Armija RBiH
Moderator: Krokodil Behko
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
- Status: Offline
Re: Objava Bisere Turković o Sakibu Mahmuljinu koja je razbjesnila Čovićeve medije
Hajde bjezi tema je Bisera 
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4635 times
- Been thanked: 3666 times
Re: Objava Bisere Turković o Sakibu Mahmuljinu koja je razbjesnila Čovićeve medije
Hoće Laser da kaže da smo ipak svi Srbi. Odreću ga se preko novina 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Laser
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 1413 times
- Been thanked: 4688 times
Generalizacija je majka svih zayeba.MarlboroGold wrote: 29 Jan 2021, 11:42 Kako se ono religija širila? Pjesmama?
Spomeneš mačeve, sablje, pritiske i ostalo i odmah te osude![]()
Ne shvatanje razlike između ekscesa i procesa je pokazatelj površnosti.
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2992 times
- Been thanked: 24753 times
A moj sakibe ja ti teme. 
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
- Been thanked: 1 time
To su nasi bosnjaci katolici. Starosjedioci.Melek wrote: 29 Jan 2021, 12:00Pa da se razumijemo, prvo i najprije su iz Crkve Bosanske iskočili današnji katolici i to dobro prije dolaska Turaka. Zajedno s nekim bosanskim kraljevima, a zbog pritiska Vatikana. Odmah zatim su se okrenuli “mačem, ognjem i sabljom” na preostale Bogumile, baš kao pravi latini i baš kao danas. Nije nikakvo čudo što je islamizacija tako brzo fercerala i što su Bogumili jednostavno sami rasformirali Crkvu Bosansku nakon sveg toga.prog321 wrote: 29 Jan 2021, 11:35 Sin katarine kosace odmah je primio islam pridolasku turaka. Zajedno sa njim jos dvadesetak bosnjackih plemica.
Glupost je pricati o stotinama godina.
Islamizacija se odvijala brzo. U roku od jedne i dvije generacije. Pa procitajte imena u starim zapisima.
Otac vujadin. Sin osman. Itd.
Jes da su im susjedi dobrano isprali mozak. Ali stas.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Haj ne zayebaji.
Dobro znaš da u Bosni nije bilo Srbina ni Hrvata sve do 19 stoljeća. Svi su bili Bošnjaci, a pripadali trima vjerama.
I tebi isto preporučujem besplatan i kvalitetan kitab:
[url]http://cliohipbih.ba/wp-content/up ... AGICIC.pdf[/url]
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Pa tema je, kako nije.
Sakib je osuđen jer je branio bošnjaštvo.
- Melek
- Deer Hunter

Sad mi je lakše.Laser wrote: 29 Jan 2021, 12:25Haj ne zayebaji.![]()
Dobro znaš da u Bosni nije bilo Srbina ni Hrvata sve do 19 stoljeća. Svi su bili Bošnjaci, a pripadali trima vjerama.
I tebi isto preporučujem besplatan i kvalitetan kitab:
[url]http://cliohipbih.ba/wp-content/up ... AGICIC.pdf[/url]
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- bosnjakinja
- Inventar foruma

Postoji li negdje neki popis iz osmanskih vremena ? negdje sam citala da je islam najprostraniji bio u 17-18 stoljecu kada je oko 73% Bosne bilo islamske vjere,nakon toga radi raznih ratova,bolesti i selidbi smanjuje se procenat muslimana-bosnjaka...a i ta famozna doseljenja pravoslavnih vlaha u Bosnu od strane turakaprog321 wrote: 29 Jan 2021, 12:23To su nasi bosnjaci katolici. Starosjedioci.Melek wrote: 29 Jan 2021, 12:00
Pa da se razumijemo, prvo i najprije su iz Crkve Bosanske iskočili današnji katolici i to dobro prije dolaska Turaka. Zajedno s nekim bosanskim kraljevima, a zbog pritiska Vatikana. Odmah zatim su se okrenuli “mačem, ognjem i sabljom” na preostale Bogumile, baš kao pravi latini i baš kao danas. Nije nikakvo čudo što je islamizacija tako brzo fercerala i što su Bogumili jednostavno sami rasformirali Crkvu Bosansku nakon sveg toga.
Jes da su im susjedi dobrano isprali mozak. Ali stas.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Dobro je on proso. Turci bi mu glavu odrezali.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Jebo hin onaj ko hin dovede.

Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- Melek
- Deer Hunter

Bil promijenio vjeru za večeru?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4199 times
- Been thanked: 3884 times
Niko ne negira prošle periode nego jednostavno se narod ne voli vraćati puno unazad i žive u onom periodu u kojem su rođeni jer se sa njim najviše identificiraju.Laser wrote: 29 Jan 2021, 08:50Ja sam potomak dobrih Bošnjana koji su bili podanici NAŠEG kralja Tvrtka i bili su kršćani. U jednom trenutku su započeli sa primanjem islama, te je protekom vremena došlo do bitnih promjena u kulturi.bosnjakinja wrote: 29 Jan 2021, 08:13
Husein beg Gradascevic je Heroj nas, zastava identitet sve islamsko.identitet oko tvrtka gradit ne mozes Jer je sve to umjetno,jednostavno niko od bosnjaka se ne veze nesto za njega Jer jbg nemamo nista zajednicko ..Moze se postovat i izucavat jedino kao sto skandinavci izucavaju vikinge ali su im i dalje ocevi nacije kraljevi koji su ih pokrstili , to je sve
Ali, Tvrtko je moj kralj, kao što je sultan Fatih bio moj sultan, kao što je Franc Jozef bio moj car, Aleksandar mi bio kralj, a Broz predsjednik.
Ne odričem se niti jednog perioda moga naroda, niti se danas strogo identificiram ili poistovjećujem niti sa jednim periodom, pa ni sa Husein kapetanom. Narodi se mijenjaju, razvijaju. Nema tu ništa statično. Ali to nije razlog zbog kojeg bi Bošnjaci trebali kidati veze sa sa predosmanskom državnošću Bosne.
Sve te faze naše lijepe Bosne jesu samo dokaz žilavosti njenog naroda i njegovog uspjeha u zanavljanju državnosti.
Tako radi većina normalnih naroda u svijetu. Većina tridesetogodišnjaka u Njemačkoj nema pojma da se njihova država nedavno zvala Zapadna Njemačka a kamoli kada je Bavarska postala dio Njemačke. Jer trebamo biti kao Srbi pa se vraćati 500 godina unazad?
"Reci svojoj deci koji su nam preci".
To sa periodima je isto kao neko ko je se 5 puta ženio. Ne negira ta osoba prijašnje brakove, ni da su neki momenti lijepi bili, niti želi baciti sve stvari koje podsjećaju na prošlost ali ako je sretan u sadašnjem braku nema potrebe se vraćati unazad i govoriti svima kako je nekada bio isto sretan.
Šta sad trebaju Asim i Hasena dati sinu ime Jozef ili Tvrtko da dokažu sebi i drugima da ne negiraju svoju prošlost? Ne, oni se samo ponašaju normalno i prirodno u skladu sa periodom u kojem žive.
Meni je 100 puta bliži Šemsudin Mehmedović od Tvrtka i Katarine iako sam svjestan da su bili važnije osobe u historiji ali u periodu u kojem sam ja odrastao imam više zajedničko sa Šemsom.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Melek
- Deer Hunter

Neće da odgovori a imam dobar štos 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Mirelam
- Forum [Bot]
- Has thanked: 36 times
- Been thanked: 397 times
Ja sam čitao da se negdje oko 600 godina poslije Isusa, već islam u BiHi udomaćio. Istina tajno jer su se bojali katoličke odmazde a nije ih imam ko braniti. Tek sa dolaskom braće moglo se slobodno praktikovati.Fuddo wrote: 29 Jan 2021, 10:53Kakva ba slicnost jarane,bosnjakinja wrote: 29 Jan 2021, 10:49 Bogomilsko ucenje i islam su slicni i radi toga je islam uspio? Ipak toliki napor pape nije uspio bosnjane stare pokrstit, a tek sultan nije ni imao tolike ambicije da siri islam ovdje..dakle islam nebi nista uspio da nije narod vidio slicnosti i pristao
Jebo me svak ako se vi svi ne drogirate.
- Melek
- Deer Hunter

Da, u Grudama 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14825 times
- Been thanked: 25363 times
Dobro je on proso, da Tvrtko ustane reko bi mu, suti, elham, vidis da je sve na heroinu.
Udari se ti Sakibe nogom u guzicu, kakvi smo smotani, sve ispod 40 je premija.
Dozvolite da se obratimo
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2992 times
- Been thanked: 24753 times
Jarane pobudalilo sve.Eno i mirelam cita sta je bilo 600 godina poslije isusa,kako islam i sta...Sta bi od barabe nake...
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
- Been thanked: 1 time
Istorija je vazna da bi poznavao sebe. Ko si , odakle si, kako si tu ispao.
Inteligentan um uvijek postavlja pitanja.
Naravno. Ima ljudi kojih boli kurko o svemu.
Imate temu birtija. I slusajte pjesme tamo..
Razguli odavde.
Inteligentan um uvijek postavlja pitanja.
Naravno. Ima ljudi kojih boli kurko o svemu.
Imate temu birtija. I slusajte pjesme tamo..
Razguli odavde.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.