka ni to ok nije nasa rijec? ok? a mashallah je ukorijenilo se ima vec 600 godina,kada su te tvoje ljubise mogle prihvatit tekvire i selame i tespihe preko noci sta ti glumis![]()

Apsolutno jos kad bi prihvatili Husein begovu zastavu:'Odraz wrote: 26 Jan 2021, 05:49To je agresorska rijec ... vratimo Bosni bosansko ...bosnjakinja wrote: 26 Jan 2021, 05:42 Pa eto ako ces biti cjepidlaka ni to ok nije nasa rijec? ok? a mashallah je ukorijenilo se ima vec 600 godina,kada su te tvoje ljubise mogle prihvatit tekvire i selame i tespihe preko noci sta ti glumis![]()
![]()
Ako Bog da da nam unuci propisu bosancicu i uce o Kapetanu Gradascevicu, Tvrtku Prvom, Kulinu, Maku Dizdaru, Cazinskoj buni ... a ne da skracuju nogavice pa poslije joj navukoh reumu ...![]()

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest