Armija RBiH

Poznate ličnosti, ratovi, važni događaji

Moderator: Krokodil Behko

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 270 times
Been thanked: 268 times
Status: Offline

Re: Objava Bisere Turković o Sakibu Mahmuljinu koja je razbjesnila Čovićeve medije

Post by Odraz » 29 Jan 2021, 06:47

Naseef Mushroom wrote: 26 Jan 2021, 14:16
Odraz wrote: 26 Jan 2021, 05:00

:haha .... OOOJ STO ME NASMIJA!!! :haha
Šta misliš koliko smo mi nasmijavali neprijatelje, oni ruše džamije a mi nosimo natpise da se Rifat makne iz kuhinje i nosimo Titine slike? Ako smo došli do tačke da nam se samo u sopstvenim redovima tako smiju a neprijatelji nas se boje ja mislim da smo dobar posao kao Armija obavili
Mi smo se naratovali dok se te Sedme nisu formirale. :123

Znao sam navratiti kod Crnih Labudova, u Hadzicima, na kahvu kad krenem za Hercegovinu ili na Igman, docekaju me sa kahvom, pokrivene djevojke donesu koji rahatlokum, slusaju se ilahije ... '94-te navratim, ima i pive, slusa se Saban i Semsa, one cure skinule mahrame, dodjose tobe i oni. :cool

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: Objava Bisere Turković o Sakibu Mahmuljinu koja je razbjesnila Čovićeve medije

Post by Odraz » 29 Jan 2021, 06:55

Samo da kazem sto se ja ovako ljutim ... vala mi je preko glave velicanja nekih jedinica. Odredjenih jedinica. Tipa Sedma, krajisnici ovoono. Kao da niko drugi nije bio hrabar, niko nije ratovao niti najebao. Ja postujem svakog borca odakle god da je. Postujem i civilnu zastitu, i humanitarce, sve koji su davali doprinos nasooj oslobodilackoj borbi. Pustite se ovaj bolji onaj nije, niste u pravu.

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2994 times
Been thanked: 24772 times
Status: Online

Post by HAVANA » 29 Jan 2021, 07:16

Odraz wrote: 29 Jan 2021, 06:47
Naseef Mushroom wrote: 26 Jan 2021, 14:16
Šta misliš koliko smo mi nasmijavali neprijatelje, oni ruše džamije a mi nosimo natpise da se Rifat makne iz kuhinje i nosimo Titine slike? Ako smo došli do tačke da nam se samo u sopstvenim redovima tako smiju a neprijatelji nas se boje ja mislim da smo dobar posao kao Armija obavili
Mi smo se naratovali dok se te Sedme nisu formirale. :123
Upravo tako a ovo je jako ruzno od nazifa. Da, mi smo se naratovali dok se ista oformilo. Jes eto mi nosali rifata da se makne iz kuhinje... Tu se vracamo na ono laserovo bosnu su odbranili kafanski probisvjeti. Da nije bilo onih sa kartoncicem to i ljiljanima, da se u pocetku nije poletilo, qrac bi moj oni ista formirali. Pa ja sam tek u novembru rasporedjen u 1 mehanizovanu na zuc a do tada vec izgubio dosta drugova i sleper govana pojeo. O dobrinji da ne govorim, dobro specificna i jebena bila.Da na pocetku nije bilo tih probisvjeta, obicnih mirnih ljudi, zena, omladine... Slabo bi ista formirali. Tek poslije pocinje armija i neke bolje stvari u smislu organizacije itd ali i dosta losih u smislu podjela, ideologije, isticanja tih nekih vjerskih stvari, karijerista itd. A ljetos se ismijah kad spominjes dobrinju. Sjedio sa svabom i sasom tesanom pa prico sale kako su prenosili oruzje i hranu preko piste. I jednom im dali kravu da prevedu, oplako sam. Jebo im kaze krava mater izjeba me jedva ziv doso, ja tamo ona vamo, ja vamo ona stane ooojjjj :plavi
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4636 times
Been thanked: 3670 times

Post by Melek » 29 Jan 2021, 07:30

Onda, ima tu još jedna stvar. Eto, da ga nazovem fenomenom mahalskog herojstva. Ne da nije bitan, jako je bitan fenomen i za svaku pohvalu. Heroji koji tokom cijelog rata u principu osciliraju duž linije Popušlići - Djidjimilovići i uz nadljudske jeli napore čuvaju mahalu. A onda imamo peti korpus, dakle baš te krajišnike koji su procentualno gledano najviše teritorije oslobodili mimo mahale. I’m just saying :hm
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja » 29 Jan 2021, 07:31

Odraz wrote: 29 Jan 2021, 06:36
bosnjakinja wrote: 26 Jan 2021, 05:51

Apsolutno jos kad bi prihvatili Husein begovu zastavu:'

Svakako, sve nase zastave treba postovati. Ali narod koji odustaje od svoje hiljadugodisnje istorije sam sebe negira. Zato se i jesmo borili pod ljiljanima prvog bosanskog kralja, da naglasimo svoje drzavotvorno porijeklo, a ne religiju. Religiju mozes ponijeti sa sobom, a zemlju ako izgubis - izgubio si je.
I religija je za mene licno pitanje, odnos i shvatanje mene i Stvoritelja. Ne nesto cime cu mahati da me bolje neki uoce i da sta od njih usicarim. :kafa
Sve se ja slazem ja ti samo kazem da je i ta Husein begova zastava dio nase historije i to jednog od najbitnijih trenutaka proslosti, a to sto je mjesec i zvijezds nije problem Evo skandinavske dan danas nose kriz na zastavi. Da je bogdom Huso pobjedio i ta zastava opstala, draza mi od ljiljana a vjerujem da je mnogima :D

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23668 times
Been thanked: 21645 times

Post by Masamune » 29 Jan 2021, 07:42

Prvo Tvrtko sin bosanski pa onda ostali :kafa

:oo

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by prog321 » 29 Jan 2021, 07:44

Pa dobro. Uspjeh se mjeri po ucinku.
Po tome su sarajlice i ovi iz istocne bosne najlosiji borci.

Jebiga ceto parkira haubicu na brdu iznad prozora a ti nosis titinu sliku i cvijece. Znaci glup i lud.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 29 Jan 2021, 07:51

MarlboroGold wrote: 29 Jan 2021, 07:42 Prvo Tvrtko sin bosanski pa onda ostali :kafa

Kako kome, realno..tvrtko se izvadio iz proslosti silom prilika, dan danas neobrazovana masa za njeg ne zna. A ko ne zna za zmaja od Bosne :djed

Iz predislamske proslosti narod je jedino Kulina sacuvao u kolektivnom sjecanju kroz izreku od kulina bana i dobrijeh dana

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by prog321 » 29 Jan 2021, 08:01

Kulin ban a ni tvrtko nisu ostavili dovoljno materijala da bi se oko njih izgradio identitet.

Dobro, moze se pokusati gradati mitomanija ko kod srba i hrvata. Zasto ne. I kod njih je 90% sve izmisljeno.

Samo treba vidjeti da se identitet muslimana ne izbrise tim pravcem. Nekako sve to sa islamom i drugim religijama ukomponovati.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4636 times
Been thanked: 3670 times

Post by Melek » 29 Jan 2021, 08:04

bosnjakinja wrote: 29 Jan 2021, 07:51
MarlboroGold wrote: 29 Jan 2021, 07:42 Prvo Tvrtko sin bosanski pa onda ostali :kafa

Kako kome, realno..tvrtko se izvadio iz proslosti silom prilika, dan danas neobrazovana masa za njeg ne zna. A ko ne zna za zmaja od Bosne :djed

Iz predislamske proslosti narod je jedino Kulina sacuvao u kolektivnom sjecanju kroz izreku od kulina bana i dobrijeh dana
Ma ima dosta petokolonaša što malo vinklaju neke stvari :kafa
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 29 Jan 2021, 08:13

prog321 wrote: 29 Jan 2021, 08:01 Kulin ban a ni tvrtko nisu ostavili dovoljno materijala da bi se oko njih izgradio identitet.

Dobro, moze se pokusati gradati mitomanija ko kod srba i hrvata. Zasto ne. I kod njih je 90% sve izmisljeno.

Samo treba vidjeti da se identitet muslimana ne izbrise tim pravcem. Nekako sve to sa islamom i drugim religijama ukomponovati.
Husein beg Gradascevic je Heroj nas, zastava identitet sve islamsko. :djed identitet oko tvrtka gradit ne mozes Jer je sve to umjetno,jednostavno niko od bosnjaka se ne veze nesto za njega Jer jbg nemamo nista zajednicko ..Moze se postovat i izucavat jedino kao sto skandinavci izucavaju vikinge ali su im i dalje ocevi nacije kraljevi koji su ih pokrstili , to je sve
Last edited by bosnjakinja on 29 Jan 2021, 08:15, edited 1 time in total.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 29 Jan 2021, 08:14

bosnjakinja wrote: 29 Jan 2021, 07:51

Nije ni Kapetan sporan. Borio se protiv okupatora. Također jedan od bosanskih sinova ;)

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 29 Jan 2021, 08:38

Imamo mi puno velikana isa beg ,husref beg, Husejn beg..onda imamo Hamzu Orlovica koji je svoj red sufizma startovao, ali ga sultan proglasi heretikom i pogubio ga davne 1577,nana Fata je njegov potomak inace :)..)

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2994 times
Been thanked: 24772 times
Status: Online

Post by HAVANA » 29 Jan 2021, 08:43

prog321 wrote: 29 Jan 2021, 07:44 Pa dobro. Uspjeh se mjeri po ucinku.
Po tome su sarajlice i ovi iz istocne bosne najlosiji borci.

Jebiga ceto parkira haubicu na brdu iznad prozora a ti nosis titinu sliku i cvijece. Znaci glup i lud.
Mislis li da je taj krajisnik ili neko drugi mogao nesto bolje uraditi u sarajevu da je njima onakva situacija bila i te okolnosti? Haj samo mi objasni kako? I sta bi to ti uradio? Ruzno je to sto radis,lako je sad naprdjivat i omalovazavat.Ko ista zna o ratu zna u kakvoj je poziciji sarajevo bilo.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 29 Jan 2021, 08:46

bosnjakinja wrote: 29 Jan 2021, 08:38 Imamo mi puno velikana isa beg ,husref beg, Husejn beg..onda imamo Hamzu Orlovica koji je svoj red sufizma startovao, ali ga sultan proglasi heretikom i pogubio ga davne 1577,nana Fata je njegov potomak inace :)..)
Jbg selefijska revolucija :oo

Otjeraše sufiste pa su postali marginalizirani. Što se islama tiče, za mene lično, nema ništa bolje od sufizma.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1417 times
Been thanked: 4699 times

Post by Laser » 29 Jan 2021, 08:50

bosnjakinja wrote: 29 Jan 2021, 08:13
prog321 wrote: 29 Jan 2021, 08:01 Kulin ban a ni tvrtko nisu ostavili dovoljno materijala da bi se oko njih izgradio identitet.

Husein beg Gradascevic je Heroj nas, zastava identitet sve islamsko. :djed identitet oko tvrtka gradit ne mozes Jer je sve to umjetno,jednostavno niko od bosnjaka se ne veze nesto za njega Jer jbg nemamo nista zajednicko ..Moze se postovat i izucavat jedino kao sto skandinavci izucavaju vikinge ali su im i dalje ocevi nacije kraljevi koji su ih pokrstili , to je sve
Ja sam potomak dobrih Bošnjana koji su bili podanici NAŠEG kralja Tvrtka i bili su kršćani. U jednom trenutku su započeli sa primanjem islama, te je protekom vremena došlo do bitnih promjena u kulturi.

Ali, Tvrtko je moj kralj, kao što je sultan Fatih bio moj sultan, kao što je Franc Jozef bio moj car, Aleksandar mi bio kralj, a Broz predsjednik.

Ne odričem se niti jednog perioda moga naroda, niti se danas strogo identificiram ili poistovjećujem niti sa jednim periodom, pa ni sa Husein kapetanom. Narodi se mijenjaju, razvijaju. Nema tu ništa statično. Ali to nije razlog zbog kojeg bi Bošnjaci trebali kidati veze sa sa predosmanskom državnošću Bosne.

Sve te faze naše lijepe Bosne jesu samo dokaz žilavosti njenog naroda i njegovog uspjeha u zanavljanju državnosti.
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14849 times
Been thanked: 25418 times

Post by Fuddo » 29 Jan 2021, 08:52

Ustani Ferdinande da vidis sta rade
Dozvolite da se obratimo

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 29 Jan 2021, 09:11

MarlboroGold wrote: 29 Jan 2021, 08:46
bosnjakinja wrote: 29 Jan 2021, 08:38 Imamo mi puno velikana isa beg ,husref beg, Husejn beg..onda imamo Hamzu Orlovica koji je svoj red sufizma startovao, ali ga sultan proglasi heretikom i pogubio ga davne 1577,nana Fata je njegov potomak inace :)..)
Jbg selefijska revolucija :oo

Otjeraše sufiste pa su postali marginalizirani. Što se islama tiče, za mene lično, nema ništa bolje od sufizma.
Ja se slazem

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 29 Jan 2021, 09:11

Jel makar bio ukusan pilav, sta kaze đedo?
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Odraz » 29 Jan 2021, 09:59

bosnjakinja wrote: 29 Jan 2021, 07:31
Odraz wrote: 29 Jan 2021, 06:36

Svakako, sve nase zastave treba postovati. Ali narod koji odustaje od svoje hiljadugodisnje istorije sam sebe negira. Zato se i jesmo borili pod ljiljanima prvog bosanskog kralja, da naglasimo svoje drzavotvorno porijeklo, a ne religiju. Religiju mozes ponijeti sa sobom, a zemlju ako izgubis - izgubio si je.
I religija je za mene licno pitanje, odnos i shvatanje mene i Stvoritelja. Ne nesto cime cu mahati da me bolje neki uoce i da sta od njih usicarim. :kafa
Sve se ja slazem ja ti samo kazem da je i ta Husein begova zastava dio nase historije i to jednog od najbitnijih trenutaka proslosti, a to sto je mjesec i zvijezds nije problem Evo skandinavske dan danas nose kriz na zastavi. Da je bogdom Huso pobjedio i ta zastava opstala, draza mi od ljiljana a vjerujem da je mnogima :D
Ooooj jooooj .... hajde brisi uvrijedi nas prave borce ... kako plitko razmisljas ... :grana
Ja nikada ne bih zamijenio armijski grb sa Ljiljanima sa nekim koji ima cisto vjerska obiljezja. Tvrtkov grb predstavlja drzavotvornost ove zemlje, bez njega ni ta Huseinova ne bi se imala gdje vijoriti ... Osim toga Bosna je i katolika i pravoslavaca koji je smatraju svojom zemljom i kadri su boriti se za nju jednako kao i moja.

Kad neko razmislja kao ti Dobrica Cosic zaplace od radosti u grobu ... ali neces ti to lako shvatiti. Za to shvatiti moras sagledavati stvari mnogo sire. Shvatices jednom o cemu govorim.

Post Reply

Return to “Historija”