Pa eto, ti navodiš konkretan slučaj gdje imaju povrede na djevojčici i taj slučaj je strašan, sramota i skandal i o tome se treba govoriti.spacebound wrote: 25 Jan 2021, 17:59Hajde malo na fb prelistaj grupu Nisam trazila, pa ces se posramit svakog slova u ovom postu, direkto od zrtava ces naci odgovore na sva svoja pitanja.Naseef Mushroom wrote: 25 Jan 2021, 11:29
Jah, možda sam staromodan ali šta bi sa onim klasičnim da prijaviš silovatelja policiji i tužis ga? Jeble ih više socijalne mreže i objave na profilima.
Ovdje ne trebaš biti vidovit da shvatiš da ova Me Too glupost dolazi na Balkan. Krenut će ozbiljno sa 2-3 krmka koja su stvarno silovala i onda će letiti glave nedužnih u bitci koju su već unaprijed izgubili jer će se početi sada javljati najmanje 50 poznatih žena sa ovih prostora u ovoj godini kako su sve skupile hrabrost nakon 20 godina da progovore.
Kao nisu imali hrabrosti se povjeriti majci, sestri, najboljoj prijateljici, policajcu, komšiji jer im je bilo bolno o tome govoriti i krmka strpati iza rešetaka a ne stide se svaki detalj iznijeti pred milionima na svom profilu.
Znaš li da ako bude kao u Americi (a krenulo je) da bi mogla npr. Lepa Brena iz dosade ako ne voli Sašu Popovića da objavi na statusu kako je se Saša ponašao ovako i onako kada su bili sami i ne opra ga niko sa takvom neprijateljskom atmosferom.
Ko je nekoga silovao ili zlostavljao neka ga tuže, tu niti koga krivim niti branim dok sud ne odluči je li kriv ali da sada nasjedam na ovu Me Too hajku gdje osobe prije suđenja objavljuju svašta na svojim profiilma to mi ne pada na pamet. Tu možeš facepalmovati do sutra.
Covjece Bozji, citam sinoc da je sud odbacio optuzbe za silovanje 5ogodisnje kceri, iako je dijete majka odvela na pregled, ustanovljene povrede vagine, iako je djevojcica ispricala i doktorici i inspektorici i psihologu sta joj je tata radio. Ne samo da su optuzbe odbacene, nalozeno je da dijete MORA posjecivati oca, u suprotnom ce biti ODUZETO majci!!! Idi, iscitaj, par ispovijesti, ne samo ti, negi svi vi koji krivicu svaljujete na zrtvu.
![]()
Problem je što je taj Me Too pokret izgleda došao na naše prostore pa će na svako logično pitanje "Ako te je dirao po nozi zašto si nastavila ići na njegove časove godinama i tek progovorila nakon 25 godina?"
odmah tu osobu koja to pita konfrontirati istinitim horor pričama o dokazanom silovanju i osobu koja pita sasvim normalno pitanje pretvoriti u monstruma, šupka i nekoga ko opravdava silovanje i ismijava žrtve.
Ako sam ja dobio ovakav odgovor od tebe koji sam samo napisao da ne treba poletiti odmah nakon svakog Facebook statusa zamisli onda kako će biti nemoćni svi nedužni glumci, producenti i režiseri koje kolegice koje nisu dobile određenu ulogu ili platu optuže za silovanje pa kad on kaže da se sačeka suđenje njega počnu bombardovati sa komentarima "Ima curica od 5 godina što je silovana a znamo o Weinsteinu i Miki, kako se usuđuješ?"
Ne treba nam sud, ludilo je počelo