Jbna biljana plavšić-po profesiji genocidašica-dobije 11 godina zatvora, a mahmuljin 10 jer tobože nije spriječio zločine odreda el mudžahid.
Ovi iz odreda kažu da nisu činili zločine. Bilo je pojedinačnih slučajeva, a takvi su po kratkom postupku bili isključeni iz jedinice.
Evo danima rovim po arhivama da nađem neke dokaze.
Pročitao sam bezbroj stranica, kako naših, tako i srpskih i hrvatskih.
Sve što mogu reći jeste to da su tobožnji dokazi itekako kontradiktorni.
Hrvatske možeš direktno odbaciti jer su nonsens.
Kaže, odred el mudžahid pod komandom vikića počinio strašne zločine.
Mislim, glupost na kub koju ne treba detaljno komentarisati.
Srbi su malo ozbiljnije prišli lažiranju stanja.
Njih je malo teže razotkriti.
Jer, istini za volju, ipak se radi o majstorima za laž.
Ali, ko je u stanju da napiše ovo, njemu se ne vjeruje šta god da kaže.
Заборављени геноцид у Сарајеву
Сарајево је препуно гробница Срба
РАТНО САРАЈЕВО - ЛОГОРИ ЗА СРБЕ
Samo su neki od naslova iz njihovih medija koji su kasnije uvršteni kao oficijelni dokumenti i koji se redovno ponavljaju čak i od strane visokih dužnosnika.
No, vratimo se mudžahedinima. Prvo što mi je zapelo za oko jesu svjedoci srpske strane. Recimo jedan isključeni član jedinice. Većinom svjedoče neki koji su čuli nešto.
Išli su tako daleko da su kao svjedoka navodili onog umobolnog ubicu edina kojeg su ucmekali naši specijalci, a koji je, između ostalih, ubio i rođenu mater.
Ili nesretnog mešanovića - čovjeka koji također nije baš u vinklo, a kojeg su iskoristili da priča o stvarima kojima nije prisustvovao, plus što su mediji na njegovu priču dodavali šta su htjeli.
Upitali smo ga je li baš onako govorio kako su Dani objavili? ''Nisam ja ono sve govorio. Nešto je i novinar dodavao što ja nisam rekao.“
Ili srpski stručnjak i naš izdajnik dževad galijašević piše sljedeće:
šef Al Kaide za BiH je visoki funkcioner SDA Šemsudin Mehmedović.
ili:
Tešanj i Zavidovići su pravi Al Kaidin centar, tu ih ima najviše. Maglaj je poligon, ali je za njihov rad ipak ključna džamija u Bočinji
Ili, u drugom slučaju, na sva moguća glasila trube kako su mudžahedini od naše regularne vojske oteli oko 50 zarobljenih srpskih vojnika, odveli ih u mehuriće gdje je danima trajalo masakriranje tih vojnika. Sve su ih pobili.
O tome svojevremeno bruji regija. Hrvatski i srpski mediji s obje strane une i drine, prosto se takmiče ko će izbaciti bombastičniji naslov.
Ovo se radi ciljano, to je svima nama jasno, a cilj je izjednačiti žrtvu i zločince.
Nažalost, te vijesti prenose i naši mediji.
Najviše fahrin "avaz"
Ta pogana novina, toliko je pogana da bi uvrijedila zadnjicu ako bi se ista nakon velike nužde obrisala tom novinom.
Ta pogan ne libi ni od čega, pa tako tobože raskrinkava mudžahedine i kao dokaz prezentuje svoje članke koje su pisali netom poslije rata. Da nije žalosno, bilo bi smiješno.
I onda u arhivama srpskih jedinica sa ozrena nalazim zanimljiv podatak u kojem stoji da su tijela zarobljenih srpskih vojnika nađena u grobnici koja se nalazi ispod grede podsijelovo.
Ovo je vrlo zanimljiv detalj.
Zašto bi mudžahidi oteli vojnike zarobljene na paljeniku, odveli ih u mehurić, ubili, pa opet vratili na podsijelovo i zakopali?
Drugo, ako kod mehurića nađena grobnica sa 7 tijela srpskih vojnika, ko može dokazati da to nisu ubijeni sa ozrena tj iz same akcije?
Jer mi imamo svjedočenje kako naših, tako i srpskih izvora da su mudžahedini sa paljenika odvukli dva kamiona, u jednom oružje, a u drugom tijela srpskih vojnika.
Tu im sead rekić govori da to odvezu negdje kako ostali borci ne bi gledali obezglavljana tijela sa linije, pobacana u kamion.
Ovo prenosi i nenad cvjetković koji je napisao knjigu bitka za vozuću.
Isti taj autor u toj knjizi prenosi da su mudžahedini oslobodili 11 zarobljenih srpskih vojnika.
Onda također spominje da su naše jedinice zarobile 210 srpskih vojnika.
Znate li koliko ih je preživjelo "bosanske logore" i pušteno 1996.? Tačno 210. Toliko o tome kako su se ponašale naše jedinice.
Par skrinšotova iz te knjige.