Armija RBiH

Poznate ličnosti, ratovi, važni događaji

Moderator: Krokodil Behko

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2787 times
Been thanked: 8769 times
Status: Offline

Re: Objava Bisere Turković o Sakibu Mahmuljinu koja je razbjesnila Čovićeve medije

Post by Duminjo » 27 Jan 2021, 22:34

MunDzi wrote: 27 Jan 2021, 22:21
Laser wrote: 26 Jan 2021, 19:47

Za Lašvansku dolinu dignite spomenik kardinalu Puljiću i mrskom vam Aliji Izetbegoviću.
Nije vam ni Kljujić drag, a spasio vas je najmanje jednom.

Kad malo bolje razmislim fala im i od mene. Srećom pa nas zaustaviše, najmanje dva puta.

Ne bi valjalo da smo uletili tamo. Bilo bi nas u Hagu kolko god hoćeš.
Mislim da treba ponoviti.
Jer kad ovakav tip kaze da Tare i Hasiba lupaju, evo brate nek bude njegova "pametna" u centru paznje "dragi i posteni" moderatori i administratori.
Znaci da se nije desilo. Znaci da je prica "sta bi bilo kad bi bilo".. Cisto nagadjanje. A ti to uzimas kao da se ustvari desilo i sudis tako.
Dalje, ti ocigledno ne znas kako je bilo godinama po sumi i po rovovima i kako je bilo tim ljudima. Ne znam jesi li bar ikad slusala nekoga ko je doso sa linije pa pricao sta se desava na terenu. Koja je to borba za prezivljavanje i kakve sve misli Tim ljudima prolaze kroz glavu, sta su sve ti ljudi dozivjeli, vidjeli vlastitim ocima i nakon svega opet ostali normalni.
Znas li koliko je neduznih ubijeno, silovano i porobljeno i koliko to sve utice na običan ljudski mozak koji se nalazi na ratnoj liniji. Pa vidis li da se ti sama ne mozes suzdrzati na neciji obicni komentar na jebenom Forumu a sudiš ovdje covjeku za nešto što je samo bilo u mislima. I to možda. Opet ne znamo, opet nagadjamo.

I za sljedece komentarisanje moderacije, pogotovo ovo ovako nazivanje pod navodnicima, banovacu te bez pitanja i savjetovanja sa Majom.

Dosta je MunDzi

Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Re: Objava Bisere Turković o Sakibu Mahmuljinu koja je razbjesnila Čovićeve medije

Post by Vrag » 27 Jan 2021, 22:36

Duminjo wrote: 27 Jan 2021, 22:34
MunDzi wrote: 27 Jan 2021, 22:21
Mislim da treba ponoviti.
Jer kad ovakav tip kaze da Tare i Hasiba lupaju, evo brate nek bude njegova "pametna" u centru paznje "dragi i posteni" moderatori i administratori.
Znaci da se nije desilo. Znaci da je prica "sta bi bilo kad bi bilo".. Cisto nagadjanje. A ti to uzimas kao da se ustvari desilo i sudis tako.
Dalje, ti ocigledno ne znas kako je bilo godinama po sumi i po rovovima i kako je bilo tim ljudima. Ne znam jesi li bar ikad slusala nekoga ko je doso sa linije pa pricao sta se desava na terenu. Koja je to borba za prezivljavanje i kakve sve misli Tim ljudima prolaze kroz glavu, sta su sve ti ljudi dozivjeli, vidjeli vlastitim ocima i nakon svega opet ostali normalni.
Znas li koliko je neduznih ubijeno, silovano i porobljeno i koliko to sve utice na običan ljudski mozak koji se nalazi na ratnoj liniji. Pa vidis li da se ti sama ne mozes suzdrzati na neciji obicni komentar na jebenom Forumu a sudiš ovdje covjeku za nešto što je samo bilo u mislima. I to možda. Opet ne znamo, opet nagadjamo.

I za sljedece komentarisanje moderacije, pogotovo ovo ovako nazivanje pod navodnicima, banovacu te bez pitanja i savjetovanja sa Majom.

Dosta je MunDzi
ovo moras Maju pitati 😂

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 27 Jan 2021, 22:39

Vrag wrote: 27 Jan 2021, 22:36
ovo moras Maju pitati 😂
Ne moram, vec se žale kasnije a ne svadja mi se.

Da ne pitam, ne bi bilo banova na 1 dan. Zato bolje da pitam. Smirena zena, zna.. Ja Sam krkan. Jebiga 😂

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi » 27 Jan 2021, 22:40

Pa banuj.
Nece ti Maja hatoriti, to je bar sigurno.
A ti mi neces govoriti sta i kako cu misliti i kako pisati.
Niti ces mi soliti pamet s pricama sta bi bilo kad bi bilo.

Mislim, ti slobodno pravdaj i trazi izgovore za koga hoces.
Ne ocekuj od mene da isto cinim.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 27 Jan 2021, 22:57

MunDzi wrote: 27 Jan 2021, 22:40 Pa banuj.
Nece ti Maja hatoriti, to je bar sigurno.
A ti mi neces govoriti sta i kako cu misliti i kako pisati.
Niti ces mi soliti pamet s pricama sta bi bilo kad bi bilo.

Mislim, ti slobodno pravdaj i trazi izgovore za koga hoces.
Ne ocekuj od mene da isto cinim.
mjesec dana od mene. Svaki boziji dan se leta za MunDzi.
Svaki dan se izaziva, vrijedja i šalju Forumaši na psihijatriju bez ikakve potrebe. Svaka druga tema i rasprava se pretvori na licno vrijedjanje. I svaki boziji dan se komentariše moderacija i administracija kako smo nepošteni i kako ohrabrujemo druge da te provociraju i vrijedjaju a sama znas sigurno koliko postova ti se obrisalo. Svaki dan se brise i salje na trosjed. Nikome ne služi forum da bi glumio policajca iz dana u dan i samo pratio sa kim je i gdje MunDzi zakuhala. Jos za to sve trebam citati kako sam ovakav kakvim me svakim danom opisuješ.

A hoce li Maja hatoriti ili nece, vidjecemo kad skrati ban jer pretpostavljam da hoce. Ovo je od mene. Halal :pusa

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22808 times
Been thanked: 20888 times

Post by Masamune » 27 Jan 2021, 23:03

Image

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3964 times
Been thanked: 7335 times

Post by Matan » 27 Jan 2021, 23:34

Ja sam pitao brata koji je bio na liniji na Busovackoj, kako je bilo..kaze, u rovu si, kad je napad sagnes se u rovu, ne smijes glavu promoliti..malo zapucas, i opet se sakrijes, nemas pojma jesi koga ubio..tako su ratovali obicni ljudi..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla » 27 Jan 2021, 23:39

sa velikim interesovanjem procitah sve vase komentare , :kafa
ova tema kakva god da je ona je izvukla iz vas koji ste bili na licu mjesta dosta teskih sjecanja iz situacija dozivljenog:srce
prosli ste svega i svasta i ostali zivi a to nam je na kraju svih bitki sa bosanskohercegovackih prostora najvaznije :srce
moj duboki naklon svima koji su izasli iz onog ratnog pakla :srce

Rat ne dobivaju oružje i oprema, nego ljudi i njihova spremnost za boj. :djed

Nesto me tjera pa moram i ovo napomenuti od 1992-1997 dok ste vi na licu mjesta bili pod paljbom rafala kod mene je bila samo malo drugacija ratno dozivljena situacija, uz veliku financijsku podrsku njemaca iz familije, poznanika, prijatelja ,kolegijuma i ja sam dugo godina bila na altruistickom frontu bosanskog podrucja i trcala sam za nabavkama medicinskog materijala deka posteljine jastuka pomagala zavoja maski rukavica , lijekova, kreveta sanitetskih vozila , za nase bosanske ranjenike , drscuci iz daljine sve dok konvoj ne stigne do Tuzle da se ne otme sav taj dugotrajno sakupljeni dragocjeni materijal.Kolege iz bolnica su nam bili duboko zahvalni da smo cak dobili i pismena priznanja iz tuzlanske klinike .Posto nisam mogla doci do Bosne licno, sa punom kucom izbjeglica i svakodnevnim radom u izbjeglickim institucijama kao prevodioc u obliznjim gradovima stanovanja otisla sam i malo dalje i posjetila nase ranjenike na licu mjesta pri kraju rata 1994 ili 1995 u Slovackoj isto tako sa sakupljenim financijskim sredstvima za svakog pojedinca koji je provodio dane u sanatorijumu u Jevickom (oko 100 ranjenika sa bosanskih bojista je primila ova bolnica )sve hirurge i anesteziste po Njemackoj organizirala ne bi li nasi ranjenici dobili bolje transplantacije ( ranjenici unakazenih lica od metka) :djed neponovilo se :djed
Last edited by Calla on 27 Jan 2021, 23:50, edited 2 times in total.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3964 times
Been thanked: 7335 times

Post by Matan » 27 Jan 2021, 23:40

Predsjednik ima pravo na pomilovanje..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8225 times
Been thanked: 19370 times

Post by Maja » 28 Jan 2021, 00:10

Calla wrote: 27 Jan 2021, 23:39 sa velikim interesovanjem procitah sve vase komentare , :kafa
ova tema kakva god da je ona je izvukla iz vas koji ste bili na licu mjesta dosta teskih sjecanja iz situacija dozivljenog:srce
prosli ste svega i svasta i ostali zivi a to nam je na kraju svih bitki sa bosanskohercegovackih prostora najvaznije :srce

Nesto me tjera pa moram i ovo napomenuti od 1992-1997 dok ste vi na licu mjesta bili pod paljbom rafala kod mene je bila samo malo drugacija ratno dozivljena situacija, uz veliku financijsku podrsku njemaca iz familije, poznanika, prijatelja ,kolegijuma i ja sam dugo godina bila na altruistickom frontu bosanskog podrucja i trcala sam za nabavkama medicinskog materijala deka posteljine jastuka pomagala zavoja maski rukavica , lijekova, kreveta sanitetskih vozila , za nase bosanske ranjenike , drscuci iz daljine sve dok konvoj ne stigne do Tuzle da se ne otme sav taj dugotrajno sakupljeni dragocjeni materijal.Kolege iz bolnica su nam bili duboko zahvalni da smo cak dobili i pismena priznanja iz tuzlanske klinike .Posto nisam mogla doci do Bosne licno, sa punom kucom izbjeglica i svakodnevnim radom u izbjeglickim institucijama kao prevodioc u obliznjim gradovima stanovanja otisla sam i malo dalje i posjetila nase ranjenike na licu mjesta pri kraju rata 1994 ili 1995 u Slovackoj isto tako sa sakupljenim financijskim sredstvima za svakog pojedinca koji je provodio dane u sanatorijumu u Jevickom (oko 100 ranjenika sa bosanskih bojista je primila ova bolnica )sve hirurge i anesteziste po Njemackoj organizirala ne bi li nasi ranjenici dobili bolje transplantacije ( ranjenici unakazenih lica od metka) :djed neponovilo se :djed
I ti si se borila na svoj nacin :srce

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja » 28 Jan 2021, 01:21

Dakle jel Mahmuljin osudjen na 10 godina? postoji li mogucnost da se kazna smanji?

sta je bilo 2015?

Arrested on 8 December 2015, Mahmuljin was released the next day.[5] On 4 February 2016 he pleaded not guilty.[6]

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by prog321 » 28 Jan 2021, 03:04

Bit ce oslobodjen u drugom krugu

Nije mogao mudzamA nista.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja » 28 Jan 2021, 03:24

Govor sa skupa danas u Zenici

da ih Allah nagradi!

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla » 28 Jan 2021, 09:18

Maja wrote: 28 Jan 2021, 00:10
Calla wrote: 27 Jan 2021, 23:39 sa velikim interesovanjem procitah sve vase komentare , :kafa

I ti si se borila na svoj nacin :srce
Duboko se tu zaronilo patriotska ljubav prema svom narodu ❤️
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9990 times
Been thanked: 11869 times

Post by Krokodil Behko » 28 Jan 2021, 09:38

Svi znamo da Mahmuljin tu ništa nije mogao učiniti. Osim, odmah u toku rata, da istraži navode o zločinima, ali nakon onoliko ustaških masakara, narod bi ga uvalio u katran i perje.

Ipak, jedno je biit osuđen, po zapovjednoj odgovornosti, zbog nekakvog odreda kojeg nijedan komandant brigade, nije želio u svojoj jedinici, a sasvim drugo kad se sistematski pristupi istrebljenju nekog naroda, na nekom dijelu teritorije, kao što je to slučaj sa HVO.

Još uvijek čekam papir iz ARBiH, na kojem stoji naređenje o likvidacviji civila, ili zarobljenika.
To do sada niko nije pronašao.

Nemamo o čemu pričati.

Uostalom, historija je već napisana, pa tako da ova kazna ne mijenja ništa.

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 28 Jan 2021, 15:54

Jbna biljana plavšić-po profesiji genocidašica-dobije 11 godina zatvora, a mahmuljin 10 jer tobože nije spriječio zločine odreda el mudžahid.

Ovi iz odreda kažu da nisu činili zločine. Bilo je pojedinačnih slučajeva, a takvi su po kratkom postupku bili isključeni iz jedinice.

Evo danima rovim po arhivama da nađem neke dokaze.
Pročitao sam bezbroj stranica, kako naših, tako i srpskih i hrvatskih.
Sve što mogu reći jeste to da su tobožnji dokazi itekako kontradiktorni.
Hrvatske možeš direktno odbaciti jer su nonsens.
Kaže, odred el mudžahid pod komandom vikića počinio strašne zločine.
Mislim, glupost na kub koju ne treba detaljno komentarisati.

Srbi su malo ozbiljnije prišli lažiranju stanja.
Njih je malo teže razotkriti.
Jer, istini za volju, ipak se radi o majstorima za laž.
Ali, ko je u stanju da napiše ovo, njemu se ne vjeruje šta god da kaže.

Заборављени геноцид у Сарајеву
Сарајево је препуно гробница Срба
РАТНО САРАЈЕВО - ЛОГОРИ ЗА СРБЕ

Samo su neki od naslova iz njihovih medija koji su kasnije uvršteni kao oficijelni dokumenti i koji se redovno ponavljaju čak i od strane visokih dužnosnika.

No, vratimo se mudžahedinima. Prvo što mi je zapelo za oko jesu svjedoci srpske strane. Recimo jedan isključeni član jedinice. Većinom svjedoče neki koji su čuli nešto.
Išli su tako daleko da su kao svjedoka navodili onog umobolnog ubicu edina kojeg su ucmekali naši specijalci, a koji je, između ostalih, ubio i rođenu mater.
Ili nesretnog mešanovića - čovjeka koji također nije baš u vinklo, a kojeg su iskoristili da priča o stvarima kojima nije prisustvovao, plus što su mediji na njegovu priču dodavali šta su htjeli.
Upitali smo ga je li baš onako govorio kako su Dani objavili? ''Nisam ja ono sve govorio. Nešto je i novinar dodavao što ja nisam rekao.“
Ili srpski stručnjak i naš izdajnik dževad galijašević piše sljedeće:
šef Al Kaide za BiH je visoki funkcioner SDA Šemsudin Mehmedović.
ili:
Tešanj i Zavidovići su pravi Al Kaidin centar, tu ih ima najviše. Maglaj je poligon, ali je za njihov rad ipak ključna džamija u Bočinji
Ili, u drugom slučaju, na sva moguća glasila trube kako su mudžahedini od naše regularne vojske oteli oko 50 zarobljenih srpskih vojnika, odveli ih u mehuriće gdje je danima trajalo masakriranje tih vojnika. Sve su ih pobili.

O tome svojevremeno bruji regija. Hrvatski i srpski mediji s obje strane une i drine, prosto se takmiče ko će izbaciti bombastičniji naslov.
Ovo se radi ciljano, to je svima nama jasno, a cilj je izjednačiti žrtvu i zločince.

Nažalost, te vijesti prenose i naši mediji.
Najviše fahrin "avaz"
Ta pogana novina, toliko je pogana da bi uvrijedila zadnjicu ako bi se ista nakon velike nužde obrisala tom novinom.

Ta pogan ne libi ni od čega, pa tako tobože raskrinkava mudžahedine i kao dokaz prezentuje svoje članke koje su pisali netom poslije rata. Da nije žalosno, bilo bi smiješno.

I onda u arhivama srpskih jedinica sa ozrena nalazim zanimljiv podatak u kojem stoji da su tijela zarobljenih srpskih vojnika nađena u grobnici koja se nalazi ispod grede podsijelovo.
Ovo je vrlo zanimljiv detalj.
Zašto bi mudžahidi oteli vojnike zarobljene na paljeniku, odveli ih u mehurić, ubili, pa opet vratili na podsijelovo i zakopali?

Drugo, ako kod mehurića nađena grobnica sa 7 tijela srpskih vojnika, ko može dokazati da to nisu ubijeni sa ozrena tj iz same akcije?

Jer mi imamo svjedočenje kako naših, tako i srpskih izvora da su mudžahedini sa paljenika odvukli dva kamiona, u jednom oružje, a u drugom tijela srpskih vojnika.
Tu im sead rekić govori da to odvezu negdje kako ostali borci ne bi gledali obezglavljana tijela sa linije, pobacana u kamion.
Ovo prenosi i nenad cvjetković koji je napisao knjigu bitka za vozuću.
Isti taj autor u toj knjizi prenosi da su mudžahedini oslobodili 11 zarobljenih srpskih vojnika.

Onda također spominje da su naše jedinice zarobile 210 srpskih vojnika.
Znate li koliko ih je preživjelo "bosanske logore" i pušteno 1996.? Tačno 210. Toliko o tome kako su se ponašale naše jedinice.
Par skrinšotova iz te knjige.

Image

Image

Image
Svi mi se morete obratit

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 28 Jan 2021, 16:15

Još jedna za mene itekako bitna činjenica jeste abu hamza i njegov boravak u migracionom centru.
Pa, preko sedam godina bio je zatvoren u istom.
Da je u ratu nekom zatvoreniku udario čvoku, ovi bi našli i dokazali tvrdnje da je prijetnja po nacionalnu sigurnost.
Ali ništa nije nađeno.

Ali, eto, daj njega, daj delića, daj dudakovića, daj ostale komandante-evo sad i mahmuljina- sve u cilju izjednačavanja žrtve i zločinca i nametanja narativa kako je u bih izbio rat između braće; rat komšija u kojem su svi isti.
Plus, slanje poruke bošnjacima da se ne smiju braniti jer će i u tom slučaju biti u istoj ravni sa agresorom.
Ponavljam, plavšićka 11 godina, mahmuljin 10.

Svi mi se morete obratit

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 270 times
Been thanked: 268 times

Post by Odraz » 29 Jan 2021, 06:19

Naseef Mushroom wrote: 26 Jan 2021, 18:40
Odraz wrote: 26 Jan 2021, 05:44
Da ... najmladja ratnica iz moje jedinice se zvala Renata, tri puta je ranjena i poginula je sa 19 godina. Heroina ... Bosanka prava i katolkinja.
Ne kao one bradate p...ce skracenih nogavica sto su sebi "klanjali dzenazu" na Igmanu fol pred svima nama pa pobjegli kad su culi da se mi rokamo sa cetnicima. :kafa
Došli iz daleka samo da bi pobjegli kad je zarokalo?
Ja ne znam šta želiš dokazati ali sam sebe zbunjuješ sa takvim komentarima
Domaci, sa Alipasina. Poslije mi neki priznali da su to prihvatili radi bolje humanitarne, pustili brade radi paketica iz Saudije. :plavi
A isto kao ovi iz sela oko Zenice sto rade kod arapskih investitora, pola ih se lijecilo od droge ili kocke, sad sve postali mumini ... :plavi
Inace je tih mudzahedina bilo jako puno u Sarajevu tokom rata, svaki treci, a poslije islamizacije smo bili 1:1 sa arapima. :plavi

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Odraz » 29 Jan 2021, 06:30

Fuddo wrote: 26 Jan 2021, 05:12 Ljudstvo, ti to sve romantiziras,
Neka, treba malo umjetnickog dojma.
Istina je da ste se vi razbjezali ko zecevi dok nije dosla sedma muslimanska i 17 krajiska.
Al dobro, neka malo i hreojskog otpora, sta fali.
Ne leti pred rudu, na Igmanu je nas petnaestak ostalo da se bijemo sa ofanzivom na Velikom Polju, i zadrzali smo ofanzivu cijeli dan do mraka. To se sad spominje kad je godisnjica Igmanske bitke. I nisu ih zaustavili krajisnici ni sedma muslimanska nego hercegovci. :kafa
Bio sam ja i sa Krajisnicima, svaka cast svakome ali previse su se umislili i previse je te price kao da drugi nisu hrabri. Pa dosli rahmetli Alagicevi na Dobrinju ono kurcevito, gdje su cetnici da im mi pokazemo.
Kad su im dobrinjci pokazali oni se sledili - Pa vi jedni drugima ubacujete bombe kroz prozore? -Tako je opasni, tako je ... :kafa
Moj ratni cin je nadkapetan-major, zvanje vojnog instruktora do kojeg sam dogurao pocevsi kao vojnik u interventnoj jedinici aprila 92-ge pa skontaj sta treba proci do toga a nisi SDA kadar. :kafa

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Odraz » 29 Jan 2021, 06:36

bosnjakinja wrote: 26 Jan 2021, 05:51
Odraz wrote: 26 Jan 2021, 05:49

To je agresorska rijec ... vratimo Bosni bosansko ... :plavi
Ako Bog da da nam unuci propisu bosancicu i uce o Kapetanu Gradascevicu, Tvrtku Prvom, Kulinu, Maku Dizdaru, Cazinskoj buni ... a ne da skracuju nogavice pa poslije joj navukoh reumu ... :lupa
Apsolutno jos kad bi prihvatili Husein begovu zastavu:'

Svakako, sve nase zastave treba postovati. Ali narod koji odustaje od svoje hiljadugodisnje istorije sam sebe negira. Zato se i jesmo borili pod ljiljanima prvog bosanskog kralja, da naglasimo svoje drzavotvorno porijeklo, a ne religiju. Religiju mozes ponijeti sa sobom, a zemlju ako izgubis - izgubio si je.
I religija je za mene licno pitanje, odnos i shvatanje mene i Stvoritelja. Ne nesto cime cu mahati da me bolje neki uoce i da sta od njih usicarim. :kafa

Post Reply

Return to “Historija”