bosnjakinja wrote: 29 Jan 2021, 08:13
prog321 wrote: 29 Jan 2021, 08:01
Kulin ban a ni tvrtko nisu ostavili dovoljno materijala da bi se oko njih izgradio identitet.
Dobro, moze se pokusati gradati mitomanija ko kod srba i hrvata. Zasto ne. I kod njih je 90% sve izmisljeno.
Samo treba vidjeti da se identitet muslimana ne izbrise tim pravcem. Nekako sve to sa islamom i drugim religijama ukomponovati.
Husein beg Gradascevic je Heroj nas, zastava identitet sve islamsko.

identitet oko tvrtka gradit ne mozes Jer je sve to umjetno,jednostavno niko od bosnjaka se ne veze nesto za njega Jer jbg nemamo nista zajednicko ..Moze se postovat i izucavat jedino kao sto skandinavci izucavaju vikinge ali su im i dalje ocevi nacije kraljevi koji su ih pokrstili , to je sve
Ja sam potomak dobrih Bošnjana koji su bili podanici NAŠEG kralja Tvrtka i bili su kršćani. U jednom trenutku su započeli sa primanjem islama, te je protekom vremena došlo do bitnih promjena u kulturi.
Ali, Tvrtko je moj kralj, kao što je sultan Fatih bio moj sultan, kao što je Franc Jozef bio moj car, Aleksandar mi bio kralj, a Broz predsjednik.
Ne odričem se niti jednog perioda moga naroda, niti se danas strogo identificiram ili poistovjećujem niti sa jednim periodom, pa ni sa Husein kapetanom. Narodi se mijenjaju, razvijaju. Nema tu ništa statično. Ali to nije razlog zbog kojeg bi Bošnjaci trebali kidati veze sa sa predosmanskom državnošću Bosne.
Sve te faze naše lijepe Bosne jesu samo dokaz žilavosti njenog naroda i njegovog uspjeha u zanavljanju državnosti.
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.