Armija RBiH

Poznate ličnosti, ratovi, važni događaji

Moderator: Krokodil Behko

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 9184 times
Been thanked: 5869 times
Status: Online

Re: Objava Bisere Turković o Sakibu Mahmuljinu koja je razbjesnila Čovićeve medije

Post by Mister No » 26 Jan 2021, 03:00

Fuddo wrote: 26 Jan 2021, 02:49
Mister No wrote: 26 Jan 2021, 02:45

Kazu Srbi da su izdati tamo i da se svasta cudno desavalo prije napada. :cudi
U Drvar su im usli od Martin Broda.
Ajbg, oni dje su god dobili po nosu, neka zavEra.
Dje ba oni mogu izgubiti na sake :D.
Vjerovatno.
Ostaje samo jos vjecita dilema dal je onomad trebalo stat pred B. Lukom?
The Dark Side Of The Forum...

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14425 times
Been thanked: 24263 times
Status: Offline

Re: Objava Bisere Turković o Sakibu Mahmuljinu koja je razbjesnila Čovićeve medije

Post by Fuddo » 26 Jan 2021, 03:05

Mister No wrote: 26 Jan 2021, 03:00
Fuddo wrote: 26 Jan 2021, 02:49

Ajbg, oni dje su god dobili po nosu, neka zavEra.
Dje ba oni mogu izgubiti na sake :D.
Vjerovatno.
Ostaje samo jos vjecita dilema dal je onomad trebalo stat pred B. Lukom?
A rodjo, mogli smo se porokat i sa nato paktom, pisajga. :D.
Lako je sad biti general, al dobitna kombinacija bi bila da se moglo kako zajebat dejton, zamrznuti stanje, i onda se naoruzat do zuba. Vidi pod Azerbejdzan.
Mada, ruku na srce, nismo mi imali ni logistickih, ni intelektualnih kapaciteta za to.
Realno, sa podjelnjim kartama, izvukli smo maximum u datom momentu.
A bilo je, tri pa jednu.
Dozvolite da se obratimo

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3966 times
Been thanked: 7340 times

Post by Matan » 26 Jan 2021, 03:08

Pa ne bi ni Hrvatska uspjela bez podrske Amera..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3966 times
Been thanked: 7340 times

Post by Matan » 26 Jan 2021, 03:10

Jedino bi se tad i Srbija ukljucila i bilo bi klaonica na sve strane..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja » 26 Jan 2021, 03:14

Taare wrote: 26 Jan 2021, 02:56
bosnjakinja wrote: 26 Jan 2021, 02:50

osim tu gdje dominiraju hrvati,tu uzima HDZ..nisam te bezveze ovo pitala,mozes i provjerit
Ma ništa od toga. Naš kućni prijatelj - feđa, srbin, član je sda :ooo
Božo, hrvat, član hdz-a, a u novčaniku nosa alijinu sliku. :ooo
Zet mu musliman, unučad nose muslimanska imena.
Dakle, ako vidiš da je neko u tz u nekoj stranci, znaj da je zbog para :ooo
hajde bogati,sad cemo traziti opravdanja na ocigledno

If it looks like a duck,walks like a duck,and sounds like a duck...it is a duck :pusi

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 26 Jan 2021, 03:17

Bilo je tu jos masa prostora za djelovanje.
Al sta da radis kad su ti svaku poru drustva preuzeli sitni kokosari i jajare. Ono ce prodat rodjenu mater za dvije marke, a nece drzavu i narod.
Tu se toliko kredita potrosilo, para slijevalo, da samo totalni idoti propuste takvu priliku.
Islo je to dok su stranci vodjeni nekim etickim normama sjekli zlikovacku neman, i onda kad im je dosadilo, vide ljudi s kim imaju posla, sve zapelo.
Umjesto da se ulagalo u pamet, stipendije, skole, ono je pola armije poslalo klintonu na kazan.
Boli ga qratz, otvorio dvi slasticarne, sazido toranj, jebo selmu bajrami, njegova se patriotska tu i zavrsila.
A krivi smo i mi, ne mozes se samo sklanjat i vikat lokalnom haharu merhaba samo da mozes dijete u skolu upisat. To je trebalo sikirama umlatit, al ko ce to...
Dozvolite da se obratimo

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 26 Jan 2021, 03:34

Fuddo wrote: 26 Jan 2021, 03:17 To je trebalo sikirama umlatit, al ko ce to...
Ti sigurno nisi nećeš. Ti se usro od virusa, insomnija te svaki dan mora poljevat vodom da dođeš sebi, a kamoli da rješavaš ova esencijalna pitanja :ooo
Svi mi se morete obratit

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 26 Jan 2021, 03:42

Taare wrote: 26 Jan 2021, 03:34
Fuddo wrote: 26 Jan 2021, 03:17 To je trebalo sikirama umlatit, al ko ce to...
Ti sigurno nisi nećeš. Ti se usro od virusa, insomnija te svaki dan mora poljevat vodom da dođeš sebi, a kamoli da rješavaš ova esencijalna pitanja :ooo
Fufe
Brate
Ne seri
Dozvolite da se obratimo

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 270 times
Been thanked: 268 times

Post by Odraz » 26 Jan 2021, 05:00

Naseef Mushroom wrote: 25 Jan 2021, 14:37 Arapi ili ne, ne govorim sada samo o Vozućoj nego uopšte o stanju u čitavoj državi. Armije Republike Bosne i Hercegovine su se tek počeli ozbiljno bojati i poštovati je onog momenta kada smo se, kako kažu zli jezici, islamizirali.
:haha .... OOOJ STO ME NASMIJA!!! :haha

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Odraz » 26 Jan 2021, 05:07

Laser wrote: 25 Jan 2021, 15:13
Naseef Mushroom wrote: 25 Jan 2021, 14:37 Arapi ili ne, ne govorim sada samo o Vozućoj nego uopšte o stanju u čitavoj državi. Armije Republike Bosne i Hercegovine su se tek počeli ozbiljno bojati i poštovati je onog momenta kada smo se, kako kažu zli jezici, islamizirali.
Kad je u pitanju moja jedinica, zayebo si se.

Moju jedinicu su sačinjavali ljudi "od zla oca i od gore majke". Sve sama baraba i propalitet. Ali su išli direktno na cijev, bez islamizacije.

Da bude jasno, musliman sam i potičem iz izrazito muslimanske porodice, ali tvrdim da je tzv. islamizacija Armije bio teški zayeb.

Moja brigada nikad nije islamizirana, prošli smo mnoga ratišta širom BiH, nikome nije bilo mrsko da im budemo susjed u borbenim dejstvima.

Na Sanskom Mostu, moja brigada je za desetak dana popila oko 3 000 litara rakije. :D.
:cool
Isto moja jedinica, sve ludo. Kad smo bili na Igmanu ono nakon sto je zaustavljena ofanziva i dosla pojacanja, kaze Milan - Ljudi imam ideju, tekbir pravo jezivo djeluje na cetnike a ova brda su kao amfiteatar, Darko, Ljubisa, idite po okolnim jedinicama i prenesite im da sa nama cijelu noc ponavljaju "La illahe illallah" ... i tako se u jednom trenutku prolomi brdima ... oooj kako je jezivo bilo slusati digne ti se dlaka na ledjima, i sve do sitnih sati, mi se smijali kad pomislimo kako su se cetnici prepali. Sutradan smo ih trazili nismo ih nasli ni na Babinom Dolu, nestali picke ... :123

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Odraz » 26 Jan 2021, 05:08

Laser wrote: 25 Jan 2021, 15:37
insomnia wrote: 25 Jan 2021, 15:34 I prozdrli tamić artana
Moji su to slabo koristili.

Pili su rakiju i pušili travu. :D.
Blago vama, mi smo samo imali medicinskog alkohola koji smo muckali sa limuntosom i otapali karamele u njemu, dobro nismo oslijepili. :(

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 26 Jan 2021, 05:12

Odraz wrote: 26 Jan 2021, 05:07

Moju jedinicu su sačinjavali ljudi "od zla oca i od gore majke". Sve sama baraba i propalitet. Ali su išli direktno na cijev, bez islamizacije.

Da bude jasno, musliman sam i potičem iz izrazito muslimanske porodice, ali tvrdim da je tzv. islamizacija Armije bio teški zayeb.

Moja brigada nikad nije islamizirana, prošli smo mnoga ratišta širom BiH, nikome nije bilo mrsko da im budemo susjed u borbenim dejstvima.

Na Sanskom Mostu, moja brigada je za desetak dana popila oko 3 000 litara rakije. :D.
Isto moja jedinica, sve ludo. Kad smo bili na Igmanu ono nakon sto je zaustavljena ofanziva i dosla pojacanja, kaze Milan - Ljudi imam ideju, tekbir pravo jezivo djeluje na cetnike a ova brda su kao amfiteatar, Darko, Ljubisa, idite po okolnim jedinicama i prenesite im da sa nama cijelu noc ponavljaju "La illahe illallah" ... i tako se u jednom trenutku prolomi brdima ... oooj kako je jezivo bilo slusati digne ti se dlaka na ledjima, i sve do sitnih sati, mi se smijali kad pomislimo kako su se cetnici prepali. Sutradan smo ih trazili nismo ih nasli ni na Babinom Dolu, nestali picke ... :123
Ljudstvo, ti to sve romantiziras,
Neka, treba malo umjetnickog dojma.
Istina je da ste se vi razbjezali ko zecevi dok nije dosla sedma muslimanska i 17 krajiska.
Al dobro, neka malo i hreojskog otpora, sta fali.
Dozvolite da se obratimo

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Odraz » 26 Jan 2021, 05:25

Melek wrote: 25 Jan 2021, 18:22 Došli smo, dakle, do još jedne perfidne konstrukcije: “branio Bošnjake a ne BiH”.

Pa dokle više? :ccc
Pretpostavljam da je mislio na gradjansku BiH vs islamizirana BiH. Ja bih uvijek radije vidio na Mahmuljinovom mjestu rahmetli generala Alagica koji nije bio islamski ideolog ali je bio briljantan ratnik koji je htio da se probije do Krajine i tako spoji dvije teritorije za zdruzena dejstva. Uz Alagica bih ratovao sa ponosom i ispunjenog srca, sa ovim drugim bas i ne bih ... :kafa
Last edited by Odraz on 26 Jan 2021, 05:25, edited 1 time in total.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 26 Jan 2021, 05:25

Odraz wrote: 26 Jan 2021, 05:07

Mashallah kako su se fino uklopili i prihvatili obicaje ratovanja u muslimana :oo :cvike

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Odraz » 26 Jan 2021, 05:33

bosnjakinja wrote: 26 Jan 2021, 05:25
Mashallah kako su se fino uklopili i prihvatili obicaje ratovanja u muslimana :oo :cvike
Batali to mashallah ... ima i bosanskih rijeci, prelijepih ... i nasih, ne stranih. :ok

Da, i nosili su tespihe za srecu. Posto smo mnogo ginuli nije im bilo mrsko za svaki slucaj. :plavi

E da scena sa Igmana, Milan je za nas mijenjao nase cigare za municiju, bombe ... a trnovljaci se rado rjesavali toga pa smo tako razvili biznis, samo trnovljaci nisu znali kako se Miki zove nego dosla delegacija sa municijom da ga traze, i pitaju nase gdje je onaj sto daje cigare za municiju, a nasi se razgovore ...
- Darko gdje Milan ode?
- Ne znam Ljubisa sad je bio ovdje ... pitaj Miru (Miroslava) ...

:plavi :plavi :plavi Umrli trnovljaci od straha, mislili dosli na srpske polozaje ... :plavi Davali im vode da se saberu i objasnjavali da smo na istoj strani ... :plavi

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 26 Jan 2021, 05:42

Odraz wrote: 26 Jan 2021, 05:33
bosnjakinja wrote: 26 Jan 2021, 05:25
Batali to mashallah ... ima i bosanskih rijeci, prelijepih ... i nasih, ne stranih. :ok

Da, i nosili su tespihe za srecu. Posto smo mnogo ginuli nije im bilo mrsko za svaki slucaj. :plavi

E da scena sa Igmana, Milan je za nas mijenjao nase cigare za municiju, bombe ... a trnovljaci se rado rjesavali toga pa smo tako razvili biznis, samo trnovljaci nisu znali kako se Miki zove nego dosla delegacija sa municijom da ga traze, i pitaju nase gdje je onaj sto daje cigare za municiju, a nasi se razgovore ...
- Darko gdje Milan ode?
- Ne znam Ljubisa sad je bio ovdje ... pitaj Miru (Miroslava) ...

:plavi :plavi :plavi Umrli trnovljaci od straha, mislili dosli na srpske polozaje ... :plavi Davali im vode da se saberu i objasnjavali da smo na istoj strani ... :plavi
Pa eto ako ces biti cjepidlaka ni to ok nije nasa rijec? ok? a mashallah je ukorijenilo se ima vec 600 godina,kada su te tvoje ljubise mogle prihvatit tekvire i selame i tespihe preko noci sta ti glumis :ooo

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Odraz » 26 Jan 2021, 05:44

Taare wrote: 26 Jan 2021, 02:23
animals wrote: 26 Jan 2021, 02:13 Bosanski i Hercegovacki Hrvati nisu isto..
Hercegovci su za treci a ne Bosanski..
Ne možeš porediti. Recimo hrvati iz tuzle.
Među njima imam kamaru prijatelja. I onda kad umre neki hrvatski djed ili baka pa pogledaš osmrtnicu, među ožalošćenim ćeš naći i muslimanska imena.
Kod nas se to ne gleda. Jedino kad im dođeš paze da u nekom jelu ne bude svinjetine.
Da ... najmladja ratnica iz moje jedinice se zvala Renata, tri puta je ranjena i poginula je sa 19 godina. Heroina ... Bosanka prava i katolkinja.
Ne kao one bradate p...ce skracenih nogavica sto su sebi "klanjali dzenazu" na Igmanu fol pred svima nama pa pobjegli kad su culi da se mi rokamo sa cetnicima. :kafa

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 26 Jan 2021, 05:48

Odraz wrote: 26 Jan 2021, 05:44
Taare wrote: 26 Jan 2021, 02:23

Ne možeš porediti. Recimo hrvati iz tuzle.
Među njima imam kamaru prijatelja. I onda kad umre neki hrvatski djed ili baka pa pogledaš osmrtnicu, među ožalošćenim ćeš naći i muslimanska imena.
Kod nas se to ne gleda. Jedino kad im dođeš paze da u nekom jelu ne bude svinjetine.
Da ... najmladja ratnica iz moje jedinice se zvala Renata, tri puta je ranjena i poginula je sa 19 godina. Heroina ... Bosanka prava i katolkinja.
Ne kao one bradate p...ce skracenih nogavica sto su sebi "klanjali dzenazu" na Igmanu fol pred svima nama pa pobjegli kad su culi da se mi rokamo sa cetnicima. :kafa
Ojebote
Ja vjerujem da je bilo i takvih medju vama,
Al oni sa satrama nisu nikad bjezali.
Ne znam sto ovo nasoj raji treba, da lafo nekog nagovorimo da nas voli? :D.
Bizi ba, j... te japanke i dobar si.
Dozvolite da se obratimo

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Odraz » 26 Jan 2021, 05:49

bosnjakinja wrote: 26 Jan 2021, 05:42 Pa eto ako ces biti cjepidlaka ni to ok nije nasa rijec? ok? a mashallah je ukorijenilo se ima vec 600 godina,kada su te tvoje ljubise mogle prihvatit tekvire i selame i tespihe preko noci sta ti glumis :ooo
To je agresorska rijec ... vratimo Bosni bosansko ... :plavi
Ako Bog da da nam unuci propisu bosancicu i uce o Kapetanu Gradascevicu, Tvrtku Prvom, Kulinu, Maku Dizdaru, Cazinskoj buni ... a ne da skracuju nogavice pa poslije joj navukoh reumu ... :lupa

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 26 Jan 2021, 05:51

Odraz wrote: 26 Jan 2021, 05:49
bosnjakinja wrote: 26 Jan 2021, 05:42 Pa eto ako ces biti cjepidlaka ni to ok nije nasa rijec? ok? a mashallah je ukorijenilo se ima vec 600 godina,kada su te tvoje ljubise mogle prihvatit tekvire i selame i tespihe preko noci sta ti glumis :ooo
To je agresorska rijec ... vratimo Bosni bosansko ... :plavi
Ako Bog da da nam unuci propisu bosancicu i uce o Kapetanu Gradascevicu, Tvrtku Prvom, Kulinu, Maku Dizdaru, Cazinskoj buni ... a ne da skracuju nogavice pa poslije joj navukoh reumu ... :lupa
Apsolutno jos kad bi prihvatili Husein begovu zastavu:'

Image

Post Reply

Return to “Historija”