Jest, tačno. Džaba pričat.
Al nema veze, zna onaj ko zna.
Moderator: Krokodil Behko
Jest, tačno. Džaba pričat.
Koga sam naveo iznad?animals wrote: 26 Jan 2021, 19:59Kako mislis umlatio stoku..Krokodil Behko wrote: 26 Jan 2021, 19:56
Netačno. Dobrica Ćosić nije intelektualac, osim ako ti misliš, da neko sa dva razreda srednje poljoprivredne, može biti to.
Molim? Kako je postao akademik?
Pa jednostavno, prvi je krenuo u Jugoslaviji, otvorenije da srbuje i eto titule akademika.
Romani mu ionako nisu nešto. Ne sjećam se, da ga je iko ikada poredio s Andrićem, Mešom, Crnjanskim, Krležom, Sidranom, itd..
E vidiš, to da se HVO zafali Aliji, koji je odlučio stati i potpisati Washington.
Ja ne bih stao. Umlatio bi stoku do kraja, ispravio liniju i sljedeća stanica - Mostar
stoka su Hrvati ..svasta neces procitati ovdje..
Mnogo si pametan.
Komso nedaj se
Ma nema veze multikultura..
Iranac te pozdravlja zato sto su Hrvati dosli iz Irana, nema sta drugo bit.animals wrote: 26 Jan 2021, 20:16Ma nema veze multikultura..Fuddo wrote: 26 Jan 2021, 20:13
Komso nedaj se
Nemoj nidje
Ja cu te branit, ziVla multikultura nam u nas
Takoje
I sa svojim prvim komsijom , Austrijancom se ne posjecujem,,
jedva se pozdravimo, ako se nikako drugacije ne mozemo mimoici..
zato me Iranac uvijek pozdravi, a sa zenom se cak i ispricam,,
zivot je cudo..
A moguce da je sto smi i mi otamo..dosli..Fuddo wrote: 26 Jan 2021, 20:25Iranac te pozdravlja zato sto su Hrvati dosli iz Irana, nema sta drugo bit.animals wrote: 26 Jan 2021, 20:16
Ma nema veze multikultura..
I sa svojim prvim komsijom , Austrijancom se ne posjecujem,,
jedva se pozdravimo, ako se nikako drugacije ne mozemo mimoici..
zato me Iranac uvijek pozdravi, a sa zenom se cak i ispricam,,
zivot je cudo..
Misli od tebe da si Homeini.
Da nisi kakve carsafe moto oko glave, peskire?
Pa ako su pravili sranja u svojim zemljama morali su steći svakakvo iskustvo a ovdje se žele predstaviti kao neki koji su hrabri samo na riječima a kada postane ozbiljno pobjegnu. Nekako je kontradiktorno.animals wrote: 26 Jan 2021, 18:52Ne kontas..u svojim zemljama prije nego su pobjegli u Bosnu..Naseef Mushroom wrote: 26 Jan 2021, 18:49
Kako će biti osuđeni na smrtne kazne ako nisu ništa loše uradili jer je to grupa kukavica koja bježi kada zaroka?
Sami sebe demantujete.
tamo su pravili sranja..
Ma nisu, ba pusti te bajke.Naseef Mushroom wrote: 26 Jan 2021, 20:39Pa ako su pravili sranja u svojim zemljama morali su steći svakakvo iskustvo a ovdje se žele predstaviti kao neki koji su hrabri samo na riječima a kada postane ozbiljno pobjegnu. Nekako je kontradiktorno.animals wrote: 26 Jan 2021, 18:52
Ne kontas..u svojim zemljama prije nego su pobjegli u Bosnu..
tamo su pravili sranja..
Malo je se skrenulo sa teme.Laser wrote: 26 Jan 2021, 20:46Ma nisu, ba pusti te bajke.Naseef Mushroom wrote: 26 Jan 2021, 20:39
Pa ako su pravili sranja u svojim zemljama morali su steći svakakvo iskustvo a ovdje se žele predstaviti kao neki koji su hrabri samo na riječima a kada postane ozbiljno pobjegnu. Nekako je kontradiktorno.
Uglavnom su to bili disidenti tamošnjih autokratskih režima.
Uglavnom.
Nemali broj njih je ovdje pristigao za račun francuskih i britanskih obavještajnih službi. A svi odreda su došli posredstvom zajedničkih akcija rečenih službi i hrvatskog HIS-a.
Svaki od njih je prvo morao svratiti na specijalni punkt u Trogiru, pa onda sigurnom rutom m'rš u Bosnu i pravi sranja. Dobar dio njih su samo mislili da su dobrovoljci, nemajući nikakve ideje ko ih je tamo transportovao i za čiji račun rade.
Uglavnom, niti jedan nije prošao bez znanja Miroslava Tuđmana.
Ne poričem da je bilo takvih pozitivnih uticaja, ali nisu bili presudni u odbrani.Naseef Mushroom wrote: 26 Jan 2021, 21:03
Malo je se skrenulo sa teme.
Kada sam pisao nisam mislio da su Mohammed, Sayid i Abdul više zaslužni za odbranu Bosne i Hercegovine nego Senad, Mirza i Edin (mada su i ovi prvi navedeni lavovski branili našu državu) već da su mnogi Bošnjaci dobili dodatnu motivaciju raznim parolama, većinom vjerskim
Donjelo ti stete? to nismo mislili kad su dolazili! sramota kakvi smo,ne svi hvala Bogu ali poneki!Laser wrote: 26 Jan 2021, 21:16Ne poričem da je bilo takvih pozitivnih uticaja, ali nisu bili presudni u odbrani.Naseef Mushroom wrote: 26 Jan 2021, 21:03
Malo je se skrenulo sa teme.
Kada sam pisao nisam mislio da su Mohammed, Sayid i Abdul više zaslužni za odbranu Bosne i Hercegovine nego Senad, Mirza i Edin (mada su i ovi prvi navedeni lavovski branili našu državu) već da su mnogi Bošnjaci dobili dodatnu motivaciju raznim parolama, većinom vjerskim
Ne ulazeći u njihove namjere, kao musliman mislim da nam je njihovo prisustvo donijelo više štete nego koristi.
Ako uđemo u namjere istaknutih pojedinaca među njima, onda ćemo otići daleko.![]()
I spucamo ikar, i kazemoMirelam wrote: 26 Jan 2021, 21:11 Jest, jest, on nas siba sa pragom a mi odgovorimo " Tekbiiiiiiir".
Oj bogovutimajku.![]()
bosnjakinja wrote: 26 Jan 2021, 21:35Donjelo ti stete? to nismo mislili kad su dolazili! sramota kakvi smo,ne svi hvala Bogu ali poneki!Laser wrote: 26 Jan 2021, 21:16
Ne poričem da je bilo takvih pozitivnih uticaja, ali nisu bili presudni u odbrani.
Ne ulazeći u njihove namjere, kao musliman mislim da nam je njihovo prisustvo donijelo više štete nego koristi.
Ako uđemo u namjere istaknutih pojedinaca među njima, onda ćemo otići daleko.![]()
a stetu ti donjeli mozes mislit jer je zapad skontao da smo mi muslimani ..ne brini kome je to smetalo,smetalo mu je i prije njih.Jer cak i Kur´an nam govori : “Ni jevreji ni kršćani neće biti tobom zadovoljni sve dok ne prihvatiš njihovu vjeru. Reci: 'Allahov je put jedini Pravi put!'
Cojek ti bona objasnjava da je to bio projekat stranih agentura, da ti zaklaMfaju na diplomatskom planu.bosnjakinja wrote: 26 Jan 2021, 21:35Donjelo ti stete? to nismo mislili kad su dolazili! sramota kakvi smo,ne svi hvala Bogu ali poneki!Laser wrote: 26 Jan 2021, 21:16
Ne poričem da je bilo takvih pozitivnih uticaja, ali nisu bili presudni u odbrani.
a stetu ti donjeli mozes mislit jer je zapad skontao da smo mi muslimani ..ne brini kome je to smetalo,smetalo mu je i prije njih.Jer cak i Kur´an nam govori : “Ni jevreji ni kršćani neće biti tobom zadovoljni sve dok ne prihvatiš njihovu vjeru. Reci: 'Allahov je put jedini Pravi put!'
Kako ? jer islam ima tu tradiciju,i bosnjaci su odlazili nakon pada osmanlija svugdje gdje je se borilo.Koliko je bosnjaka izginulo-dobrovoljaca recimo kod bitke za Cannakale? krscansi svijet nikako da ne skonta da je u islamu izrazeno bratstvo,musliman muslimanu je brat.to s vjerske straneFuddo wrote: 26 Jan 2021, 21:58Cojek ti bona objasnjava da je to bio projekat stranih agentura, da ti zaklaMfaju na diplomatskom planu.bosnjakinja wrote: 26 Jan 2021, 21:35
Donjelo ti stete? to nismo mislili kad su dolazili! sramota kakvi smo,ne svi hvala Bogu ali poneki!
Nemas hljeba da jedes, nista ti ne moze doci, a onda se ovi pojave. Kako?
Ama, kako prodju, a nista drugo ne moze proci?bosnjakinja wrote: 26 Jan 2021, 21:59Kako ? jer islam ima tu tradiciju,i bosnjaci su odlazili nakon pada osmanlija svugdje gdje je se borilo.Koliko je bosnjaka izginulo-dobrovoljaca recimo kod bitke za Cannakale? krscansi svijet nikako da ne skonta da je u islamu izrazeno bratstvo,musliman muslimanu je brat.to s vjerske straneFuddo wrote: 26 Jan 2021, 21:58
Cojek ti bona objasnjava da je to bio projekat stranih agentura, da ti zaklaMfaju na diplomatskom planu.
Nemas hljeba da jedes, nista ti ne moze doci, a onda se ovi pojave. Kako?
to sto je BIH sekularna drzava stoji,i ti ljudi su to znali ..oni su dolazili jer su culi da se muslimanski narod kolje a ne da stvaraju islamsku republiku
ne znam to,prolazilo je i iransko oruzje tek tako,a nije oficijalno trebalo*? mozda je neko na zapadu ipak imao ljudsko srce,nije htio da zatvori goloruk narod da se bori a znali su sta nam se spremaFuddo wrote: 26 Jan 2021, 22:01Ama, kako prodju, a nista drugo ne moze proci?bosnjakinja wrote: 26 Jan 2021, 21:59
Kako ? jer islam ima tu tradiciju,i bosnjaci su odlazili nakon pada osmanlija svugdje gdje je se borilo.Koliko je bosnjaka izginulo-dobrovoljaca recimo kod bitke za Cannakale? krscansi svijet nikako da ne skonta da je u islamu izrazeno bratstvo,musliman muslimanu je brat.to s vjerske strane
to sto je BIH sekularna drzava stoji,i ti ljudi su to znali ..oni su dolazili jer su culi da se muslimanski narod kolje a ne da stvaraju islamsku republiku